IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:lidwinka tylko przeczytaj ze zrozumieniem to co ci piszemy, relanium dziala tez przeciw skorczom macicy i to jest glowny powod go podania a nie to zeby lezec i spac.
Nigdy sie Nie zgadze na temat relanium I dziekuje Za te nasza konwersacje na ten temat, wczoraj bylo milo kto wie u was o ivf komu mowic komu Nie a dzis juZ troszke nerwowy(jak dla mnie temat), Ale KAZDA KLiNIKA INNA i inny lekarz !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Oj Lidwinka duzo jeszcze musisz doczytać
Po relanium nie jest tak jak sobie to tworzysz w wyimaginowanej wybrazni...
Wcale sie nie spi calymi dniami itd...
Dawka 5mg jest praktycznie nie wpływająca na uklad nerwowy.
Przykre ze jesteś tak zablokowana na wszystko co Ci pisza tez inne dziewczyny na temat relanium.
Masz jakies chore wyobrażenie na temat tego leku i du*a za przeproszeniem, nic nie dociera, nawet dowody naukowe ze zapobiega poronieniom. Przykry brak dojrzałości. I przykro ze musialam ci to napisac ale tak to odczulam.
Nikogo tutaj nue obrazilam a skoro ty Masz dzis zle dni to nue do mnie !!!!
Jestem jak naj bardziej dojrzala i jak naj bardziej doswiadczen a na temat ivf !!!
Kazdy ma see zdanie a ty jak zwykle musisz swe powiedziec i piszac na innych!! To nue inni mi powiedzieli na temat relanium i Nie Wazne Juz
Zycze wszystkim jak nAjlepiej Ale okazalp sie Ze zle Po dzisiejszy ym dniu na tym forum i powiem wam tylko moj test za tydz i tyle czy to dobrze Ze Nie biore relanium
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja juz nic nie napisze bo jak grochem o ścianę :p
Bianka4, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lidwinka Relanium z cala pewnoscia jest lekiem psychotropowym, roznie sie po nim ludzie czuja, moze oslabiac sprawnosc psychoruchowa jak wiejszosc lekow dzialajacych w ten sposob. Jednak lekow psychotropowych z zalozenia nie bierze sie zeby "byc ma haju". Akurat relanium jest przepisywane w wielu schorzeniach takze np w padaczce, zmnuejsza napiecie miesni, takze macicy zapobiegajac jej skurczom, a przy okazji zmniejsza stres co tez nie jes bez znaczenia. Mysle ze nikt tutaj nie marzy zeby miec jakies odloty,szczegolnie gdyby to mialo zaszkodzic naszym maluchom, raczej bedziemy stac na glowie zeby sobie pomoc czym sie da. Lekarze tez by nie pisali takich lekow gdyby to nie bylo konieczne. Takze wyluzuj i nie oceniaj pochopnie.
Antonelka, Evaa, Bianka4, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nika03 wrote:Mi juz w 7 dpt 3-dniowego zarodka wyszedl sikaniec, a w 8 dpt beta 37, takze wszystko jest mozliwe
Jednak jesli tak szybko komus beta nie wyjdzie, to spokojnie zrobic za 2-3 dni, moze leniuch
Niteczko jestem w szoku że Tobie test wyszedł w 7 dpt, a ja dziś zrobiłam i wyszedł mi negatywny a to mój 7 dpt i miałam podane 2 zarodki 3-dniowe -
nika03 wrote:Mi juz w 7 dpt 3-dniowego zarodka wyszedl sikaniec, a w 8 dpt beta 37, takze wszystko jest mozliwe
Jednak jesli tak szybko komus beta nie wyjdzie, to spokojnie zrobic za 2-3 dni, moze leniuch
Niteczko jestem w szoku że Tobie test wyszedł w 7 dpt, a ja dziś zrobiłam i wyszedł mi negatywny a to mój 7 dpt i miałam podane 2 zarodki 3-dniowe -
Dziewczyny po co takie nerwy. Hormony nam buzuja trzeba isc spac. Lidwinka Ty nie bierzesz i ok,nikt Ci tego na sile nie wepchnie. Ja tez nie biore, ale nie wiem czy teraz nie wezme, zobacze co dr powie. To ze ktos czegos nie robi nie znaczy ze drugi tez nie moze.
słodka lubi tę wiadomość
-
jowita198600 wrote:Niteczko jestem w szoku że Tobie test wyszedł w 7 dpt, a ja dziś zrobiłam i wyszedł mi negatywny a to mój 7 dpt i miałam podane 2 zarodki 3-dniowe
Cherry Lady tez
nika03 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
jowita198600 wrote:Niteczko jestem w szoku że Tobie test wyszedł w 7 dpt, a ja dziś zrobiłam i wyszedł mi negatywny a to mój 7 dpt i miałam podane 2 zarodki 3-dniowe
Spokojnietak jak pisalam wczesniej, to nie jest regula, sikanca zrobilam tak szybko "dla jaj", bo akurat kumpela miala 1 szt., ktorej konczyl sie termin waznosci.
W klinice kazali robic bete najwczesniej 10 dpt. Niektore zarodki wgryzaja sie szybciej, inne wolniej. Zrob bete za 2-3 dni i nie trac nadzieino i pamietaj, ze beta jest wazniejsza niz test sikany (mojej kumpeli np. sikaniec wyszedl dopiero w trzydziestym ktoryms dpt, kiedy beta byla juz mega wysoka)
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
nick nieaktualny