IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:Ja też po zastrzykach z Gonapeptylu i po rozpoczęciu stymulacji miałam śluz płodny - i to w iości i jakości jakiej jeszcze nie miałam, więc chyba normalne
Vaina to mnie uspokoiłaśDla świętego spokoju wolałam się upewnic że nie tylko u mnie tak jest.
SzewskaPasja, może nic nie jest jeszcze przesądzone? Faktycznie wczesnie zrobiłaś betę więc czekamy na powtórkę z zaciśniętymi łapkami -
MatyldaG wrote:Trzeba pamietac, ze kazdy tez ma inny stopien bolu, ja samej laparo tak strasznie nie wspominam, bardziej towarzyszace jej szczegoly, np wyciaganie drenu
Aaaa dren... Przypomnialas mi. Ja przy wyciaganiu drenu dałam się tak, że dwie panie, które były ze mną na sali wyszły... Gdyby nie robił mi tego mój lekarz tylko ktoś inny to znienawidzilabym te osobę na całe życie będąc przekonana, że specjalnie zadała mi Tyle bólu... Koszmar. Nawet cc znioslam lepiej niż laparoskopie. I sto razy pytałam przed cięciem czy nie zostawia się po nim drenu... -
Anatolka wrote:Aaaa dren... Przypomnialas mi. Ja przy wyciaganiu drenu dałam się tak, że dwie panie, które były ze mną na sali wyszły... Gdyby nie robił mi tego mój lekarz tylko ktoś inny to znienawidzilabym te osobę na całe życie będąc przekonana, że specjalnie zadała mi Tyle bólu... Koszmar. Nawet cc znioslam lepiej niż laparoskopie. I sto razy pytałam przed cięciem czy nie zostawia się po nim drenu...
ale u mnie na słowo laparo od razu przypomina się ten dren, który jeszcze długo długo snil mi sie po nocy
-
Anatolka wrote:Aaaa dren... Przypomnialas mi. Ja przy wyciaganiu drenu dałam się tak, że dwie panie, które były ze mną na sali wyszły... Gdyby nie robił mi tego mój lekarz tylko ktoś inny to znienawidzilabym te osobę na całe życie będąc przekonana, że specjalnie zadała mi Tyle bólu... Koszmar. Nawet cc znioslam lepiej niż laparoskopie. I sto razy pytałam przed cięciem czy nie zostawia się po nim drenu...W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
ewlinaaa85 wrote:U mnie 32dpt i niestety puste jajo
czeka mnie czyszczenie w szpitalu
To chyba przez to późne zagnieżdżenie...
A nie mówił ci lekarz, żeby czekać na samoistne? Po odstawieniu leków w kilka dni przyjdzie... Właśnie to przeszłam, lało się jak nie wiem co (wanna+podkłady poporodowe niezbędne) ale nawet bez wielkiego bólu (dużo mniejszy niż przy okresie) - tak podobno jest lepiej dla przyszłych planów prokreacyjnych. -
Mag85 wrote:Dziewczyny mozecie mi powiedziec jak to jest z tym bialkiem. Wiem, ze przy stymulacji nalezy pic, a przed criotransferem na co ma wplyw, na endometrium? Jak to sie ma do endometriozy,zeby sobie jeszcze nie zaszkodzic, trzeba kupic bialko z groszku? Jak sie nazywa i od kiedy nalezy je pic? Mam teraz 19dc a crio w nastepnym.
-
nick nieaktualnyMilkowiec wrote:Jejku u Ciebie też?
To chyba przez to późne zagnieżdżenie...
A nie mówił ci lekarz, żeby czekać na samoistne? Po odstawieniu leków w kilka dni przyjdzie... Właśnie to przeszłam, lało się jak nie wiem co (wanna+podkłady poporodowe niezbędne) ale nawet bez wielkiego bólu (dużo mniejszy niż przy okresie) - tak podobno jest lepiej dla przyszłych planów prokreacyjnych. -
Mag85 wrote:Ponawiam pytanie:) i czy colostrum mozna przy endometriozie moze ktos wie?
Ja mam mendę i brałam colostrum czyli możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:21
Mag85, Anatolka lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
ewlinaaa85 wrote:Na razie kazał mi jeszcze bete jutro zbadać bo cały czas rośnie. I jutro się dowiem co dalej wczoraj mowil, że do czyszczenia na oddział. Wolałabym tsk jak ty żeby się samoistnie oczyscilo bo orzy czyszczeniu mogą uszkodzić endometrium.
-
ewlinaaa85 wrote:Na razie kazał mi jeszcze bete jutro zbadać bo cały czas rośnie. I jutro się dowiem co dalej wczoraj mowil, że do czyszczenia na oddział. Wolałabym tsk jak ty żeby się samoistnie oczyscilo bo orzy czyszczeniu mogą uszkodzić endometrium.
A czyszczenie to nie polega przypadkiem na całkowitym "zdarciu" endometrium (abrazja)? I 3 miesiące przerwy później obowiązkowe... -
Mag85 wrote:Dzieki, a jak z dodatkowym bialkiem przed transferem, bralas jakies?
Ja mam endo i piłam, zwykle, nie z groszku. Akurat przy udanym. Natomiast nie wiem co miało największy wpływ na powodzenie, bo miałam wszystkie najpopularniejsze dodatki wtedy (AH, EG, intralipid, scratching)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:32
Mag85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Ja mam endo i piłam, zwykle, nie z groszku. Akurat przy udanym. Natomiast nie wiem co miało największy wpływ na powodzenie, bo miałam wszystkie najpopularniejsze dodatki wtedy (AH, EG, intralipid, scratching)
-
Mag85 wrote:Ok, dzieki, a jeszcze mozesz mi napisac od kiedy to brac, juz teraz (mam 19 dc)czy od poczatku nastepnego cyklu z crio?
Ja piłam od początku cyklu crio akurat. Było mdle i nie chciałam wcześniej, bo bałam się, że mi obrzydnie wcześniej niż potrzebapo transferze jakoś stopniowo piłam mniej a tak to zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Mag85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Już jestem parę godzin w domu po punkcji, ale czuję się słaba i śpiąca. Oczywiście po punkcji w klinice musiałam dłużej dojść do siebie w porównaniu do dziewczyny, która była przede mną. Rano obudził mnie taki ból jajników, ledwo dojechaliśmy do kliniki, a w klinice to prawie zgięta byłam. Całe szczęście, że dziś już miałam tą punkcję, bo już bym tego nie wytrzymała. Matko ile leków dostałam do brania
Ewelina , przykro mi
Szewska pasja, widocznie za wcześnie testowałaś jak dziewczyny mówią. Trzymam kciuki oby beta zaskoczyła pozytywnieRenia7910, Joanna85, słodka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Ewa pij przynajmniej 2 litry wody. Miałam tak samo jak Ty. Dłużej leżałam w sali noż dziewczyny po mnie. Nawet Pani torbe mi wynosiła i chciała pomagać przy ubieraniu
Odpoczywaj i nie przemęczaj się, aby tylko hiperka nie złapała Ciebie.
Dzielna kobietka jesteśewa81 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Dokładnie dużo pij - miałaś pobrane dużo pewnie komórek więc lepiej o siebie dbaj. Izotoniki też są dobre - jak szłam na transfer miałam nawet ze soą izotonik i dziewczyna co czekała ze mną też miała więc chyba dużo osób stwirdza że pomagają. No i leż
A jutro daj znać ile udało się zapłodnić - bo rozumiem że masz dzzwonić jutro?ewa81 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Mag85 wrote:Dzieki, a jak z dodatkowym bialkiem przed transferem, bralas jakies?
Ja białka nie stosowałam, ze wspomagaczy miałam: colostrum, kwasy omega 3, inofem, kwas foliowy, acard, fragmin, femibion, intralipid. Do tego zarodek nacięty i klejMag85 lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.