IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni uważam tak jak dziewczyny. Jeśli w pierwszej procedurze nie wyszło lekarz powinien pokombinowac w lekami. Ja miałam w pierwszej procedurze krótki protokół: menopur i cetrotide efekt to słabe zarodki tylko 5,4A w trzeciej dobie. Drugie podejście długi protokół leki gonalpeptyt,menopur i gonal f efekt lepsze zarodki a dwa w brzuszku są
-
nick nieaktualnyaniabbb wrote:też mam mocne objawy po gonapeptylu już na antyki zle reagowałam ,opryszczka i krew z nosa przez caly okres antyków teraz doszła drażliwość i złe samopoczucie, jakbym była chora(ból mięśni ,albo kości sama nie wiem ). Zyczę Wam i Waszym bliskim dużo wytrwałości
aniabbb lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie znowu poziom LH wzrósł w porównaniu do wczoraj i nadal nie mogę rozpocząć stymulacji. Skoro na starcie ręce mi opdają to nie wiem co bedzie później. Nawet nie mogę wpłynąć na poziom tego hormonu i nie wiedziałam że on tak skacze. Dziwie sie że lekarz nie proponuje mi dwóch zastrzyków- może efekt byłby lepszy...
Jak na razie byłam twarda ale jutro na widok igły w laboratorium chyba się poryczę!
Renia7910 ja na początku brania gonapeptylu miałam tylko bóle głowy ale teraz jestem okropna, mam bardzo zmienne nastroje z przewagą na ten naprawdę kiepski humor ;/
Reni, dziewczyny dobrze piszą- warto zasięgnąć konsultacji innego lekarza, zmienić klinikę. Nowy lekarz to na pewno nowe możliwości i nowe nadzieje!
Brtii86, podoba mi sie Twój zestaw leków przy długim protokole bo mam taki sam. Efekt też mi się marzy taki jak u Ciebie tylko wystartować jakoś nie mogę
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Dziewczyny u mnie znowu poziom LH wzrósł w porównaniu do wczoraj i nadal nie mogę rozpocząć stymulacji. Skoro na starcie ręce mi opdają to nie wiem co bedzie później. Nawet nie mogę wpłynąć na poziom tego hormonu i nie wiedziałam że on tak skacze. Dziwie sie że lekarz nie proponuje mi dwóch zastrzyków- może efekt byłby lepszy...
Jak na razie byłam twarda ale jutro na widok igły w laboratorium chyba się poryczę!
Renia7910 ja na początku brania gonapeptylu miałam tylko bóle głowy ale teraz jestem okropna, mam bardzo zmienne nastroje z przewagą na ten naprawdę kiepski humor ;/
Reni, dziewczyny dobrze piszą- warto zasięgnąć konsultacji innego lekarza, zmienić klinikę. Nowy lekarz to na pewno nowe możliwości i nowe nadzieje!
Brtii86, podoba mi sie Twój zestaw leków przy długim protokole bo mam taki sam. Efekt też mi się marzy taki jak u Ciebie tylko wystartować jakoś nie mogęKurcze a lekarz jakos to skomentował?
-
Wiecie co myśle że każda z nas może mieć brzuch jak sito, przytyć 30 kg ,miec rozstepy,cycki do kolan ,grypę, wumioty i wszystkie choroby swiata byle by miec swoje wymodlone ,wyproszon szczęscie. trzymam za Waskobitki kciuki a Wy trzymajcie za mnie
Mag85, Renia7910, Asia_88, Mała Mi 80, Brtiii86, ewa81, ewlinaaa85, MoNaKo, Joanna85, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Brtii86, z dr rozmawiałam tylko telefonicznie- powiedział że musimy czekać. To in vitro a nie wyścigi i jeśli mamy byc skuteczni to musimy czekać. Jutro powtórk badań i zobaczymy- może będzie trzeba cos jeszcze dorzucić.
aniabbb- jest dokładnie tak jak piszesz. Cycki wiszące raczej mi nie grożą bo ja raczej z tych płaskich ale nawet takie nosiłabym z dumą i radością
Ja za Ciebie i całą resztę już dawno ściskam kciuki.
Swoja drogą to chyba nawet lepiej że my kobitki znosimy więcej bo gdyby naszych panów tak wysłać na tyle badań i zastrzyków to nie wiem czy znieśliby to tak dzielnie jak my
Mój mąż właśnie wrócił z pracy i zostawił mi niespodzianke za to że jestem dzielna. A ja chyba aż tak dzielna nie jestem- raczej zdeterminowana. -
nick nieaktualnyDokładnie, żadna kobieta która nie miała in vitro nie zrozumie co my tu kobity musimy przechodzić.
Jeśli jest tylko problem męski, to i tak mimo wszystko, to my kobitki jesteśmy kłute, faszerujemy się lekami, przechodzimy różne zabiegi typu hsg, laparo itp. a mężczyźni nic :p. Jedynie badania i suplementyRenia7910, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylipa wrote:przykro mi, ja nie pomogę, u nas ja mam problem, nie mąż. Nawet nei wiedziałam, że mężczyznom bada się estradiol??? czy coś źle zrozumiałam?
No wlasnie tez o tym nie wiedzialam, az do wczoraj. Mam nadzieje, ze ktos sie znajdzie kto mial taki problem -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:A mialas moze robiona droznosc jajowodow?Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja akurat miałam laparoskopię więc byłam uspiona, hsg boli jeśli masz zrosty(przynajmniej tak słyszałam ),ja zdecydowałam sie na laparoskopię ponieważ przy hsg badana jest tylko drożność jajowodów ,a przy laparoskopii moga ewentualnie coś naprawić.Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
nick nieaktualnyaniabbb wrote:ja akurat miałam laparoskopię więc byłam uspiona, hsg boli jeśli masz zrosty(przynajmniej tak słyszałam ),ja zdecydowałam sie na laparoskopię ponieważ przy hsg badana jest tylko drożność jajowodów ,a przy laparoskopii moga ewentualnie coś naprawić.
Mi dr powiedziala, ze najpierw mam sprawdzic droznosc a jelsi sie okaze ze cos jest nieprawidlowo to wtedy laparo -
nicka1234 wrote:A boli ta droznosc?
Ale oba drozne...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny