IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
amh 2,4 to zle? widzialam ze dziewczyny mialy po 1 cos albo i mniej i udawalo im sie ..
mi doktor mowil ze amh mam optymalne ale nie pamietam jakie 3,6 -nie wiem 3 cos w sierpniu skoncze 27 lat.
wiec az taaaak bardzo nie rozni sie od tego 2,4 , nie wiem jak to sie tam liczy ale podobno jak za duze amh to tez niedobrze
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie martw sie kaaatarriiinka...befzie dobrze,moze jestes "ryczaca czterdziestka"
Ja trzymam kciuki &&&5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Karo85 wrote:Justine- to nie do końca tak. Ja również lecze się na problemy immunologiczne- wysokie NK
I nie ma przeciwwskazań do stosowania powyższej diety i suplementów. W bardzo rozległym wątku o tym był poruszany temat immunologi przy tej diecie i nie było zastrzeżeń. Chyba że masz na myśli jakieś konkretne schorzenie immunologiczne bo całej immuno nie ma co do jednego worka wrzucać
Mąż się ze mnie śmieje, że robię doktorat z immunologii. Trochę to prawda bo od kilkunastu dni czytam wszystko co możliwe. I analizuję.
Pisząc o schorzeniach AUTOimmunologicznych miałam na myśli głównie hashimoto, które powoduje stany zapalne w organizmie i wtedy np. orzechy pogarszają reakcję zapalną.
Moja lista wspomagaczy jest nieco inna, bo jest to: wit c, wit e, wit d, omega 3, omega 369, dhea, q10, ekstrat z zielonej herbaty, ekstrat z pestek winogron, komplex witamin b oraz komplex witamin dla "ciężarnych".
Jest to jednak "rozszerzony program" dla hashimoto i dla osób z dominacją ramienia th1. Większość to antyoksydanty, które zabijają wolne rodniki zatem dobre dla każdej kobietyProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Po co złośliwości?
Jeśli jest tak jak mowisz to Tyszanka jest ode mnie 11 lat starsza...
Ja dwa tyg temu dopiero mialam 24 urodziny wiec moja sytuacja w tym wieku pozostawia wiele do życzenia... z całym szacunkiem na starszych kobietek ode mnie
Po prostu ja nie przekroczylam nawet 25 a co dopiero 30 lat a mam jajniki jak kobieta po 40
A mam dobry humor dzisiaj i tak pozwoliłam sobie na złośliwy żart
Nie martw się, ja mam lat 28 a od 3 lat walczę z coraz to nowszymi problemami.
Ciesz się, że trafiłaś do lekarza tak szybko i masz szansę na własne dzieci. Trzeba czasem trochę optymizmuProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
justine faktycznie jak ty mi cos piszesz to dla mnie czarna magia
ale fajnie ze to zrozumialas , bo ja jak narazie to widze tylko cyferki literki i nic wiecej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:47
Justine lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
Aga78 wrote:Monako, ja w ostatnim dniu stymulacji miałam estriadol 3620,00 pg/ml i lekarz nic mi nie mówił o przełożeniu transferu. Patrzyli tylko na progesteron, który miał nie przekroczyć 1,5. Ja miałam 1,3. Transfer się nie udał. Nie wiem co mam o tym myśleć
Aga78 u mnie sytuacja jeszcze przesądzona nie jest ale raczej mam się nie nastawiać na transfer. Wszystko okaże sie w dniu punkcji po sprawdzeniu progesteronu, dopiero wtedy zapadnie ostateczna decyzja.
Rozsądek mi mówi żeby nie transferować teraz zarodka- wbiłam w siebie prawie 6 opakowań gonapeptylu, do tego łącznie około 1500 jednostek Gonalu i pod koniec jeszcze Menopur. Brzuch mam wielki i nie boli mnie ciągle ale czasem przy siadaniu czasem przy chodzeiu i jak się przekręcam. Do tego mam bolące sutki i sama bałabym się hiperki.
Ja mam bardzo fajnego lekarza więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko mu zaufać. W środę okaże się jaka podejmie decyzje. A ja najbardziej boję się o to czy moje komórki się zapłodnią i w ogóle dotrwają do mrożenia....
A na pocieszenie- jeśli transferu nie bedzie to mąż zabiera mnie na wakacje. Powiedział że dzielna jestem i muszę się zrelaksowaćMag85 lubi tę wiadomość
-
katariiinkaa wrote:Ja staram się 2,5 roku więc nie wiele mniej
Dlatego tak niewiele we mnie optymizmu...
Oj tam, 3 lata to same procedury ivfOgólnie zaczęłam 52 cykl starań więc wychodzi 4,5 roku
ale kto by to liczył...
Ważny jest efekt, który mam zamiar osiągnąć w listopadzie. I do tego będę mieć "doktorat" z immunologiikatariiinkaa, Anuszka, Konwalia, Beata.D, sylvuś lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
aniabbb wrote:MoNaKo ja też na poczatku płakałam,emocje i hormony,ale moim zdaniem lepiej nie ryzykować jeśli jest choć cień podejrzenia, że coś może być nie tak, bo później będziesz się zastanawiała jesli się nie uda, czy nie lepiej było poczekać.
Zobaczysz wrzesień będzie dla nas szczęsliwy :)Ja nawet nie chce mysleć że nie bedzie po kogo wracać !!!
aniabbb, wrzesień to też cudowny miesiąc na zachodzenie w ciążęMoj lekarz w sierpniu jest na urlopie więc muszę go wypytać jak to jest z miesiączką po punkcji, czy sama przychodzi czy się ją wywołuje.
Wiesz już kiedy będziesz miała punkcję?
-
lady_pink wrote:Zarodki były zapłodnione w trzeciej dobie. Teraz do crio rozmrozili dwa zarodki ale nie rozwijały się dalej i crio się nie odbyło. Został mi jeden mrozak ale już biolog powiedziała że jest bardzo słaby bo zapytałam sue i poprosiłam żeby nie mówiła to co ja chce usłyszeć ale żeby powiedziała prawdę bo takie sztuczne dawanie nadziei mnie wykańcza. Drugą procedurę zacznę we wrześniu ale chcę do tego czasu zrobić podstawy z immunologii a kompletnie nie wiem jak się za to zabrać
Jakie badania można wykonać?
Jako "studentka" immunologii polecam wybrać się do immunologa (osobiście polecam dr Paśnika z Łodzi) i on zleci wszystkie badania na podstawie dotychczasowych Waszych doświadczeń i badań. Samodzielnie będziesz szukać igły w stogu siania, a badania do tanich nie należą.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
lady_pink wrote:Nie mam już prawie urlopu
czy jest możliwość wizyt w sobotę? Długo się czeka na wizytę?
Ja mam fajna rodzinna5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
MoNaKo wrote:aniabbb, wrzesień to też cudowny miesiąc na zachodzenie w ciążę
Moj lekarz w sierpniu jest na urlopie więc muszę go wypytać jak to jest z miesiączką po punkcji, czy sama przychodzi czy się ją wywołuje.
Wiesz już kiedy będziesz miała punkcję?Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
lady_pink wrote:To mała firma a mam kierownicze stanowisko. Przy pierwszej procedurze brałam sporo dni wolnych
no ale są rzeczy ważne i ważniejsze więc będę musiała coś wykombinować z wolnym bo rozumiem że w soboty nie przyjmuje?
wszystko fajnie,ale wyrwac sie na wolne...
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-