IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag85, masz rację, na pewo cos jeszcze urośnie. Nie bedę juz narzekać, będę pozytywnie nastawiona
ewa81 ja dzis miałam jajeczka o wielkości 11mm i mniejsze ale czy to od wielkości zależy czy jajeczka są dobre to tego nie wiem.Mag85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa z tego co pamiętam, to coś lekarz mówił o 20.
ewa81, Renia7910 lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
nick nieaktualny
-
ewa81 badanie estradiolu mówi o tym ile jejeczek jest dojrzałych. Bo można mieć 15 duzych ale np tylko 10 dojrzałych i dlatego sprawdza sie badaniem estradiolu. Z tego co wiem to wynik ok 250-300 śwyiadczy o jednym dojrzałym pęcherzyku. Więc im większy wynik tym lepiej
Poprawcie mnie dziewczyny jeśli cos pokręciłam.ewa81 lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Jakiej wielkości jajeczka są dobre?
Żeby było dojrzałe jajeczko to pecherzyk powinien mieć ok 18 mm przynajmniejczasem mniejsze też zawierają dojrzałą, ale te 18 to taki dobry wymiar. Za duże nie mogą urosnac przed punkcja, bo mogą pęknąć i jajeczko ucieknie.
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nicka1234 wrote:Mozna przerwac i zaplacilam 100 zł za WZIERNIK
Wiem ale to juz chyba lepsze od tej droznosci sama nie wiem
To jeszcze ja dorzucę swoje trzy grosze... może jestem monotematyczna i uszczypliwa no ale trudno... a poród też będziesz kazała przerwać jak zacznie za bardzo boleć ? Tam się nie da powiedzieć "rozmyśliłam się nie chcę"
No i radzę poczytać historię chociażby vioris na naszym forum żeby zobaczyć jak może wyglądać IVFroletka lubi tę wiadomość
-
Alescie dziolszki niemile hehe
A tak serio...rok forum czytalam i dopiero dolaczylam.Najpierw iui pozniej tu...a itak mialam mnostwo pytan.Ale wiedzialam co z czym sie je.Droznosc tez mnie bolala masakrycznie,ale cel nie pozwolilby mi zrezygnowac z zabiegu.Lyzeczkowanie i ronienie tez przezylam,nie tylko bol psychiczny nam towarzyszy na fizyczny tez trzeba sie przygotowac.Ja punkcje czy stymulacje dwie przechodzilam spokojnie ale dziewczyny niektore katorge przechodza i nie ma ze boli...spinamy poslady i wio do przoduwombi, SzewskaPasja, gosia81 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Agi83 wrote:Ja bym droznosci tez sobie nie dala "na żywca" zrobic, tez sie naczytalam... Tylko I wylacznie w znieczuleniu!
Ja robiłam bez znieczulenia. Bolało ale co zrobić? Są gorsze badania/zabiegi niż drożność. A w naszym przypadku cel uświęca środki.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny mozecie mi powiedziec jak to jest z tym bialkiem. Wiem, ze przy stymulacji nalezy pic, a przed criotransferem na co ma wplyw, na endometrium? Jak to sie ma do endometriozy,zeby sobie jeszcze nie zaszkodzic, trzeba kupic bialko z groszku? Jak sie nazywa i od kiedy nalezy je pic? Mam teraz 19dc a crio w nastepnym.
-
nick nieaktualny
-
Agi83 wrote:Ja bym droznosci tez sobie nie dala "na żywca" zrobic, tez sie naczytalam... Tylko I wylacznie w znieczuleniu!
Ale gdybym nie miala akurat takiej gotowki bo dalam 1400 a moglam zrobic np za 500 bez znieczulenia, to pewnie bym zrobila.
Przy endometriozie już przezylam takie bole, że już mi nie straszne. Pierwszy okres po stymulacji do końca życia zapamietam
Nicka myślę, że owszem chce być bardzo mamą, ale zamiast zdać się na lekarza sama coś wymyślaAgi83 lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:
ktory to transfer byl? Masz mrozaczki jeszcze?