X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja akurat relanium nie dostalam w klinice ale wiem ze w innych dziewczyny dostaja recepty i maja wziasc w dniu transferu i po nim zeby wyciszyc siebie i macice, zapobiec skorczom przez co zarodek ma lepsze szanse na implantacje, na tym etapie mu to naprawde nie szkodzi a moze pomoc :)) takze tak relanium tez jest zalecane :P
    Ale pamietam mame kolezanki byla jak Po narkotykach Po relanium .....ehhhhhhh masakra ta medycyna jA nic tylko hormon progesteron i dobrze sie czuje ,ma szczescie ,oby do nastepnego piatku

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze juz we wtorek 10 dpt

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o relanium to dr pytal czy chce wziasc w dniu transferu ale nie chcialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    W Inviccie zalecaja relanium od dnia transferu przez 5 dni.
    W Novum nie jest to w standardzie chyba - przynajmniej ja nie mialam.
    Rozumiem Masz trojaczki???;))))
    Powidzenia
    Ty tez bralas relanium ?
    Ale Nie Kapuje bo podawanie hormonow ok Ale psychotropow?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:22

Antonelka, nika03, Asia_88, Bianka4, MoNaKo, Tosia 1981, tanka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Rozumiem Masz trojaczki???;))))
    Powidzenia
    Ty tez bralas relanium ?
    Ale Nie Kapuje bo podawanie hormonow ok Ale psychotropow?

Nie, jestem po dwoch ciazach pozamacicznych i jednej biochemicznej. W Inviccie bralam relanium zgodnie z zaleceniami - na mnie bardzo dobrze dzialalo bo wycisza. Jesli dawki sa kontrolowane i stosowane zgodnie z zaleceniami to nie ma czego sie bac.

Bianka4 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi0021 wrote:
    Jesli chodzi o relanium to dr pytal czy chce wziasc w dniu transferu ale nie chcialam.
    Czyli same widzicie oni wiedza Ze sa to psychotropy !!!! A wy he bierzecie na wyciszanie,??skoro np ciebie sie zapytal czy chcesz czy Nie .....
    JA pierwszy test robie W srode 10dpt , jesli nue to piatek to Juz bedzie wiarygodny na bank ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam się lekarza czy mogę brać dłużej, bo jak nie zaszkodzi to chce dłużej. Muszę się wyciszyć bo już wariuje a to dopiero 4dc i do crio jeszcze trochę czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Nie, jestem po dwoch ciazach pozamacicznych i jednej biochemicznej. W Inviccie bralam relanium zgodnie z zaleceniami - na mnie bardzo dobrze dzialalo bo wycisza. Jesli dawki sa kontrolowane i stosowane zgodnie z zaleceniami to nie ma czego sie bac.
    Ok przykro mi , zle do czytalam ... Na dole poprzez phon niektore l'iter li za male lub ikonki....
    Trzymam kciuki Za dalsze postepy;)

Ja I tak wi swoje widzac kiedys jej mame po relanium , nigdy bym tego Nie wziela
    Czemu ti w uk Nie ma rzadnego wyciszania po transferze , lekarz nawet mowi jesli Bez bolu wroc do pracy bo stres psychivzny I czekanie na okres tylko pogorsza sprawe, wiec wracam;)))

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka tutaj zadna z nas nie wymysla przyjmowania tych lekow sama i nie bierze ich na wlasna reke, tylko z zalecenia lekarza i scisle sie tego trzyma.
    I to prawda bo relanium to nie jest tylko srodek uspokajacy on przeciwdziala skurczom macicy, przez ktore zarodek jest wypychany i nie dojdzie do zagniezdzenia, podobnie jak nospa. I prawda tez jest ze nie jednego dzidziusia przy poronieniach nospa czy relanium uratowały.
    Jezeli cos nie szkodzi a moze pomoc to ja jestem za tym zeby brac szczegolnie ze swojemu lekarzowi tez trzeba w 100% zaufac.

Antonelka, Evaa, nika03, wombi, MoNaKo, Tosia 1981, ewlinaaa85, Justine lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie wiem czy prosić lekarza o Assisted Hatching. U mnie to koszt 500zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:22

Antonelka, Evaa, nika03, Asia_88, Bianka4, lipa, Tosia 1981, soleil, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty wrote:
    Zapytam się lekarza czy mogę brać dłużej, bo jak nie zaszkodzi to chce dłużej. Muszę się wyciszyć bo już wariuje a to dopiero 4dc i do crio jeszcze trochę czasu.
    Wystarxzy jak wyjdziesz do ludzi chyba na swiat a Nie po relanium lozko spanie I tak do dnia testu a jesli Nie to jechac na relanium az do dnia nastepnego crio, dziewczyny Nie Zgadzam Sue z tym , wole isc do pracy sie wycisxyc do ludzi ( wiadomo w glebi duszy sie mysli o tym ) ale Bez przesafy brac psychotropy aby spac lub aby byc jak na chaju..... To przygotoeanie do ciazy a Nie zabawa

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Czyli same widzicie oni wiedza Ze sa to psychotropy !!!! A wy he bierzecie na wyciszanie,??skoro np ciebie sie zapytal czy chcesz czy Nie .....
    JA pierwszy test robie W srode 10dpt , jesli nue to piatek to Juz bedzie wiarygodny na bank ...
    Sroda to 11 dpt

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:

Nie wiem czy wiesz ale realnium wystepuje w roznych dawkach i to w duzej mierze wplywa na szersze lub wezsze dzialania. W duzej moerze chodzi o zlagodzenie napiecia miesionwego. Kazda z klinik ma swoj dobrany zestaw lekow po transferze. Sa kliniki, ktore np zalecaja dodatkowo viagre.
    Nie ma wiec moim zdaniem co podwazac zalecen lekarzy.

Evaa, Bianka4, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Lidwinka1, poczytaj o korelacji Relanium-utrzymanie ciazy-poronienie i wtedy sie na temat tego leku wypowiadaj.

Milo sie z Tobą pisze, ale mówienie ze Relanium to PSYCHOTROP to gruba przesada :/
    Wiec doczytaj co to są psychotropy i na czym polega dzialanie jakiego leku.

Nie wymadrzam sie ale leczylam sie 7 lat na depresje i wiem cos na.temat PSYCHOTROPOW i zapewniam Cie Kochana ze Relanium na prawde nie działa az tak znacząco na uklad nerwowy :)
    Czytalam I wyczytalam to psychotrop
    Skoro sama wiesz bo......duzo przeszlas
    Tu Nie ma wyciszania po relanium Sue spi wole Bez wyciszania dam rade Nie potrzebuje narkotykow dziekuje
    Milej nocki

• MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Wystarxzy jak wyjdziesz do ludzi chyba na swiat a Nie po relanium lozko spanie I tak do dnia testu a jesli Nie to jechac na relanium az do dnia nastepnego crio, dziewczyny Nie Zgadzam Sue z tym , wole isc do pracy sie wycisxyc do ludzi ( wiadomo w glebi duszy sie mysli o tym ) ale Bez przesafy brac psychotropy aby spac lub aby byc jak na chaju..... To przygotoeanie do ciazy a Nie zabawa
    lidwinka tylko przeczytaj ze zrozumieniem to co ci piszemy, relanium dziala tez przeciw skorczom macicy i to jest glowny powod go podania a nie to zeby lezec i spac.

Antonelka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty wrote:
    Nadal nie wiem czy prosić lekarza o Assisted Hatching. U mnie to koszt 500zł
    to emriolog decyduje o ah, jesli bedzie gruba otoczka to moga zalecic naciecie. U mnie tez koszt to byl 500 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 21:58

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi0021 wrote:
    Sroda to 11 dpt
    Sroda to 10 dpt bo robie rano pierwszy mocz;)))czyli w srode rano zaczyna sie 11dpt ale jest ogolnie dopiero 10 dpt

• nika03 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    jak mialas 3dniowe to wstrzymaj sie chociaz do 10 dpt bedziesz miala wiarygodniejszy wynik. choc nie powiem bo ja akurat bete zrobilam 9 dpt 3dniowego bo zaczelam plamic i myslalam ze to koniec a tu beta wyszla 31 , powodzenia ;)

Mi juz w 7 dpt 3-dniowego zarodka wyszedl sikaniec, a w 8 dpt beta 37, takze wszystko jest mozliwe ;)
    Jednak jesli tak szybko komus beta nie wyjdzie, to spokojnie zrobic za 2-3 dni, moze leniuch

Evaa lubi tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
‹‹ 3592 3593 3594 3595 3596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ