IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
"Uroczo denerwuje"
Jakbyś pisała o moim
Szczególnie przy tępych igłach Menopuru, które mu się odbijały od mojego brzucha
MoNaKo, problemik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzielne kobiety jesteście. Ja to jestem panikara
za m-c mam histeroskopie i też panikuje. Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu i nie byłam usypiana. Odnośnie badań czy któraś z Was miała aż tak dużo do zrobienia? Mam nadzieje że faktycznie są potrzebne do in vitro a nie że klinika chce sobie na nas zarobić.
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Kava wrote:Dziewczyny, jesteście w temacie a ja mam pytanie?
Co z lekami do stymulacji? Refundacja będzie wstrzymana? Wiadomo coś?Kava lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
ChudaRuda wrote:Dzielne kobiety jesteście. Ja to jestem panikara
za m-c mam histeroskopie i też panikuje. Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu i nie byłam usypiana. Odnośnie badań czy któraś z Was miała aż tak dużo do zrobienia? Mam nadzieje że faktycznie są potrzebne do in vitro a nie że klinika chce sobie na nas zarobić.
-
nick nieaktualny
-
MoNaKo wrote:Mag85 nie wiadomo co PISY wymyślą w związku z ilością zapładnianych kamórek. Obecnie można 6 ale niestety oni chcieliby 1. Widać że na razie zajmują się czymś innym ale pewności nie ma że do tego pomysłu nie wrócą. Na razie cieszmy się z refundacji leków
-
katariiinkaa wrote:A wlasnie odnosnie nieograniczonych zaplodnien...
Macie wiedzę kiedy jest taka możliwość..?
Dziewczyny tutaj pisaly ze znacznie podwyższone komorki NK pozwalaja na zaplodnienie wiecej niż 6 komórek..
A czy usunięte obydwa jajowody i niskie AMH w stosunku do wieku to też może być wskazaniem do zapłodnienia wiecej niz 6 komórek? -
ChudaRuda wrote:Dzielne kobiety jesteście. Ja to jestem panikara
Do histeroskopii jest taka lekka narkoza, takze nie ma sie czego obawiac. -
ChudaRuda a musisz robić wszystkie badania w klinice?? Nie daj sie naciągnąć- jeśli masz problem od dłuższego czasu z zajściem w ciążę to spokojnie lekarz rodzinny może wystawić skierowanie dla Ciebie i męża na badanie kariotypów w ramach NFZ! Musisz się tylko zorientować jak długo czeka się na wynik ale fajnie jakby doktor na skierowaniu napisał "pilne".
Mag85 ja też mam nadzieję że sprawa Smoleńska jeszcze długo będzie zaprzątać ich chore umysły i że likwidacja refundacji in vitro to juz apogeum ich zmian w tym temacie i chorych decyzjinika03, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Jakie masz AMH? Mi teraz lekarz w szpitalu powiedzial, ze mam troche niskie bo 3,3. Wydaje mi sie, ze przesadzil, lekarze w klinice nic mi nie mowili. Na wyniku mam norme do 3. Glupieje juz powoli.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Ze co???,ze niskie??ja mam 35 lat i mam 3.06,lekarz w klinice mowil ze b.ladne...to co maja dziewczyny ktore maja 1 powiedziec?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wynik 2,23 i mam 30 lat- dr nawet nie wspomniał że ten wynik może być niepokojący. U mnie normy są od 0,95- 6,70 Przy czy, >1,2 to prawidłowa płodność; 0,3- 1,2 - obniżona płodność a < 0,3 - niska płodność. U mnie jednostki są podane ng/ml.
Mag85 a Ty jakie masz normy i jednostkę? -
nick nieaktualny
-
MoNaKo wrote:Ja mam wynik 2,23 i mam 30 lat- dr nawet nie wspomniał że ten wynik może być niepokojący. U mnie normy są od 0,95- 6,70 Przy czy, >1,2 to prawidłowa płodność; 0,3- 1,2 - obniżona płodność a < 0,3 - niska płodność. U mnie jednostki są podane ng/ml.
Mag85 a Ty jakie masz normy i jednostkę?