IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ewlinaaa85 wrote:Co klinika to inne zwyczaje
mi się akurat bardzo podoba podejście naszych Dr w klinice.
A możecie zobaczyć zarodki u embriologów przed podaniem? Nas za każdym razem wołają embriolog tłumaczy jak poszła hodowla pokazuje zdjęcia z każdego etapu hodowli itp -
Mag kiedy ci pokazywał te zdjęcia transferu? .Miałaś wizytę po transferze? Mi nic nie pokazywal:/ po transferze leżałam i potem poszłam zapłacić i do domu.
Tak podane w 1 dniu. 4 godziny leżałam.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Mag kiedy ci pokazywał te zdjęcia transferu? .Miałaś wizytę po transferze? Mi nic nie pokazywal:/ po transferze leżałam i potem poszłam zapłacić i do domu.
Tak podane w 1 dniu. 4 godziny leżałam.
Pierwsze in vitro mialam w Krakowie w Macierzynstwie i tam przed transferem dostalam zdjecie transferowanego zarodka. -
nick nieaktualnyMag85 wrote:Ale fajnie u Was:) co to za klinika? U mnie nie ma rozmowy z embriologiem o hodowli, jedynie przed transferem zapytalam w okienku jak zarodki,zdjec tez nie widzielismy. W Krakowie w Macierzynstwie dostalam zdjecie transferowanego zarodka.
Mag85 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam wizyte przed transferami u dr m,mowil jakiej klasy sa zarodki,pytał ile podajemy i jakiej klasy,a ktory mrozimy.
Zdjec nie dostalam zadnych.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Ja mialam wizyte przed transferami u dr m,mowil jakiej klasy sa zarodki,pytał ile podajemy i jakiej klasy,a ktory mrozimy.
Zdjec nie dostalam zadnych. -
Ewlinaaa85 rzeczywiscie ful wypas w Artvimedzie
W Macierzyństwie bez wizyty przed, tylko no spe podaja, transfer pod kontrola usg, lekarz tylko spytał czy mi wystraczy lekow do bety i czy chce L4, po transferze dostalam zdjecie usg jak sa wstrzykiwane zarodki i zdjecia zarodkow już po ah (na jednym nawet bylo widac, ze po nacieciu już się pcha na zewnatrz)
Lezalam ok 20 i do domu
Rozmowy z embriologiem nie bylo, po zakonczeniu hodowli tylko dzwonili i telefonicznie informowali jakie zarodki, tez nie moglam wybrac ktore beda transferowane - embriolog decydował (zaczynajac ponoc od nasilniejszych) chociaz przy drugim trasferze - szczesliwym, rozmrozil mi blastki 321 i 2 a mam jeszcze zamrozone 2x 422
Miał nosaewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
MatyldaG tyle blastek miałaś? Wow co za wynik. Super. Z moich czterech hodowanych do blastocysty zarodków powstała tylko 1 blastka.
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:MatyldaG tyle blastek miałaś? Wow co za wynik. Super. Z moich czterech hodowanych do blastocysty zarodków powstała tylko 1 blastka.
jeden transfer nie udany, dwie w brzuszku zostaly i jeszcze 3 na zimowisku 3X422 -
MatyldaG wrote:tak mialam 6 blastek
jeden transfer nie udany, dwie w brzuszku zostaly i jeszcze 3 na zimowisku 3X422
Super. I zapladnianych miałaś tylko 6? Czy mogłaś więcej?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:Super. I zapladnianych miałaś tylko 6? Czy mogłaś więcej?
-
MatyldaG wrote:moglam miec tylko 6 także ogromne szczescie ze wszystkie 6 sie zaplodnilo i dotrwalo do blastki
Wow ale super. Chyba mało kiedy się tak zdarzatez bym chciała tyle blastek. Ale mam nadzieję że moje dwa maluszki dadzą radę
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:Wow ale super. Chyba mało kiedy się tak zdarza
tez bym chciała tyle blastek. Ale mam nadzieję że moje dwa maluszki dadzą radę
trzymam kciuki za Ciebie
-
chyba GynCentrum ma takie dobre lab (wiadomo że parametry komórki i nasienia są najważniejsze) bo ja na dwie procedury w sumie miałam 12 zapłodnionych komórek i tylko jeden zarodek nie dotrwał do mrożenia
trzymam kciuki za niedługo betujące &&&&&
i życzę siły tym którym się nie udałoMag85, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:aniabbb, daj znać jak po wizycie, czekam na dobre wiadomości od Ciebie
ewa81,pysia- zazdroszczę że jesteście już po transferach. Życzę Wam spokojnego wyczekiwania na dobre nowiny!!
Karo85, w kwesti metody in vitro- ja zdałabym sie na lekarza. Domyslam sie dr nie prowadzi Cie od wczoraj, zna Wasz przypadek wie z czym sie borykacie więc bądź spokojna, na pewno wie co robiMusimy wierzyć że jesteśmy w dobrych rekach!
problemik, Requiem, SzewskaPasja- naprawde bardzo mi przykro i smutno jak sie czyta takie wiadomości. Chcicałabym żeby każdej z nas się udawało za pierwszym razem. Mam nadzieję że sie nie poddacie i bedziecie walczyły dalej!
MatyldaG- gratuluję bliźniąt. Ja zawsze chciałam mieć bliźnięta ale teraz nawet boje się marzyć o podwójnym szczęsciu.
Dziewczynyy a czy to Wy decydujecie że chcecie dwa zarodki czy dr? Chodzi mi o podejście komercyjne. Ja jestem przed punkcja i jeszcze nie rozmawiałam o tym z dr, czekam z ta decyzją do momentu kiedy będzie wiadomo czy wogóle mam jakies zarokdki. Powoli jednak zaczynam to rozważać ale nie wiem jak duzy wpływ mam na decyzję. Dodam że mam 30 lat.
Wczoraj byłam na wizycie- w 10 ds mam endometrium 12 i nastepujace pęcherzyki 16,15 i 4x po 12mm na prawym a na lewym 14,11 i 10. Nie wiem czy to dobrze. Nawet nie zaczekałam na wynik estradiolu żeby sie przez weekend nie denerwować...Jutro rano znów usg i badanie estradiolu. Proszę trzymajcie kciuki bo zaczynam sie przejmować że coś może pójść nie tak...
Do tego przeczytałam wczoraj książkę ŚNIEŻYNKI i tak jakoś nie nastroiła mnie pozytywnie więc chyba się juz nakręcam wszystkim i niczym
u mnie jest 7pecherzyków ok20mm punkcja w poniedziałek,a transfer we wrześniu,dr mówi że endometrium jest szare i nie ma co ryzykowac, progesteron podnosi mi ta nieszczesna torbielale już mi dziś lepiej ,przemyslałam to wszystko i teraz najważniejsze żeby pobrać co się da żeyby było co mrozić
do września już niedaleko
. Trzymam za Was kciuki dziewczyny i za Wasze zarodki
Mag85, Renia7910, nika03 lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
a mi doktor sciemnial ze to dobry wynik bo przewaznie tak jest ze czesc odpada jak sie hoduje do blastki . i skoro jest blastka tzn ze jest ok. kłamczuch ! heheh
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Dziewczyny z GynC czy drM woli crio na cyklu naturalnym czy sztucznym? Jestem zalamana bo dostalam dzis okres 5 dni za wczesnie a wizyte mam w srode. Pewnie juz sie moge pozegnac z crio w tym cyklu;( od ktorego dnia bierze sie te leki? Jutro go nie ma w Katowicach, nie wiem co mam zrobic. Ciagle pod gorke;(
milka87 lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Dziewczyny z GynC czy drM woli crio na cyklu naturalnym czy sztucznym? Jestem zalamana bo dostalam dzis okres 5 dni za wczesnie a wizyte mam w srode. Pewnie juz sie moge pozegnac z crio w tym cyklu;( od ktorego dnia bierze sie te leki? Jutro go nie ma w Katowicach, nie wiem co mam zrobic. Ciagle pod gorke;(W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.