X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam niedrożne jajowody,u mnie z nastawieniem różnie jednego dnia jestem pełna optymizmu a następnego tracę wiarę, staram się bardzo nie ekscytować, bo nie wiadomo jak odpowiem na stymulacje biorąc pod uwagę że na gonapeptyl reagowałam odwrotnie niż powinnam.
    rzeczywiście szybko masz wizytę w 2 dniu stymulacji ja dopiero za tydzień,choć może i lepiej, że tak szybko w razie czego będzie można coś zmienić gdyby było coś nie tak.
    Jestem właśnie po pierwszym zastrzyku z Menopuru i jestem miło zaskoczona, w porównaniu do gonapeptylu nic nie bolał,gonapeptyl od dziś mam brać w pośladek,jest jeszcze bardziej nieprzyjemnie niż w brzuch :(
    Trzymam ża Was dziewczyny kciuki i za Waszych partnerów ,żeby wytrzymali Wasze emocje. <3

ewa81, Renia7910 lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Monako, aniabb, ja tez dziś zaczęłam stymulacje, Puregonem 375 jednostek :)
    Mialam wrazenie.ze.juz same ciężarówki na tym forum zostaly ;)

katriiinkaa, aniabbb to super- idziemy krok w krok :) albo bardziej precyzyjnie- jajnik w jajnik!
    Łatwiej bedzie przyżywać te emocjonalne hustawki i dzielić sie na bierząco róznymi spostrzeżeniami czy wątpliwościami. Ja ogólnie juz zaczynam odczuwać mały stres choc wiem że to dopiero początek. Az strach pomyśleć co bedzie póxniej

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hejka

Na wizycie dowiedziałam się, że udało mi się wyhodować 18 jajeczek. W sobotę kolejna wizyta a punkcja w dniach poniedziałek - środa :). Kiedy jest transfer po punkcji?
    Renia trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję :)
    Transfer mozesz miec w 2,3 lub 4 dniu po punkcji.Niektore kliniki robia tez w 4.
    Moja klinika preferuje 2-3 dzien.

ewa81 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak katriiinkaa, MoNaKo -umawiamy się że w tym miesiącu zachodzimy w ciążę?

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabb czemu gonapeptyl dostajesz w pośladek a nie w brzuch?
    Powodzenia dziewczyny :)

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniabb, Katarinka i Monako - Powodzenia, zycze owocnego wysiadywania jajek ;-)
    Ewka Ty tez sie trzymaj, 18 to dobry wynik:-) teraz jeszcze sobie fajnie dojrzeja i beda w sam raz na przyszly tydzien:-)

MoNaKo, ewa81 lubią tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • MoNaKo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pośladek?? O nie! To na pewno bardziej boli. Ja gonapeptyl i gonal biorę w brzuch ale naprzemiennie bo jeden rano w prawą stronę a drugi o 17 i w lewą. Po tylu zastrzykach dopiero 3 zrobiłam sobie sama a w pośladek to nie ma opcji.

Z tą ekscytacją to ja przy rozpoczęciu zastrzyków na wyciszenie byłam bardzo podekscytowana ale póżniej te badania i niespadajace LH znacznie ostudziło mój entuzjazm. Teraz podchodzę z dystansem.

Na czas "PO PUNKCJI" muszę zaopatrzyć sie w dobre książki ( tylko nie te o in vitro ) albo wkręce się w jakiś serial żeby tylko nie czytać głupot w necie.
    Dziewczyny, może coś polecacie na dobre zabijanie czasu?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aniabbb Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    aniabb czemu gonapeptyl dostajesz w pośladek a nie w brzuch?
    Powodzenia dziewczyny :)
    Bo może będzie się lepiej wchłaniał :)

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Transfer mozesz miec w 2,3 lub 4 dniu po punkcji.Niektore kliniki robia tez w 4.
    Moja klinika preferuje 2-3 dzien.

Dzięki :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    No to jak katriiinkaa, MoNaKo -umawiamy się że w tym miesiącu zachodzimy w ciążę?

Umowa stoi! I nie bierzemy pod uwage opcji żeby nam się nie udało :)
    Może ktoś jeszcze dołączy?

aniabbb, Renia7910, karina76 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    Bo może będzie się lepiej wchłaniał :)

Nie zazdroszczę Ci tego :), wolałabym chyba w brzuch bo mogę sama zrobić, niż jakby miałby zrobić to mój mąż w pośladek haha. Na początku jak zaczęłam robić zastrzyki, to prosiłam męża o pomoc, to chwycił tak mocno mój fałd brzucha, myślałam, że go zabiję i sama zaczęłam to robić :)

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zastrzyki robi M ,ja się panicznie boje igieł.drętwieje jak tylko podchodzi do mnie ze strzykawką :D
    oj żebym i ja znała sposób na niemyślenie i nie zamartwianie się :)

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81- co robisz z nadliczbowymi komórkami? 18 to piekny wynik, dajesz do mrożenia? Ja jeszcze nie wiem ile naprodukuje ale juz się nad tym zastanawiam.
    aniabbb, katriiinkaa - myślicie o tym jaką podejmiecie decyzję?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Umowa stoi! I nie bierzemy pod uwage opcji żeby nam się nie udało :)
    Może ktoś jeszcze dołączy?

Ja też bym chciała do Was się dołączyć :)

MoNaKo, aniabbb lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    ewa81- co robisz z nadliczbowymi komórkami? 18 to piekny wynik, dajesz do mrożenia? Ja jeszcze nie wiem ile naprodukuje ale juz się nad tym zastanawiam.
    aniabbb, katriiinkaa - myślicie o tym jaką podejmiecie decyzję?

Właśnie chciałam jeszcze Was o to zapytać, jak to wygląda. Ile komórek można zapłodnić i ile zamrozić. Słyszałam, że 6. Chciałabym zamrozić w razie czego, jakby odpukać, nie udało się za pierwszym razem

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 tak patrze w twoim opisie że menopuru bierzesz 112,5j ,kurcze to ja jakąś końską dawkę dostałam 300j przez pierwsze 3 dni, a później 225j, myślicie że to dlatego, że słabo reagowałam na gonapeptyl??

ewa81 lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej nie będę mrozić bo podobno w przypadku komórek akurat to wpływa na ich jakość,nadliczbowe o ile będą oddam potrzebującym, ale jak narazie zostawiłam puste miejsce w zgodach ktore podpisywałam ,mam zdecydować na kolejnej wizycie.

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81- ja do końca nie byłam pewna co zrobic z komórkami jeśli będę miała ich więcej niż 6. Ale przeczytałam świetna książkę która nieco rozjaśniła mi tę kwestię i teraz wiem, że dopóki nie zajdę w ciążę to nie oddam komórek dla dawczyni bo nie chciałabym żyć ze świadomością że jeśli mi się nie uda urodzić własnego dziecka a kobiecie której oddałam komórki by sie udało to gdzieś żyłoby moje genetyczne dziecko, które nie byłoby moje. Tak więc ja będę mrozić. Koszt podobno to ok 2500 zł ale nie jest to sprawdzona informacja więc będę musiała ją jeszcze potwierdzić.
    Rozważam opcję przekazania komórek dla kobiety której pomogłoby to w walce o upragnione i wymarzone maleństwo.
    Ciężko mi jest stwierdzić czy moje podejście się nie zmieni. Tego nie wiem. Na razie taki mam plan.

ewa81 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabb lekarka specjalnie dała mi tak niską dawkę menopuru, bo mam endometriozę i wysokie amh. Bała się, żebym nie miała hiperki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonapeptyl i menopur to dwa,różnie działające leki. Ja menopur miałam też 300j, wyhodowałam 24 jajeczka.
    Co do mrożenia nadliczbowych komórek - ja z racji wieku mogę zapłodnić wszystkie i tak też zrobimy. Podadzą mi 2 zarodki a resztę mrozimy. Oczywiście mam przemyślenia czy to dobry pomysł, sama nie wiem, lekarz mówił że jeśli nie wykorzystamy mrozaczków przez 2 lata to idą do adopcji. Nie mam nic przeciwko, tylko te 2 lata to brzmi bardzo krótko dla mnie. No zobaczymy.

ewa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 3504 3505 3506 3507 3508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ