IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshooa wrote:To nie masz się co martwić poziomem AMH. Na 99% będzie wysoko. Nie polecam też "sztucznego" podwyższania przed ewentualnym IVF (jeśli do niego dojdzie) bo tylko zaburzy lekarzowi obraz Twoich jajników i ich możliwości produkcyjnych.
A FSH ma jakies powiazanie z AMH? -
Ja nie wiem jak FSH koreluje z AMH, wiem tylko że jeśli ktoś ma niskie AMH to oznacza, że czasu ma już mało. Przez niskie rozumiem 0,3 itp. Zawsze można brać tabletki antykoncepcyjne w miesiącach w których nie robi się IUI / IVF żeby zahamować owulację czyli "pozbywanie się" jajek z organizmu.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
nick nieaktualnyV. wrote:Ja nie wiem jak FSH koreluje z AMH, wiem tylko że jeśli ktoś ma niskie AMH to oznacza, że czasu ma już mało. Przez niskie rozumiem 0,3 itp. Zawsze można brać tabletki antykoncepcyjne w miesiącach w których nie robi się IUI / IVF żeby zahamować owulację czyli "pozbywanie się" jajek z organizmu.
Ja bralam tabletki antykoncepcyjne przez 3 lata ale to juz bylo 2 lata temu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Poziom FSH wskazuje, że rezerwę powinnaś mieć wysoką. Twoje AMH z kolei wynosiło 1,23 czyli niskie jak na Twój wiek.
Sprawdź sobie stosunek LH do FSH, powinien być około 1. Może tu gdzieś jest problem.
AMH mialam 1,31. Stosunek LH do FSH? Czyli rozumiem ze ogolnie zrobic badanie LH i FSH? A w ktorym dniu cyklu sie te hormony wykonuje?
-
Dziewczyny co mam zrobić? Pominęłam tydzień temu jedną tabletkę anty, dopiero dziś to zauważyłam!!! Trochę mam ostatnio na głowie i tak się porobiło. Co mam teraz zrobić? Dziś przyjęłam 20-tą tabletkę. Czy wziąć jeszcze jutro i zrobić zgodnie z planem 7 dni przerwy? Mam brać jeszcze przez miesiąc antyki. Jaki wpływ ma pominięcie tej jednej tabletki. Jestem zielona w temacie antyków
Biorę antyki na wyciszenie Endomendy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:07
-
nick nieaktualnynicka1234 wrote:A FSH ma jakies powiazanie z AMH?
Ma, bo FSH też świadczy o rezerwie jajnikowej, choć część lekarzy uznaje tylko AMH. Ale z kolei w części klinik niektórzy lekarze nie kazali robić AMH tylko FSH przed kwalifikacją do rządowego ivf.
Poczytaj sobie o stosunku LH do FSH na necie, dużo jest na ten temat. -
nick nieaktualnyamygdala wrote:Dziewczyny co mam zrobić? Pominęłam tydzień temu jedną tabletkę anty, dopiero dziś to zauważyłam!!! Trochę mam ostatnio na głowie i tak się porobiło. Co mam teraz zrobić? Dziś przyjęłam 20-tą tabletkę. Czy wziąć jeszcze jutro i zrobić zgodnie z planem 7 dni przerwy? Mam brać jeszcze przez miesiąc antyki. Jaki wpływ ma pominięcie tej jednej tabletki. Jestem zielona w temacie antyków
Biorę antyki na wyciszenie Endomendy.
Wpływu nie ma żadnegoNo stres, działaj normalnie, zrób przerwę jak skończyłaś opakowanie i potem bierz kolejną paczkę.
amygdala lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Dziewczyny co mam zrobić? Pominęłam tydzień temu jedną tabletkę anty, dopiero dziś to zauważyłam!!! Trochę mam ostatnio na głowie i tak się porobiło. Co mam teraz zrobić? Dziś przyjęłam 20-tą tabletkę. Czy wziąć jeszcze jutro i zrobić zgodnie z planem 7 dni przerwy? Mam brać jeszcze przez miesiąc antyki. Jaki wpływ ma pominięcie tej jednej tabletki. Jestem zielona w temacie antyków
Biorę antyki na wyciszenie Endomendy.
Olej to, bierz dalej i zrób przerwę normalniePominięcie jednej tabletki nie zaskutkuje raczej niczym. Co innego gdybyś pominęła kilka, wtedy jajniki zaczęłyby pracować zamiast trwać w uśpieniu, ale jedna to pikuś.
amygdala lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
amygdala wrote:Shoa a tę pominiętą tabletkę też mam wziąć np. razem z dzisiejszą czy nie brać jej wcale? I w ogóle dziękuję Ci za szybką odpowiedź ☺
Ja nie Shooa ale odpowiem: zdecydowanie nienie bierz jej wcale, olej temat.
shooa, amygdala lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Ma, bo FSH też świadczy o rezerwie jajnikowej, choć część lekarzy uznaje tylko AMH. Ale z kolei w części klinik niektórzy lekarze nie kazali robić AMH tylko FSH przed kwalifikacją do rządowego ivf.
Poczytaj sobie o stosunku LH do FSH na necie, dużo jest na ten temat.
A FSH jesli jest powyzej 3 to uznaje sie ze jest duza rezerwa jajnikowa tak?
Wiesz moze ile moze byc najwiecej tego FSH? -
nick nieaktualny