X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    To tak jak u mnie,ale najlepsze że mój mąż mi kupował i dla niego to bez różnicy jaka czułość;-)
    ja się musiałam sama zaopatrzyć bo mój mąż nie wierzy w testy :P w te moje teraz pozytywne tez nie - chyba dopiero uwierzy jak mu lekarz potwierdzi ehhh

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje si epo punkcji. Pobrano 11 komorek-9 prawidlowych.

Brtiii86, słodka, MatyldaG, Mallina, Tosia 1981, Vaina, Sylwia_80, gosia81, karina76, Madzik_6, Karo85, Mimi86, Beata.D, GabiK, Asia_88, Joanna85, Mag85, kassik, shooa, sylvuś, freya, nika03, V., Konwalia lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja tak trochę nie z tego wątku ;), przede wszystkim gratulacje pieknego wyniku wychodowania komórek :). W związku z tym ze za miesiąc mam się wspomagać czymś mocniejszym na owulacje, mam pytanie, jakie gonadotropiny miałaś podawane?

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam puregon

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa, podejrzewam że stymulacji nie będzie. LH z dzisiejszego dnia 5,64- 3 dc. Jutro powtórka.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    U mnie dupa, podejrzewam że stymulacji nie będzie. LH z dzisiejszego dnia 5,64- 3 dc. Jutro powtórka.

Co jest przyczyną Twojego problemu z LH?

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85, nie mam pojęcia dlaczego tak skacze- w czwartek 1dc było 6, w piatek 3,19 a dziś 5,64 czyli nadal za dużo.
    Jestem na gonapeptylu ( dziś 14 zastrzyk), miałam iść długim protokołem ale zaczynam wątpić w to czy do stymulacji dojdzie.
    Nie mam swierdzonej konkretnej przyczyny niepłodności,
    Jutro znów powtarzam badaie ale to już będzie 4 dc więc nie wiem czy nie za późno na stymulację.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Karo85, nie mam pojęcia dlaczego tak skacze- w czwartek 1dc było 6, w piatek 3,19 a dziś 5,64 czyli nadal za dużo.
    Jestem na gonapeptylu ( dziś 14 zastrzyk), miałam iść długim protokołem ale zaczynam wątpić w to czy do stymulacji dojdzie.
    Nie mam swierdzonej konkretnej przyczyny niepłodności,
    Jutro znów powtarzam badaie ale to już będzie 4 dc więc nie wiem czy nie za późno na stymulację.

Ja zaczęłam stymulację w 11 dc. Bralam gonalpeptyt przez 14 dni. Może Ty potrzebujesz poprostu go wziąć więcej.

MoNaKo lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam że LH przy długim protokole powinno wynosić 0,5 więc nie liczę że do jutra tak drstycznie spadnie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 20:19

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja zaczęłam stymulację w 11 dc. Bralam gonalpeptyt przez 14 dni. Może Ty potrzebujesz poprostu go wziąć więcej.

Brtii86 dopiero w 11 dc? Rozumiem że to był ten szczęśliwy cykl :) ?
    Dziękuję że to napisałaś bo myślałam że stymulację zaczyna się w 3 maks do 5 dc a to dla mnie dobra wiadomość, może jeszcze to podejście nie całkiem stracone...
    Tylko wstępnie Gonal miałam rozpisany już od dziś a tak wciąż czekam na zielone światło.
    I od jutra 3 opakowanie gonapeptylu. Dr mówił że zapisuję mi leki z "górka" i dobrze zrobił :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Brtii86 dopiero w 11 dc? Rozumiem że to był ten szczęśliwy cykl :) ?
    Dziękuję że to napisałaś bo myślałam że stymulację zaczyna się w 3 maks do 5 dc a to dla mnie dobra wiadomość, może jeszcze to podejście nie całkiem stracone...
    Tylko wstępnie Gonal miałam rozpisany już od dziś a tak wciąż czekam na zielone światło.
    I od jutra 3 opakowanie gonapeptylu. Dr mówił że zapisuję mi leki z "górka" i dobrze zrobił :)
    Tak,to ten szczęśliwy cykl:-)

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    No i fajnie:-) ja najpierw robilam bete a potem test;-)

Ja przy udanym razie też. Test na pamiątkę jak już beta była 3cyfrowa ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja przy udanym razie też. Test na pamiątkę jak już beta była 3cyfrowa ;-)
    Hihi ja to samo Anatolka,siklam jak był wynik trzy cyfrowy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca :( Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 08:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:55

ewlinaaa85, MoNaKo, MatyldaG, szurusiowa, karina76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Weź dziewczyno najpierw idz na konsultacje, przebadaj sie dokladnie a nie kombinuj na sile z ivf... nikt ci w lipcu ivf nie zrobi bo tak chcesz...
    Musisz przejsc szereg badań, a prawdopodobnie itak ci zaproponuja inseminajce najpierw...

A co Ty mozesz wiedziec na ten temat jaki jest moj problem? Jesli nie wiesz to sie nie wypowiadaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:55

szurusiowa, ewlinaaa85, anakonda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Sama niedawno opowiadalas o swoim problemie i wszystkie staralysmy sie wytlumaczyc Ci ze IVF to OSTATECZNOSC i ze to bardzo trudny i bolesny proces...

Jesli masz możliwość to walcz a nie pakuj sie prosto w ivf, bo kazda z nas Ci powie ze gdyby miala jeszcze inne mozliwosci to nie chcialaby przechodzic przez ivf, zeby oszczedzic sobie bólu i mnostwa innych niedogodnosci z tym zwiazanych... :/

Rozumiem szanse na naturalne poczecie sa, ale skad mam miec pewnosc ze akurat zdrowy plemnik zaplodni skoro maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow a norma jest od 4.. moze byc tak ze ten ' chory' zaplodni gdzie ma np zlą witke to wtedy dziecko moze byc chore..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:56

ewlinaaa85, Neo84, Renia7910, Beata.D, nika03 lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Rozumiem szanse na naturalne poczecie sa, ale skad mam miec pewnosc ze akurat zdrowy plemnik zaplodni skoro maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow a norma jest od 4.. moze byc tak ze ten ' chory' zaplodni gdzie ma np zlą witke to wtedy dziecko moze byc chore..

Akurat zła witka, nie wpłynie na zdrowie Twojego przyszłego dziecka, materiał genetyczny, który o tym decyduje jest z w główce. Podchodząc do ivf nikt Ci nie da pewności, że dziecko będzie pozbawione wad genetycznych. Wszystkie rozumiemy, że chcesz jak najszybciej osiągać swój cel, ale pytając np. o cykl naturalny czy sztuczny przed punkcją pokazujesz, że nie masz jeszcze pojęcia o co chodzi, to dotyczy transferów, do ivf możesz mieć długi lub krótki protokół. Czekaj cierpliwie na wizytę u lekarza, on zadecyduje po przeprowadzeniu wywiadu z Wami jaka metoda leczenia jest dla Was najlepsza, niestety klinika leczenia niepłodności to nie piekarnia, że wchodzi mówisz co chcesz, płacisz i masz to o co prosiłaś.

szurusiowa, karina76, ewlinaaa85, Renia7910, Beata.D, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
‹‹ 3468 3469 3470 3471 3472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ