IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nicka1234 wrote:Cześć dziewczyny
kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca
Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?
W Gync chodze do dr M.
milka87 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Nicka1234 tak czytam o Twych planach i popieram to co piszą dziewczyny,a uwierz po niejednej procedurze,stymulacji,punkcji transferze wiedza co mówią,a mówią bardzo mądrze.
Nie obraź się ale z tego co piszesz nie masz zielonego pojecia o in vitro.Tak jak napisała Neo to nie jest tak że idziesz mówisz że chcesz in vitro a lekarz mówi robimy.Każdy szanujący i mądry lekarz najpierw wykorzysta wszelkie inne możliwości doprowadzenia do ciąży niż ivf,dopiero w ostateczności podchodzi do ivf.Ale nawet zanim dojdzie do tego trzeba przejść szereg badań które trwają bardzo długo,tak że na pewno nie będzie tak jak mówisz idę na wizytę a w lipcu in vitro.Po pierwszej wizycie możesz być bardzo zaskoczona.Tak ze zanim zaczniesz planować najlepiej poczekaj na ocenę lekarza.
Neo84, Renia7910 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nicka1234 wrote:Ja właśnie do dr Biernat chodzę ale idzie na urlop od 1 lipca
Ja na swoja wizyte w Gync czekalam ok 4 tygodni...moze zapisz sie jutro na wizyte do dr Biernat (pewnie wroci do 2 tygodni),a do dr M po jego szkoleniu bo pewnie itak maja zajete juz terminy i z dnia na dzien ani Provita ani Gync nie przyjmie.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:A jakbys sie zapisala jak wroci?
Ja na swoja wizyte w Gync czekalam ok 4 tygodni...moze zapisz sie jutro na wizyte do dr Biernat (pewnie wroci do 2 tygodni),a do dr M po jego szkoleniu bo pewnie itak maja zajete juz terminy i z dnia na dzien ani Provita ani Gync nie przyjmie.
Ona wraca 18 lipca.. Wizytę u dr M mam na 6 lipca w Gyn. Jesteś z Tychów? Inseminacje Ci wszystkie robiła Biernat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:44
-
karina76 wrote:Nicka1234 tak czytam o Twych planach i popieram to co piszą dziewczyny,a uwierz po niejednej procedurze,stymulacji,punkcji transferze wiedza co mówią,a mówią bardzo mądrze.
Nie obraź się ale z tego co piszesz nie masz zielonego pojecia o in vitro.Tak jak napisała Neo to nie jest tak że idziesz mówisz że chcesz in vitro a lekarz mówi robimy.Każdy szanujący i mądry lekarz najpierw wykorzysta wszelkie inne możliwości doprowadzenia do ciąży niż ivf,dopiero w ostateczności podchodzi do ivf.Ale nawet zanim dojdzie do tego trzeba przejść szereg badań które trwają bardzo długo,tak że na pewno nie będzie tak jak mówisz idę na wizytę a w lipcu in vitro.Po pierwszej wizycie możesz być bardzo zaskoczona.Tak ze zanim zaczniesz planować najlepiej poczekaj na ocenę lekarza.
I weź poczytaj w ogóle o in vitro. Wpisz sobie w Google długi protokół, krótki protokół, punkcja jajników, transfer, criotransfer, bo serio nie masz pojęcia na co się piszesz i do czego gonisz...karina76, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nicka1234 wrote:Ona wraca 18 lipca.. Wizytę u dr M mam na 6 lipca w Gyn. Jesteś z Tychów? Inseminacje Ci wszystkie robiła Biernat?
Tak,wszystkie ona.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Anatolka, Ty jeszcze w dwupaku czy już w komplecie wszyscy w domu?
Ja jestem po wizycie u immuno. Po badaniach jakie zebraliśmy do dzisiaj wstępny "wyrok" to hashimoto uniemożliwiające dalszy rozwój zarodka.
Czekamy na ocenę cytokin i ANA (ANA zrobione bardziej profilaktycznie). Antyfosfolipidowe ujemne, ale za to jestem posiadaczką znacznej kolonii helicobacter pyroli
Z dobrych wieści: może uda się tylko wyciszyć antyciała na immunosupresyjnych, a jak nie to immunosupresyjne + szczepionki (choć przy hashimoto ponoć dają mniejszy skutek).
Także mam teraz 2 miesiące wolnego i na koniec sierpnia ostatnia histeroskopia (to będzie już numer 5) i transfer w kolejnym cyklu.
Chciałam się pochwalić, bo jestem bardzo szczęśliwa, że jeszcze nie wszystko stracone, że dwa eskimoski będą mogły wrócić do domuNeo84, MoNaKo, Renia7910, gosia81, Beata.D, sylvuś, shooa, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nicka1234 wrote:Wysłałam Ci zaproszenie. Pogadamy na priv
Agi83 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyMag85 wrote:Dziewczyny z GynC, nie ma dr M w przyszlym tyg? Ja mam w czwartek popoludniu umowiona wizyte i nikt do mnie nie dzwonil,ze nie ma lekarza:( nie chce isc do nikogo innego
Do mnie dzwonili jak opętani ale nie miałam kiedy odebrać i napisali mi SMS że to od nich i dr M dopiero wraca w lipcu a ja mam wizytę 6 lipca. Dziwne że do Ciebie nie dzwonili bo babeczka mi mówiła że do wszystkich dzwonią -
nicka1234 wrote:Do mnie dzwonili jak opętani ale nie miałam kiedy odebrać i napisali mi SMS że to od nich i dr M dopiero wraca w lipcu a ja mam wizytę 6 lipca. Dziwne że do Ciebie nie dzwonili bo babeczka mi mówiła że do wszystkich dzwonią
-
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Cześć dziewczyny
kogo polecacie z Provity w Katowicach? We wtorek miałam iść do Gyncentrum ale dr Mercik ma jakieś szkolenie i go nie będzie aż do 6 lipca
Chce w lipcu zacząć ivf i moje pytanie jest jeszcze takie: od czego to zależy że cykl będzie naturalny czy stymulowany? Bo jeśli naturalny to kiedy się zaczyna punkcie itd a jak stymulowany to w którym dniu cyklu się zaczyna stymulacje i kiedy punkcje?
-
nick nieaktualnyMag85 wrote:To nie jest tak,ze przyjdziesz i zaraz w lipcu ivf. Trzeba zrobic badania, chociazby wymazy. Na cyklu naturalnym bedziesz miala najwyzej dwie komorki, takze jesli nie ma przeciwskazan do stymulacji to ivf na naturalnym to strata pieniedzy.Rozumiem Cie,ze chcialabys byc jak najszybciej w ciazy, ale niestety nieplodnosc to lekcja pokory i cierpliwosci.Do dr M zawsze mozesz isc we wtorek lub srode, ma gabinet w Rudzie Slaskiej na Polnej. Mysle,ze jesli to nie jest szkolenie wyjazdowe to bedzie przyjmowal. Nie trzeba sie umawiac. Pogadasz i powie Ci jak widzi Wasza sytuacje.
Mówili mi o szkoleniu. Wymaz miałam robiony i wyszła chlamydia i ureaplasma, z mężem mieliśmy doksycykline i ja i mąż zrobiliśmy powtórnie Wymaz i nie ma tego świństwa -
Mag85 wrote:To nie jest tak,ze przyjdziesz i zaraz w lipcu ivf. Trzeba zrobic badania, chociazby wymazy. Na cyklu naturalnym bedziesz miala najwyzej dwie komorki, takze jesli nie ma przeciwskazan do stymulacji to ivf na naturalnym to strata pieniedzy.Rozumiem Cie,ze chcialabys byc jak najszybciej w ciazy, ale niestety nieplodnosc to lekcja pokory i cierpliwosci.Do dr M zawsze mozesz isc we wtorek lub srode, ma gabinet w Rudzie Slaskiej na Polnej. Mysle,ze jesli to nie jest szkolenie wyjazdowe to bedzie przyjmowal. Nie trzeba sie umawiac. Pogadasz i powie Ci jak widzi Wasza sytuacje.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-