IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
-
nick nieaktualnyewlinaaa85 wrote:Dziewczyny czy w ogóle nadrabiałyście choć troszkę forum?? Temat typu kiedy maluchy sie wkręcają pojawiał się tu kilka razy ostatni był trzy dni temu!
strona 3573
Nie kazda czyta vale forum wstecZ a jestesmy tu Po to by pomoc , jA moge powtarzac ile tylko ktos zechce;))) -
nick nieaktualnyjowita198600 wrote:1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Dokladnie!!! To dlaczego dzis zrobilas test ????
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLidwinka1 wrote:Nie badz zla.....
Nie kazda czyta vale forum wstecZ a jestesmy tu Po to by pomoc , jA moge powtarzac ile tylko ktos zechce;)))sama nie raz o coś pytam bo nie pamiętam.
Bianka4, MoNaKo, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewlinaaa85 wrote:Nie jestem zła, ale wiem ze temat przewinął się tu dosłownie kilka dni temu. Ja przychodząc na te forum przeczytałam mnóstwo stron wstecz. I nie chodzi o to że ktoś chce na złość zrobić zwracając uwagę tylko tam jest na prawdę mnóstwo informacji od baaardzo doświadczonych dziewczyn
sama nie raz o coś pytam bo nie pamiętam.
Jesli ktos chce powtorzyc wiadomosc powtorzy jesli Nie to Nie powtorzy;)))natty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:U mnie w klinice lekarze mówią ze stres bolowy jest dla zarodkow duzo bardziej szkodliwy niz leki przeciwbolowe...
A Nospe praktykuje sie akurat w wielu klinikach bo dziala rozkurczowo na macice dzięki czemu maluchy mogą sie spokojnie zagniezdzic lub mozna zapobiec w jakims stopniu ciazy ektopowej.
Bynajmniej ja przy 1 procedurze nie brałam nic rozkurczowego i uslyszalam w szpitalu przed laparo ze "macica musiala miec skurcze skoro przepchnela zarodek do jajowodu" mimo podania Embryoglue...
Więc absolutnie sie nie zgadzam ze nospa szkodzi, jedynie zalety widze
JA jednak lubie was czytac bo tylko z wami o tym moge pogadac... I z siostrami jeden one maja swe zycie a tu forum od rana di wieczora ci 1o min ktos cos napisze;))
Co di lekarstw pozostane przy zdaniu mojego lekarza) Ale Dzieki
Moze choc odrzuc te Drugi lek pezeciwbolpwy i bierz tylko nospe...
Z drugiej ste jesli kobieta W ciazy pisze Nie brac u kobiet W ciazy na leku przeciwbolpym a to co my jeszcze mozemy bo to Nie ciaza no Ale jednak jest zarodek ...... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:U mnie w klinice lekarze mówią ze stres bolowy jest dla zarodkow duzo bardziej szkodliwy niz leki przeciwbolowe...
A Nospe praktykuje sie akurat w wielu klinikach bo dziala rozkurczowo na macice dzięki czemu maluchy mogą sie spokojnie zagniezdzic lub mozna zapobiec w jakims stopniu ciazy ektopowej.
Bynajmniej ja przy 1 procedurze nie brałam nic rozkurczowego i uslyszalam w szpitalu przed laparo ze "macica musiala miec skurcze skoro przepchnela zarodek do jajowodu" mimo podania Embryoglue...
Więc absolutnie sie nie zgadzam ze nospa szkodzi, jedynie zalety widzeja bralam od transferu i biore dalej, lekarz nie widzi przeciwskazan.
nika03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatty wrote:Dziewczyny ile dni po transferze bierzecie relanium? Mnie lekarz kazał tylko wziąć w dzień transferu a chętnie brałabym dłużej bo niestety należę do tych nerwowych.
Nie wierze przeciez to brala mamma mojej Kolezanki ktora zachoriwala psychicznie !!! Relanium to psychotrop czy sie myle , tu Po transferze tylko biore progesteron W czopksch dopochwowe 4oo mg i tyle aby zarodek sue zagniezdzil i zostal, potrzebujemy ten hormon a niestety malo ho mamy Po stymulacji i punkcji ( zadne psychotropy)
A moze sie myle , Ale odrzucilo mnie az na sama nazwe bo jA pamietam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lidwinka1 wrote:Relanium tez zalecane bo przestane czytac chyba
) takze tak relanium tez jest zalecane
nika03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny