IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kejra82 wrote:Tak, miałam usuwaną torbiel na lewym jajniku i droznosc, ale tylko jeden jajowod drozny. Amh robiłam teraz w czerwcu. Wiem , że przy endo jajeczka da gorszej jakości i myślę czy nie wspomóc się dodatkowo? Co o tym myślisz? W jakiej klinice sie leczysz?
-
MatyldaG wrote:Kejra mój lekarz powiedział, ze jak jest do 4 cm torbiel to robią in vitro, jesli jest wieksza najpierw lapo, potem jakis czas antyki na wyciszenie i stymulacja.
Umów się na wizytę do kliniki i tam powinni Cie odpowiednio poprowadzicBedzie dobrze
Kejra82 -
No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2
Nawet już mi się płakać nie chce.....
Nie wiem tylko czy robić jakieś badania jeszcze.Napewno zrobimy kariotypy.
Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie.... -
SzewskaPasja wrote:Na bank zadzwonię, na pewno inna laska na bedzie recepcji, może bardziej łaskawa
. Trzymaj kciuki, może sie uda
A bardzo chcę spróbować, bo widze ilu dziewczynom pomogło i Tobie chyba również. Nawet jak będę musiała jechać 4,5h do Wrocka, potem 2h do Katowic i potem wrócić do Wrocka na transfer i potem do Szczecina. W końcu wakacje są, trzeba podróżować
Akurat ja się tam leczę i najlepiej napisz do nich bezposrednio e-maila, wtedy oddzwonią z tej kliniki i będziesz wszystko wiedziała. Nie wiem na jaki numer dzwonisz, ale jezeli na ten główny 5858...,to łączysz się z ogólnopolską rejestracja i dlatego nie możesz się dogadać. Ja piszę maile jeżeli chcę o coś zapytać lub coś mnie niepokoi a oni oddzwaniają.Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Mała Mi 80 wrote:No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2
Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie....
Przykro mi...też kilka dni temu przeszłam przez to samo. Ja swoje porządnie opłakałam... U mnie kariotypy były akurat obowiązkowe przed in vitro, ale został mi jeszcze tylko jeden mrożak i skoro nie doszło do implantacji to chcemy z mężem iść do immunologa. Ja okropnie zniosłam to wszystko fizycznie i psychicznie, nie wiem czy przeszłabym przez to jeszcze raz...Dlatego chcę się upewnić, że jest wszystko ok, zanim zdecyduję się na crio.Renia7910 lubi tę wiadomość
Starania 4 lata
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
-
nick nieaktualnyMała Mi 80 wrote:No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2
Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie....wiem że jest Ci bardzo trudno
-
nick nieaktualny
-
SzewskaPasja daj znać koniecznie, trzymam mocno kciuki i bardzo Ci kibicuje.
Ja się ostatnio nie udzielam, bo nie ma o czym pisać. Jadę w przyszłym tyg do immunologa i zobaczymy co wyjdzie.
Byłam 2 tyg na urlopie, było mi to bardzo potrzebne, jak wracaliśmy mieliśmy wypadek na autostradzie, staliśmy w korku i jakiś debil w nas wjechał. Mam wstrząśnienie mózgu i noszę kołnierz więc nawet nie mam czasu pomyśleć o niepowodzeniach. Tarczyca mi szaleje po ciąży, do września będziemy ją ustawiać a poza tym wyszły jakieś nieprawidłowości w rozmazie krwi, komórki tarczowate, anulocyty i cholera wie co jeszcze, więc jeszcze hematolog mnie czeka.
Na razie nawet nie myślę o kolejnym ivf. Jest lato, będę chodzić na plażę a potem pomyślęSzewskaPasja lubi tę wiadomość
START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
12+5 usg prenatalne OK
-
nick nieaktualnypapitka29 wrote:Akurat ja się tam leczę i najlepiej napisz do nich bezposrednio e-maila, wtedy oddzwonią z tej kliniki i będziesz wszystko wiedziała. Nie wiem na jaki numer dzwonisz, ale jezeli na ten główny 5858...,to łączysz się z ogólnopolską rejestracja i dlatego nie możesz się dogadać. Ja piszę maile jeżeli chcę o coś zapytać lub coś mnie niepokoi a oni oddzwaniają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 07:49
-
Papitka i Renia ale o jakim emailu,ogolnopolskiej rejestracji i koordynatorze Wy piszecie?
SzewskaPasja probuje dodzwonic sie do Gyncentrum a tam nie ma nic takiego o czym piszecie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:18
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Papitka i Renia ale o jakim emailu,ogolnopolskiej rejestracji i koordynatorze Wy piszecie?
SzewskaPasja probuje dodzwonic sie do Gyncentrum a tam nie ma nic takiego o czym piszecie... -
Renia7910 wrote:OK, SzewskaPasja próbuje dodzwonić sie do Wrocławia ale do Invicty, a ja jestem w Invimedzie, sorki skojarzyło mi się że Wrocław to od razu o swojej klinice pomyślałam.
Do Gyncentrum probuje dzwonic bo tam chce przyjac intralipid i najpierw powiedziano jej ze moze bez skierowania a pozniej ze ze skierowaniem i chce to wyjasnic -dlatego chce dzwonic...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:Papitka i Renia ale o jakim emailu,ogolnopolskiej rejestracji i koordynatorze Wy piszecie?
SzewskaPasja probuje dodzwonic sie do Gyncentrum a tam nie ma nic takiego o czym piszecie...
Z tego co zrozumiałam, to ona leczy się tam gdzie ja, w Invicta, we Wrocławiu. Tam jest problem z dodzwonieniem się, bo musisz dzwonić na ogólnopolski nr który dotyczy całej Polski i co chwilę inna pani odbiera, dlatego najwygodniej jest napisać e-mail na adres Wrocławskiej kliniki i wtedy oddzwaniają i wiesz wszystko:)
Starania 4 lata
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
-
SzewskaPasja wrote:Dziewczyny, pamietam jak pisałyście, że Intralipid jest w Provicie ze skierowaniem, a w Gyncentrum bez. Zadzwoniłam środę do Gyncentrum i zapytałam o to i pani mi potwierdziła, że rzeczywiscie skierowanie nie jest potrzebne, mialam tylko podac godzine o ktorej sie pojawie. Uzgodniłam z męzem i w srode wieczorem napisam maila, o ktorej bedziemy i prosiłam o potwierdzenie. Mimo przypominania nikt mi nie odpowiedzial az do dzisiaj. I co... Pani, ktora odpisala potwierdzila godzine i prosila bym nie zapomniala o skierowaniu od lekarza. Od razu zadzwonilam do nich, a Pani z rejestracji potwierdzila, ze skierowanie jest wymagane. To jak w koncu jest????5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Dziewczyny dzwoniłam dzisiaj raz jeszcze do Gyncentrum w sprawie Intralipidu, potwierdzono mi, że pacjenki kliniki bez skierowania, a spoza ze skierowaniem. Tłumaczyłam im, że wiem ze pacjentki kilinki przeciez nie muszą mieć wykonanych żadnych specjalistycznych badan, by miec podana kroplówkę, wiec jaka jest roznica miedzy nimi a mna? Pani skonusultowała się jeszcze z kims i oddzwoniła z informacją, że nie ma szans, że żadna położna się podejmie podania kroplówki bez skierowania, a lekarza, ktory takie skierowania wystawiłby mi w poniedziałek rano nie będzie
. To skierowanie to chyba tylko taki dupochron zwykły. No cóż, będzie więc bez intralipidu. Ale może chociaz komuś z forum się przyda ta informacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 11:08
-
wombi wrote:SzewskaPasja daj znać koniecznie, trzymam mocno kciuki i bardzo Ci kibicuje.
Ja się ostatnio nie udzielam, bo nie ma o czym pisać. Jadę w przyszłym tyg do immunologa i zobaczymy co wyjdzie.
Byłam 2 tyg na urlopie, było mi to bardzo potrzebne, jak wracaliśmy mieliśmy wypadek na autostradzie, staliśmy w korku i jakiś debil w nas wjechał. Mam wstrząśnienie mózgu i noszę kołnierz więc nawet nie mam czasu pomyśleć o niepowodzeniach. Tarczyca mi szaleje po ciąży, do września będziemy ją ustawiać a poza tym wyszły jakieś nieprawidłowości w rozmazie krwi, komórki tarczowate, anulocyty i cholera wie co jeszcze, więc jeszcze hematolog mnie czeka.
Na razie nawet nie myślę o kolejnym ivf. Jest lato, będę chodzić na plażę a potem pomyślę. Będę miala w tej sprawie kilka pytań do Ciebie i napiszę Ci na priv. Trzymam kciuki za Twoją wizytę
.