IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Dziewczyny czy myslicie ze hiperka moze zaczac sie w polowie stymulacji?
Dzis zrobilam 6 zastrzyk Puregonu i tak mi brzuch wywalilo i jajniki bola strasznie przy sikaniu, tak jak po punkcji... jutro wreszcie wizyta ale trochę się stresuje ze tak szybko moje jajniki tak bolą
Nigdy nie slyszalam o hiperce przed punkcja jeszczedaj znac co lekarz jutro powie
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
nick nieaktualny
-
Kasia 79 wrote:Dziewczynki a jak to wyglada gdy transfer jest odroczony o jeden cykl. Czekam na miesiaczke i jak to dalej przebiega?
Czekasz na okres po nim kontrola i jak lekarz da zielone światło bierzesz estrofem (no chyba, że na cyklu naturalnym to bez estrofemu),encorton i inne leki. Koło 17-20 dc robi się crio.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualny
-
Kasia 79 wrote:Dziewczynki a jak to wyglada gdy transfer jest odroczony o jeden cykl. Czekam na miesiaczke i jak to dalej przebiega?
Na cyklu sztucznym - od 1 dnia @ bierzesz leki, po paru dniach mierzy sie grubosc endometrium i jak bedzie ok, to wtedy transferI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
MoNaKo wrote:A czy któraś z Was wie od czego to zależy że niektóre dziewczyny mają hiperkę a inne nie? Czy to jest typowe przestymulowanie hormonami- zbyt wysokie dawki, czy może jakieś inne czynniki mają jeszcze na to wpływ?
Wszystko zależy od organizmu. Nie ma reguły. Na pewno czynnikami ryzyka jest wysokie AMH, młody wiek i niska masa ciała, ale to też nie zawsze się sprawdza. Kiedyś mi jedna z dziewczyn napisała, że jak ma być hiperka to i tak będzie. U mnie podczas stymulacji nic na nią nie wskazywało - miałam najniższe dawki leków i hormony za każdym razem prawidłowe, piłam dużo wody, stosowałam dietę wysokobiałkową i nic mi to niestety nie dało. Zaczęło się dopiero po transferze i już 2 miesiące mam jajniki po 12 cm i wodę w brzuchu. No ale takie przypadki są nieliczne -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki. Mam pytanie do tych co mialy odroczony transfer. Ile placilyscie bo mi powiedziano ze 850 zl. 400 zostanie odliczone za odstąpienie w tym cyklu. I tak sie zastanawiam bo zapłaciliśmy juz w dniu punkcji za cala procedurę. I sie lekko zamotalam skad ten dodatkowy kosztKasia 79
-
kassik wrote:Ja białka nie stosowałam, ze wspomagaczy miałam: colostrum, kwasy omega 3, inofem, kwas foliowy, acard, fragmin, femibion, intralipid. Do tego zarodek nacięty i klej
-
Kasia 79 wrote:Hej dziewczynki. Mam pytanie do tych co mialy odroczony transfer. Ile placilyscie bo mi powiedziano ze 850 zl. 400 zostanie odliczone za odstąpienie w tym cyklu. I tak sie zastanawiam bo zapłaciliśmy juz w dniu punkcji za cala procedurę. I sie lekko zamotalam skad ten dodatkowy koszt
Kasia w jakiej klinice jesteś? W każdej jest inaczej.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mag85 wrote:Planuje podobny zestaw, oprocz acardu i chyba bialko dolacze. Zastanawiam sie nad klejem, ostatnio mialam a zarodek uciekl do jajowodu, wiec mam watpliwosci czy to w ogole dziala. Biore tym razem dwa maluszki i nie wiem wlasnie czy za AH placi sie od zarodka czy jedna oplata za dwa?
U mnie się płaci od zarodka.Mag85 lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam do domku z dwoma zarodkami. Z tego co pamiętam to embriolog mówił o 2xAA ale szczegółów nie znam.
Na dzień dzisiejszy 2 maleństwa podane, 7 do mrożenia.
Test mam zrobić 25.07.Requiem, ewlinaaa85, słodka, ewa81, Vaina, MatyldaG, Bianka4, Mag85, nika03, aniabbb, lipa, SzewskaPasja, problemik, shooa, Beata.D, Mała Mi 80, Karo85, Tosia 1981, MoNaKo, Joanna85, Jagah, Justine, freya, nicka1234, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Renia7910 wrote:Właśnie wróciłam do domku z dwoma zarodkami. Z tego co pamiętam to embriolog mówił o 2xAA ale szczegółów nie znam.
Na dzień dzisiejszy 2 maleństwa podane, 7 do mrożenia.
Test mam zrobić 25.07.Renia7910 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualny