IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja beta z 15 dc 1068!
nick nieaktualny, karina76, Tosia 1981, Vaina, Tyszanka81, Asia_88, Suomi, gosia81, Anatolka, nick nieaktualny, Karo85, Mimi86, zizia_a, nika03, słodka, Joanna85, MoNaKo, lipa, Beata.D, GabiK, sylvuś, V., Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmmm jakby Ci to wyjaśnićnicka1234 wrote:A co to oznacza druga procedura, pierwszy transer?

jeśli podchodzisz do ivf,to właśnie podchodzisz do procedury. Czyli stymulacja,punkcja,transfer. U mnie pierwsza procedura nieudana,a druga po wyszukaniu problemu udana:-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Ta bakteria u męża to Morganella morganii, Pani dr napisala ze maz musi wziasc leki ale ze nie przesuwamy procedury

Teraz tylko czekam na moją cytologie i jak bedzie ok to w prrzyszlym tyg odstawiam antyki
Podchodzisz komercyjnie? Sami zrezygnujcie do wyleczenia z procedury. Mój mąż miał identyczna. Dostał gentamycyne w zastrzykach i przeszło, ale to bardzo silna bakteria (antybiotyk gentamycyna również) i u mojego męża jakby "przyslonila" wzrost innych bakterii. Po zastrzykach mąż zrobił posiew kontrolny i MM już nie było ale pojawiła się bakteria e.coli i chyba e.faecalis w tym drugim. Faecalis ustąpił po kolejnej serii antybiotyków a na e.coli mój mąż brał jeszcze 4 kolejne... Zanim wyleczylismy te bakterie to 2 procedury skończyły się jednym słabym zarodkiem. Dopiero 3 bez bakterii dała mi synka. Wiedziałam, że nie podejdę do 3 z żadną bakteria w nasieniu, ale zrobisz jak uważasz.
gosia81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynyyyyy dziś po pracy pojechalam zrezygnowana zrobic ta bete, a tu wynik 31,20

9 dpt objawow nadal nie mam, tylko brzuch lekko pobolewa, plamien tez juz nie ma od wczoraj, a wiec to chyba byla jednak implantacja
Asia_88, Suomi, MatyldaG, Mała Mi 80, zizia_a, nick nieaktualny, SzewskaPasja, nick nieaktualny, nika03, chiara, Anatolka, nick nieaktualny, słodka, Tosia 1981, karina76, Asiula86, Vaina, Milkowiec, Joanna85, MoNaKo, Anuszka, Requiem, Eltasz, Natu93, Gallina, gosia81, Mallina, Beata.D, GabiK, Suzii, nick nieaktualny, freya, V., Konwalia lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy przed in vitro z endometriozą mogę brać dhea eljot ?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków
, brak mrozaków
-
katariiinkaa wrote:Tak, podchodze komercyjnie

Kurcze zestresowalas mnie
Pani dr mi powiedziala ze mąż musi wziąść leki (jutro jade po recepte) ale ze procedury nie przesuwamy...
Nie wieem co o tym myslec
Nie chcialabym przez to zawalic wszystkiego tymbardziej ze itak mam slabe komorki
Ostatnio mialam pobranych 10, 4 zaplodnienia z czego 2 podane w 3 dobie a 2 padły w 4
A poprzednio nie było bakterii? Czy nikt nie zlecił sprawdzenia? Nam nikt nie zlecił. Sama na to wpadlam i niestety trafiłam. Dwie procedury zepsuly nam bakterie. Nawet nie liczę tych 2 procedur. Udał się drugi transfer po wyleczeniu nasienia.
gosia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja badalam na koniec poprzedniego cyklu i na poczatku cyklu z przygotowaniami do crio, u mnie jak bylo 1.1 a pozniej 1.45 to lekarz zaakceptowal do crio. Pytaj w razie czego swojego dr o wartosci graniczne.Aga78 wrote:Joanna85.,ja w sierpniu podchodzę do crio.Kiedy powinnam badać progesteron i jaki powinien być optymalny poziom?
Aga78 lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI
(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Chcialam zacytowac nie polubic.tym razem powodem tego progesteronu moglabyc torbiel, ale mialam problemy z progesteronem juz wczesniej (odwolany swiezy transfer i raz odwolana iui). Mozliwe ze po prostu mam problemy takie przewlekle z progesteronem i wlasnie niedawno wpadlismy na trop i skojarzylismy fakty z przeszlosci. W razie czego da sie progesteron ujarzmic, albo antykami - choc obnizaja pozniej szanse powodzenia ivf, albo gonapeptyl w drugiej fazie cyklu, ale jak dzialaja to juz nie dopytalam. Proponuje sprawdzic progesteron w 1-2 dc.shooa wrote:Joanna, a co Twój lekarz na to? Coś mówił o przyczynie podwyższonego prg? Pytam, bo właśnie z tego powodu miałam odwołane crio kilka dni temu. Podejrzewamy jako przyczynę owulację, ale wiadomo, to tylko przypuszczenia, tym bardziej, że mam cykle 31-32dni a w 13dc był progesteron 9,22 ng/ml czyli ewidentnie poowulacyjny.Starania od II 2014
5x IUI
(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017

:D
Może Anatolka tu zajrzy i Ci coś powie bo jej mąż też tak miał.