IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:Dziewczyny a mi doktor nie zapisała ile to colostrum ma mieć tych igg. Mam tylko min 28%. Widzę że wy macie dużo więcej. W zaleceniu mam 2x1 tab colostrum dziennie. Może łykać więcej skoro mam w nich tak mało igg. Nie wiedziałam że są inne colostrum z większą liczbą igg. Jak myślicie?
Teoretycznie możesz brać więcej bo colostrum jest na modulację Th1 i th2 (jeśli nie masz zrobionej oceny cytokin to nie wiesz, które ramię jest dominujące).
Praktycznie ja bym się trzymała tego co dr zaleciła (jesteś już po transferze, a nagła zmiana ilości immunoglobuliny nie koniecznie zadziała tak jak chcemy).Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Kasita wrote:Czesc dziewczyny,
Czy mozecie powiedziec cos wiecej na temat Puregonu? Szczegolnie przy PCOS... Mi chca zastosowac dawke 125 (dla ICSI)...
+ prosze podzielcie sie doswiadczeniami na temat punkcji (do pobrania jajeczek). Czy to (bardzo) boli?...
PCOS nie mam, ale jeśli lekarz zalecił taką dawkę to nie ma co się zastanawiać czy jest dobra/zła. Musisz mu zaufać (a jeśli nie ufasz to zmienić lekarza).
Mnie punkcje (3) nie bolały. Największym bólem dla mnie było założenie wenflonu i wyciągnięcie goProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyHej ja miałam puregon przy obu procedurach i byłam bardzo zadowolona. Miałam tę samą dawkę co Ty
Samej punkcji nie czujeszreszta jest zależna już od samego człowieka. Ja po pierwszej punkcji czułam się okropnie, nie mogłam siadać wstawać a już nie wspomnę o wc
po drugiej punkcji dostałam już dwie kroplówki prócz tego że czułam się tak samo jak po pierwszej to jeszcze dwa dni wymiotowałam - ale wszystko to jest do zniesienia, nie martw się. Wcale nie musisz się źle czuć możesz wyjść do domu i ani nie pamiętać że miałaś punkcje
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Renia jak się czujesz?
, masz jakieś objawy ciążowe?
Betę robię w piątek.ewa81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomozcie dzis mam 9+1 czyli wychodzi ze 10tc. Mam odstawic estrofem. Jak rozumieć to zejscie z dawki? Cytuje sms od poloznej która kontaktowała sie z lekarzem.
"Pani Ewo, dr J.prosi o utrzymanie Estrofemu do ukończenia 9 to. Później należy go odstawić zmniejszając codziennie o jedną tbl. Pozdrawiam M.G."endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho wrote:Dziewczyny pomozcie dzis mam 9+1 czyli wychodzi ze 10tc. Mam odstawic estrofem. Jak rozumieć to zejscie z dawki? Cytuje sms od poloznej która kontaktowała sie z lekarzem.
"Pani Ewo, dr J.prosi o utrzymanie Estrofemu do ukończenia 9 to. Później należy go odstawić zmniejszając codziennie o jedną tbl. Pozdrawiam M.G."
Ile bierzesz tabletek dziennie? Jeśli 3 to dzisiaj bierzesz 3 tabletki, jutro 2, pojutrze 1, a kolejny dzień już nic.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualny
-
Serducho wrote:Tak tak 3x1
No tak jak napisałamProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Ja też melduję się po punkcji,mam 7 kumulusów jutro bedzie wiadomo co z nimi ...
ja czuję sie fizycznie swietnie brzuch boli tak jak przy miesiaczce(do zniesienia)najgorszy był wenflon pielęgniarce raz nie udało się go wbić i pękła żyła mam siniaka na dłoni
Po narkozie gadałam jakieś głupoty hihi pytałam się kiedy będę mogła się redsa napićpysia, Vaina, ewlinaaa85, ewa81, nika03, Mag85, słodka, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
aniabbb wrote:Ja też melduję się po punkcji,mam 7 kumulusów jutro bedzie wiadomo co z nimi ...
ja czuję sie fizycznie swietnie brzuch boli tak jak przy miesiaczce(do zniesienia)najgorszy był wenflon pielęgniarce raz nie udało się go wbić i pękła żyła mam siniaka na dłoni
Po narkozie gadałam jakieś głupoty hihi pytałam się kiedy będę mogła się redsa napić
hehhehehe dobree:D reds są pycha
ja po narkozie wstalam i myslalam ze ide dopiero na zabieg i zaczelam wstawac i sie zrywac bo musze isc na zabieg ale babeczka obok naszczescie mnie powstrzymalai mowila ze juz jestem po hehe
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Katariinka, mam nadzieje, ze cierpienia zaowocuja upragniona ciaza!
Dziewczyny, a Wy te punkcje mialyscie w znieczuleniu ogólnym?? Czy któras z Was miala lokalne? To będzie mój pierwszy raz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:29
Kasita
16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
05.12 - pozytywna beta
15.12 - bicie serca -
wow, jestem pod wrażeniem że wiecie co było po punkcji. Ja się obudziłam jak weszła do sali jakaś kobitka na kolejny zabieg i po "3s" weszła pielęgniarka powiedzieć że jak będę na siłach to mogę się już ubrać i jestem wolna. Nawet nie wiem kiedy ta godzina odpoczynku minęła06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyKasita wrote:Katariinka, mam nadzieje, ze cierpienia zaowocuja upragniona ciaza!
Dziewczyny, a Wy te punkcje mialyscie w znieczuleniu ogólnym?? Czy któras z Was miala lokalne? To będzie mój pierwszy raz... -
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:Dzisiaj rano obudziłam się z przeświadczeniem że się nie udało. W dniu punkcji i 2 dni później czułam wzdęcie brzucha takie jak w ciąży, a teraz nie czuję nic. Piersi bolą przeraźliwie, nic dziwnego po takich dawkach progesteronu. Ogólnie jestem przygnębiona i już nastawiam się na powrót do pracy.
Betę robię w piątek.
Kochana nawet nie myśl że się nie udało!!!! Musisz pozytywnie myśleć! Będzie dobrze i trzymam mocno kciuki
Aniabb uśmiałam się z Twojego tekstu odnośnie piwa
Kasita punkcja jest pod narkozą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:51
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziewczyny prawdopodobnie transferu nie będzie. Mój estradiol od wczoraj zaszalał i podskoczył do 3725.
Czy któraś z Was miała podejście do transferu przy takim wyniku?
Ja już sie nie nastawiam ale może to nawet lepiej, brałam tyle zastrzyków przez ponad miesiąc więc może to dobrze żeby mój oragnizm troszkę odpoczął. Chociaż nie powiem, w pierwszej chwili beksa była ale to emocje opadały
Dziś biorę zastrzyk z ovi a w środę punkcja. I teraz tylko mam nadzieję że będę miała we wrześniu po kogo wracać bo jak nie zostanie mi żadna śnieżynka to naprawdę będzie załamka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:11
-
MoNaKo wrote:U mnie dziewczyny prawdopodobnie transferu nie będzie. Mój estradiol od wczoraj zaszalał i podskoczył do 37250.
Czy któraś z Was miała podejście do transferu przy takim wyniku?
Ja już sie nie nastawiam ale może to nawet lepiej, brałam tyle zastrzyków przez ponad miesiąc więc może to dobrze żeby mój oragnizm troszkę odpoczął. Chociaż nie powiem, w pierwszej chwili beksa była ale to emocje opadały
Dziś biorę zastrzyk z ovi a w środę punkcja. I teraz tylko mam nadzieję że będę miała we wrześniu po kogo wracać bo jak nie zostanie mi żadna śnieżynka to naprawdę będzie załamka.
MoNaKo - nie znam się na poziomach estradiolu, ale jeśli są jakiekolwiek przeciwwskazania co do transferu, to na pewno lepiej poczekać. Brzuch Ci odpocznie, głowa też - lepsze to niż zmarnować zarodek przy niewłaściwych warunkach.
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
katariinkaa, aniabbb trzymam kciuki za maluszki, niech rosna:)
Monako moze to i lepiej, organizm odpocznie po tej calej stymulacji. Czekanie jest najgorsze,ale liczy sie efekt. Co nagle to po diable.
Ja dzis dzwonilam do lekarza. Mam brax estrofem 2x1 i encorton 5 1x1, za tydzien w srode na usg. Jakos mam stracha przed tym transferem,czy sie uda. Z jednej strony juz chce zeby byl a z drugiej sie boje.aniabbb lubi tę wiadomość