IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:To tak jak u mnie,ale najlepsze że mój mąż mi kupował i dla niego to bez różnicy jaka czułość
w te moje teraz pozytywne tez nie - chyba dopiero uwierzy jak mu lekarz potwierdzi ehhh
-
Dziewczyny melduje si epo punkcji. Pobrano 11 komorek-9 prawidlowych.
Brtiii86, słodka, MatyldaG, Mallina, Tosia 1981, Vaina, Sylwia_80, gosia81, karina76, Madzik_6, Karo85, Mimi86, Beata.D, GabiK, Asia_88, Joanna85, Mag85, kassik, shooa, sylvuś, freya, nika03, V., Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MoNaKo wrote:U mnie dupa, podejrzewam że stymulacji nie będzie. LH z dzisiejszego dnia 5,64- 3 dc. Jutro powtórka.
Co jest przyczyną Twojego problemu z LH?06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo85, nie mam pojęcia dlaczego tak skacze- w czwartek 1dc było 6, w piatek 3,19 a dziś 5,64 czyli nadal za dużo.
Jestem na gonapeptylu ( dziś 14 zastrzyk), miałam iść długim protokołem ale zaczynam wątpić w to czy do stymulacji dojdzie.
Nie mam swierdzonej konkretnej przyczyny niepłodności,
Jutro znów powtarzam badaie ale to już będzie 4 dc więc nie wiem czy nie za późno na stymulację. -
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Karo85, nie mam pojęcia dlaczego tak skacze- w czwartek 1dc było 6, w piatek 3,19 a dziś 5,64 czyli nadal za dużo.
Jestem na gonapeptylu ( dziś 14 zastrzyk), miałam iść długim protokołem ale zaczynam wątpić w to czy do stymulacji dojdzie.
Nie mam swierdzonej konkretnej przyczyny niepłodności,
Jutro znów powtarzam badaie ale to już będzie 4 dc więc nie wiem czy nie za późno na stymulację.
Ja zaczęłam stymulację w 11 dc. Bralam gonalpeptyt przez 14 dni. Może Ty potrzebujesz poprostu go wziąć więcej.MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Ja zaczęłam stymulację w 11 dc. Bralam gonalpeptyt przez 14 dni. Może Ty potrzebujesz poprostu go wziąć więcej.
Brtii86 dopiero w 11 dc? Rozumiem że to był ten szczęśliwy cykl?
Dziękuję że to napisałaś bo myślałam że stymulację zaczyna się w 3 maks do 5 dc a to dla mnie dobra wiadomość, może jeszcze to podejście nie całkiem stracone...
Tylko wstępnie Gonal miałam rozpisany już od dziś a tak wciąż czekam na zielone światło.
I od jutra 3 opakowanie gonapeptylu. Dr mówił że zapisuję mi leki z "górka" i dobrze zrobił -
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Brtii86 dopiero w 11 dc? Rozumiem że to był ten szczęśliwy cykl
?
Dziękuję że to napisałaś bo myślałam że stymulację zaczyna się w 3 maks do 5 dc a to dla mnie dobra wiadomość, może jeszcze to podejście nie całkiem stracone...
Tylko wstępnie Gonal miałam rozpisany już od dziś a tak wciąż czekam na zielone światło.
I od jutra 3 opakowanie gonapeptylu. Dr mówił że zapisuję mi leki z "górka" i dobrze zrobiłMoNaKo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca
Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 08:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Weź dziewczyno najpierw idz na konsultacje, przebadaj sie dokladnie a nie kombinuj na sile z ivf... nikt ci w lipcu ivf nie zrobi bo tak chcesz...
Musisz przejsc szereg badań, a prawdopodobnie itak ci zaproponuja inseminajce najpierw...
A co Ty mozesz wiedziec na ten temat jaki jest moj problem? Jesli nie wiesz to sie nie wypowiadaj -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Sama niedawno opowiadalas o swoim problemie i wszystkie staralysmy sie wytlumaczyc Ci ze IVF to OSTATECZNOSC i ze to bardzo trudny i bolesny proces...
Jesli masz możliwość to walcz a nie pakuj sie prosto w ivf, bo kazda z nas Ci powie ze gdyby miala jeszcze inne mozliwosci to nie chcialaby przechodzic przez ivf, zeby oszczedzic sobie bólu i mnostwa innych niedogodnosci z tym zwiazanych...
Rozumiem szanse na naturalne poczecie sa, ale skad mam miec pewnosc ze akurat zdrowy plemnik zaplodni skoro maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow a norma jest od 4.. moze byc tak ze ten ' chory' zaplodni gdzie ma np zlą witke to wtedy dziecko moze byc chore..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 09:39
-
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Rozumiem szanse na naturalne poczecie sa, ale skad mam miec pewnosc ze akurat zdrowy plemnik zaplodni skoro maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow a norma jest od 4.. moze byc tak ze ten ' chory' zaplodni gdzie ma np zlą witke to wtedy dziecko moze byc chore..
Akurat zła witka, nie wpłynie na zdrowie Twojego przyszłego dziecka, materiał genetyczny, który o tym decyduje jest z w główce. Podchodząc do ivf nikt Ci nie da pewności, że dziecko będzie pozbawione wad genetycznych. Wszystkie rozumiemy, że chcesz jak najszybciej osiągać swój cel, ale pytając np. o cykl naturalny czy sztuczny przed punkcją pokazujesz, że nie masz jeszcze pojęcia o co chodzi, to dotyczy transferów, do ivf możesz mieć długi lub krótki protokół. Czekaj cierpliwie na wizytę u lekarza, on zadecyduje po przeprowadzeniu wywiadu z Wami jaka metoda leczenia jest dla Was najlepsza, niestety klinika leczenia niepłodności to nie piekarnia, że wchodzi mówisz co chcesz, płacisz i masz to o co prosiłaś.szurusiowa, karina76, ewlinaaa85, Renia7910, Beata.D, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)