X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    ewa81 tak patrze w twoim opisie że menopuru bierzesz 112,5j ,kurcze to ja jakąś końską dawkę dostałam 300j przez pierwsze 3 dni, a później 225j, myślicie że to dlatego, że słabo reagowałam na gonapeptyl??

aniabbb- ja na dzień dobry Gonal 225 jednostek więc Twoja dawka nie jest aż tak końska :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    W pośladek?? O nie! To na pewno bardziej boli. Ja gonapeptyl i gonal biorę w brzuch ale naprzemiennie bo jeden rano w prawą stronę a drugi o 17 i w lewą. Po tylu zastrzykach dopiero 3 zrobiłam sobie sama a w pośladek to nie ma opcji.

Z tą ekscytacją to ja przy rozpoczęciu zastrzyków na wyciszenie byłam bardzo podekscytowana ale póżniej te badania i niespadajace LH znacznie ostudziło mój entuzjazm. Teraz podchodzę z dystansem.

Na czas "PO PUNKCJI" muszę zaopatrzyć sie w dobre książki ( tylko nie te o in vitro ) albo wkręce się w jakiś serial żeby tylko nie czytać głupot w necie.
    Dziewczyny, może coś polecacie na dobre zabijanie czasu?

MoNaKo - ja polecam duuzzeeee puzzle :)

MoNaKo, aniabbb lubią tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w inviccie koszt mrożenia komórek na rok to 900zł

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dziękuję :) na puzzle naprawdę NIGDY bym nie wpadła!!! :) Zaraz sobie zamówię jakieś mega duże.

nika03, Renia7910, Joanna85 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dzięki :)
    W piatym mialo byc :-)
    A niektore stosuja w 4-tym...

ewa81 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    Sporo.
    Chyba ze wiecej niz jedna...
    ja w Gync za jedna 500zl placilam.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:

Ja muszę swoja cenę zweryfikować bo bardzo dużo mi się wydaje 2500 za mrożenie komórek. Ale za 900 zł to nawet bym się nie zastanawiała pomimo tego iż wiem że rozmrażane komórkni gorzej sie zapładniaja niz świeże

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, my to mamy niezłe dylematy.. każda z nas chciałaby wybrać jak najlepiej. Gdyby to było takie proste...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:00

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 z tego co widzę jesteś w invimed Wrocław. Który lekarz udzieli Ci informacji że po dwóch latach mrożenia zarodki idą do adopcji ?? Mi dwa lata mrożenia stuknie w czerwcu a raczej nie wyrobię się z drugą ciążą do tego czasu... A i podchodzisz komercyjnie czy z programu ? Mi proponowali teraz opłatę za dwa lata z góry więc łącznie byłoby już trzy lata mrożenia gdybym się zdecydowała więc nie wiem o co chodzi.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko do dziewczyn po Crio na sztucznym. Dostałam latinus 3x1 i boje sie ze to mało, mam w domu sporo luteiny podjezykowej moze by cos dorzucić? Nie wiemy czy można przedawkować progesteron?

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    mam pytanko do dziewczyn po Crio na sztucznym. Dostałam latinus 3x1 i boje sie ze to mało, mam w domu sporo luteiny podjezykowej moze by cos dorzucić? Nie wiemy czy można przedawkować progesteron?
    ja wlasnie jestem po crio i biorę 3x100 luteiny dowcipnie i do tego 3x2 tabletki luteiny 50mg. Max. to jest chyba 500-600mg na dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:40

Requiem lubi tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka raczej nie moga oddać Twoich komórek jeśli za mrożenie i przechowywanie płacisz bez wzgledu na to jaka to klinika. Co innego jeśli brak jest opłaty za przechowywanie. Pwnie w umowach dali taki jakiś zapis który o tym mówi. Ale póki płacisz tylko Ty o nich decydujesz. Tak więc bądź spokojna :)
    Możesz napisać ile masz komórek zamrożonych i ile płaciłaś?

Anuszka lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze kiedyś zanim dowiedzialam się że mam niedrożne jajowody zastanawiałam się nad oddaniem komórek do adopcji, dla mnie to nie jest problem,jesli komuś mogę pomóc to dlaczego nie,dla mnie moim dzieckiem będzie to które będę nosiła pod sercem,ale każdy ma swoje przekonania i chyba powinnyśmy to uszanować :) to indywidualna sprawa każdej z nas

sylvuś lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    ja wlasnie jestem po crio i biorę 3x100 luteiny dowcipnie i do tego 3x2 tabletki luteiny 50mg.
    No właśnie o takim zestawie myślałam...
    Te 50 to podjęzykowej tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Renia7910 z tego co widzę jesteś w invimed Wrocław. Który lekarz udzieli Ci informacji że po dwóch latach mrożenia zarodki idą do adopcji ?? Mi dwa lata mrożenia stuknie w czerwcu a raczej nie wyrobię się z drugą ciążą do tego czasu... A i podchodzisz komercyjnie czy z programu ? Mi proponowali teraz opłatę za dwa lata z góry więc łącznie byłoby już trzy lata mrożenia gdybym się zdecydowała więc nie wiem o co chodzi.
    Ja jestem u dr Żórawskiego, komercyjnie. Jestem skonfundowana bo wydaje mi się że w umowie było 20lat, a rozmawialiśmy na korytarzu, lekarz wyszedł żeby się upewnić, zrozumiałam 2 lata. Trochę krótko. Jutro się upewnię i dam wam znać.
    A czasowo ile trwa punkcja? Niby się nie denerwuję ale jednak...

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    No właśnie o takim zestawie myślałam...
    Te 50 to podjęzykowej tak?
    tak, zgadza się :)

Requiem lubi tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    ja jeszcze kiedyś zanim dowiedzialam się że mam niedrożne jajowody zastanawiałam się nad oddaniem komórek do adopcji, dla mnie to nie jest problem,jesli komuś mogę pomóc to dlaczego nie,dla mnie moim dzieckiem będzie to które będę nosiła pod sercem,ale każdy ma swoje przekonania i chyba powinnyśmy to uszanować :) to indywidualna sprawa każdej z nas

aniabbb zgadzam się w stu procentach. Każda z nas ma inne podejście i każda z nas podejmuje słuszną decyzję bo zgodną z własnym przekonaniem. Dobrze jednak wymieniać sie tutaj opiniami tym bardziej na tak trudne tematy- nie każda z nas wie co zrobić.
    Ja juz kiedys polecałam ale jeszcze raz polecę książkę Anny Krawczuk " In vitro. Bez strachu. Bez ideologii. Dziewzyny, szczerze polecam a to nie jedyna którą czytałam w związku z tym tematem więc mam porównanie. Wiele mi rozjaśniły poruszane w niej kwestie.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szewska a Crio na naturalnym czy na sztucznym cyklu?

‹‹ 3505 3506 3507 3508 3509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ