IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
katariiinkaa wrote:A myslicie ze jest ryzyko hiperki przy tym estradiolu?
Dopiero jutro punkcja a ja juz dzis ledwo sie ruszam tak mnie jajniki boląboje się ze po punkcji juz w ogole sie wszystko rozkręci
-
pysia wrote:http://images76.fotosik.pl/755/7b2acd6209844a55.jpg
a teraz?
pisze tam kwasyomega 3 3000j / dob ale nie wiem czy to j czy to y.
3 kapsułki dzienniepysia lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
katariiinkaa wrote:A myslicie ze jest ryzyko hiperki przy tym estradiolu?
Dopiero jutro punkcja a ja juz dzis ledwo sie ruszam tak mnie jajniki boląboje się ze po punkcji juz w ogole sie wszystko rozkręci
Ryzyko zawsze jest. Wyznacznikiem nie jest tylko estradiol. Po punkcji powinno być już lepiej, ale nikt Ci nie powie czy hiperka będzie czy nie. Pij dużo wody- to jedyne co możesz zrobić, aby hiperki nie było.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:3 kapsułki dziennie
to jednak zle bralam caly czas, pani w aptece chyba nie zrozumiala a ja tez nie kumata ..cielepa ze mniebralam jedną. ale mam nadzieje ze to chyba jakos strasznie nie zaszkodzi? w koncu to tylko suplement diety. teraz bede jadla 3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 14:28
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
zapobiegawczo biore tez magnez 3x1 i no-spe max 3x1. chyba nie za duzo tej no-spy co ? czy przesadzam?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:zapobiegawczo biore tez magnez 3x1 i no-spe max 3x1. chyba nie za duzo tej no-spy co ? czy przesadzam?
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:dzieki
to jednak zle bralam caly czas, pani w aptece chyba nie zrozumiala a ja tez nie kumata ..cielepa ze mniebralam jedną. ale mam nadzieje ze to chyba jakos strasznie nie zaszkodzi? w koncu to tylko suplement diety. teraz bede jadla 3
Kwasy omega 3 hamują stany zapalne czyli przy Twoim podejrzeniu, że jest coś nie tak z układem immunologicznym są bardzo ważne. I nie jest to "tylko" suplement diety. Kwasy omega 3 są bardzo ważne dla naszego organizmu, a gdy ich nie dostarczamy odpowiednio wiele to są "aż" suplementem diety bo uzupełniają braki z naszego pożywienia.
Magnez nie zaszkodzi- zapobiega skurczom. Nospa tak samo.shooa lubi tę wiadomość
Justine wrote:Kwasy omega 3 hamują stany zapalne czyli przy Twoim podejrzeniu, że jest coś nie tak z układem immunologicznym są bardzo ważne. I nie jest to "tylko" suplement diety. Kwasy omega 3 są bardzo ważne dla naszego organizmu, a gdy ich nie dostarczamy odpowiednio wiele to są "aż" suplementem diety bo uzupełniają braki z naszego pożywienia.
Magnez nie zaszkodzi- zapobiega skurczom. Nospa tak samo.
eh no widzisz.. trudno , juz nic nie zrobie, bralam tak jakby 1000j dziennie zamiast 3000j. jedyne co teraz moge zrobic to od dzis brac ta normalna dawke.
kurcze moglam odrazu was sie zapytac czy dobrze biore a nie pani z apteki
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:eh no widzisz.. trudno , juz nic nie zrobie, bralam tak jakby 1000j dziennie zamiast 3000j. jedyne co teraz moge zrobic to od dzis brac ta normalna dawke.
kurcze moglam odrazu was sie zapytac czy dobrze biore a nie pani z apteki
Dokładnie. Bierz teraz pełną dawkę, najlepiej podziel na 3 razy w ciągu dnia.pysia lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyDziewczyny czy miałyscie zlecony scrachting endometrium przy szalejącej immunologi?
ja w cyklu poprzedzajacym crio chciałam scrachting zrobic a pare dni przed transferem przyjac 200 ml intrailpidu 20% do tego biore od miesiaca colostrum 90% i nie wiem czy jedno z drugim sie nie wyklucza bo podobno scrachting pobudza immunologie -
nick nieaktualnyAnia, ja na Twoim miejscu bym się zastanowiła nad tym drapankiem.
Ty miałaś już kilka ciąż biochemicznych i z IVF i też przed IVF więc jak widać dobre zarodki mogą się zagnieździć skoro beta jest ciążowa.
Zarodek u Ciebie jest odrzucany, więc skupiłabym się na immunologii czyli wlewy i colostrum tak jak piszesz. Ale to tylko moja opinia. -
Ania1986 wrote:Dziewczyny czy miałyscie zlecony scrachting endometrium przy szalejącej immunologi?
ja w cyklu poprzedzajacym crio chciałam scrachting zrobic a pare dni przed transferem przyjac 200 ml intrailpidu 20% do tego biore od miesiaca colostrum 90% i nie wiem czy jedno z drugim sie nie wyklucza bo podobno scrachting pobudza immunologie
jest colostrum 90%? na moim pisze przeciwciala igg min 28%
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
no wlasnie pokazalam .. ale moja wina, cielepa jestem i tyle;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 16:06
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:no wlasnie pokazalam .. ale moja wina, cielepa jestem i tyle;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 16:13
-
nick nieaktualnypysia wrote:jest colostrum 90%? na moim pisze przeciwciala igg min 28%
to biore-http://www.apteka7na7.pl/pl/p/Colostrum-Forte-400-mg-60-kapsulek/1636Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:11
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Ania, ja na Twoim miejscu bym się zastanowiła nad tym drapankiem.
Ty miałaś już kilka ciąż biochemicznych i z IVF i też przed IVF więc jak widać dobre zarodki mogą się zagnieździć skoro beta jest ciążowa.
Zarodek u Ciebie jest odrzucany, więc skupiłabym się na immunologii czyli wlewy i colostrum tak jak piszesz. Ale to tylko moja opinia. -
Ania1986 wrote:I chyba tak zrobie ze zrezygnuje z drapanka.
Jako posiadaczka "złej immunologii" za każdym razem miałam drapanko. Raz beta wyszła pozytywna, raz nie. Moim zdaniem nie widzę wpływu między drapankiem a ciążą (a wydaje mi się, że może nawet pomóc bo organizm jest bardziej skupiony na załataniu rany niż na niszczeniu zarodka, ale to tylko moja "analiza").
Nie mniej zgadzam się z Shooa chociaż ja bym nie robiła transferu bez przebadanej immunologii i mimo iż mam dwa eskimoski to muszę czekać do listopada na zakończenie terapii, która może pomoże, a może nie.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Mag85 wrote:Dziewczyny mozecie mi powiedziec czy przed criotransferem w GynC drM kazal Wam zbadac progesteron i estradiol? I ile bralyscie tego estrofemu i encortonu?
Mag85 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016