IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:ja akurat relanium nie dostalam w klinice ale wiem ze w innych dziewczyny dostaja recepty i maja wziasc w dniu transferu i po nim zeby wyciszyc siebie i macice, zapobiec skorczom przez co zarodek ma lepsze szanse na implantacje, na tym etapie mu to naprawde nie szkodzi a moze pomoc
) takze tak relanium tez jest zalecane
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:W Inviccie zalecaja relanium od dnia transferu przez 5 dni.
W Novum nie jest to w standardzie chyba - przynajmniej ja nie mialam.)))
Powidzenia
Ty tez bralas relanium ?
Ale Nie Kapuje bo podawanie hormonow ok Ale psychotropow? -
nick nieaktualny
-
Lidwinka1 wrote:Rozumiem Masz trojaczki???
)))
Powidzenia
Ty tez bralas relanium ?
Ale Nie Kapuje bo podawanie hormonow ok Ale psychotropow?
Nie, jestem po dwoch ciazach pozamacicznych i jednej biochemicznej. W Inviccie bralam relanium zgodnie z zaleceniami - na mnie bardzo dobrze dzialalo bo wycisza. Jesli dawki sa kontrolowane i stosowane zgodnie z zaleceniami to nie ma czego sie bac.Bianka4 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyemi0021 wrote:Jesli chodzi o relanium to dr pytal czy chce wziasc w dniu transferu ale nie chcialam.
JA pierwszy test robie W srode 10dpt , jesli nue to piatek to Juz bedzie wiarygodny na bank ... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Nie, jestem po dwoch ciazach pozamacicznych i jednej biochemicznej. W Inviccie bralam relanium zgodnie z zaleceniami - na mnie bardzo dobrze dzialalo bo wycisza. Jesli dawki sa kontrolowane i stosowane zgodnie z zaleceniami to nie ma czego sie bac.
Trzymam kciuki Za dalsze postepy;)
Ja I tak wi swoje widzac kiedys jej mame po relanium , nigdy bym tego Nie wziela
Czemu ti w uk Nie ma rzadnego wyciszania po transferze , lekarz nawet mowi jesli Bez bolu wroc do pracy bo stres psychivzny I czekanie na okres tylko pogorsza sprawe, wiec wracam;))) -
Lidwinka tutaj zadna z nas nie wymysla przyjmowania tych lekow sama i nie bierze ich na wlasna reke, tylko z zalecenia lekarza i scisle sie tego trzyma.
I to prawda bo relanium to nie jest tylko srodek uspokajacy on przeciwdziala skurczom macicy, przez ktore zarodek jest wypychany i nie dojdzie do zagniezdzenia, podobnie jak nospa. I prawda tez jest ze nie jednego dzidziusia przy poronieniach nospa czy relanium uratowały.
Jezeli cos nie szkodzi a moze pomoc to ja jestem za tym zeby brac szczegolnie ze swojemu lekarzowi tez trzeba w 100% zaufac.Antonelka, Evaa, nika03, wombi, MoNaKo, Tosia 1981, ewlinaaa85, Justine lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatty wrote:Zapytam się lekarza czy mogę brać dłużej, bo jak nie zaszkodzi to chce dłużej. Muszę się wyciszyć bo już wariuje a to dopiero 4dc i do crio jeszcze trochę czasu.
-
nick nieaktualnyLidwinka1 wrote:Czyli same widzicie oni wiedza Ze sa to psychotropy !!!! A wy he bierzecie na wyciszanie,??skoro np ciebie sie zapytal czy chcesz czy Nie .....
JA pierwszy test robie W srode 10dpt , jesli nue to piatek to Juz bedzie wiarygodny na bank ... -
Lidwinka1 wrote:Czyli same widzicie oni wiedza Ze sa to psychotropy !!!! A wy he bierzecie na wyciszanie,??skoro np ciebie sie zapytal czy chcesz czy Nie .....
JA pierwszy test robie W srode 10dpt , jesli nue to piatek to Juz bedzie wiarygodny na bank ...
Nie wiem czy wiesz ale realnium wystepuje w roznych dawkach i to w duzej mierze wplywa na szersze lub wezsze dzialania. W duzej moerze chodzi o zlagodzenie napiecia miesionwego. Kazda z klinik ma swoj dobrany zestaw lekow po transferze. Sa kliniki, ktore np zalecaja dodatkowo viagre.
Nie ma wiec moim zdaniem co podwazac zalecen lekarzy.
Evaa, Bianka4, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Lidwinka1, poczytaj o korelacji Relanium-utrzymanie ciazy-poronienie i wtedy sie na temat tego leku wypowiadaj.
Milo sie z Tobą pisze, ale mówienie ze Relanium to PSYCHOTROP to gruba przesada
Wiec doczytaj co to są psychotropy i na czym polega dzialanie jakiego leku.
Nie wymadrzam sie ale leczylam sie 7 lat na depresje i wiem cos na.temat PSYCHOTROPOW i zapewniam Cie Kochana ze Relanium na prawde nie działa az tak znacząco na uklad nerwowy
Skoro sama wiesz bo......duzo przeszlas
Tu Nie ma wyciszania po relanium Sue spi wole Bez wyciszania dam rade Nie potrzebuje narkotykow dziekuje
Milej nocki -
Lidwinka1 wrote:Wystarxzy jak wyjdziesz do ludzi chyba na swiat a Nie po relanium lozko spanie I tak do dnia testu a jesli Nie to jechac na relanium az do dnia nastepnego crio, dziewczyny Nie Zgadzam Sue z tym , wole isc do pracy sie wycisxyc do ludzi ( wiadomo w glebi duszy sie mysli o tym ) ale Bez przesafy brac psychotropy aby spac lub aby byc jak na chaju..... To przygotoeanie do ciazy a Nie zabawa
Antonelka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
natty wrote:Nadal nie wiem czy prosić lekarza o Assisted Hatching. U mnie to koszt 500zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 21:58
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:jak mialas 3dniowe to wstrzymaj sie chociaz do 10 dpt bedziesz miala wiarygodniejszy wynik. choc nie powiem bo ja akurat bete zrobilam 9 dpt 3dniowego bo zaczelam plamic i myslalam ze to koniec a tu beta wyszla 31 , powodzenia
Mi juz w 7 dpt 3-dniowego zarodka wyszedl sikaniec, a w 8 dpt beta 37, takze wszystko jest mozliwe
Jednak jesli tak szybko komus beta nie wyjdzie, to spokojnie zrobic za 2-3 dni, moze leniuchEvaa lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy....