X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Powaznie na dwa lata? Tak powiedzieli? Bo zmiany cen lekow refundowanych sa co dwa miesiace.
    tez mi tak wczoraj dr. powiedziała że mamy 2 miesiace i zobaczymy co dalej.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Zarodki się rozwijają i nawet implantują ;) Jedynie mój organizm traktuje je jak wroga i zwalcza. To własnie jest skutek autoagresji komórek (przy hashimoto własne komórki zabijają komórki tarczycy). Okazało się, że mam jeszcze helicobacter pyroli która "drażni" komórki tarczycowe i efekt autoagresji może być jeszcze większy.

Jaki masz poziom aTPO? U mnie aTPO cały czas rośnie, obecnie ok 200 (norma do 5).
    Narazie nic nie biorę. Czekam jeszcze wyniki cytokin (będziemy wiedzieć których komórek mam więcej) i wtedy dopiero leczenie. Oczywiście wcześniej muszę się pozbyć helicobacter pyroli.

Justine, pisząc o nierozwijaniu się zarodków, miałam na myśli macicę ;)

U mnie to dziwny temat z moją tarczycą, czy to hashi, czy to G-B. Pierwsze badania pokazały wysokie TSH bo chyba ok 3-4 więc początki niedoczynności (rodzinne). Z kolei antyTPO mam w normie, ale antyTG ciut powyżej normy, w granicach 100 mi się utrzymuje. Od diety ciut spadły, ale nie stosuję AIP więc spektakularnych efektów obniżenia nie będzie. Teraz nawet nie badam, bo biorę od kwietnia steryd, więc pewnie wszystko jest dość ładnie obniżone.
    Daj znać jak będziesz oo kolejnej konsutlacji, zawsze lepiej wiedzieć więcej, a chyba na sensownego lekarza trafiłaś :)

• Justine Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Justine, pisząc o nierozwijaniu się zarodków, miałam na myśli macicę ;)

U mnie to dziwny temat z moją tarczycą, czy to hashi, czy to G-B. Pierwsze badania pokazały wysokie TSH bo chyba ok 3-4 więc początki niedoczynności (rodzinne). Z kolei antyTPO mam w normie, ale antyTG ciut powyżej normy, w granicach 100 mi się utrzymuje. Od diety ciut spadły, ale nie stosuję AIP więc spektakularnych efektów obniżenia nie będzie. Teraz nawet nie badam, bo biorę od kwietnia steryd, więc pewnie wszystko jest dość ładnie obniżone.
    Daj znać jak będziesz oo kolejnej konsutlacji, zawsze lepiej wiedzieć więcej, a chyba na sensownego lekarza trafiłaś :)

Ja też nigdy (podkreślam: nigdy) bym nie przypuszczała, że u nas główną przyczyną jest immunologia, a dokładnie hashimoto, który drażni cały mój organizm. Na szczęście nie mam przeciwciał antyfosfolipidowych więc nie będę się musiała kłuć fragminem ;)

Widzę, że masz też endometriozę- zdaniem mojego immunologa to jak już jest jakiś jeden problem immunologiczny to najczęściej pojawia się także inny.
    U mnie póki co wykryto własnie endometriozę + hashimoto rozwijające się (a tsh cały czas w normie).

Dam znać jak będę wiedzieć więcej, bo póki co to tylko mogę sobie myśleć o wrześniu ;)
    A kiedy chcesz zabierać eskimoski?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras moglaby prosze wrzucic co sie dzieje z komorka po transferze? Juz bylo to kilka razy, ale ciezko mi to znalezc we wczesniejszych postach. Ja drugi dzien po tranferze, to czekanie jest okropne :(

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem uzależniona od śledzi :-) pycha

MatyldaG, Milkowiec, ewlinaaa85, Beata.D, Joanna85, MoNaKo, Anuszka, Suomi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Haha ;)
    Miałas już usg robione??

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    śledzie bleee :)
    Ja dziś rano pojechalam do biedry na zakupy i musiałam z tamtad uciekać taką mam cofkę na jedzenie :)
    Dziś czekam na powtorkę bety i chyba jajko zniose :/

ewlinaaa85, asia-m-b, Beata.D, Joanna85 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorry za spam, ale może któraś ma do sprzedania Gonal? Jesli tak, prosba o info ma priv.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Haha ;)
    Miałas już usg robione??
    Tak:-) 2 pęcherzyki ciążowe :-)

V., ewlinaaa85, Mimi86, Mała Mi 80, Renia7910, Beata.D, gosia81, słodka, Anuszka, nika03, Anatolka, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja dziś rano pojechalam do biedry na zakupy i musiałam z tamtad uciekać taką mam cofkę na jedzenie :)
    Patrząc na Twoją poprzednią betę to ta na pewno będzie mega piękna :D ja pójdę jeszcze w piątek sprawdzić tak dla pewności :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mam tylko nadzieję że odpowiednio przyrosła przez te 48 godzin :) jak tak to już będę spokojniejsza :) i wtedy planuje jej więcej nie powtarzac, żeby się nie denerwować - ale nie wiem czy wytrzymam :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Junioer Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie - jak wytrzymujecie ten czas oczekiwania pomiędzy procedurami? Ja muszę teraz czekać do września i mnie roznosi po prostu. Mam sporo zajęć, bo i praca i wykańczanie domu, ale i tak strasznie mi się dłuży ten czas pomiędzy... Najchętniej już teraz bym do kliniki pojechała. Nie mam cierpliwości kompletnie :(

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:58

Junioer, Renia7910 lubią tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie - jak wytrzymujecie ten czas oczekiwania pomiędzy procedurami? Ja muszę teraz czekać do września i mnie roznosi po prostu. Mam sporo zajęć, bo i praca i wykańczanie domu, ale i tak strasznie mi się dłuży ten czas pomiędzy... Najchętniej już teraz bym do kliniki pojechała. Nie mam cierpliwości kompletnie :(
    Mi tez sie dluzy, a musze czekac do wrzesnia. Po punkcji mam odroczony transfer- teraz lutka i @. Potem 15.07 histero i @. Nastepnie w II fazie cyklu badania zlecone przez immunologa w zwiazku z poronieniem i @. I dopiero w cyklu we wrzesniu transfer( jesli oczywiscie bedzie co transferowac). Chcialabym juz transfer, nie lubie czekac..... ale niestety tego nie przeskoczymy. Nie mam gotowej recepty, ale ja stale szukam sobie jakiegos zajecia aby nie myslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 12:03

nika03, lipa, Junioer lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Ja mam problem bo wogole nie moge zblizac sie do lodowki, gotowanie mi nie idzie..mega wielki wstret do jedzenia.. Do tego mdlosci i bol zoladka.
    Oby tylko z dzidziolem wszystko bylo oki.

MatyldaG, V., nika03 lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Patrząc na Twoją poprzednią betę to ta na pewno będzie mega piękna :D ja pójdę jeszcze w piątek sprawdzić tak dla pewności :)
    Ja juz bety nie badam bo za bardzo schizuje. Pierwszy przyrost miałam prawie 400% a drugi cos koło 150% i sie posralam ze wolnej rośnie , miałam tez iść w piątek ale nie idę jakoś wytrzymam do wizyty 7 lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 12:53

MatyldaG, nika03 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Ja mam problem bo wogole nie moge zblizac sie do lodowki, gotowanie mi nie idzie..mega wielki wstret do jedzenia.. Do tego mdlosci i bol zoladka.
    Oby tylko z dzidziolem wszystko bylo oki.

Na pewno wszystko ok :) takie ciążowe objawy to chyba dobrze :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Ja juz bety nie badam bo za bardzo schizuje. Pierwszy przyrost miałam prawie 400% a drugi cos koło 150% i sie posralam ze wolnej rośnie , miałam tez iść w piątek ale nie idę jakoś wytrzymam do wizyty 7 lipca
    Mimi podzielam zdanie, jak raz dobrze przysrosła to powinna przyrastać dalej :) a mnie takie oczekiwanie na wynik dobija niestety, ja mam wizyte juz w poniedziałek 16 dpt

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o czekanie, nie bylo dla mnie najgorsze czekanie na rozpoczecie stymulacji, punkcje i transfer-najgorzej jest teraz czekanie na wynik po transferze. Jutro wracam do pracy wiec nie bede miala tyle czasu na myslenie. Testuje we wtorek 8dpt dwóch blastek.

nika03 lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie czy ktoraś z Was zle odpowiadała na gonapeptyl? u mnie estradiol po 5ciu zastrzykach 118 (powinien być ponoć poniżej 100),kolejny tydzien z ganapeptylem , boje się ze znów będzie za wysoko, na jajnikach nie był pęcherzyków na szczescie, czy to może swiadczyć ze bede slabo reagowac na stymulacje???

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
‹‹ 3480 3481 3482 3483 3484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ