X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie AMH swiadczy o rezerwie jajnikowej?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Joanna85 a powiedz mi do kiedy masz te zastrzyki z Prolutexu? Ja mam iść na bete w sobotę po 12 dniach a zastrzyki mam tylko do czwartku. Tak się zastanawiam czy tylko tyle miało ich być cz powinny być min. do dnia testu.

Ja mam fragmin-,i po pozytywnej becie biorę nadal.

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sobie myślałam, że minimum do bety, a ewentualnie przy pozytywnej kontynuacja.Muszę się skontaktować z moją koordynatorką:-)
    Dzięki dziewczyny:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Też tak sobie myślałam, że minimum do bety, a ewentualnie przy pozytywnej kontynuacja.Muszę się skontaktować z moją koordynatorką:-)
    Dzięki dziewczyny:-D

Ja nawet chyba będę brać moje do 9-10 tc

• Kava Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście w temacie a ja mam pytanie?
    Co z lekami do stymulacji? Refundacja będzie wstrzymana? Wiadomo coś?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Dziewczyny, jesteście w temacie a ja mam pytanie?
    Co z lekami do stymulacji? Refundacja będzie wstrzymana? Wiadomo coś?
    Refundacja leków została przedłużona na kolejne dwa lata :D

wombi, Mała Mi 80, amygdala, MoNaKo, gosia81, Kava, Anatolka, domiszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 ja prolutex miałam brac do pozytywnej bety a po pozytywnej nadal mam kontynuować :) do tego mam crinone. Przez trzy dni nie miałam prolutexu i przez ten czas kazano mi brać 3x2 duphaston.

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewlinaaa85 a czemu testowałaś już 5 dpt? Nie bałaś się tsk szybko iść na betę?
    Mi kazali zrobić 12 dpt ale pójdę w piątek 11dpt, chyba że dostanę wcześniej okres bo tak właśnie się czuję...

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Joanna85 a powiedz mi do kiedy masz te zastrzyki z Prolutexu? Ja mam iść na bete w sobotę po 12 dniach a zastrzyki mam tylko do czwartku. Tak się zastanawiam czy tylko tyle miało ich być cz powinny być min. do dnia testu.
    Od wczoraj-czyli dnia transferu 14szt., ale mam i tak kontaktowac sie z lekarzem w przypadku pozytywnej bety (zapisal mi 2 opakowania po 7 szt.)

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Refundacja leków została przedłużona na kolejne dwa lata :D
    Powaznie na dwa lata? Tak powiedzieli? Bo zmiany cen lekow refundowanych sa co dwa miesiace.

7pqmag4.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Powaznie na dwa lata? Tak powiedzieli? Bo zmiany cen lekow refundowanych sa co dwa miesiace.
    Jak w tabeli z listą leków refundowanych jest napisane, że okres obowiązywania decyzji 2 lata, to to nie znaczy że one będą refundowane 2 lata? Mogą to zmienić?

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Jak w tabeli z listą leków refundowanych jest napisane, że okres obowiązywania decyzji 2 lata, to to nie znaczy że one będą refundowane 2 lata? Mogą to zmienić?
    Nie widzialam tabeli dlatego pytam. Skoro tak pisze to pewnie na dwa lata. Az nie wierze, ze jednak laskawie dali te leki. Bardzo sie ciesze:) oby nie wymyslili jakiejs innej glupoty.

7pqmag4.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Nie widzialam tabeli dlatego pytam. Skoro tak pisze to pewnie na dwa lata. Az nie wierze, ze jednak laskawie dali te leki. Bardzo sie ciesze:) oby nie wymyslili jakiejs innej glupoty.
    Tutaj masz http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych-ktory-wejdzie-w-zycie-1-lipca-2016-r/

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Ewlinaaa85 a czemu testowałaś już 5 dpt? Nie bałaś się tsk szybko iść na betę?
    Mi kazali zrobić 12 dpt ale pójdę w piątek 11dpt, chyba że dostanę wcześniej okres bo tak właśnie się czuję...
    Nigdy tak szybko nie testowałam a teraz mnie diabeł pokusił :D jak zobaczyłam wynik to byłam na 100% pewna, że nic z tego bo beta zbyt niska hyh i myślałam, że jak każda poprzednia tak samo niska spadnie :) ale leki kontynuowałam mimo wszystko bo wiedziałam że i tak bete muszę powtórzyć później :)

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanko a właściwie kilka pytan:) Zdecydowaliśmy się z mężem na on vitro, mąż ma za sobą już wszystkie badania. Mnie Pani doktor wysłała na histeroskopie, mam jakieś polipy. Dostałam również rozpiske kilku badań.
    Kariotyp, mutacje, subpopulacje limfocytów, białko C i białko S, homocysteina. Do tego szczepienie WZW B plus cytologia i wymaz w kierunku chlamydii. Jak długo czeka się na wyniki tych badań? Czy Wy również mialyscie takie badania i szczepienie? Ile czasu są ważne wyniki badań?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Justine Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa wrote:
    Justine, naprawdę zdaniem lekarza hashimoto jest przyczyną tego, że zarodki się nie rozwijają? Kurcze. Mnie nigdy nikt nie mówił, że hashi to jakaś 'istotna' przypadłość w staraniach, tyle, że leki trzeba brać i już..

Masz brać sterydy przez te 2 miesiące i później kontrola aTG i aTPO?/

Zarodki się rozwijają i nawet implantują ;) Jedynie mój organizm traktuje je jak wroga i zwalcza. To własnie jest skutek autoagresji komórek (przy hashimoto własne komórki zabijają komórki tarczycy). Okazało się, że mam jeszcze helicobacter pyroli która "drażni" komórki tarczycowe i efekt autoagresji może być jeszcze większy.

Jaki masz poziom aTPO? U mnie aTPO cały czas rośnie, obecnie ok 200 (norma do 5).
    Narazie nic nie biorę. Czekam jeszcze wyniki cytokin (będziemy wiedzieć których komórek mam więcej) i wtedy dopiero leczenie. Oczywiście wcześniej muszę się pozbyć helicobacter pyroli.
    Ania1986 wrote:
    Naprawde hashi moze tak szalec?Nawet wtedy kiedy tarczyca jest przez leki utrzymana w ryzach? pierwszy raz sie z takim stwierdzeniem spotykam , słyszalam ze hashi jest niebezpieczne kiedy tez tarczyca szaleje.Ty miałas 1 poronienie? w ktorym tc?/

Moja tarczyca jest od 5 lat utrzymywana w ryzach ;) Tsh nie przekracza u mnie 1. Efekt przeczytałaś wcześniej. Poronienia 2: oba 5t.
    Anatolka wrote:
    Justine, w pn miałam cięcie. Mamy synka wielkoludka 3730g i 60cm. Bardzo silny - pełza! Jak polozymy Go na swoim brzuchu to odpycha się nóżkami i zaraz jest na piersiach albo nawet policzku, żeby się przytulać :-)/

Cudownie >3 Wychodzi na to, że Twój synek urodził się w pierwszy dzień lata ;) Teraz nie pozostaje nic innego niż tylko się cieszyć :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie w ogóle radzicie z tymi zastrzykami? Same sobie robicie? Jestem tym przerażona, boję się że mogą mnie przestymulowac.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Jak sobie w ogóle radzicie z tymi zastrzykami? Same sobie robicie? Jestem tym przerażona, boję się że mogą mnie przestymulowac.
    Jest to do przejścia. Ja się kluje już nieustannie od 11 maja :-)

ChudaRuda lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

Mag85 nie wiadomo co PISY wymyślą w związku z ilością zapładnianych kamórek. Obecnie można 6 ale niestety oni chcieliby 1. Widać że na razie zajmują się czymś innym ale pewności nie ma że do tego pomysłu nie wrócą. Na razie cieszmy się z refundacji leków :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:

Kochana ja jestem po 16 zastrzykach jak na razie i do końca jeszcze mi ich trochę zostało.
    Zawsze rano robi mi je mój mąż i uroczo się przy tym denerwuje ale ciesze się że nie jestem z tym sama.
    Dasz sobie radę. Ja w przeciągu 6 dni byłam 6 razy na pobieraniu krwi ( jutro kolejne ;/ ) i uwierz mi - zamiast jednego pobrania wybrałabym 3 zastrzyki :)

Co do badań, sporą masz listę ale myślę że warto zrobić. Ja nie miałam aż
    takich zaleceń.

Asia_88, ChudaRuda lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 3477 3478 3479 3480 3481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ