IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka1984_ wrote:Kava my już tylko naturalnie.Wczoraj 8dc i sexy
pozdro
No to się sexujcie w takim razie...
Najważniejsze, że jest już jeden skarb.
wiem sama po sobie że to zmienia podejście do sprawy i daje sporo luzu.
Powodzenia!!! -
Asiula86 wrote:Kava, ja się śmieję, że teraz karierę robię
A tak naprawdę to odpoczywam od starań, choć w międzyczasie jeździmy do Łodzi do immunologa i 18 lipca zaczynamy z pierwszymi szczepieniami. W tzw. międzyczasie staram się trochę schudnąć. We wrześniu w planach awans na samodzielną księgową, wyjazd w ciepłe kraje i tuż po powrocie wizyta startowa do kolejnej procedury. Stymulacja jak dobrze pójdzie zacznie się na początku października. Także to tak w skrócieI to będzie już ostatnia procedura. Na więcej brak pieniędzy i sił...
No to masz prawdziwy zapierdziel.. planów, ze ho, ho
Bardzo dobrze. Trochę kariery, trochę odpoczynku i trochę leczenia.
Mam nadzieję, że to wszystko ładnie zaowocujeAsiula86, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Agi83 wrote:U nas przerwa, pewnie dluga... Ostatnim razem widzac sie z dr prawie sie poplakalam... Ta bezradnosc jest straszna. Przy histeroskopii wyszlo mi dodatkowo, ze oba jajowody sa zarosniete I dr nie dal rady ich udroznic. Planujemy wizyte u immunologa, ale kiedy...? Na dzien dzisiejszy nie wiem...
Agi
T wszystko takie smutne i niestety takie prawdziwe.
Żeby człowiek znał jakiś klucz.. coś co odmieni wszystko.
Duszę by sprzedał przecież za ten malutki cud :*Renia7910, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Bylam na wizycie,mam sie zglosic koncem lipca,bo liczyl mi cykle maj/czerwiec/lipiec,dostalam @ w poniedzialek wiec jak pojde koncem lipca tez moze byc tak ze sie @ pojawi...dr powiedzial ze zrobi wymazy,mysle ze bedzie juz chcial stymulacje zaczac,tyle ze na ta chwike troche sie boje.
Mam mrozaka 8b jednego...i oplacona cala jedna procedure.
Nie zlecil zadnych badan,nie wiem czy nie zrobic nk na wlasna reke,tyle ze to znowu kasa
a ja podchodze komercyjnie i juz srodki mi sie pokonczyly...a crio kolejny 1000 i tak w kolko.
Kuźwa, wiem... w pewnym momencie liczy się każde 50 zł i człowiek się zastanawia czy wydać je czy nie. Ehhhh
Ale kurde, uda Wam się. Nie ma innej opcji przecież. Mam nadzieję, ze to wiesz?
Kurde, może poszukaj gdzie u Ciebie (nie wiem gdzie mieszkasz) NK jest najtaniej. Zawsze to będziesz miała spokojną głowę. Sama nie wiem -
Justine wrote:Kavunia :*
Ja się męczę dalej. Miałam 2 biochem z powodu rozjechanej immunologii. Mamy dwa eskimoski i wracam po nie z początkiem września;
Masakra, czyli gdyby immu była ok to byłyby zapewne 2 udane transfery.
I co w związku z tym? Coś bierzesz na to czy po prostu trzymasz hashimoto w ryzach i to będzie klucz do sukcesu? -
shooa wrote:Kava, miło że pytasz o weteranki
:*
mnie zostały dwie blastki z drugiej procedury. Jak wszystko pójdzie git to wracam z wakacji 11 lipca i parę dni później robimy crio z dodatkami klej, może AH itd. Ale biorę kruszyny pojedynczo.
Też bym brała pojedyńczo.
No kurde, sukces już był więc czekamy na TEN zarodek. On gdzieś tam na pewno jest.
Ja sama miałam 5 zarodków. Każdy transfer = ciąża a dziecko tylko jedno.
Tak więc ta "bajka" o tym właściwym jest prawdziwa.Mimbla, V., Konwalia, shooa lubią tę wiadomość
-
Moja beta w 10 dpt 281 i w 12dpt 814. Tylko martwi mnie to że nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży.
Anuszka, SzewskaPasja, Beata.D, Milkowiec, Renia7910, Mała Mi 80, Tosia 1981, Madzik_6, aniabbb, MatyldaG, Agi83, lipa, asia-m-b, freya, Mimbla, nika03, V., Asia_88, Mimi86, Joanna85, gosia81 lubią tę wiadomość
-
słodka wrote:Moja beta w 10 dpt 281 i w 12dpt 814. Tylko martwi mnie to że nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży.
Objawy ciąży są od wysokiego hcg i prg. To przyjdzie. Albo i nie.
I mimo, że wiem, ze sie martwisz i schizujesz(wcale Ci sie nie dziwię) to nic tylko się cieszyć.
Znam sporo ciąż bezobjawowych z których urodziły sie zdrowe dzieci.
tego też Ci życzę
słodka, nika03 lubią tę wiadomość
-
słodka wrote:Moja beta w 10 dpt 281 i w 12dpt 814. Tylko martwi mnie to że nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Kurcze przegralismy...ale w pieknym stylu...
Renia7910 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Kava wrote:No to masz prawdziwy zapierdziel.. planów, ze ho, ho
Bardzo dobrze. Trochę kariery, trochę odpoczynku i trochę leczenia.
Mam nadzieję, że to wszystko ładnie zaowocuje
Odpoczynku mało, ale jakoś daje radę. Po drodze trochę zwatpien... no, ale musimy przejść przez te trzecia procedure... choć chciałabym, żeby już było po wszystkim. Bez względu na wynik.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
słodka wrote:Moja beta w 10 dpt 281 i w 12dpt 814. Tylko martwi mnie to że nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży.
Beta pieknie przyrosla,ciaza rozwija sie prawidlowo. A brakiem objawow sie ciesz. Ja od 5 nie spie, bo tak meczy mnie zoladek, jest mi mega nie dobrze i nie moge nic jesc i tak juz 1.5 tygodnia..(dzis 30dpt) takze poki co to korzystaj ze czujesz sie dobrze
słodka, V. lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Brtiii86 wrote:Kochana gratuluje:-) ja też w pon widziałam pęcherzyki ciążowe pomimo powiększonego jajnika prawego
tak jak Ty mam w 31 dpt usg serduszkowe i też się Nie mogę doczekać
też się balam że będzie pozamaciczna bo się na czytalam ale teraz już nie czytam i nie wyszukuje złych rzeczy.
Nic się nie martw, na pewno będzie dobrze. Mnie dawała nadzieję Vioris, bo u niej była identyczna sytuacja. Powiększone narządy i, w moim przypadku, woda słabiej odbijają dźwięk z USG, dlatego może być mniej widać. W 31dpt na pewno już zobaczysz małe serduszka;)Brtiii86, Natu93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny orientujecie sie na jakim poziomie powinien byc estradiol i progesteron do crio?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Tyszanka81 wrote:A ktory to tc?,moze poprostu za wczesnie na objawy
Według kalendarza Belly to 4t i 4d ciąży. Punkcje miałam 12.06 a transfer 17.06. Z jednej strony to się ciesze że nie mam objawów ale po 5 latach starania to teraz o wszystko się martwię i boje się najgorszego. Objawy ze strony żołądka to czasem mam, wczoraj cały dzień piekł mnie żołądek no i puki nie wiedziałam że jestem w ciąży to co dziwne bo nigdy tego nie miałam to poczułam zgagę -
Requiem wrote:Dziewczyny orientujecie sie na jakim poziomie powinien byc estradiol i progesteron do crio?
-
słodka wrote:Według kalendarza Belly to 4t i 4d ciąży. Punkcje miałam 12.06 a transfer 17.06. Z jednej strony to się ciesze że nie mam objawów ale po 5 latach starania to teraz o wszystko się martwię i boje się najgorszego. Objawy ze strony żołądka to czasem mam, wczoraj cały dzień piekł mnie żołądek no i puki nie wiedziałam że jestem w ciąży to co dziwne bo nigdy tego nie miałam to poczułam zgagę
ja miałam transfer 18 czerwca :)każda ciąża jest inna więc pewnie objawów się doczekasz
słodka lubi tę wiadomość