IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi86 wrote:pięknie beta rośnie
ja tez nie mam objawow zadnych
i oczywicie tez schizuje ;)ale musi byc dobrze :*
Więc u Ciebie na pewno też
Dziś byłam na wizycie, najpierw zobaczyłam pęcherzyki, potem lekarz pokazał zarodek który ma 2mma następnie zapikało do nas najpiękniejsze w świecie serduszko
MatyldaG, ewlinaaa85, Joanna85, ewa81, kassik, Anuszka, Beata.D, słodka, nika03, karina76, Mała Mi 80, Mimi86, Tosia 1981, gosia81, mkl lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
kejra82 wrote:Dziewczyny proszę o radę. W temacie ivf jestem zupełnie blada. W marcu miałam laparoskopie I potwierdzoną endometrioze IV st. Mamy czerwiec i ponownie są torbiele na obu jajnikach. Czy w takiej sytuacji jest możliwe podejście do ivf? Czy zupełnie jest to niemożliwe? Jestem na etapie szukania kliniki...możecie coś doradzić. ? Przed pierwszą wizytą warto odwiedzić immunologa czy poczekać do wizyty w klinice? Amh 3,6 wiec nie jest źle , ale może warto posuplementowac się troszkę aby polepszyć ich jakość? Co myślicie? Kochane Proszę o rady...czuje się zupełnie zagubiona w tym temacie.
Neo84 lubi tę wiadomość
-
Requiem wrote:Joanna ale u mnie nie badałam na poczatku przed estrogenem, zbadany mam dopiero w 13 dc wiec nie wiem jak to ma byc miarodajne...
Requiem lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
SzewskaPasja wrote:Dziewczyny, pamietam jak pisałyście, że Intralipid jest w Provicie ze skierowaniem, a w Gyncentrum bez. Zadzwoniłam środę do Gyncentrum i zapytałam o to i pani mi potwierdziła, że rzeczywiscie skierowanie nie jest potrzebne, mialam tylko podac godzine o ktorej sie pojawie. Uzgodniłam z męzem i w srode wieczorem napisam maila, o ktorej bedziemy i prosiłam o potwierdzenie. Mimo przypominania nikt mi nie odpowiedzial az do dzisiaj. I co... Pani, ktora odpisala potwierdzila godzine i prosila bym nie zapomniala o skierowaniu od lekarza. Od razu zadzwonilam do nich, a Pani z rejestracji potwierdzila, ze skierowanie jest wymagane. To jak w koncu jest????5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyVaina wrote:Ja też nie mam żadnych objawów, nawet brzuch wraca do normy i przestaje mnie kuć i pobolewać a u mnie jest dobrze i wszystko w porządku
Więc u Ciebie na pewno też
Dziś byłam na wizycie, najpierw zobaczyłam pęcherzyki, potem lekarz pokazał zarodek który ma 2mma następnie zapikało do nas najpiękniejsze w świecie serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:27
-
Lekarz powiedział że 5tydzień 2 dzień więc dokładnie tak jak ty - nie wiem jak to obliczył, ale mniejsza z tym
Kolejną wizytę mam 15
Ja też odiczałam do tej wizytyA za 9 dni zoczysz przepiękne 2 serduszka
Brtiii86 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
kejra82 wrote:Dziewczyny proszę o radę. W temacie ivf jestem zupełnie blada. W marcu miałam laparoskopie I potwierdzoną endometrioze IV st. Mamy czerwiec i ponownie są torbiele na obu jajnikach. Czy w takiej sytuacji jest możliwe podejście do ivf? Czy zupełnie jest to niemożliwe? Jestem na etapie szukania kliniki...możecie coś doradzić. ? Przed pierwszą wizytą warto odwiedzić immunologa czy poczekać do wizyty w klinice? Amh 3,6 wiec nie jest źle , ale może warto posuplementowac się troszkę aby polepszyć ich jakość? Co myślicie? Kochane Proszę o rady...czuje się zupełnie zagubiona w tym temacie.
-
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:A w jakiej klinice sie leczysz?,bo ja w Gyncentrum i nie musialam miec skierowania,nie bralam intralipidu pod uwage,dr zaproponowal na wizycie.
Ja jestem w Invicie we Wrocławiu, ale jestem ze Szczecina o czym poinformowałam Panią z którą rozmawiałam w środę i twierdziła, że nie ma problemu, a dzisiaj inna Pani mówi, że jest problem. Tylko ja mam crio we wtorek i teraz nie uda mi sie nagle w weekend zdobyć skierowania, a wszystko niby było już uzgodnione... -
MatyldaG wrote:jak duze masz te torbiele? nie dostałas zadnych lekow po laparoskopii lub antyków?Kejra82
-
kejra82 wrote:Torbiel 2cm na lewym jajniku.Jajnik za macicą w łączności z nią, a na prawym jajniku 5cm I jest napisane najprawdopodobniej torbiel krwotoczna.Jajnik również za macicą w łączności z nią i zrosty. Dostałam teraz lutenyl od 16dc do 25.Czy po tym ta torbiel krwotoczna powinna sie wchlonac? O ile jest ona krowtoczna oxzywiscie.Po laparo nie dostałam żadnych tabletek bo kazali starać się zajść naturalnie. Jeden jajowod mam tylko drozny, ale nie wiedzą który przez liczne zrosty. Do tego guz endometrialny w przegrodzie. Jestem załamana bo nie wiem czy ivf będzie możliwe? Lekarz mówił, że moze byc problem z pobraniem jajeczek i ze będzie trzeba usunąć jajowody żeby uniknąć ciąży pozamacicznej.
Umów się na wizytę do kliniki i tam powinni Cie odpowiednio poprowadzicBedzie dobrze
-
Ja podchodziłam do stymulacji z torbielami u mnie nie przeszkodziły a ty najlepiej poczekaj do wizyty w klinice i zobacz co Ci zaoferują. Powodzenia!Kava lubi tę wiadomość
-
SzewskaPasja wrote:Ja jestem w Invicie we Wrocławiu, ale jestem ze Szczecina o czym poinformowałam Panią z którą rozmawiałam w środę i twierdziła, że nie ma problemu, a dzisiaj inna Pani mówi, że jest problem. Tylko ja mam crio we wtorek i teraz nie uda mi sie nagle w weekend zdobyć skierowania, a wszystko niby było już uzgodnione...
zadzwon jeszcze jutro moze,przeciez to kasa dla nich...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Vaina wrote:Lekarz powiedział że 5tydzień 2 dzień więc dokładnie tak jak ty - nie wiem jak to obliczył, ale mniejsza z tym
Kolejną wizytę mam 15
Ja też odiczałam do tej wizytyA za 9 dni zoczysz przepiękne 2 serduszka
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:No dziwne...
zadzwon jeszcze jutro moze,przeciez to kasa dla nich...
Na bank zadzwonię, na pewno inna laska na bedzie recepcji, może bardziej łaskawa. Trzymaj kciuki, może sie uda
A bardzo chcę spróbować, bo widze ilu dziewczynom pomogło i Tobie chyba również. Nawet jak będę musiała jechać 4,5h do Wrocka, potem 2h do Katowic i potem wrócić do Wrocka na transfer i potem do Szczecina. W końcu wakacje są, trzeba podróżować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:22
Tyszanka81, nika03, Renia7910, wombi, Anuszka, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:A co miałaś w trakcie tej laparo zrobione? Usuwane torbiele? To AMH robiłaś przed laparo czy już po? Ogólnie z torbielami endo można podchodzić do ivf, w czasie stymulacji akurat te nie rosną.Kejra82
-
SzewskaPasja wrote:Na bank zadzwonię, na pewno inna laska na bedzie recepcji, może bardziej łaskawa
. Trzymaj kciuki, może sie uda
A bardzo chcę spróbować, bo widze ilu dziewczynom pomogło i Tobie chyba również. Nawet jak będę musiała jechać 4,5h do Wrocka, potem 2h do Katowic i potem wrócić do Wrocka na transfer i potem do Szczecina. W końcu wakacje są, trzeba podróżować
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anuszka wrote:Ja podchodziłam do stymulacji z torbielami u mnie nie przeszkodziły a ty najlepiej poczekaj do wizyty w klinice i zobacz co Ci zaoferują. Powodzenia!
Anuszka lubi tę wiadomość
Kejra82 -
SzewskaPasja dzwoń dzwoń. Ja też nie jestem ich pacjentka i dzwoniłam tam ostatnio odnośnie histeroskopii i jednego dnia Pani mi powiedziała że nie potrzebuję wcześniej u nich wizyty i ze badań też żadnych nie potrzebuję, a na drugi dzień dzwoniłam się coś dopytać i się dowiedziałam zupełnie innych rzeczy
SzewskaPasja lubi tę wiadomość