IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nicka1234 wrote:Serio winka? Ales zes dowcipna
A to twierdzisz w tym momencie, ze jest za wcześnie czy to ze nie mam sobie juz nadziei robić ?
Nicka, z całym szacunkiem co do Twojej osoby: POCZYTAJ W INTERNECIE co się dzieje z komórką jajową po zapłodnieniu.
Zadajesz takie pytania, że głowa boli. Boli, bo chcesz się czegoś o czym nie masz ZIELONEGO pojęcia.
I nie, nie jesteśmy po to, żeby odpowiadać na głupie pytania, do których odpowiedzi są dostępne na setkach stron internetowych. Ba, uczą tego nawet na lekcjach biologii w szkole.
I tak, jestem nie miła.katariiinkaa, ewa81, Asia_88, Bianka4, wombi, Antonelka, nika03, słodka, roletka, lipa lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:No za wczesnie dziewczyno, poczytaj o cyklu, owulacji, zagniezdzaniu itd.. to rozwieje Twoje wątpliwości...
To dziewczyny po podanu 3 dniowych zarodkow maja negatywne bety 7dpt a juz dwa dni pozniej beta sie pojawia...
To gdzie tu od owulacji do 3dniowego zarodka...
Easy... po normalnym staraniu to NAJWCZEŚNIEJ test w dniu spodziewanej miesiaczki, a i wtedy nie zawsze wychodzi..
I to nie byl dowcip, czerwone wytrawne wino ma pozytywny wplyw ma endometrium i na zagniezdzanie... usłyszałam to juz wielokrotnie od lekarzy.
Czerwone wino to na endometrium do owulacji a po owulacji aby sie zarodek zagniezdzil to wiem ze ananas z srodkiem i tak biore juz od kilku dni. To juz lepiej chyba isc na bete niz robic test i tak zrobie -
nicka1234 wrote:Czerwone wino to na endometrium do owulacji a po owulacji aby sie zarodek zagniezdzil to wiem ze ananas z srodkiem i tak biore juz od kilku dni. To juz lepiej chyba isc na bete niz robic test i tak zrobie
Ale nie 7 dpo! Najwcześniej 11 dpo...Bianka4 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 23:02
szurusiowa, Renia7910, Bianka4, wombi, Antonelka, roletka, lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Nicka1234 starania czysto naturalne i w związku z tym testowanie bardzo się róznią od starań w in vitro, z tego co wiem nie mialas potwierdzonej nawet owulacji monitoringiem, wiec na 100% nie wiesz czy byla, a jesli byla to moze wczesniej a może później. I naprawde od zaplodnienia do zagniezdzenia i pozytywnego testu czy nawet bety to duzo dluzsza droga niz po podaniu przy in vitro np 5 dniowej blastki. Z takimi rozterkami możesz podczytać coś na forum ogolnym "np w oczekiwaniu na testowanie" bo tu dziewczyny na prawde strasznie duzo przeszły i takie pytania co robic bo 7 dpo test negatywny itp mysle ze są poprostu nie na miejscu
życze Ci żeby się udało naturalnie i nigdy nie musiala poznac "smaku" stymulacji i calego in vitro, ale testuj najwczesniej w dniu spodziewanej @!Antonelka, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Nicka1234 starania czysto naturalne i w związku z tym testowanie bardzo się róznią od starań w in vitro, z tego co wiem nie mialas potwierdzonej nawet owulacji monitoringiem, wiec na 100% nie wiesz czy byla, a jesli byla to moze wczesniej a może później. I naprawde od zaplodnienia do zagniezdzenia i pozytywnego testu czy nawet bety to duzo dluzsza droga niz po podaniu przy in vitro np 5 dniowej blastki. Z takimi rozterkami możesz podczytać coś na forum ogolnym "np w oczekiwaniu na testowanie" bo tu dziewczyny na prawde strasznie duzo przeszły i takie pytania co robic bo 7 dpo test negatywny itp mysle ze są poprostu nie na miejscu
życze Ci żeby się udało naturalnie i nigdy nie musiala poznac "smaku" stymulacji i calego in vitro, ale testuj najwczesniej w dniu spodziewanej @!
Dzieki za wiadomość. Moze monitoringu nie bylo, ale lekarz potwerdzil owulacje wiec mogla byc dzien lub dwa wczesniej dlatego licze sobie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNicka1234 bardzo Cię proszę, udzielaj się na innym wątku. Takie pytania które zadajesz są tu nie na miejscu, zgadzam się z Matyldą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 20:18
Asia_88, Bianka4, Renia7910, Antonelka, słodka, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Nicka1234 wino na endometrium wplywa tez po owu, chodzi o jego ukrwienie ktore ma wplyw na zagniezdzenie. To NIE jest tak ze przed owu endo rosnie od wina a po owu nie rosnie ale zarodek sie zagniezdzi dzieki lampce wina...
Mam wrażenie ze nie masz pojecia na tematy dotyczące prokreacji bez wzgledu czy naturalnej czy ivf...
Przykro mi to pisac ale na prawde nie zawracaj dziewczynom na forum glowy rzeczami oczywistymi ktore powinnas wiedziec z biologii... czy z google, tak jak napisala Justine...
Mysle ze ten watek dotyczy POWAZNYCH kobietek ktore przeszly juz.naprawde bolesna drogę do upragnionego celu, a nie dziewczyn ktore nie bardzo kumają o co to wlasciwie z ta owulacja i zagniezdzeniem chodzi...
Rozumiem co do mnie piszesz, ale piszac mi ze nie leze do kobiet POWAZNYCH to juz lekka przesada. Nie znasz jaka ja droge przeszlam, jak mi bylo ciezko wiec prosze nie wypowiadaj sie na ten temat bo tylko sprawiasz bol takim pisaniem -
a jak Ci ja potwierdzil? czyli jakis monitoring musialas miec?
ile cykli tak naprawde sie staracie ze wyznaczasz sobie owulacje chociazby na podstawie pomiarow temperatury? bo po Twoich wykresach tego nie widze.
Tez się dziwie ze wyniki meza poszlas omowic na belly na watek ciezarowki metoda in virto zamiast np na meskich sprawach gdzie napewno dziewczyny by jeszcze lepiej doradzily. ehhh tak tego nie kumam za bardzo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nicka1234- miło było Cię poznać ale znajdź proszę inny wątek- taki na którym Twoje pytania nie będą wydawały się ani śmieszne, ani głupie.
Uszanuj nas tutaj, mamy większe problemy i zmagania żeby zaśmiecać to forum Twoimi problemami nie dotyczącymi w żaden sposób IN VITRO!
Zrób to dla nas i dla siebie.
Trzymam kciuki żeby udało Ci się naturalnie i obyś na ten wątek nigdy nie musiała wracać.
Powodzenia!Bianka4 lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Witam dziewczyny
Nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy i pojawiła się druga jasna kreska...poryczałam się, jutro idę na betę i mam nadzieję że będzie pozytywna
ewa81, wpsaniale!!! Bardzo sie cieszęBeta to już tylko formalność więc trzymam kciuki za kasiążkowe przyrosty
ewa81 lubi tę wiadomość