WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    u mnie jest 7pecherzyków ok20mm punkcja w poniedziałek,a transfer we wrześniu,dr mówi że endometrium jest szare i nie ma co ryzykowac, progesteron podnosi mi ta nieszczesna torbiel :( ale już mi dziś lepiej ,przemyslałam to wszystko i teraz najważniejsze żeby pobrać co się da żeyby było co mrozić:) do września już niedaleko :). Trzymam za Was kciuki dziewczyny i za Wasze zarodki :)

aniabbb- to chyba rozsądna decyzja żeby poczekać na idealne warunki na zagnieżdżenie. Kiedy masz punkcję?

Ja dzis byłam na usg i nawet nie wiem ile mam pecherzków ( na pewno ponad 12 ) ale estradiol 2372 więc chyba ok. Jutro znów sprawdzamy i mam się nastawiać na punkcję w środę. Bede miała podawany 3 dniowy zarodek a z mrożeniem bedziemy czekać do 5 doby.
    I muszę Wam się zwierzyć dziewczyny że mam juz kryzys patrzenia na igły jeśli chodzi o pobieranie krwi. Jest tam pielęgniarka która kiepsko pobiera a na samą myśl o wenflonie to mam łzy w oczach.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, może wenflon założy Ci inna pielęgniarka. W klinikach jest dużo pielęgniarek, jedne robią dobrze, inne nie. Ja też mam dość kłucia, a codziennie muszę robić w brzuch. Dasz radę :)
    Rano miałam kryzys, byłam tak słaba, że myślałam pewnie zemdleję, a mieliśmy jechać na chrzciny. Miałam niezłego pietra, co zrobię jak w kościele padnę. Całe szczęście, jak dojechaliśmy to nudności i słabość zniknęła

Renia7910 lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    A myslicie ze jest ryzyko hiperki przy tym estradiolu? :(

Dopiero jutro punkcja a ja juz dzis ledwo sie ruszam tak mnie jajniki bolą :( boje się ze po punkcji juz w ogole sie wszystko rozkręci :(

katriiinkaa mnie boli brzuch przy chodzeniu i siadaniu a czasem nawet podczas leżenia. Nie umieram ale jest to nieprzyjemne. Najgorzej jednak było dziś podczas usg wiec nie wiem jak to zniosę jutro ;(
    O hiperce na razie nie myślę, nie chcę się nakręceać ani jej doszukiwać.
    Trzymam kciuki jutro za Twoja punkcję i czekam na wiadomość jak bedziesz już po.
    Napisz proszę jakie masz zalecenia przed punkcją? Bo ja wyczytałam żby sie nie kremować i nie myć zębów- jedynie płukać.
    Swoja drogą właśnie doczytałam że Ty też jesteś chyba z Poznania skoro Medart- ja leczę się na Polnej.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Monako, może wenflon założy Ci inna pielęgniarka. W klinikach jest dużo pielęgniarek, jedne robią dobrze, inne nie. Ja też mam dość kłucia, a codziennie muszę robić w brzuch. Dasz radę :)
    Rano miałam kryzys, byłam tak słaba, że myślałam pewnie zemdleję, a mieliśmy jechać na chrzciny. Miałam niezłego pietra, co zrobię jak w kościele padnę. Całe szczęście, jak dojechaliśmy to nudności i słabość zniknęła

ewa81- mam nadzieję że trafie na inną pielęgniarke bo panicznie boje się wbijnia wenflonu.

Co do Twoich objawów to tez bym sie zmartwiła, dobrze że poczułaś się lepiej. Musisz teraz dużo wypoczywać i uważać na siebie. A czy masz jeszcze jakieś objawy? Miałaś 3 dniowy zarodek podany czy blastkę?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:04

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako sama nie cierpię wenflonu, przed punkcją mi założyła na dłoń, myślałam, że padnę. Wolałabym w innym miejscu, no ale cóż, teraz mam piękną pamiątkę w postaci siniaka :)
    Miałam podany 3 dniowy zarodek. Z innych objawów to skurcze brzucha, które miałam wczoraj, ale dziś już prawie tego nie miałam

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katriiinkaa pomyślałam dokładnie tak jak Ty z tym myciem zębów że to absurd dlatego na pewno się do tego zalecenia nie dostosuję :)

Z tymi zapachami to nie wiem co myśleć. Dziś u mnie w klinice były co najmniej 2 kobiety w poczekalni mocno wypachnione i co prawda one nie były na punkcję ale w poczekalni siedziały też dziewczyny czekające na ten zabieg. Więc nie ma opcji uniknięcia zapachu do punkcji. I nie dam się zwariować, chciałam jednak porównać zalecenia :)

kartiiinkaa jutro trzymam za Ciebie kciuki- daj znać ile komórek pobrali i ile sie zapłodniło :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako u mnie w klinice do punkcji nie ma żadnych zaleceń co do zapachów, a co do transferu mamy napisane Proszę nie używać perfum w dniu transferu.

MoNaKo lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:

Może to dziwnie zabrzmi, ale życzę Ci zastrzyków w brzuch jak najdłużej. I każdej z was. Ja brałam jeszcze 3 tygodnie po pozytywnej becie. I pod koniec zaczeły mi się robić szpetne siniaki - ale już nie ma śladu po nich :)

MoNaKo, Renia7910, ewa81 lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Może to dziwnie zabrzmi, ale życzę Ci zastrzyków w brzuch jak najdłużej. I każdej z was. Ja brałam jeszcze 3 tygodnie po pozytywnej becie. I pod koniec zaczeły mi się robić szpetne siniaki - ale już nie ma śladu po nich :)

Vaina na mnie zastrzyki nie robia takiego warążenia jak pobieranie krwi. Dziś dostałam już receptę na clexanę więc niech Twoje życzenie sie sprawdzi abym brała je w ciąży :) Choć juz szukam miejsca na brzuchu bo chyba wszędzie mam malutkie slady po zastrzykach.

Napisz nam jak sie czujesz i kiedy teraz wizyta? Masz mdłości, jakieś inne objawy czy nie dopały Cię ciążowe dolegliwości?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mocno zaciskam kciuki żeby tak było.
    Jestem chyba jedną z tych szczęściar których nie dopadły mdłości - tzn jeden raz mnie dopadły, ale to nawet ucieszyło bo dało znać że jest ok. Prawie że nie mam objawów, poza ciągłym zmęczeniem i lataniem co 5 min siku :P
    Kolejna wizyta niestety dopiero 10.08 - może prenatalne. Na ostatniej maluszek miał już 14mm główkę, zalążki rączek i nóżek. Słuchaliśmy też serduszka <3
    Bardzo mocno życzę każdej z was takiej wizyty jak moja ostatnia - bez wyjątku każda niesamowicie na to zasługję żeby po tylu przejściach usłyszeć serduszko i zobaczyć maluszka. Cały czas wszystkim mocno kibicuję i non stop was podczytuję :)

Monako trzymam kciuki żeby Twoje komórki ładnie dojrzały i pięknie się potem zapładniały :D No i żebyś trafiała na doświadczone pielęgniarki - też tego nieznoszę ;)

MoNaKo, ewa81, Beata.D lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Vaina- kciuki trzymaj mocno, bardzo mi się przydadzą :)

A Ty juz miałaś taki piekny obraz na ostatniej wizycie... to wspaniale! Naprawdę dobre wiadomości są nam tu potrzebne. Tak więc uważaj na siebie szczęściaro bez mdłści - no i na swoje cudowne, wielkie małe szczęście :)

Dobrej nocy!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jeszcze z łóżka, mąż dziś do pracy po dwutygodniowym urlopie a ja jeszcze mam problemy tydzień.
    Vaina dziękuję za trzymanie kciuków :). Mam nadzieję że też doczekam tego momentu co u Ciebie - pozytywny test a potem usłyszenie serduszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka, prysznica przed pick upem nie trzeba sobie odpuszczać nawet jak ktoś stosuje się do zaleceń używania kosmetyków bezzapachowych:) zresztą chyba mało która byłaby w stanie w niego zrezygnować. Są różne serie kosmetyków bezzapachowych np. SVR i inne hipoalergiczne :)

Bianka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:04

Vaina, słodka, Mag85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katariinka biedactwo, że tak cierpisz...życzę szybkiego powrotu do siebie :). Dobrze, że już to masz za sobą

• pysia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi doktor nie zapisała ile to colostrum ma mieć tych igg. Mam tylko min 28%. Widzę że wy macie dużo więcej. W zaleceniu mam 2x1 tab colostrum dziennie. Może łykać więcej skoro mam w nich tak mało igg. Nie wiedziałam że są inne colostrum z większą liczbą igg. Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:25

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrinka współczuję :( przytulam <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia jak się czujesz? :), masz jakieś objawy ciążowe?

• Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Czy mozecie powiedziec cos wiecej na temat Puregonu? Szczegolnie przy PCOS... Mi chca zastosowac dawke 125 (dla ICSI)...

+ prosze podzielcie sie doswiadczeniami na temat punkcji (do pobrania jajeczek). Czy to (bardzo) boli?...

Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
‹‹ 3535 3536 3537 3538 3539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ