IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo85 wrote:Cześć kochane. Melduje się po wizycie u immunologa. Jestem zadowolona. Bardzo fajny lekarz. W moim przypadku szczepienia nie są wskazane. Wystarczy leczenie immunosupresyjne. Zalecił 3 wlewy z Intralipidu i steryd. Szczegóły co i jak mamy omówić jak będą jeszcze wyniki badań które wczoraj robiłam. Powtarzałam aktywność komórek NK helicobacter oraz ANA.
14 wizyta startowa w Novum. Oby tym razem już się wszystko zadziało.
Karo, pewnie gdzieś ominęłam jak pisałaś o swojej wizycie u immonologa ale jakoś ominęłamwybacz. U jakiego byłaś lekarza? Miałaś zleconą także ocenę cytokin? Jaki jest u Was problem immunologiczny?
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Po wielkich bojach i poszukiwaniach udało się i wlasnie leżę pod kroplówka z intralipidu
. Jedna butelka zeszla i jeszcze druga została, a transfer na 13.20 jeśli z mrozakiem wszystko ok będzie. Trzymajcie kciuki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 08:42
lady_pink, szurusiowa, Agi83, Justine, Tyszanka81, wombi, nika03, MoNaKo, słodka, Mimi86, Joanna85, Beata.D, freya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lady_pink wrote:Ja jestem teraz w trakcie przygotowań do criotransferu
Prawdopodobnie odbędzie w tym tygodniu
Pierwszy świeży transfer się nie udał i zostały mi jeszcze trzy mrozaczki z trzeciej dobyJa z leków brałam gonal 75 i menopur najpierw 75, potem 150 i ostatnie dwa dni 187,5. I cały czas gonapeptyl jedną ampułkę.
lady_pink lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Justine wrote:Karo, pewnie gdzieś ominęłam jak pisałaś o swojej wizycie u immonologa ale jakoś ominęłam
wybacz. U jakiego byłaś lekarza? Miałaś zleconą także ocenę cytokin? Jaki jest u Was problem immunologiczny?
Jeżdżę do Łodzi do dr. Paśnika. Cytokiny mam ok. Choć badanie u mnie pokazywalo równowagę w totalu bo lab nie pokazał poszczególnych cytokin. U nas problem z NK. Za wysokie. Czekam teraz na wynik ich aktywności. Procentowo mam 17. Czyli za dużo.06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Hej dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie punkcje i transfery odbywajace się w tym tygodniu i oczywiście za pozytywne bety
Ja wciąż czekam i czekanie jest najgorsze. Nadal wynik mi nie spada do 2 więc zrobiłam dziś 24 zastrzyk z gonapeptylu. Czy któraś z Was miała ich tak dużo?
Nie wiem czy jest ryzyko że LH wogóle mi nie spadnie i co wtedy- czy zmiana protokołu czy jednak zacznę tą stymulację...Nic juz nie wiem ;/
Do tego mam wrażenie że chyba mój lekarz tylko pilnuje tak tego LH bo mało jest o tym na wątku...
Przykro mi że chęci do walki mam ogromne ale możliwości abym cokolwiek mogła przyspieszyć- żadne ;( -
Sysiaaaaa wrote:Jestem zniechęcona po dzisiejszej wizycie
Pani dr wspierała mi, że adopcja zarodka nie jest dla nas itd. Podobno jesteśmy za młodzi i za szybko taka decyzja. Próbowałam jej powiedzieć ile przeszliśmy i ile nas to kosztowało psychicznie. Oczywiście emocje wzięły górę i spłakałam się jak głupia
mam dzwonić pod koniec tygodnia czy jest u nas możliwa adopcja zarodka... Dostałam rozpiskę badań i złapałam się za głowę, bo za same badania wyszło nam 990 zł. Trochę dużo, ale czego się nie robi dla szczęścia.
-
nick nieaktualnypapitka29 wrote:Przykro mi...też kilka dni temu przeszłam przez to samo. Ja swoje porządnie opłakałam... U mnie kariotypy były akurat obowiązkowe przed in vitro, ale został mi jeszcze tylko jeden mrożak i skoro nie doszło do implantacji to chcemy z mężem iść do immunologa. Ja okropnie zniosłam to wszystko fizycznie i psychicznie, nie wiem czy przeszłabym przez to jeszcze raz...Dlatego chcę się upewnić, że jest wszystko ok, zanim zdecyduję się na crio.
Czyli nieprawidlowe zagniezdzanie sie zarodka moze byc spowodowane zaburzeniami immunologicznymi? Jak to leczyc?
-
Karo85 wrote:Jeżdżę do Łodzi do dr. Paśnika. Cytokiny mam ok. Choć badanie u mnie pokazywalo równowagę w totalu bo lab nie pokazał poszczególnych cytokin. U nas problem z NK. Za wysokie. Czekam teraz na wynik ich aktywności. Procentowo mam 17. Czyli za dużo.
Ja niestety cytokiny mam całkowicie rozjechane... Także mnie chyba nie ominą szczepienia choć jestem bardzo negatywnie do nich nastawiona.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mag85 wrote:A jesli klinika sie nie zgodzi na AZ to co planujecie? Zmiana kliniki czy sprobujecie jeszcze raz ze swoimi komorkami?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnySzewskaPasja wrote:Po wielkich bojach i poszukiwaniach udało się i wlasnie leżę pod kroplówka z intralipidu
. Jedna butelka zeszla i jeszcze druga została, a transfer na 13.20 jeśli z mrozakiem wszystko ok będzie. Trzymajcie kciuki:)
-
nick nieaktualny
-
Nicka takie badania warto zrobić po nie udanym transferze lub poronieniu wcześniej nie ma sensu wydawać kasy i się denerwować takie jest moje zdanie, te badania nie są wymagane do in vitro- którego z tego co kojarze nie masz jeszcze potwierdzonego?
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Nicka takie badania warto zrobić po nie udanym transferze lub poronieniu wcześniej nie ma sensu wydawać kasy i się denerwować takie jest moje zdanie, te badania nie są wymagane do in vitro- którego z tego co kojarze nie masz jeszcze potwierdzonego?
Jedna noga juz jestem w ivf ale zeby to potwierdzić to muszę poczekać jeszcze tydzień. A nie lepiej zrobic zeby sie nie martwic? -
Nicka zrobić możesz zawsze każde badanie, przebadać się wzdłuż i wszerz, a nie zawsze to jest gwarancja sukcesu niestety
ja bym poczekala co zadecyduje lekarz ale na własną rękę oczywiście możesz iść do immunologa i zrobić ewentualne badania.
-
Matylda gratuluje
Ja tez mam endometrioze i we wrzesniu podchodze do 2 procedury. Czy mozesz mi powiedziec w skrocie jak u Ciebie wygladay starania? Jakie leki bralas?za ktorym razem sie udalo?MatyldaG lubi tę wiadomość
endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
nicka1234 wrote:Cześć dziewczyny. Gdzie wykonam na Śląsku pakiet badan immunologicznych?
Ja robiłam w provicie w Katowicach immunofenotyp. Koszt ok.500zl a podstawowe nieprawidłowości wyjdą. Mi wyszły podwyższone nk. Pewnie dlatego przy pierwszym transferze moja blastusia nie dała radyteraz mam wlewy intralipidu. .. lepiej sprawdzić 500 zł to nie taki wielki koszt w tym wszystkim a możliwość stracenia zarodka to ogromna strata.jestem zła na lekarzy ze nie zlecają takich badań przed in vitro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 14:02
Agi83, Beata.D lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Witam, niedługo podchodzę do in vitro, 18 lipca mam wizytę z tym związaną, miałam się pojawić w klinice w 2-4 dniu cyklu w którym zacznę brać tabletki anty. 15 lipca zacznę je przyjmować i na pierwszej wizycie będę miała rozpisaną stymulację, podejrzewam że skoro muszę przez miesiąc brać tabletki anty to będę miała długi protokół, dobrze to rozumiem??
Ile czasu przy długim protokole trwa stymulacja?? -
pysia wrote:Ja robiłam w provicie w Katowicach immunofenotyp. Koszt ok.500zl a podstawowe nieprawidłowości wyjdą. Mi wyszły podwyższone nk. Pewnie dlatego przy pierwszym transferze moja blastusia nie dała rady
teraz mam wlewy intralipidu. .. lepiej sprawdzić 500 zł to nie taki wielki koszt w tym wszystkim a możliwość stracenia zarodka to ogromna strata.jestem zła na lekarzy ze nie zlecają takich badań przed in vitro
Agi83 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-