IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewlinaaa85 wrote:Britiii86 jajniki możesz długo czuć. Ja w poniedziałek na wizycie usłyszałam, że mam spore jajniki bo są przestymulowane i też jej cały czas czuję najczęściej gdy się chcę obrócić na drugi bok
i jak coś robię np. sprzątam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Suomi mam pytanie do Ciebie i do innych dziewczyn które się orientują. Przy pozytywnej becie mój prawy jajnik się powiększył i był no dość sporych rozmiarów,ze np nie mogłam się położyć na prawy bok czy musialam powoli i delikatnie wstawać. To było w zeszły poniedziałek. No a od kilku dni czuję że już mam ten jajnik ok,bo mnie nie boli ani nie sprawia problemów. Czy to dobrze? Czy że np powinnam się martwić,bo skoro jajnik już tak nie boli to beta spada? Sama nie wiem
Dlatego byłam zdziwiona bo każdy lekarz zwracał na to uwagę a ja nie czułam nic.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Renia7910 wrote:Dziewczyny po jakim czasie od punkcji / transferu czułyście się na tyle dobrze żeby wrócić do pracy? Ja mam punkcję jutro rano, a L4 do końca przyszłego tygodnia, biję się z myślami czy przedłużać zwolnienie czy też wracać do pracy. Czy te ogromne dawki progesteronu jakie przyjmowałyście po transferze wpływały jakoś na waszą sprawność fizyczną / psychiczną?
Renia7910 lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Justine wrote:Immunofenotyp to nie tylko jedno badanie. Jest to cały zestaw badań w skład którego wchodzą własnie NK
W provicie kosztuje to 400pln, trzeba być w drugiej fazie cyklu.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyKaczorek wrote:Britii ja miałam jeszcze powiększone na prenatalnych 13 czerwca a w ogóle mi nie dokuczały.
Dlatego byłam zdziwiona bo każdy lekarz zwracał na to uwagę a ja nie czułam nic. -
nick nieaktualny
-
problemik wrote:Joanna85 GRATULCAJE!!!
Dzisiaj już 3 dpt. Brzuch już nie boli. Ale czuje, że macica jest dosyć dużych rozmiarów. Biegam często siusiu. Do tego piersi mega obolałe, aż dotknąć nie da się - ale to wynika z brania dużej ilości progesteronu. A w brzuchu rewolucje jakby jelitowe, coś uszczypnie, coś zaboli. D tego temperatura oscyluje w granicach 36,9-37,2.
Nie wiem czy to wszystko tak ma być czy nie
Mieliśmy tylko 1 blastke, więc to nasza jedyna szansa w tej procedurze ICSI
Z leków biorę: litinus, luteine, estrofem, encorton i folik.
3mam kciuki za Twojego maluszka zeby sie zadomowilWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:26
Asia_88, problemik lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Brtiii86 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Czyli jeszcze na usg może być powiększony.ale dobrze ze nie świadczy to o spadku hcg.uff:)
Kombinatorka...Tosia 1981, Brtiii86 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyHejka
Na wizycie dowiedziałam się, że udało mi się wyhodować 18 jajeczek. W sobotę kolejna wizyta a punkcja w dniach poniedziałek - środa. Kiedy jest transfer po punkcji?
Renia trzymam kciuki za jutrzejszą punkcjęMoNaKo, Renia7910, wombi, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Super wynik. A wiesz jakiej wielkości, czy podobnej? W Provicie to zależy od ilości zapłodnionych komórek. W moim przypadku zapłodniło się 5 i embriolog zalecał czekać do blastocyst, nie wiem czy dobrze, ale chyba tak skoro dzidziol jest w brzuszku. Pewnie też bedzie zależało od dnia punkcji, bo chyba nie we wszystkie dni robią trasfery - nie dowiadywałam się szczegółowo bo mnie to nie dotyczyło, zarówno 3 jak i piąty wypadał w tygodniu.
Powodzenia.
Britti - to dobrze że przestajesz czuć1 WSZYSTKO JEST OK !!ewa81, Brtiii86, Renia7910 lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
MoNaKo gonię Cię dziś zaczęłam stymulację
, na kiedy masz planowaną punkcję??
Vaina, MoNaKo lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
aniabbb dzis miałam dopiero drugi zastrzyk z Gonnalu. Jutro mam wizytę i dowiem się czegoś wiecej. Swoja drogę to troche dziwne że wizyta juz w 2 dniu stymulacjii...
A wogóle to naprawdę szybko zaczynasz kolejne podejściecieszy mnie to bo raźniej mi bedzie
Napisz jakie masz odczucia w związku z podejściem? Jesteś pozytywnie nastawiona czy ostrożnie podchodzisz do tematu? Jaki jest u Was problem? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVaina wrote:Super wynik. A wiesz jakiej wielkości, czy podobnej? W Provicie to zależy od ilości zapłodnionych komórek. W moim przypadku zapłodniło się 5 i embriolog zalecał czekać do blastocyst, nie wiem czy dobrze, ale chyba tak skoro dzidziol jest w brzuszku. Pewnie też bedzie zależało od dnia punkcji, bo chyba nie we wszystkie dni robią trasfery - nie dowiadywałam się szczegółowo bo mnie to nie dotyczyło, zarówno 3 jak i piąty wypadał w tygodniu.
Powodzenia.
Britti - to dobrze że przestajesz czuć1 WSZYSTKO JEST OK !!
Nie wiem jakiej wielkości są, widziałam jak pisała na kartce liczby 11, 15 itd. nie wiem czy dobrej wielkości są. Zobaczymy w sobotę co powie. Na pewno transferów nie robią w niedzielę.