X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Cześć dziewczyny :) kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca :( Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?
    hej,ja w Provicie robilam inseminacje u dr Biernat,raz bylam u dr Gettki,mozesz zapytac o wizyte u nich.
    W Gync chodze do dr M.

milka87 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    hej,ja w Provicie robilam inseminacje u dr Biernat,raz bylam u dr Gettki,mozesz zapytac o wizyte u nich.
    W Gync chodze do dr M.

Ja właśnie do dr Biernat chodzę ale idzie na urlop od 1 lipca :(

• karina76 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka1234 tak czytam o Twych planach i popieram to co piszą dziewczyny,a uwierz po niejednej procedurze,stymulacji,punkcji transferze wiedza co mówią,a mówią bardzo mądrze.
    Nie obraź się ale z tego co piszesz nie masz zielonego pojecia o in vitro.Tak jak napisała Neo to nie jest tak że idziesz mówisz że chcesz in vitro a lekarz mówi robimy.Każdy szanujący i mądry lekarz najpierw wykorzysta wszelkie inne możliwości doprowadzenia do ciąży niż ivf,dopiero w ostateczności podchodzi do ivf.Ale nawet zanim dojdzie do tego trzeba przejść szereg badań które trwają bardzo długo,tak że na pewno nie będzie tak jak mówisz idę na wizytę a w lipcu in vitro.Po pierwszej wizycie możesz być bardzo zaskoczona.Tak ze zanim zaczniesz planować najlepiej poczekaj na ocenę lekarza.

Neo84, Renia7910 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ja właśnie do dr Biernat chodzę ale idzie na urlop od 1 lipca :(
    A jakbys sie zapisala jak wroci?

Ja na swoja wizyte w Gync czekalam ok 4 tygodni...moze zapisz sie jutro na wizyte do dr Biernat (pewnie wroci do 2 tygodni),a do dr M po jego szkoleniu bo pewnie itak maja zajete juz terminy i z dnia na dzien ani Provita ani Gync nie przyjmie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A jakbys sie zapisala jak wroci?

Ja na swoja wizyte w Gync czekalam ok 4 tygodni...moze zapisz sie jutro na wizyte do dr Biernat (pewnie wroci do 2 tygodni),a do dr M po jego szkoleniu bo pewnie itak maja zajete juz terminy i z dnia na dzien ani Provita ani Gync nie przyjmie.

Ona wraca 18 lipca.. Wizytę u dr M mam na 6 lipca w Gyn. Jesteś z Tychów? Inseminacje Ci wszystkie robiła Biernat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:44

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Nicka1234 tak czytam o Twych planach i popieram to co piszą dziewczyny,a uwierz po niejednej procedurze,stymulacji,punkcji transferze wiedza co mówią,a mówią bardzo mądrze.
    Nie obraź się ale z tego co piszesz nie masz zielonego pojecia o in vitro.Tak jak napisała Neo to nie jest tak że idziesz mówisz że chcesz in vitro a lekarz mówi robimy.Każdy szanujący i mądry lekarz najpierw wykorzysta wszelkie inne możliwości doprowadzenia do ciąży niż ivf,dopiero w ostateczności podchodzi do ivf.Ale nawet zanim dojdzie do tego trzeba przejść szereg badań które trwają bardzo długo,tak że na pewno nie będzie tak jak mówisz idę na wizytę a w lipcu in vitro.Po pierwszej wizycie możesz być bardzo zaskoczona.Tak ze zanim zaczniesz planować najlepiej poczekaj na ocenę lekarza.

I weź poczytaj w ogóle o in vitro. Wpisz sobie w Google długi protokół, krótki protokół, punkcja jajników, transfer, criotransfer, bo serio nie masz pojęcia na co się piszesz i do czego gonisz...

karina76, gosia81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ona wraca 18 lipca.. Wizytę u dr M mam na 6 lipca w Gyn. Jesteś z Tychów? Inseminacje Ci wszystkie robiła Biernat?
    Tak z Tychow,ona ma w Tychach Orbimed tez...
    Tak,wszystkie ona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tak z Tychow,ona ma w Tychach Orbimed tez...
    Tak,wszystkie ona.

Wysłałam Ci zaproszenie. Pogadamy na priv

• Justine Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, Ty jeszcze w dwupaku czy już w komplecie wszyscy w domu? :)

Ja jestem po wizycie u immuno. Po badaniach jakie zebraliśmy do dzisiaj wstępny "wyrok" to hashimoto uniemożliwiające dalszy rozwój zarodka.
    Czekamy na ocenę cytokin i ANA (ANA zrobione bardziej profilaktycznie). Antyfosfolipidowe ujemne, ale za to jestem posiadaczką znacznej kolonii helicobacter pyroli :) :) :)

Z dobrych wieści: może uda się tylko wyciszyć antyciała na immunosupresyjnych, a jak nie to immunosupresyjne + szczepionki (choć przy hashimoto ponoć dają mniejszy skutek).
    Także mam teraz 2 miesiące wolnego i na koniec sierpnia ostatnia histeroskopia (to będzie już numer 5) i transfer w kolejnym cyklu.

Chciałam się pochwalić, bo jestem bardzo szczęśliwa, że jeszcze nie wszystko stracone, że dwa eskimoski będą mogły wrócić do domu :)

Neo84, MoNaKo, Renia7910, gosia81, Beata.D, sylvuś, shooa, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie. Pogadamy na priv
    Przyjelam,ale ostrzegam ze rzadko zagladam w wiadomosci prv :-/

Agi83 lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z GynC, nie ma dr M w przyszlym tyg? Ja mam w czwartek popoludniu umowiona wizyte i nikt do mnie nie dzwonil,ze nie ma lekarza:( nie chce isc do nikogo innego

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Dziewczyny z GynC, nie ma dr M w przyszlym tyg? Ja mam w czwartek popoludniu umowiona wizyte i nikt do mnie nie dzwonil,ze nie ma lekarza:( nie chce isc do nikogo innego

Do mnie dzwonili jak opętani ale nie miałam kiedy odebrać i napisali mi SMS że to od nich i dr M dopiero wraca w lipcu a ja mam wizytę 6 lipca. Dziwne że do Ciebie nie dzwonili bo babeczka mi mówiła że do wszystkich dzwonią

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w czwartek popoludniu bedzie? Jutro tam zadzwonie

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Do mnie dzwonili jak opętani ale nie miałam kiedy odebrać i napisali mi SMS że to od nich i dr M dopiero wraca w lipcu a ja mam wizytę 6 lipca. Dziwne że do Ciebie nie dzwonili bo babeczka mi mówiła że do wszystkich dzwonią
    A mialas miec wizyte rano? Kurcze pocieszam sie, ze popoludniu bedzie w czw

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A mialas miec wizyte rano? Kurcze pocieszam sie, ze popoludniu bedzie w czw
    Tak na rano miałam na wtorek. Kilku lekarzy jedzie gdzieś na szkolenie i on razem z nimi więc zadzwoń do nich i niech Cię przepisza na inny termin

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Cześć dziewczyny :) kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca :( Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?
    To nie jest tak,ze przyjdziesz i zaraz w lipcu ivf. Trzeba zrobic badania, chociazby wymazy. Na cyklu naturalnym bedziesz miala najwyzej dwie komorki, takze jesli nie ma przeciwskazan do stymulacji to ivf na naturalnym to strata pieniedzy.Rozumiem Cie,ze chcialabys byc jak najszybciej w ciazy, ale niestety nieplodnosc to lekcja pokory i cierpliwosci.Do dr M zawsze mozesz isc we wtorek lub srode, ma gabinet w Rudzie Slaskiej na Polnej. Mysle,ze jesli to nie jest szkolenie wyjazdowe to bedzie przyjmowal. Nie trzeba sie umawiac. Pogadasz i powie Ci jak widzi Wasza sytuacje.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    To nie jest tak,ze przyjdziesz i zaraz w lipcu ivf. Trzeba zrobic badania, chociazby wymazy. Na cyklu naturalnym bedziesz miala najwyzej dwie komorki, takze jesli nie ma przeciwskazan do stymulacji to ivf na naturalnym to strata pieniedzy.Rozumiem Cie,ze chcialabys byc jak najszybciej w ciazy, ale niestety nieplodnosc to lekcja pokory i cierpliwosci.Do dr M zawsze mozesz isc we wtorek lub srode, ma gabinet w Rudzie Slaskiej na Polnej. Mysle,ze jesli to nie jest szkolenie wyjazdowe to bedzie przyjmowal. Nie trzeba sie umawiac. Pogadasz i powie Ci jak widzi Wasza sytuacje.

Mówili mi o szkoleniu. Wymaz miałam robiony i wyszła chlamydia i ureaplasma, z mężem mieliśmy doksycykline i ja i mąż zrobiliśmy powtórnie Wymaz i nie ma tego świństwa

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Dr Mercik ma gabinet w Rudzie Slaskiej???

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przyjmuje we wtorki i srody od 16. Czasem tam "wpadam" o cos zapytac bo mieszkam niedaleko.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzi tez tam ciaze, takze jakby mi sie kiedys jakims cudem udalo to zamierzam tam chodzic.

7pqmag4.png
‹‹ 3469 3470 3471 3472 3473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ