IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna85 wrote:Wiesci z Lublina: 7dpt - hcg 87.60 mUI/ml, progesteron 37,06 ng/ml.....
To sie dzieje naprawde?!?!?Joanna85 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Vaina wrote:Może trochę głupie pytanie, ale w sumie czemu ma takie ogromne znaczenie. Tak pytam biorąc moją bratowa za przykład, gdzie ona ze swoim lekarzem w szpitalu spotkała się tylko po porodzie, bo jak rodziła to i tak nie miał dyżuru. Tylko mi się nie śmiać z pytania
Vaina, jeśli ciąża jest "zwyczajna" to może i to nie ma wielkiego znaczenia ale w momencie kiedy dzieje się cokolwiek niepokojącego jest to ważne. Ja jak wylądowałam z zagrożeniem ciąży w 19tc na patologii to wszyscy na mnie chuchali i dmuchali. Mój lekarz już z gabinetu dzwonił do koleżanki, która miała dyżur, że przysyla specjalna pacjentke i że mają się mną zająć. Później zorganizował mi 2-os sale (już kolejnego dnia jak był w pracy), gdzie miałam babki tylko na 1-dniowe zabiegi i na noc byłam sama i miałam spokój. Nikt inny mnie nie badał tam. Miałam też planowe CC, więc jak w nd stawilam się na oddział (musiałam być dzień wcześniej) to pobrano mi krew na badania (większość pacjentek musi przynieść swoje robione prywatnie), Panie położne spojrzały od kogo skierowanie i dostałam wypas sale w nowowybudowanej części szpitala i rewelacyjnymi warunkami. U mnie było planowe cięcie, więc robił je mój lekarz, pozniej do nas zaglądał kilka razy na dzień i sprawdzał jak się mamy. Dziewczyny, które nie miały swojego lekarza nie miały tak dobrze....Joanna85 lubi tę wiadomość
-
Joanna85 gratulacje
!! Ja tez jestem z lublina i tez u tego samego lekarza. Pierwsza procedura nieudana, teraz czekam na druga. To takie budujace ze sie Tobie udalo
czy to Twoje pierwsze ivf? Jaki protokol? Jakie leki bralas?
Dbaj o siebie i Kropeczkaendometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Ja mial jedna procedure i tylko jeden transfer bo mialam tylko jeden zarodek. Ogolnie slaba odpowiedz na stymulacje, trudnosc w podczas punkcji w pobraniu wszystkich komorek, z czego wiekszosc byla niedojrzala. Bylam na dlugim protokole, bralam puregon 225 jednostek.
Lady pink pamietam Cie z watku lubelskiego, jak u Ciebie?endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:Menopur 300, wzięłam 2 zastrzyki po 300 i teraz mam kolejne 2 wziąć. Już jest mi ciężko, brzuch wzdęty, nic fajnego
Ja biorę już 3 tygodnie zastrzyki, menopur mam 112,5 j małą dawkę bo mam endometriozę, wysokie amh i żebym nie miała hiperki. Brzuch mam obolały od kłuć, siniaki się zrobiły, a to że chuda jestem, to ciężko mi faldę złapać i zrobić zastrzyk -
Joanna85 wrote:Tak sama dla siebie zrobilam sobie przy okazji badania na tarczyce, ft3 i ft4 w normie, ale tsh wyszlo mi ponizej normy 0.040 uiu/ml (przy normie od 0.55 do 4.00)(norma dla kobiet w ciazy od 0.2 do 3.5) moj gin na urlopie bedzie dopiero w piatek. Chorowalam na gravesa bosedova (nadczynnosc tarczycy) kilka lat temu, do tej pory bylo wszystko w porzadku, badam tak co pol roku mniej wiecej.
Powiedzcie czy to bardzo powazne w ciazy? Czy przyczyna zaburzen tsh moze byc leki, stymulacja do in vitro?
Dzieki za opinie, bo strasznie sie martwie !
Pozdrawiam jednak wizyta konieczna i to jak najszybciejJoanna85 lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Mimi86 wrote:Anatolka a gdzie ty rodziłas ? Tak z ciekawości pytam
ja bede chciała w bytomiu bo tam
Mam lekarza
W Katowicach na Raciborskiej. Ja nie chciałam w klinice z I stopniem referencyjności. Modliłam się o 33tc, żeby nie musieć patrzeć na te skrajne wczesniaki w takim miejscu... Bytom ma kiepskie warunki jeśli chodzi o standard i wygodę, nie ma np łazienek w salach tylko na korytarzu. Pewnie wybierzesz się obejrzeć z resztąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 02:41
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Ja biorę już 3 tygodnie zastrzyki, menopur mam 112,5 j małą dawkę bo mam endometriozę, wysokie amh i żebym nie miała hiperki. Brzuch mam obolały od kłuć, siniaki się zrobiły, a to że chuda jestem, to ciężko mi faldę złapać i zrobić zastrzyk
Ja z tych okrąglejszych, do tego przytyłam więc jest się w co wkuwać, co nie znaczy że jest to bardziej przyjemne. Od soboty biorę też Medrol 0,5 tabletki.
Współczuję endometriozyz kolei u nas problem męski i 1 poronienie po naturalnym cudzie
-
SzewskaPasja wrote:Junioer, to znaczy, ze będę musiala kupic intralipid i tę sól, tak? A jak on jest rozpuszczany w tej soli? Dzisiaj jak próbowałam znaleźć aptekę, w której jest intralipid to zapytano mnie, czy potrzebuję w kroplówce czy w butelce. Nie wiedziałam, co odpowiedziec. Czy mam kupić w butelce i on jest mieszany z tą solą i wtedy podawany? Czy jak to działa?
A powiem Wam, ze u nas w Szczecinie cięzko go w aptekach dostać. W aptekach dr Max sprawdzałam, tak ja mi radziła Ania1986, ale u nas nie maja, nawet w swoich hurtowniach mają braki i nie dadza rady dostarczyc. Jutro jeszcze będę próbowała w przyszpitalnych, bo tak mi doradzono w jednej z aptek.
Szewska Pasja - ja kupiłam tylko Intralipid, a resztę mieli na miejscu w szpitalu. Być może są różne rodzaje, takie do rozpuszczania i nie - ten 500 ml, który kupiłam wyglądał jak mleko, tylko bardziej gęsty. W klinice powiedzieli, że zawsze mieszają z solą fizjologiczną (która jeśli mnie pamięć nie myli jest dostępna bez recepty, koszt to mniej niz 10 zł za 500 ml).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 08:11
-
Cześć kochane. Melduje się po wizycie u immunologa. Jestem zadowolona. Bardzo fajny lekarz. W moim przypadku szczepienia nie są wskazane. Wystarczy leczenie immunosupresyjne. Zalecił 3 wlewy z Intralipidu i steryd. Szczegóły co i jak mamy omówić jak będą jeszcze wyniki badań które wczoraj robiłam. Powtarzałam aktywność komórek NK helicobacter oraz ANA.
14 wizyta startowa w Novum. Oby tym razem już się wszystko zadziało.
Agi83, Vaina, Konwalia, Beata.D, Joanna85 lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku