X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Dziewczyny dzwoniłam dzisiaj raz jeszcze do Gyncentrum w sprawie Intralipidu, potwierdzono mi, że pacjenki kliniki bez skierowania, a spoza ze skierowaniem. Tłumaczyłam im, że wiem ze pacjentki kilinki przeciez nie muszą mieć wykonanych żadnych specjalistycznych badan, by miec podana kroplówkę, wiec jaka jest roznica miedzy nimi a mna? Pani skonusultowała się jeszcze z kims i oddzwoniła z informacją, że nie ma szans, że żadna położna się podejmie podania kroplówki bez skierowania, a lekarza, ktory takie skierowania wystawiłby mi w poniedziałek rano nie będzie :(. To skierowanie to chyba tylko taki dupochron zwykły. No cóż, będzie więc bez intralipidu. Ale może chociaz komuś z forum się przyda ta informacja.
    A nie da rady umowic wizyty w gyn przed podaniem intralipidu? Wezmiesz dokumenty I powiesz dr o co chodzi, ONI sa przychylni na podanie intralipidu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 11:28

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83, pytałam o to i powiedziano mi, że w poniedziałek rano nie będzie lekarza, który mógłby wystawić mi skierowanie.

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi bardzo mi przykro :(
    Szewska pasja No cholera szkoda ze tak wyszło ;(

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Ja jestem w Invicie we Wrocławiu, ale jestem ze Szczecina o czym poinformowałam Panią z którą rozmawiałam w środę i twierdziła, że nie ma problemu, a dzisiaj inna Pani mówi, że jest problem. Tylko ja mam crio we wtorek i teraz nie uda mi sie nagle w weekend zdobyć skierowania, a wszystko niby było już uzgodnione...
    A nie mozesz sobie u swojego gina w Szczecinie zalatwic recepty na intralipid 20% 200ml i znalezc sobie jakas pielegniarke ktora Ci to podepnie? Ja tak zrobilam i zamiast 400 zł placic w klinice to mnie to wynioslo raptem 100 zł- 60 zł intralipid i 40 podanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 13:07

SzewskaPasja, Mimbla lubią tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2 :-(:-(:-(:-( Nawet już mi się płakać nie chce.....
    Nie wiem tylko czy robić jakieś badania jeszcze.Napewno zrobimy kariotypy.
    Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie....
    Bardzo mi przykro :( :(
    Trzymam kciuki za mrożaczki

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A nie mozesz sobie u swojego gina w Szczecinie zalatwic recepty na intralipid 20% 200ml i znalezc sobie jakas pielegniarke ktora Ci to podepnie? Ja tak zrobilam i zamiast 400 zł placic w klinice to mnie to wynioslo raptem 100 zł- 60 zł intralipid i 40 podanie.

No co Ty, nie wiedziałam ze tak można. Myślałam, ze gin nie może takiej recepty wystawić i ze w ogole intralipid mozna kupic w aptece. Sądziłam, ze jest dostępny tylko na oddziałach szpitalnych do karmienia pozajelitowego. Nie wiem, czy uda mi się coś załatwić w weekend, bo crio mam we wtorek, ale spróbuję.

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    No co Ty, nie wiedziałam ze tak można. Myślałam, ze gin nie może takiej recepty wystawić i ze w ogole intralipid mozna kupic w aptece. Sądziłam, ze jest dostępny tylko na oddziałach szpitalnych do karmienia pozajelitowego. Nie wiem, czy uda mi się coś załatwić w weekend, bo crio mam we wtorek, ale spróbuję.
    ja tez nie wiedziałam o tym, puki Doktorek z mojej kliniki nie zaproponował takiego rozwiazania kolezance ktora ma ok 500 km do kliniki :) w Aprtekach dr Max na 100% sa dostepne.
    Teraz coraz głosniej jest o tym ze stosuje sie intralipid w nieplodnosci a wiec kazdy lekarz juz moze Ci to wypisac nawet gin:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 13:43

SzewskaPasja, lipa, Mimbla lubią tę wiadomość

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja tez nie wiedziałam o tym, puki Doktorek z mojej kliniki nie zaproponował takiego rozwiazania kolezance ktora ma ok 500 km do kliniki :) w Aprtekach dr Max na 100% sa dostepne.
    Teraz coraz głosniej jest o tym ze stosuje sie intralipid w nieplodnosci a wiec kazdy lekarz juz moze Ci to wypisac nawet gin:)

Bardzo Ci dziękuję za te informacje, naprawdę mi pomoglaś. Nawet jeśli tym razem się nie uda, to będę wiedziała na przyszłość. Jeszcze raz dzięki.

Ania1986 lubi tę wiadomość

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za te informacje, naprawdę mi pomoglaś. Nawet jeśli tym razem się nie uda, to będę wiedziała na przyszłość. Jeszcze raz dzięki.
    Nie ma za co :)

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nie ma za co :)

Jest, jest :). A możesz mi jeszcze powiedzieć jaką miałas podawaną pojemność, bo widze ze sa 100ml, 250ml i 500ml i jakie stężenie, bo jest 10% i 20%?

Ania1986 lubi tę wiadomość

2qx4tls.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta slynna Pani dr immunolog z provity to dr Iwona Janosz?

Anatolka lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny ta slynna Pani dr immunolog z provity to dr Iwona Janosz?

Tak :)

Agi83 lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Tak :)
    Dziekuje

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Jest, jest :). A możesz mi jeszcze powiedzieć jaką miałas podawaną pojemność, bo widze ze sa 100ml, 250ml i 500ml i jakie stężenie, bo jest 10% i 20%?
    ja dopiero bede miec podawane , przed ostatnim crio w sierpniu, ale juz sobie ogarnełam temat pielegniarki i recepty ;) mam 20% 200 ml(100 ml x2 bo 200 ml razem nie ma, ale kazde ze 100 ml musi miec 20 % )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:25

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:

Szewska pasja - ja też miałam podawany poza kliniką. Podaję się standardowo 200 ml Intralipidu 20% rozpuszczone w 500 ml soli fizjologicznej. U mnie w hurtowni farmaceutycznej nie było Intralipidu w innej pojemości niż 500 ml. Więc kupiłam taki (koszt bez refundacji 75 pln). Resztę po prostu wyrzuciłam.

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda że ja nie mam żadnej zaprzyjaźnionej pielęgniarki co by mi ten intralipid podawala

• Serducho Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kurcze szkoda że ja nie mam żadnej zaprzyjaźnionej pielęgniarki co by mi ten intralipid podawala

Tobie już niepotrzebny ;-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Tobie już niepotrzebny ;-)
    Betii musi przyjmowac prawie do konca ciazy..

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Mysle ze pielegniarka zawsze sie znajdzie. Moze sprobuj w przychodni pogadac. Na poczatku sierpnia podchodze do crio i tez sie wlasnie zastanawiam czy nie zalatwic tego intralipidu poza klinika, z tego z pisza dziewczyny to spora oszczednosc.

7pqmag4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2 :-(:-(:-(:-( Nawet już mi się płakać nie chce.....
    Nie wiem tylko czy robić jakieś badania jeszcze.Napewno zrobimy kariotypy.
    Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie....
    przykro mi :(

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 3493 3494 3495 3496 3497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ