X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby któraś potrzebowała to mam do sprzedania 7 aplikatorów crinone. Jak cos to podaje maila [email protected]

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No i jestem.... Właśnie siedzę w poczekalni Novum umówiona na wizytę archiwalną do dr Starosławskiej. Trzeba otrzepać kurz i ruszyć dupe do walki dalej!!!!
    Hej, jestem tu nowa, ale wczesniej przegladalam watek wstecz i jakos zapadlas mi w pamiec. Ciesze sie, ze sie nie poddalas i wracasz do gry:) oby tym razem to byla wygrana&&&&

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny jak to jest przy crio 3 dniowych zarodkow , od wizyty kiedy endo jest juz ok ile mija znim jest transfer?
    mialam blastke i wtedy minelo cos kolo 7 dni do transferu a jak mam 3dniowe to jaki moze byc czaS? mam miec wlewy intralipidu w innej klinice i musze sobie to jakos poukladac :D

Ja od 1 dc miałam leki, wizytę 10dc (sobota), a poniedziałek już transfer (12dc)

pysia lubi tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja ocene endo mialam w 12dc.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja już do provity na wizytę raczej sie nie udam, przynajmniej mam nadzieję, lekarz który mnie prowadzi pracuje tam, ale swoją (tańszą) przychodnię ma w tychach i tam chodzę, powiedział że załatwi z provitą wszystko- muszę go w takim razie przepytać na kolejnej wizycie.

Czyli chodzisz albo do dr Cholewy albo do dr Biernat ;)

Czy dr Ch prowadzi ciążę? Bo dr B wiem, że prowadzi w orbimedzie.

A ta wizyta serduszkowa nie jest płatna w provicie. Jest jakby "w pakiecie" za kończenie procedury.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doktora Cholewy. Narazie nic nie mówił, żeby nie prowadził. Karty ciąży jeszcze nie założył, ale wydaje mi sie że prowadzi, bo widziałam czasem tam kobiety z brzuszkami.

To trochę mnie w konia zrobił. Poszłam do niego na wizytę bo mi się leki kończyły, a w provicie on przyjmuje poniedziałki i piątki, więc nijak mi nie pasowało no i potem mnie do siebie umawia. Serduszkową tj już miałam, za niecałe 2 tygodnie mamy posłuchac serduszka i znów jestem umówiona u niego. Wtedy się spytam czy możemy do provity na kolejną bo słyszałam że jest za darmo.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, ale jak już miałaś wizytę po transferze to raczej nie będziesz mieć za darmo...
    Nie wiem jaki mają sprzęt w AD CLinic, ale wydaje mi się, że Provita pod tym względem jest lepiej zaopatrzona. Z tego względu ja bym wolała do Provity jeździć.

Jaki jest koszt wizyty w Tychach?

Vaina lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zniechęcona po dzisiejszej wizycie :( Pani dr wspierała mi, że adopcja zarodka nie jest dla nas itd. Podobno jesteśmy za młodzi i za szybko taka decyzja. Próbowałam jej powiedzieć ile przeszliśmy i ile nas to kosztowało psychicznie. Oczywiście emocje wzięły górę i spłakałam się jak głupia :/ mam dzwonić pod koniec tygodnia czy jest u nas możliwa adopcja zarodka... Dostałam rozpiskę badań i złapałam się za głowę, bo za same badania wyszło nam 990 zł. Trochę dużo, ale czego się nie robi dla szczęścia.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Vaina, ale jak już miałaś wizytę po transferze to raczej nie będziesz mieć za darmo...
    Nie wiem jaki mają sprzęt w AD CLinic, ale wydaje mi się, że Provita pod tym względem jest lepiej zaopatrzona. Z tego względu ja bym wolała do Provity jeździć.

Jaki jest koszt wizyty w Tychach?

Nie zauważyłam żadnych różnic w sprzęcie w provicie i AD Clinic, gabinety są prawie że identyczne w obu, a jakoś wolę i lepiej się czuję w Tychach, zresztą nie tylko moje odczucie ale i męża też. Jedyna różnica jaka widzę to nie wyświetlają się numerki :P:P

Nie wiem jak teraz ciążowe będą kosztowały, ale normalne usg tam 70zł, niby 10zł niedużo, ale przy ilości wizyt zbiera się :)

Ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, narazie chodzimy do Ch, ale myślimy o zmianie na lekarza z Żor(bo jestem z Żor), jest jeden który ma bardzo dobry sprzęt, bratowej dwie ciąże prowadził i pracuje w Szpitalu w Żorach, co ponoć ma znaczenie. Jeszcze się zastanawiamy, ale najpierw chcę tak do 10tc dotrwać i jak będzie ok to może zmienię.

• Kava Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jestem po pierwszych badaniach immunologicznych (czekam jeszcze na wynik ana) i pędzę do lekarza po strategię ;) Będą albo szczepienia + leczenie immunosupresyjne, albo samo leczenie, albo same szczepienia. Czeka mnie 1 z 3 wariantów, ale jestem dobrej myśli co do września.
    Fajnie, że jest plan. Tym bardziej, że badania wyniosły sporo wiedzy.
    Teraz pozostaje trzymać kciuki żeby leczenie przyniosło rezultaty.

Justine, Konwalia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No i jestem.... Właśnie siedzę w poczekalni Novum umówiona na wizytę archiwalną do dr Starosławskiej. Trzeba otrzepać kurz i ruszyć dupe do walki dalej!!!!

Sysiaaaa, kciuki ogromnie trzymam za Ciebie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 17:13

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja po wizycie jest pęcherzyk 11 mm i ciałko zoltkowe :)))

Anatolka, Tosia 1981, Beata.D, ojejku, Natu93, Mimi86, Kava, Aga78, MoNaKo, wombi, Vaina, nika03, Joanna85, Madzik_6, Agi83, słodka, Konwalia, Serducho, gosia81, Karo85, Anuszka, freya, Asiula86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, lekarz w szpitalu gdzie chcesz rodzic jest OGROMNIE ważny. Ogromnie. A z brzuchem będzie Ci ciężko jeździć z Zor do Tychów później. Wiem co piszę, bo ja do swojego poloznika miałam 40km... Znam Go od lat i nie chciałam nikogo innego a nie pracuje w żadnym gabinecie bliżej. Po mojej przeprowadzce te dojazdy później były męczące. Dobrze, że rodzicow mam nieopodal tamtej przychodni.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Vaina, lekarz w szpitalu gdzie chcesz rodzic jest OGROMNIE ważny. Ogromnie. A z brzuchem będzie Ci ciężko jeździć z Zor do Tychów później. Wiem co piszę, bo ja do swojego poloznika miałam 40km... Znam Go od lat i nie chciałam nikogo innego a nie pracuje w żadnym gabinecie bliżej. Po mojej przeprowadzce te dojazdy później były męczące. Dobrze, że rodzicow mam nieopodal tamtej przychodni.

Może trochę głupie pytanie, ale w sumie czemu ma takie ogromne znaczenie. Tak pytam biorąc moją bratowa za przykład, gdzie ona ze swoim lekarzem w szpitalu spotkała się tylko po porodzie, bo jak rodziła to i tak nie miał dyżuru. Tylko mi się nie śmiać z pytania :P

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja też chętnie sie dowiem :) Tak na przyszłość. Słyszałam od kilku koleżanek że to bardzo ważne ale też nie wiem dlaczego.
    Anatolka uświadom nas :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesci z Lublina: 7dpt - hcg 87.60 mUI/ml, progesteron 37,06 ng/ml..... :-)
    To sie dzieje naprawde?!?!?

MoNaKo, Agi83, Anatolka, ewlinaaa85, Tosia 1981, Vaina, nika03, Mag85, Asia_88, słodka, Konwalia, gosia81, Mimi86, kassik, Karo85, Mała Mi 80, Anuszka, Beata.D, freya, Asiula86 lubią tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sama dla siebie zrobilam sobie przy okazji badania na tarczyce, ft3 i ft4 w normie, ale tsh wyszlo mi ponizej normy 0.040 uiu/ml (przy normie od 0.55 do 4.00)(norma dla kobiet w ciazy od 0.2 do 3.5) moj gin na urlopie bedzie dopiero w piatek. Chorowalam na gravesa bosedova (nadczynnosc tarczycy) kilka lat temu, do tej pory bylo wszystko w porzadku, badam tak co pol roku mniej wiecej.
    Powiedzcie czy to bardzo powazne w ciazy? Czy przyczyna zaburzen tsh moze byc leki, stymulacja do in vitro?
    Dzieki za opinie, bo strasznie sie martwie !

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, dobrze wiedzieć o lekach. To super, że tyle jajeczek udało się wyhodować :). Jaką dawkę menopuru miałaś? Też jadę na gonapeptylu i menopurze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 20:51

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Renia, dobrze wiedzieć o lekach. To super, że tyle jajeczek udało się wyhodować :). Jaką dawkę menopuru miałaś? Też jadę na gonapeptylu i menopurze
    Menopur 300, wzięłam 2 zastrzyki po 300 i teraz mam kolejne 2 wziąć. Już jest mi ciężko, brzuch wzdęty, nic fajnego :/

• Kasia 79 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowa na forum. Właśnie przygotowuję się do pierwszego Ivf w lublinie. Mam za sobą 6 inseminacji. Teraz mam 8 dc, biorę od pierwszego dnia gonapeptyl i gonal f. W 6 dniu cyklu usg i 12 pęcherzyków. Czy jest jakas z Was co stosowała takie zestawienie? Miałyście jakies skutki uboczne? Dzis mnie pobolewa podbrzusze i sie zastanawiam czy to normalne. Ale chyba wydaje mi sie ze tak bo rosną przecież pęcherzyki.

Kasia 79
‹‹ 3495 3496 3497 3498 3499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ