IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
A to nie AMH swiadczy o rezerwie jajnikowej?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyMała Mi 80 wrote:Joanna85 a powiedz mi do kiedy masz te zastrzyki z Prolutexu? Ja mam iść na bete w sobotę po 12 dniach a zastrzyki mam tylko do czwartku. Tak się zastanawiam czy tylko tyle miało ich być cz powinny być min. do dnia testu.
Ja mam fragmin-,i po pozytywnej becie biorę nadal. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKava wrote:Dziewczyny, jesteście w temacie a ja mam pytanie?
Co z lekami do stymulacji? Refundacja będzie wstrzymana? Wiadomo coś?wombi, Mała Mi 80, amygdala, MoNaKo, gosia81, Kava, Anatolka, domiszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała Mi 80 wrote:Joanna85 a powiedz mi do kiedy masz te zastrzyki z Prolutexu? Ja mam iść na bete w sobotę po 12 dniach a zastrzyki mam tylko do czwartku. Tak się zastanawiam czy tylko tyle miało ich być cz powinny być min. do dnia testu.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Mag85 wrote:Powaznie na dwa lata? Tak powiedzieli? Bo zmiany cen lekow refundowanych sa co dwa miesiace.
-
szurusiowa wrote:Jak w tabeli z listą leków refundowanych jest napisane, że okres obowiązywania decyzji 2 lata, to to nie znaczy że one będą refundowane 2 lata? Mogą to zmienić?
-
Mag85 wrote:Nie widzialam tabeli dlatego pytam. Skoro tak pisze to pewnie na dwa lata. Az nie wierze, ze jednak laskawie dali te leki. Bardzo sie ciesze:) oby nie wymyslili jakiejs innej glupoty.
-
nick nieaktualnyMała Mi 80 wrote:Ewlinaaa85 a czemu testowałaś już 5 dpt? Nie bałaś się tsk szybko iść na betę?
Mi kazali zrobić 12 dpt ale pójdę w piątek 11dpt, chyba że dostanę wcześniej okres bo tak właśnie się czuję...jak zobaczyłam wynik to byłam na 100% pewna, że nic z tego bo beta zbyt niska hyh i myślałam, że jak każda poprzednia tak samo niska spadnie
ale leki kontynuowałam mimo wszystko bo wiedziałam że i tak bete muszę powtórzyć później
-
Cześć dziewczyny. Mam pytanko a właściwie kilka pytan:) Zdecydowaliśmy się z mężem na on vitro, mąż ma za sobą już wszystkie badania. Mnie Pani doktor wysłała na histeroskopie, mam jakieś polipy. Dostałam również rozpiske kilku badań.
Kariotyp, mutacje, subpopulacje limfocytów, białko C i białko S, homocysteina. Do tego szczepienie WZW B plus cytologia i wymaz w kierunku chlamydii. Jak długo czeka się na wyniki tych badań? Czy Wy również mialyscie takie badania i szczepienie? Ile czasu są ważne wyniki badań?Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Shooa wrote:Justine, naprawdę zdaniem lekarza hashimoto jest przyczyną tego, że zarodki się nie rozwijają? Kurcze. Mnie nigdy nikt nie mówił, że hashi to jakaś 'istotna' przypadłość w staraniach, tyle, że leki trzeba brać i już..
Masz brać sterydy przez te 2 miesiące i później kontrola aTG i aTPO?/
Zarodki się rozwijają i nawet implantująJedynie mój organizm traktuje je jak wroga i zwalcza. To własnie jest skutek autoagresji komórek (przy hashimoto własne komórki zabijają komórki tarczycy). Okazało się, że mam jeszcze helicobacter pyroli która "drażni" komórki tarczycowe i efekt autoagresji może być jeszcze większy.
Jaki masz poziom aTPO? U mnie aTPO cały czas rośnie, obecnie ok 200 (norma do 5).
Narazie nic nie biorę. Czekam jeszcze wyniki cytokin (będziemy wiedzieć których komórek mam więcej) i wtedy dopiero leczenie. Oczywiście wcześniej muszę się pozbyć helicobacter pyroli.
Ania1986 wrote:Naprawde hashi moze tak szalec?Nawet wtedy kiedy tarczyca jest przez leki utrzymana w ryzach? pierwszy raz sie z takim stwierdzeniem spotykam , słyszalam ze hashi jest niebezpieczne kiedy tez tarczyca szaleje.Ty miałas 1 poronienie? w ktorym tc?/
Moja tarczyca jest od 5 lat utrzymywana w ryzachTsh nie przekracza u mnie 1. Efekt przeczytałaś wcześniej. Poronienia 2: oba 5t.
Anatolka wrote:Justine, w pn miałam cięcie. Mamy synka wielkoludka 3730g i 60cm. Bardzo silny - pełza! Jak polozymy Go na swoim brzuchu to odpycha się nóżkami i zaraz jest na piersiach albo nawet policzku, żeby się przytulać/
Cudownie >3 Wychodzi na to, że Twój synek urodził się w pierwszy dzień lataTeraz nie pozostaje nic innego niż tylko się cieszyć
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Mag85 wrote:Nie widzialam tabeli dlatego pytam. Skoro tak pisze to pewnie na dwa lata. Az nie wierze, ze jednak laskawie dali te leki. Bardzo sie ciesze:) oby nie wymyslili jakiejs innej glupoty.
Mag85 nie wiadomo co PISY wymyślą w związku z ilością zapładnianych kamórek. Obecnie można 6 ale niestety oni chcieliby 1. Widać że na razie zajmują się czymś innym ale pewności nie ma że do tego pomysłu nie wrócą. Na razie cieszmy się z refundacji leków -
ChudaRuda wrote:Jak sobie w ogóle radzicie z tymi zastrzykami? Same sobie robicie? Jestem tym przerażona, boję się że mogą mnie przestymulowac.
Kochana ja jestem po 16 zastrzykach jak na razie i do końca jeszcze mi ich trochę zostało.
Zawsze rano robi mi je mój mąż i uroczo się przy tym denerwuje ale ciesze się że nie jestem z tym sama.
Dasz sobie radę. Ja w przeciągu 6 dni byłam 6 razy na pobieraniu krwi ( jutro kolejne ;/ ) i uwierz mi - zamiast jednego pobrania wybrałabym 3 zastrzyki
Co do badań, sporą masz listę ale myślę że warto zrobić. Ja nie miałam aż
takich zaleceń.Asia_88, ChudaRuda lubią tę wiadomość