X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejra82 wrote:
    Tak, miałam usuwaną torbiel na lewym jajniku i droznosc, ale tylko jeden jajowod drozny. Amh robiłam teraz w czerwcu. Wiem , że przy endo jajeczka da gorszej jakości i myślę czy nie wspomóc się dodatkowo? Co o tym myślisz? W jakiej klinice sie leczysz?
    Ja w Krakowie. Co do suplementów to ja akurat mam sceptyczny stosunek i np mój lekarz nie kazał mi brać bo jestem młoda i nie potrzebuję. Ale dziewczyny tu na forum brały i niektóre mówiły, że działają.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • kejra82 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Kejra mój lekarz powiedział, ze jak jest do 4 cm torbiel to robią in vitro, jesli jest wieksza najpierw lapo, potem jakis czas antyki na wyciszenie i stymulacja.
    Umów się na wizytę do kliniki i tam powinni Cie odpowiednio poprowadzic :) Bedzie dobrze :)
    Dziękuję za odpowiedź ☺trochę mi się humor polepszył. Gratuluję Kochana, dałaś mi nadzieję przy naszej endo.

Kejra82
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dam znać jak poszło.

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2 :-(:-(:-(:-( Nawet już mi się płakać nie chce.....
    Nie wiem tylko czy robić jakieś badania jeszcze.Napewno zrobimy kariotypy.
    Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie....

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Na bank zadzwonię, na pewno inna laska na bedzie recepcji, może bardziej łaskawa :). Trzymaj kciuki, może sie uda :P
    A bardzo chcę spróbować, bo widze ilu dziewczynom pomogło i Tobie chyba również :P. Nawet jak będę musiała jechać 4,5h do Wrocka, potem 2h do Katowic i potem wrócić do Wrocka na transfer i potem do Szczecina. W końcu wakacje są, trzeba podróżować :P

Akurat ja się tam leczę i najlepiej napisz do nich bezposrednio e-maila, wtedy oddzwonią z tej kliniki i będziesz wszystko wiedziała. Nie wiem na jaki numer dzwonisz, ale jezeli na ten główny 5858...,to łączysz się z ogólnopolską rejestracja i dlatego nie możesz się dogadać. Ja piszę maile jeżeli chcę o coś zapytać lub coś mnie niepokoi a oni oddzwaniają.

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    No niestety dziewczyny. 11 dpt beta poniżej 1, 2 :-(:-(:-(:-( Nawet już mi się płakać nie chce.....
    Najgorsze jest to, że jak nie wyjdzie crio (mamy 2 mrożaczki) to nie wiem czy dam radę podejść do następnej stymulacji -psychicznie i fizycznie....

Przykro mi...też kilka dni temu przeszłam przez to samo. Ja swoje porządnie opłakałam... U mnie kariotypy były akurat obowiązkowe przed in vitro, ale został mi jeszcze tylko jeden mrożak i skoro nie doszło do implantacji to chcemy z mężem iść do immunologa. Ja okropnie zniosłam to wszystko fizycznie i psychicznie, nie wiem czy przeszłabym przez to jeszcze raz...Dlatego chcę się upewnić, że jest wszystko ok, zanim zdecyduję się na crio.

Renia7910 lubi tę wiadomość

Starania 4 lata
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Bardzo mi przykro :-( wiem że jest Ci bardzo trudno

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi mała mi :(

• wombi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja daj znać koniecznie, trzymam mocno kciuki i bardzo Ci kibicuje.

Ja się ostatnio nie udzielam, bo nie ma o czym pisać. Jadę w przyszłym tyg do immunologa i zobaczymy co wyjdzie.
    Byłam 2 tyg na urlopie, było mi to bardzo potrzebne, jak wracaliśmy mieliśmy wypadek na autostradzie, staliśmy w korku i jakiś debil w nas wjechał. Mam wstrząśnienie mózgu i noszę kołnierz więc nawet nie mam czasu pomyśleć o niepowodzeniach. Tarczyca mi szaleje po ciąży, do września będziemy ją ustawiać a poza tym wyszły jakieś nieprawidłowości w rozmazie krwi, komórki tarczowate, anulocyty i cholera wie co jeszcze, więc jeszcze hematolog mnie czeka.
    Na razie nawet nie myślę o kolejnym ivf. Jest lato, będę chodzić na plażę a potem pomyślę

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    12+5 usg prenatalne OK
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Akurat ja się tam leczę i najlepiej napisz do nich bezposrednio e-maila, wtedy oddzwonią z tej kliniki i będziesz wszystko wiedziała. Nie wiem na jaki numer dzwonisz, ale jezeli na ten główny 5858...,to łączysz się z ogólnopolską rejestracja i dlatego nie możesz się dogadać. Ja piszę maile jeżeli chcę o coś zapytać lub coś mnie niepokoi a oni oddzwaniają.
    Z tymi mailami to też nie do końca jest w 100% wiarygodne. Rozumiem że maile wysyłasz do koordynator? Ja dwukrotnie nacięłam się że napisała mi co innego niż lekarz później zalecił, to samo telefonicznie. Obecnie gdy mam jakiekolwiek wątpliwości to dzwonie po prostu do lekarza na komórkę, zawsze odbierze i zawsze wytłumaczy wszystko. Leczę się u Żórawskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 07:49

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papitka i Renia ale o jakim emailu,ogolnopolskiej rejestracji i koordynatorze Wy piszecie?
    SzewskaPasja probuje dodzwonic sie do Gyncentrum a tam nie ma nic takiego o czym piszecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:18

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi bardzo mi przykro, biedaczko ze jeszcze w te upaly w kolnierzu siedzisz.Wspolczuje.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Papitka i Renia ale o jakim emailu,ogolnopolskiej rejestracji i koordynatorze Wy piszecie?
    SzewskaPasja probuje dodzwonic sie do Gyncentrum a tam nie ma nic takiego o czym piszecie...
    OK, SzewskaPasja próbuje dodzwonić sie do Wrocławia ale do Invicty, a ja jestem w Invimedzie, sorki skojarzyło mi się że Wrocław to od razu o swojej klinice pomyślałam.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    OK, SzewskaPasja próbuje dodzwonić sie do Wrocławia ale do Invicty, a ja jestem w Invimedzie, sorki skojarzyło mi się że Wrocław to od razu o swojej klinice pomyślałam.
    Renia cofnij ze dwie strony :-)
    Do Gyncentrum probuje dzwonic bo tam chce przyjac intralipid i najpierw powiedziano jej ze moze bez skierowania a pozniej ze ze skierowaniem i chce to wyjasnic -dlatego chce dzwonic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Renia cofnij ze dwie strony :-)
    Do Gyncentrum probuje dzwonic bo tam chce przyjac intralipid i najpierw powiedziano jej ze moze bez skierowania a pozniej ze ze skierowaniem i chce to wyjasnic -dlatego chce dzwonic...
    ;)

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:

Z tego co zrozumiałam, to ona leczy się tam gdzie ja, w Invicta, we Wrocławiu. Tam jest problem z dodzwonieniem się, bo musisz dzwonić na ogólnopolski nr który dotyczy całej Polski i co chwilę inna pani odbiera, dlatego najwygodniej jest napisać e-mail na adres Wrocławskiej kliniki i wtedy oddzwaniają i wiesz wszystko:)

Starania 4 lata
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Dziewczyny, pamietam jak pisałyście, że Intralipid jest w Provicie ze skierowaniem, a w Gyncentrum bez. Zadzwoniłam środę do Gyncentrum i zapytałam o to i pani mi potwierdziła, że rzeczywiscie skierowanie nie jest potrzebne, mialam tylko podac godzine o ktorej sie pojawie. Uzgodniłam z męzem i w srode wieczorem napisam maila, o ktorej bedziemy i prosiłam o potwierdzenie. Mimo przypominania nikt mi nie odpowiedzial az do dzisiaj. I co... Pani, ktora odpisala potwierdzila godzine i prosila bym nie zapomniala o skierowaniu od lekarza. Od razu zadzwonilam do nich, a Pani z rejestracji potwierdzila, ze skierowanie jest wymagane. To jak w koncu jest????
    Tak leczy sie ale intralipid chce przyjac w Gync :-)

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam dzisiaj raz jeszcze do Gyncentrum w sprawie Intralipidu, potwierdzono mi, że pacjenki kliniki bez skierowania, a spoza ze skierowaniem. Tłumaczyłam im, że wiem ze pacjentki kilinki przeciez nie muszą mieć wykonanych żadnych specjalistycznych badan, by miec podana kroplówkę, wiec jaka jest roznica miedzy nimi a mna? Pani skonusultowała się jeszcze z kims i oddzwoniła z informacją, że nie ma szans, że żadna położna się podejmie podania kroplówki bez skierowania, a lekarza, ktory takie skierowania wystawiłby mi w poniedziałek rano nie będzie :(. To skierowanie to chyba tylko taki dupochron zwykły. No cóż, będzie więc bez intralipidu. Ale może chociaz komuś z forum się przyda ta informacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 11:08

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi :-(

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    SzewskaPasja daj znać koniecznie, trzymam mocno kciuki i bardzo Ci kibicuje.

Ja się ostatnio nie udzielam, bo nie ma o czym pisać. Jadę w przyszłym tyg do immunologa i zobaczymy co wyjdzie.
    Byłam 2 tyg na urlopie, było mi to bardzo potrzebne, jak wracaliśmy mieliśmy wypadek na autostradzie, staliśmy w korku i jakiś debil w nas wjechał. Mam wstrząśnienie mózgu i noszę kołnierz więc nawet nie mam czasu pomyśleć o niepowodzeniach. Tarczyca mi szaleje po ciąży, do września będziemy ją ustawiać a poza tym wyszły jakieś nieprawidłowości w rozmazie krwi, komórki tarczowate, anulocyty i cholera wie co jeszcze, więc jeszcze hematolog mnie czeka.
    Na razie nawet nie myślę o kolejnym ivf. Jest lato, będę chodzić na plażę a potem pomyślę
    Wombi, bardzo mi przykro z powodu tego, co przydarzyło Ci się w trakcie urlopu, jakbyś mało miała problemów. Jedno dobre, że odwróci to Twoją uwagę o starań i szczeście w nieszczesciu, że tylko na wstrzasnieniu sie skonczyło. Dzięki za kciuki. Poszłam za Twoim przykładem i wydębiłam od rodzinnego skierowanie do poradni genetycznej i immunologicznej :). Będę miala w tej sprawie kilka pytań do Ciebie i napiszę Ci na priv. Trzymam kciuki za Twoją wizytę :).

2qx4tls.png
‹‹ 3492 3493 3494 3495 3496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ