IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Swietnie, dzis skończyła sie refundacja może klinika robi bo JA juz za nie płace ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 09:40
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Requiem wrote:Swietnie, dzis skończyła sie refundacja może klinika robi bo JA juz za nie płace ...
-
Oo to super jednak przedłużyli refundację na leki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:17
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Mam pytanie do dziewczyn po nieudanej próbie in vitro... Dziewczyny czy wy też długo miałyście okres po in vitro, bo ja mam dzisiaj 8 dzień cyklu i znowu zaczęłam krwawić... nie tak strasznie jak w pierwszych dniach, ale to jednak krew. Nie wiem czy mam się martwić czy to normalne?Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
słodka wrote:Według kalendarza Belly to 4t i 4d ciąży. Punkcje miałam 12.06 a transfer 17.06. Z jednej strony to się ciesze że nie mam objawów ale po 5 latach starania to teraz o wszystko się martwię i boje się najgorszego. Objawy ze strony żołądka to czasem mam, wczoraj cały dzień piekł mnie żołądek no i puki nie wiedziałam że jestem w ciąży to co dziwne bo nigdy tego nie miałam to poczułam zgagę
Jeszcze przyjdzie czas, na wymioty i mdłości że Ci się wszystkiego odechcee.
Ja już nie mogłam wytrzymać, 7-10 tydzień było najgorzej, bałam się że niczego z jedzenia nie przyswajam i ciązy szkodzę. Jedyne co mogłam jeść to pszenne bułki z serkiem topionym. Niezbyt zdrowo zwłaszcza na noc, ale tylko po tym nie rzygałam.
Jak ten najgorszy etap minął, to byłam przeszczęśliwa..
Ale do dziś nie mogę uwierzyć że to trwa i trwai boję się o ciąg dalszy.
To niestety naturalne.ewlinaaa85, słodka, V., Konwalia, Mimi86, Joanna85, shooa, Beata.D, gosia81, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Masakra, czyli gdyby immu była ok to byłyby zapewne 2 udane transfery.
I co w związku z tym? Coś bierzesz na to czy po prostu trzymasz hashimoto w ryzach i to będzie klucz do sukcesu?
Jestem po pierwszych badaniach immunologicznych (czekam jeszcze na wynik ana) i pędzę do lekarza po strategięBędą albo szczepienia + leczenie immunosupresyjne, albo samo leczenie, albo same szczepienia. Czeka mnie 1 z 3 wariantów, ale jestem dobrej myśli co do września.
nika03, Konwalia, Beata.D, Kava, sylvuś lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Anuszka wrote:Mimbla u mnie też dziecko wyhodowane na serku topionym takie o miałam zachcianki
Moje dziecię nie rzygalo po frytach z Macapo coli i po kapuscie z bigosu (mięso i wędliny z tegoż dania były niedopuszczalne)
i tak do 20tc...
Anuszka, Renia7910, Mimi86, Joanna85, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:Oo to super jednak przedłużyli refundację na leki?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
papitka29 wrote:Mam pytanie do dziewczyn po nieudanej próbie in vitro... Dziewczyny czy wy też długo miałyście okres po in vitro, bo ja mam dzisiaj 8 dzień cyklu i znowu zaczęłam krwawić... nie tak strasznie jak w pierwszych dniach, ale to jednak krew. Nie wiem czy mam się martwić czy to normalne?
papitka29 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
papitka29 wrote:Mam pytanie do dziewczyn po nieudanej próbie in vitro... Dziewczyny czy wy też długo miałyście okres po in vitro, bo ja mam dzisiaj 8 dzień cyklu i znowu zaczęłam krwawić... nie tak strasznie jak w pierwszych dniach, ale to jednak krew. Nie wiem czy mam się martwić czy to normalne?
papitka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:Tak,pozostala refundacja.
Fajnie bo tak mnie meczylo ze jak się nie uda to tyle kasy nie wyrobie na leki. Teraz lżej na psychice...
a do kiedy będzie ta refundacja pewna?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Fajnie bo tak mnie meczylo ze jak się nie uda to tyle kasy nie wyrobie na leki. Teraz lżej na psychice...
a do kiedy będzie ta refundacja pewna?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
ewlinaaa85 wrote:Moja beta jakby zwolniła
teraz żałuję że wogóle poszłam ją sprawdzić. W poniedziałek miałam 2583.0 i poszłam dziś to wynik 6813.0 nie powinien być wyższy?
cytuję kalkulator przyrostu bety:
Średni dwudniowy przyrost to 4195 mlU/ml (62.4%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
szurusiowa, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:cytuję kalkulator przyrostu bety:
Średni dwudniowy przyrost to 4195 mlU/ml (62.4%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.szurusiowa lubi tę wiadomość