X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia- trzymam kciuki za jutrzejszą betę! Dobra passa się zaczęłą więc mam co do Ciebie dobre przeczucia :)

Ja też mam jutro stresujący dzień- będę czekać na wiadomość od embriologa co z moimi maleństwami- czy będę miała śnieżynkę po którą wrócę we wrześniu.
    Tak sobie myślę że w środę była punkcja i gdyby do 3 doby żaden zarodek nie przetrwał to pewnie już by dzwonili. Choć podobno po 3 dobie wpływ na zarodek ma ten czynnik ojcowski więc wiem że do jutra może wydarzyć się wszystko.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, załamałam się, pisałam do mojej lekarki w sprawie mego brzucha, prawdopodobnie mogę mieć objawy hiperki :(, kazała dużo białka jeść - kefiry, maślanki, jogurty naturalne. Żeby ta hiperka nie zaszkodziła Kropeczkowi :(. Jeszcze mi tego brakowało....któraś z Was miała hiperkę po transferze i pozytywnym wyniku?

• Vaina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dziewczyny, załamałam się, pisałam do mojej lekarki w sprawie mego brzucha, prawdopodobnie mogę mieć objawy hiperki :(, kazała dużo białka jeść - kefiry, maślanki, jogurty naturalne. Żeby ta hiperka nie zaszkodziła Kropeczkowi :(. Jeszcze mi tego brakowało....któraś z Was miała hiperkę po transferze i pozytywnym wyniku?
    Ewa nie martw się na zapas. Ja miałam bardzo wzdęty brzuch i wygądałam jak na 4 miesiąc. Nawet mama jak przyszła odwiedzić to zwróciła uwagę. CZasami jak szłam do toalety to, że tak powiem pierwsze "sik" bolało a potem już nie. Do tego zaczeły mnie boleć ramiona i przeszło samo. Tylko zastosuj się do zaleceń lekarki i pij dużo wody i białka. A jak będzie gorzej to wtedy idź na kontrolę do lekarza.

ewa81 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa podobno hiperka nasila sie w przypadku pozytywnej bety, ale nie martw sie na zapas. Duzo pij i odpoczywaj. Trzymam kciuki aby jak najszybciej minal dyskomfort zwiazany z hiperka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 21:25

ewa81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam tez izotoniki, Powerade, Oshee itp. Ja hiperki nie miałam, piłam profilaktycznie dwie butle dziennie

ewa81 lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81, bądź dobrej myśli, jeśli chodzi o białko to mi w klinice polecali nutridrinki- kipisz chyba w każdej aptece.

ewa81 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile białka powinno tak wypijać? Właśnie piję trochę maślanki, którą niestety muszę polubić

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    ewa81, bądź dobrej myśli, jeśli chodzi o białko to mi w klinice polecali nutridrinki- kipisz chyba w każdej aptece.
    Tak nutridrinki na pewno sa w wiekszosci aptek, najlepiej kupic nutridrink protein o wyzszej zawartosci bialka.

ewa81 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ile białka powinno tak wypijać? Właśnie piję trochę maślanki, którą niestety muszę polubić
    Wiecej bialka jest w piersi kurczaka, indyka.
    http://www.fitlovin.pl/2014/04/zrodla-bialka-zwierzecego-i-roslinnego.html

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje :)

Neo84 lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala Vioris hiperke jak beta jej rosla...troche przeszla,w tym szpital ale kropek sie utrzymal ☺
    Vioris,hej hej co tam u Ciebie??,czytasz nas?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Pysia- kciuki za betę:) dziś sprawdzasz tak?
    Ewa- tak jak pisały dziewczyny beta pozytywną napędza hiperke. Dużo leżeć. Jeść białko bardzo dużo pić. Ja dostałam też dostinex jak hiperka się rozkrecala ale j mnie beta negatywna była.
    Ja nadal kluje się gonapeptylem. Wizyta 3 sierpnia. Pytałam na innym wątku. Ale zapytam też u nas:
    Gonapeptyl zaczęłam brać 20 lipca- dzień wcześniej zakończyłam brać antyki. 3 sierpnia będę miała 15 zastrzyk. Mam przed wizytą zrobić hormony. Czy jak będą ok to dostanę już stymulanty? Ok- czyli jakie? Niskie? Pierwszy raz mam długi protokół więc nie wiem ile się bierze gonapeptyl przed właściwą stymulacja..

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 a jakie masz hormony do zbadania? LH i E2?
    Ja byłam na długim protokole i nie rozpoczęłam stymulacji dopóki LH nie spadło mi w okolice 2. Trochę czasu mi to zajęło więc długo byłam na gonapeptylu. Z Estradiolem szybko poszło.
    Z tymi dwoma hormonami to im niższy wynik, tym lepiej i zaczynasz wtedy stymulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 08:06

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Karo85 a jakie masz hormony do zbadania? LH i E2?
    Ja byłam na długim protokole i nie rozpoczęłam stymulacji dopóki LH nie spadło mi w okolice 2. Trochę czasu mi to zajęło więc długo byłam na gonapeptylu. Z Estradiolem szybko poszło.
    Z tymi dwoma hormonami to im niższy wynik, tym lepiej i zaczynasz wtedy stymulację

Mam zrobić LH, estradiol progesteron i morfologie.
    Dzięki za info. Czyli jak będę miała niskie wyniki to powinnam już zacząć stymulacje właściwą?

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :)
    Trzymam kciuki!!

Karo85 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkim pozytywnych bet i sikańców <3 ewa duzo kurczaka i serki wiejskie mają sporo białka więcej od maslanek i jogurtów.
    Ja znów czekam na tel od embriologów czy moje zarodki przetrwały, czekanie jest straszne, a ja jestem taka niecierpliwa :(

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Rozumiem co do mnie piszesz, ale piszac mi ze nie leze do kobiet POWAZNYCH to juz lekka przesada. Nie znasz jaka ja droge przeszlam, jak mi bylo ciezko wiec prosze nie wypowiadaj sie na ten temat bo tylko sprawiasz bol takim pisaniem :(
    Boshe :/ w tej wlaśnie chwili nie wiem czy śmiać się czy po prostu płakać!
    Jaką ciężką drogę przeszłaś do starań się o ciążę?
    Wiesz co to znaczy przejść ciężką drogę?! To np.
    Przejść przez szereg badań czasem bolesnych, to obudzić się po laparoskopii i usłyszeć że, nigdy nie zajdziesz naturalnie w ciąże. To probowac sie pozbierac po diagnozie próbować leczyć sie wszystkimi sposobami. To na koncu podejść do invitro i wstawać po kolejnych porażkach. Pierwsza procedura trzy nieudane transfery cztery maluchy, druga procedura piękna beta ogromna radość, ze w koncu stało się najpiękniejsze, że w koncu bedziesz mama i diagnoza że musisz isc na łyżeczkowanie bo puste jajo. I znowu żegnam dwa maluchy. To pozbierać się po zabiegu płacz po nocach i depresja. To jest ciężka droga!!! Są tu dziewczyny ktore na prawde przechodzą przez ten koszmar i walcza juz parę lat więc proszę nie zawracaj nam głowy duperelami skoro nawet Ci się nie chce czytać o podstawowych rzeczach. Nie wiem ile masz lat ale wydaje mi się ze mimo wszystko powinnaś wiedzieć troszkę więcej. Na tym watku są powazne osoby i powazne problemy.
    To tyle w temacie!!!!

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze bety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:15

Asia_88, wombi, lipa lubią tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb jak to znów czekasz? Dzownili już raz do Ciebie? Ja też czekam na informację co z moimi maleństwami, czy jakiś przetrwał- punkcja była w środę więc dziś jest dokładnie 5 doba. W 3 nikt mnie nie informował bo u mnie mrożą w 5 i nawet nie chciałam wiedzieć wcześniej.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    aniabbb jak to znów czekasz? Dzownili już raz do Ciebie? Ja też czekam na informację co z moimi maleństwami, czy jakiś przetrwał- punkcja była w środę więc dziś jest dokładnie 5 doba. W 3 nikt mnie nie informował bo u mnie mrożą w 5 i nawet nie chciałam wiedzieć wcześniej.
    tak dzwonili po pierwszej dobie ile się zapłodniło dziś czekam żeby dowiedzieć się ile przetrwało. U mnie też mrożą w 5 dobie,byłam w klinice w piątek ale nie chcieli mi udzielić żadnych informacji powiedzieli tylko że hodowla nadal trwa i będą dzwonić w poniedziałek, jajko zniosę!

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    tak dzwonili po pierwszej dobie ile się zapłodniło dziś czekam żeby dowiedzieć się ile przetrwało. U mnie też mrożą w 5 dobie,byłam w klinice w piątek ale nie chcieli mi udzielić żadnych informacji powiedzieli tylko że hodowla nadal trwa i będą dzwonić w poniedziałek, jajko zniosę!

aniabbb - ja tez bym nie wyrobila w takiej sytuacji. Moze zadzwon do nich sama, moze juz cos wiadomo i skrocisz sobie czekanie

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
‹‹ 3564 3565 3566 3567 3568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ