IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
dla dziewczyn co pija białko w proszku
dla mnie to mega slodkie...;/
lepsze jest jak sie wymiesza z jogurtem naturalnym, troche mleka i i wymieszac z platkami owsianymi;) wychodzi dobre sniadankonie mdli
wogole te bialko mozna caly czas pic czy tylko przy stymulacji lub do crio.
pijecie tez po transferze ?
tzn kiedy ma sens picie tego bialka? bo super smaczne to to nie jest;)
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia dzięi za pomysł z jogurtem- jeszcze dzis wypróbuje
Faktycznie to białko jest mega słodkie...a w dodatku ja mam waniliowe.
Ja zaczełam wczoraj stymulacje i teraz będę pić regulrnie jedna miarkę. Wcześniej piłam kilka razy sporadycznie. Jak pytałam dziewczyn, to piły też po transferze ale nie wiem jak długo.
katrinkaaaa- ja po gonapeptylu miałm bóle głowy- szczególnie na poczatku. Póżniej nie było już żadnych dolegliwość. Zaraz kończę 4 opakowanie więc mój oraganizm chyba się przyzwyczaił.
Dodam że na początku miałam też huśtawkę emocjonalną- i to też było prawdopodobnie przez gonapeptyl. Na dodatek coraz gorzej wbija mi się igły. Nie wiem czy to dlatego że tak dużo tych zastrzyków...?
Mimi, trzymam kciuki, pisz nam tu szybko jak bedziesz już po wizycie żebyśmy nie musiały sie długo martić!
Joanna85- cudownie, gratulujęJoanna85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Kochane wiecie gdzie oprocz Provity wykonam badanie immunofenotypu?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:A jaka cena? Chodzi mi o te badania, ktore wymienila pysia
Immunofenotyp to jest jedno badanie-komorki nk i kosztuje 400zl niecale.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
katariiinkaa wrote:Hej, mam pytanie do dziewczyn ktore braly Gonapeptyl...
Dziś wzięłam 3 zastrzyk i mam straszne uderzenia goraca, kreci mi sie w głowie, szumi mi w uszach, tak jakkby uciska w glowie i ogolnie jakas ospala jestem...
Czy ktoras tez miala takie objawy?
Dzisiaj mam dołączyć Puregon jeśli i progesteron będą niskiee...
Nie chciałabym z powodu skutków ubocznych przerywac stymulacji
Dlatego nie wiem czy sie stresowac czy tez po Gonapeptylu sie kiepsko czulyscie?
Ja też czułam się tragicznie już po pierwszym zastrzyku ( a miałam wziąć tylko 2 po transferze). Wzięłam zastrzyk wieczorem, a rano zawroty głowy, nudności, bóle, uderzenia goraca ... tylko u mnie rozkręcała się też hiperka, więc nie wiadomo jaka dokładnie była przyczyna, ale później już się tak nie czułam. -
nick nieaktualnyDziewczyny po jakim czasie od punkcji / transferu czułyście się na tyle dobrze żeby wrócić do pracy? Ja mam punkcję jutro rano, a L4 do końca przyszłego tygodnia, biję się z myślami czy przedłużać zwolnienie czy też wracać do pracy. Czy te ogromne dawki progesteronu jakie przyjmowałyście po transferze wpływały jakoś na waszą sprawność fizyczną / psychiczną?
Joanna85 lubi tę wiadomość
-
Renia wszystko zależy od tego jak się czujesz.
Ja czułam tylko lekki dyskomfort więc w ogóle nie brałam żadnego zwolnienia ani po punkcji ani po transferze.Renia7910 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Renia po pierwsze- to zależy przede wszystkim od tego jak się będziesz czuła ale ważne jest też to jaką pracę wykonujesz. Ja pracuję w przychodni więc będę narażona na kontakt z chorymi i od punkcji do bety, będę wpadać do pracy sporadycznie na kilka godzin jak nie będzie chorych. Dr już przy inseminacji mówił mi żeby żyć normalnie ale uważać na przeziebienia.
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
Renia7910 wrote:Dziewczyny po jakim czasie od punkcji / transferu czułyście się na tyle dobrze żeby wrócić do pracy? Ja mam punkcję jutro rano, a L4 do końca przyszłego tygodnia, biję się z myślami czy przedłużać zwolnienie czy też wracać do pracy. Czy te ogromne dawki progesteronu jakie przyjmowałyście po transferze wpływały jakoś na waszą sprawność fizyczną / psychiczną?
Ja byłam 2 tygodnie na zwolnieniu. Miałam hiperke - bardzo duży i bolący brzuch. Problem sprawiało chodzenie. Doszłam do siebie dopiero po miesiącu od punkcjiRenia7910 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Hej ja po wizycie jest jeden pecherzyk ciążowy 9,7 mm i pecherzyk żółtkowy za tydzien powinien byc zarodek i serce . Na plamienia duphaston i nie przemęczać sie .
szurusiowa, Renia7910, MoNaKo, Anatolka, pysia, Agi83, asia-m-b, Neo84, Asiula86, Mag85, Beata.D, nika03, SzewskaPasja, kassik, słodka, Milkowiec, Joanna85, Kaczorek, Suzii, aniabbb, Asia_88, Bianka4, wombi, Anuszka, Konwalia, Sysiaaaaa, gosia81, freya, zizia_a, karina76 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:Hej ja po wizycie jest jeden pecherzyk ciążowy 9,7 mm i pecherzyk żółtkowy za tydzien powinien byc zarodek i serce . Na plamienia duphaston i nie przemęczać sie .
Mówiłam, pisałam właściwie, że poprawia wgryzanieno to leżakuj teraz
Renia7910, Mimi86, Asia_88, Bianka4, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:Hej ja po wizycie jest jeden pecherzyk ciążowy 9,7 mm i pecherzyk żółtkowy za tydzien powinien byc zarodek i serce . Na plamienia duphaston i nie przemęczać sie .
i tak siedzę i odliczam dni do tego poniedziałku
-
Dziewczyny po punkcji ( transfer odroczony) dostalam @, i w 2dc. zaczal mnie bolec brzuch, ale nie podbrzusze w zwiazku z @ tylko caly brzuch, czuje delikatny bol( dyskomfort) nawet podczas chodzenia. Czy to mozliwe aby to byla hiperka? Poza tym nie mam innych dolegliwosci.
-
nick nieaktualnySuomi mam pytanie do Ciebie i do innych dziewczyn które się orientują. Przy pozytywnej becie mój prawy jajnik się powiększył i był no dość sporych rozmiarów,ze np nie mogłam się położyć na prawy bok czy musialam powoli i delikatnie wstawać. To było w zeszły poniedziałek. No a od kilku dni czuję że już mam ten jajnik ok,bo mnie nie boli ani nie sprawia problemów. Czy to dobrze? Czy że np powinnam się martwić,bo skoro jajnik już tak nie boli to beta spada? Sama nie wiem
-
Tyszanka81 wrote:Pisalas o immunofenotypie
Immunofenotyp to jest jedno badanie-komorki nk i kosztuje 400zl niecale.
Immunofenotyp to nie tylko jedno badanie. Jest to cały zestaw badań w skład którego wchodzą własnie NK
W provicie kosztuje to 400pln, trzeba być w drugiej fazie cyklu.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny