Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    To tak jak u mnie,ale najlepsze że mój mąż mi kupował i dla niego to bez różnicy jaka czułość;-)
    ja się musiałam sama zaopatrzyć bo mój mąż nie wierzy w testy :P w te moje teraz pozytywne tez nie - chyba dopiero uwierzy jak mu lekarz potwierdzi ehhh

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje si epo punkcji. Pobrano 11 komorek-9 prawidlowych.

nick nieaktualny, słodka, MatyldaG, Mallina, Tosia 1981, Vaina, nick nieaktualny, gosia81, karina76, Madzik_6, Karo85, Mimi86, Beata.D, GabiK, Asia_88, Joanna85, Mag85, kassik, nick nieaktualny, sylvuś, freya, nika03, V., Konwalia lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja tak trochę nie z tego wątku ;), przede wszystkim gratulacje pieknego wyniku wychodowania komórek :). W związku z tym ze za miesiąc mam się wspomagać czymś mocniejszym na owulacje, mam pytanie, jakie gonadotropiny miałaś podawane?

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam puregon

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa, podejrzewam że stymulacji nie będzie. LH z dzisiejszego dnia 5,64- 3 dc. Jutro powtórka.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    U mnie dupa, podejrzewam że stymulacji nie będzie. LH z dzisiejszego dnia 5,64- 3 dc. Jutro powtórka.

Co jest przyczyną Twojego problemu z LH?

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85, nie mam pojęcia dlaczego tak skacze- w czwartek 1dc było 6, w piatek 3,19 a dziś 5,64 czyli nadal za dużo.
    Jestem na gonapeptylu ( dziś 14 zastrzyk), miałam iść długim protokołem ale zaczynam wątpić w to czy do stymulacji dojdzie.
    Nie mam swierdzonej konkretnej przyczyny niepłodności,
    Jutro znów powtarzam badaie ale to już będzie 4 dc więc nie wiem czy nie za późno na stymulację.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Karo85, nie mam pojęcia dlaczego tak skacze- w czwartek 1dc było 6, w piatek 3,19 a dziś 5,64 czyli nadal za dużo.
    Jestem na gonapeptylu ( dziś 14 zastrzyk), miałam iść długim protokołem ale zaczynam wątpić w to czy do stymulacji dojdzie.
    Nie mam swierdzonej konkretnej przyczyny niepłodności,
    Jutro znów powtarzam badaie ale to już będzie 4 dc więc nie wiem czy nie za późno na stymulację.

Ja zaczęłam stymulację w 11 dc. Bralam gonalpeptyt przez 14 dni. Może Ty potrzebujesz poprostu go wziąć więcej.

MoNaKo lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam że LH przy długim protokole powinno wynosić 0,5 więc nie liczę że do jutra tak drstycznie spadnie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 20:19

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja zaczęłam stymulację w 11 dc. Bralam gonalpeptyt przez 14 dni. Może Ty potrzebujesz poprostu go wziąć więcej.

Brtii86 dopiero w 11 dc? Rozumiem że to był ten szczęśliwy cykl :) ?
    Dziękuję że to napisałaś bo myślałam że stymulację zaczyna się w 3 maks do 5 dc a to dla mnie dobra wiadomość, może jeszcze to podejście nie całkiem stracone...
    Tylko wstępnie Gonal miałam rozpisany już od dziś a tak wciąż czekam na zielone światło.
    I od jutra 3 opakowanie gonapeptylu. Dr mówił że zapisuję mi leki z "górka" i dobrze zrobił :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Brtii86 dopiero w 11 dc? Rozumiem że to był ten szczęśliwy cykl :) ?
    Dziękuję że to napisałaś bo myślałam że stymulację zaczyna się w 3 maks do 5 dc a to dla mnie dobra wiadomość, może jeszcze to podejście nie całkiem stracone...
    Tylko wstępnie Gonal miałam rozpisany już od dziś a tak wciąż czekam na zielone światło.
    I od jutra 3 opakowanie gonapeptylu. Dr mówił że zapisuję mi leki z "górka" i dobrze zrobił :)
    Tak,to ten szczęśliwy cykl:-)

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    No i fajnie:-) ja najpierw robilam bete a potem test;-)

Ja przy udanym razie też. Test na pamiątkę jak już beta była 3cyfrowa ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja przy udanym razie też. Test na pamiątkę jak już beta była 3cyfrowa ;-)
    Hihi ja to samo Anatolka,siklam jak był wynik trzy cyfrowy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca :( Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 08:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:55

nick nieaktualny, MoNaKo, MatyldaG, szurusiowa, karina76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Weź dziewczyno najpierw idz na konsultacje, przebadaj sie dokladnie a nie kombinuj na sile z ivf... nikt ci w lipcu ivf nie zrobi bo tak chcesz...
    Musisz przejsc szereg badań, a prawdopodobnie itak ci zaproponuja inseminajce najpierw...

A co Ty mozesz wiedziec na ten temat jaki jest moj problem? Jesli nie wiesz to sie nie wypowiadaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:55

szurusiowa, nick nieaktualny, anakonda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Sama niedawno opowiadalas o swoim problemie i wszystkie staralysmy sie wytlumaczyc Ci ze IVF to OSTATECZNOSC i ze to bardzo trudny i bolesny proces...

Jesli masz możliwość to walcz a nie pakuj sie prosto w ivf, bo kazda z nas Ci powie ze gdyby miala jeszcze inne mozliwosci to nie chcialaby przechodzic przez ivf, zeby oszczedzic sobie bólu i mnostwa innych niedogodnosci z tym zwiazanych... :/

Rozumiem szanse na naturalne poczecie sa, ale skad mam miec pewnosc ze akurat zdrowy plemnik zaplodni skoro maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow a norma jest od 4.. moze byc tak ze ten ' chory' zaplodni gdzie ma np zlą witke to wtedy dziecko moze byc chore..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:56

nick nieaktualny, Neo84, nick nieaktualny, Beata.D, nika03 lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Rozumiem szanse na naturalne poczecie sa, ale skad mam miec pewnosc ze akurat zdrowy plemnik zaplodni skoro maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow a norma jest od 4.. moze byc tak ze ten ' chory' zaplodni gdzie ma np zlą witke to wtedy dziecko moze byc chore..

Akurat zła witka, nie wpłynie na zdrowie Twojego przyszłego dziecka, materiał genetyczny, który o tym decyduje jest z w główce. Podchodząc do ivf nikt Ci nie da pewności, że dziecko będzie pozbawione wad genetycznych. Wszystkie rozumiemy, że chcesz jak najszybciej osiągać swój cel, ale pytając np. o cykl naturalny czy sztuczny przed punkcją pokazujesz, że nie masz jeszcze pojęcia o co chodzi, to dotyczy transferów, do ivf możesz mieć długi lub krótki protokół. Czekaj cierpliwie na wizytę u lekarza, on zadecyduje po przeprowadzeniu wywiadu z Wami jaka metoda leczenia jest dla Was najlepsza, niestety klinika leczenia niepłodności to nie piekarnia, że wchodzi mówisz co chcesz, płacisz i masz to o co prosiłaś.

szurusiowa, karina76, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata.D, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
‹‹ 3468 3469 3470 3471 3472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ