X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja też po zastrzykach z Gonapeptylu i po rozpoczęciu stymulacji miałam śluz płodny - i to w iości i jakości jakiej jeszcze nie miałam, więc chyba normalne :)

Vaina to mnie uspokoiłaś :) Dla świętego spokoju wolałam się upewnic że nie tylko u mnie tak jest.

SzewskaPasja, może nic nie jest jeszcze przesądzone? Faktycznie wczesnie zrobiłaś betę więc czekamy na powtórkę z zaciśniętymi łapkami :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Trzeba pamietac, ze kazdy tez ma inny stopien bolu, ja samej laparo tak strasznie nie wspominam, bardziej towarzyszace jej szczegoly, np wyciaganie drenu :P

Aaaa dren... Przypomnialas mi. Ja przy wyciaganiu drenu dałam się tak, że dwie panie, które były ze mną na sali wyszły... Gdyby nie robił mi tego mój lekarz tylko ktoś inny to znienawidzilabym te osobę na całe życie będąc przekonana, że specjalnie zadała mi Tyle bólu... Koszmar. Nawet cc znioslam lepiej niż laparoskopie. I sto razy pytałam przed cięciem czy nie zostawia się po nim drenu... ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Aaaa dren... Przypomnialas mi. Ja przy wyciaganiu drenu dałam się tak, że dwie panie, które były ze mną na sali wyszły... Gdyby nie robił mi tego mój lekarz tylko ktoś inny to znienawidzilabym te osobę na całe życie będąc przekonana, że specjalnie zadała mi Tyle bólu... Koszmar. Nawet cc znioslam lepiej niż laparoskopie. I sto razy pytałam przed cięciem czy nie zostawia się po nim drenu... ;-)
    Sory że przywołałam złe wspomnienia :P ale u mnie na słowo laparo od razu przypomina się ten dren, który jeszcze długo długo snil mi sie po nocy :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hmmm Ja nie mialam drenu...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    U mnie 32dpt i niestety puste jajo :( czeka mnie czyszczenie w szpitalu :(
    Jejku u Ciebie też?
    To chyba przez to późne zagnieżdżenie... :/
    A nie mówił ci lekarz, żeby czekać na samoistne? Po odstawieniu leków w kilka dni przyjdzie... Właśnie to przeszłam, lało się jak nie wiem co (wanna+podkłady poporodowe niezbędne) ale nawet bez wielkiego bólu (dużo mniejszy niż przy okresie) - tak podobno jest lepiej dla przyszłych planów prokreacyjnych.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Dziewczyny mozecie mi powiedziec jak to jest z tym bialkiem. Wiem, ze przy stymulacji nalezy pic, a przed criotransferem na co ma wplyw, na endometrium? Jak to sie ma do endometriozy,zeby sobie jeszcze nie zaszkodzic, trzeba kupic bialko z groszku? Jak sie nazywa i od kiedy nalezy je pic? Mam teraz 19dc a crio w nastepnym.
    Ponawiam pytanie:) i czy colostrum mozna przy endometriozie moze ktos wie?

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Jejku u Ciebie też?
    To chyba przez to późne zagnieżdżenie... :/
    A nie mówił ci lekarz, żeby czekać na samoistne? Po odstawieniu leków w kilka dni przyjdzie... Właśnie to przeszłam, lało się jak nie wiem co (wanna+podkłady poporodowe niezbędne) ale nawet bez wielkiego bólu (dużo mniejszy niż przy okresie) - tak podobno jest lepiej dla przyszłych planów prokreacyjnych.
    Na razie kazał mi jeszcze bete jutro zbadać bo cały czas rośnie. I jutro się dowiem co dalej wczoraj mowil, że do czyszczenia na oddział. Wolałabym tsk jak ty żeby się samoistnie oczyscilo bo orzy czyszczeniu mogą uszkodzić endometrium.

• kassik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ponawiam pytanie:) i czy colostrum mozna przy endometriozie moze ktos wie?

Ja mam mendę i brałam colostrum czyli można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:21

Mag85, Anatolka lubią tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Na razie kazał mi jeszcze bete jutro zbadać bo cały czas rośnie. I jutro się dowiem co dalej wczoraj mowil, że do czyszczenia na oddział. Wolałabym tsk jak ty żeby się samoistnie oczyscilo bo orzy czyszczeniu mogą uszkodzić endometrium.
    To moze jest jeszcze szansa, ze zarodek sie pojawi?

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Ja mam mendę i brałam colostrum czyli można :)
    Dzieki, a jak z dodatkowym bialkiem przed transferem, bralas jakies?

7pqmag4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

A czyszczenie to nie polega przypadkiem na całkowitym "zdarciu" endometrium (abrazja)? I 3 miesiące przerwy później obowiązkowe...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

Ja mam endo i piłam, zwykle, nie z groszku. Akurat przy udanym. Natomiast nie wiem co miało największy wpływ na powodzenie, bo miałam wszystkie najpopularniejsze dodatki wtedy (AH, EG, intralipid, scratching) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:32

Mag85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt Anatolka masz rację :/

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam endo i piłam, zwykle, nie z groszku. Akurat przy udanym. Natomiast nie wiem co miało największy wpływ na powodzenie, bo miałam wszystkie najpopularniejsze dodatki wtedy (AH, EG, intralipid, scratching) ;-)
    Ok, dzieki, a jeszcze mozesz mi napisac od kiedy to brac, juz teraz (mam 19 dc)czy od poczatku nastepnego cyklu z crio?

7pqmag4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ok, dzieki, a jeszcze mozesz mi napisac od kiedy to brac, juz teraz (mam 19 dc)czy od poczatku nastepnego cyklu z crio?

Ja piłam od początku cyklu crio akurat. Było mdle i nie chciałam wcześniej, bo bałam się, że mi obrzydnie wcześniej niż potrzeba ;-) po transferze jakoś stopniowo piłam mniej a tak to zgodnie z instrukcją na opakowaniu :-)

Mag85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Już jestem parę godzin w domu po punkcji, ale czuję się słaba i śpiąca. Oczywiście po punkcji w klinice musiałam dłużej dojść do siebie w porównaniu do dziewczyny, która była przede mną. Rano obudził mnie taki ból jajników, ledwo dojechaliśmy do kliniki, a w klinice to prawie zgięta byłam. Całe szczęście, że dziś już miałam tą punkcję, bo już bym tego nie wytrzymała :/. Matko ile leków dostałam do brania :)
    Ewelina , przykro mi :(
    Szewska pasja, widocznie za wcześnie testowałaś jak dziewczyny mówią. Trzymam kciuki oby beta zaskoczyła pozytywnie :)

Renia7910, Joanna85, słodka, gosia81 lubią tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 jak ja bym chciała byc już po punkcji. Dobrze że masz to za sobą.
    Ile jajeczek pobrali? Z ciekawości zapytam, jakie leki dostałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 14:59

ewa81 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pij przynajmniej 2 litry wody. Miałam tak samo jak Ty. Dłużej leżałam w sali noż dziewczyny po mnie. Nawet Pani torbe mi wynosiła i chciała pomagać przy ubieraniu :)
    Odpoczywaj i nie przemęczaj się, aby tylko hiperka nie złapała Ciebie.

Dzielna kobietka jesteś :)

ewa81 lubi tę wiadomość

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dużo pij - miałaś pobrane dużo pewnie komórek więc lepiej o siebie dbaj. Izotoniki też są dobre - jak szłam na transfer miałam nawet ze soą izotonik i dziewczyna co czekała ze mną też miała więc chyba dużo osób stwirdza że pomagają. No i leż
    A jutro daj znać ile udało się zapłodnić - bo rozumiem że masz dzzwonić jutro?

ewa81 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • kassik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

Ja białka nie stosowałam, ze wspomagaczy miałam: colostrum, kwasy omega 3, inofem, kwas foliowy, acard, fragmin, femibion, intralipid. Do tego zarodek nacięty i klej :)

Mag85 lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
‹‹ 3519 3520 3521 3522 3523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ