X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    pięknie beta rośnie :) ja tez nie mam objawow zadnych :) i oczywicie tez schizuje ;)ale musi byc dobrze :*
    Ja też nie mam żadnych objawów, nawet brzuch wraca do normy i przestaje mnie kuć i pobolewać a u mnie jest dobrze i wszystko w porządku :) Więc u Ciebie na pewno też :D

Dziś byłam na wizycie, najpierw zobaczyłam pęcherzyki, potem lekarz pokazał zarodek który ma 2mm :D a następnie zapikało do nas najpiękniejsze w świecie serduszko <3

MatyldaG, ewlinaaa85, Joanna85, ewa81, kassik, Anuszka, Beata.D, słodka, nika03, karina76, Mała Mi 80, Mimi86, Tosia 1981, gosia81, mkl lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejra82 wrote:
    Dziewczyny proszę o radę. W temacie ivf jestem zupełnie blada. W marcu miałam laparoskopie I potwierdzoną endometrioze IV st. Mamy czerwiec i ponownie są torbiele na obu jajnikach. Czy w takiej sytuacji jest możliwe podejście do ivf? Czy zupełnie jest to niemożliwe? Jestem na etapie szukania kliniki...możecie coś doradzić. ? Przed pierwszą wizytą warto odwiedzić immunologa czy poczekać do wizyty w klinice? Amh 3,6 wiec nie jest źle , ale może warto posuplementowac się troszkę aby polepszyć ich jakość? Co myślicie? Kochane Proszę o rady...czuje się zupełnie zagubiona w tym temacie.
    jak duze masz te torbiele? nie dostałas zadnych lekow po laparoskopii lub antyków?

Neo84 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Joanna ale u mnie nie badałam na poczatku przed estrogenem, zbadany mam dopiero w 13 dc wiec nie wiem jak to ma byc miarodajne...
    U mnie ogolnie problem z progesteronem byl, wiec badalam na poczatku cyklu. Badalam tez w 15dc- bylo 1.4 i doktor zezwolil na transfer.

Requiem lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Dziewczyny, pamietam jak pisałyście, że Intralipid jest w Provicie ze skierowaniem, a w Gyncentrum bez. Zadzwoniłam środę do Gyncentrum i zapytałam o to i pani mi potwierdziła, że rzeczywiscie skierowanie nie jest potrzebne, mialam tylko podac godzine o ktorej sie pojawie. Uzgodniłam z męzem i w srode wieczorem napisam maila, o ktorej bedziemy i prosiłam o potwierdzenie. Mimo przypominania nikt mi nie odpowiedzial az do dzisiaj. I co... Pani, ktora odpisala potwierdzila godzine i prosila bym nie zapomniala o skierowaniu od lekarza. Od razu zadzwonilam do nich, a Pani z rejestracji potwierdzila, ze skierowanie jest wymagane. To jak w koncu jest????
    A w jakiej klinice sie leczysz?,bo ja w Gyncentrum i nie musialam miec skierowania,nie bralam intralipidu pod uwage,dr zaproponowal na wizycie.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja też nie mam żadnych objawów, nawet brzuch wraca do normy i przestaje mnie kuć i pobolewać a u mnie jest dobrze i wszystko w porządku :) Więc u Ciebie na pewno też :D

Dziś byłam na wizycie, najpierw zobaczyłam pęcherzyki, potem lekarz pokazał zarodek który ma 2mm :D a następnie zapikało do nas najpiękniejsze w świecie serduszko <3
    Jeee już widziałaś serduszko? A w którym tyg ciąży jesteś? A ja odliczam do 11 lipca . Od jutra jeszcze 9 dni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:27

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina super wiadomosc. Gratuluje :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział że 5tydzień 2 dzień więc dokładnie tak jak ty - nie wiem jak to obliczył, ale mniejsza z tym :) Kolejną wizytę mam 15 :)
    Ja też odiczałam do tej wizyty :D A za 9 dni zoczysz przepiękne 2 serduszka :D

Brtiii86 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejra82 wrote:
    Dziewczyny proszę o radę. W temacie ivf jestem zupełnie blada. W marcu miałam laparoskopie I potwierdzoną endometrioze IV st. Mamy czerwiec i ponownie są torbiele na obu jajnikach. Czy w takiej sytuacji jest możliwe podejście do ivf? Czy zupełnie jest to niemożliwe? Jestem na etapie szukania kliniki...możecie coś doradzić. ? Przed pierwszą wizytą warto odwiedzić immunologa czy poczekać do wizyty w klinice? Amh 3,6 wiec nie jest źle , ale może warto posuplementowac się troszkę aby polepszyć ich jakość? Co myślicie? Kochane Proszę o rady...czuje się zupełnie zagubiona w tym temacie.
    A co miałaś w trakcie tej laparo zrobione? Usuwane torbiele? To AMH robiłaś przed laparo czy już po? Ogólnie z torbielami endo można podchodzić do ivf, w czasie stymulacji akurat te nie rosną.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina gratulacje :)
    Dziś pierwszy zastrzyk menopuru. To mieszanie masakra, dobrze że tylko raz :). Oczywiście jak próbowałam ściągnąć osłonkę ze strzykawki, to wbilam igłę w palec i igła się przekrzywiła. Całe szczęście że mam zapas strzykawek :)

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A w jakiej klinice sie leczysz?,bo ja w Gyncentrum i nie musialam miec skierowania,nie bralam intralipidu pod uwage,dr zaproponowal na wizycie.

Ja jestem w Invicie we Wrocławiu, ale jestem ze Szczecina o czym poinformowałam Panią z którą rozmawiałam w środę i twierdziła, że nie ma problemu, a dzisiaj inna Pani mówi, że jest problem. Tylko ja mam crio we wtorek i teraz nie uda mi sie nagle w weekend zdobyć skierowania, a wszystko niby było już uzgodnione...

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • kejra82 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    jak duze masz te torbiele? nie dostałas zadnych lekow po laparoskopii lub antyków?
    Torbiel 2cm na lewym jajniku.Jajnik za macicą w łączności z nią, a na prawym jajniku 5cm I jest napisane najprawdopodobniej torbiel krwotoczna.Jajnik również za macicą w łączności z nią i zrosty. Dostałam teraz lutenyl od 16dc do 25.Czy po tym ta torbiel krwotoczna powinna sie wchlonac? O ile jest ona krowtoczna oxzywiscie.Po laparo nie dostałam żadnych tabletek bo kazali starać się zajść naturalnie. Jeden jajowod mam tylko drozny, ale nie wiedzą który przez liczne zrosty. Do tego guz endometrialny w przegrodzie. Jestem załamana bo nie wiem czy ivf będzie możliwe? Lekarz mówił, że moze byc problem z pobraniem jajeczek i ze będzie trzeba usunąć jajowody żeby uniknąć ciąży pozamacicznej.

Kejra82
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejra82 wrote:
    Torbiel 2cm na lewym jajniku.Jajnik za macicą w łączności z nią, a na prawym jajniku 5cm I jest napisane najprawdopodobniej torbiel krwotoczna.Jajnik również za macicą w łączności z nią i zrosty. Dostałam teraz lutenyl od 16dc do 25.Czy po tym ta torbiel krwotoczna powinna sie wchlonac? O ile jest ona krowtoczna oxzywiscie.Po laparo nie dostałam żadnych tabletek bo kazali starać się zajść naturalnie. Jeden jajowod mam tylko drozny, ale nie wiedzą który przez liczne zrosty. Do tego guz endometrialny w przegrodzie. Jestem załamana bo nie wiem czy ivf będzie możliwe? Lekarz mówił, że moze byc problem z pobraniem jajeczek i ze będzie trzeba usunąć jajowody żeby uniknąć ciąży pozamacicznej.
    Kejra mój lekarz powiedział, ze jak jest do 4 cm torbiel to robią in vitro, jesli jest wieksza najpierw lapo, potem jakis czas antyki na wyciszenie i stymulacja.
    Umów się na wizytę do kliniki i tam powinni Cie odpowiednio poprowadzic :) Bedzie dobrze :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejra82 wrote:

Ja podchodziłam do stymulacji z torbielami u mnie nie przeszkodziły a ty najlepiej poczekaj do wizyty w klinice i zobacz co Ci zaoferują. Powodzenia!

Kava lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Ja jestem w Invicie we Wrocławiu, ale jestem ze Szczecina o czym poinformowałam Panią z którą rozmawiałam w środę i twierdziła, że nie ma problemu, a dzisiaj inna Pani mówi, że jest problem. Tylko ja mam crio we wtorek i teraz nie uda mi sie nagle w weekend zdobyć skierowania, a wszystko niby było już uzgodnione...
    No dziwne...
    zadzwon jeszcze jutro moze,przeciez to kasa dla nich...

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Lekarz powiedział że 5tydzień 2 dzień więc dokładnie tak jak ty - nie wiem jak to obliczył, ale mniejsza z tym :) Kolejną wizytę mam 15 :)
    Ja też odiczałam do tej wizyty :D A za 9 dni zoczysz przepiękne 2 serduszka :D
    Tez widzialam w 5t i 2d :-)

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    No dziwne...
    zadzwon jeszcze jutro moze,przeciez to kasa dla nich...

Na bank zadzwonię, na pewno inna laska na bedzie recepcji, może bardziej łaskawa :). Trzymaj kciuki, może sie uda :P
    A bardzo chcę spróbować, bo widze ilu dziewczynom pomogło i Tobie chyba również :P. Nawet jak będę musiała jechać 4,5h do Wrocka, potem 2h do Katowic i potem wrócić do Wrocka na transfer i potem do Szczecina. W końcu wakacje są, trzeba podróżować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:22

Tyszanka81, nika03, Renia7910, wombi, Anuszka, Asia_88 lubią tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • kejra82 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    A co miałaś w trakcie tej laparo zrobione? Usuwane torbiele? To AMH robiłaś przed laparo czy już po? Ogólnie z torbielami endo można podchodzić do ivf, w czasie stymulacji akurat te nie rosną.
    Tak, miałam usuwaną torbiel na lewym jajniku i droznosc, ale tylko jeden jajowod drozny. Amh robiłam teraz w czerwcu. Wiem , że przy endo jajeczka da gorszej jakości i myślę czy nie wspomóc się dodatkowo? Co o tym myślisz? W jakiej klinice sie leczysz?

Kejra82
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Na bank zadzwonię, na pewno inna laska na bedzie recepcji, może bardziej łaskawa :). Trzymaj kciuki, może sie uda :P
    A bardzo chcę spróbować, bo widze ilu dziewczynom pomogło i Tobie chyba również :P. Nawet jak będę musiała jechać 4,5h do Wrocka, potem 2h do Katowic i potem wrócić do Wrocka na transfer i potem do Szczecina. W końcu wakacje są, trzeba podróżować :P
    &&&&&&

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

• kejra82 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja podchodziłam do stymulacji z torbielami u mnie nie przeszkodziły a ty najlepiej poczekaj do wizyty w klinice i zobacz co Ci zaoferują. Powodzenia!
    Dziękuję za odpowiedź. Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Was☺

Anuszka lubi tę wiadomość

Kejra82
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja dzwoń dzwoń. Ja też nie jestem ich pacjentka i dzwoniłam tam ostatnio odnośnie histeroskopii i jednego dnia Pani mi powiedziała że nie potrzebuję wcześniej u nich wizyty i ze badań też żadnych nie potrzebuję, a na drugi dzień dzwoniłam się coś dopytać i się dowiedziałam zupełnie innych rzeczy ;)

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
‹‹ 3491 3492 3493 3494 3495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ