X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za dziś- dzisiaj jest komisja w moim ośrodku adopcyjnym i jutro się dowiemy czy możemy zostać rodzicami adopcyjnymi ;)

(a nie jestem pewna bo zbyt miła dla tych pań nie byłam, bo one też nie były...)

szurusiowa, lipa, MedA, Vaina, MatyldaG, Sysiaaaaa, Agi83, kassik, problemik, Mag85, SzewskaPasja, Bianka4, wombi, ewlinaaa85, Asiula86, Tosia 1981, nika03, BISCA, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine trzymam mocno. Nie wszystko i wszyscy w życiu są mili ;)

Justine lubi tę wiadomość

age.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine - trzymam kciuki bardzo mocno!!

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałam na innych górach listy ciężarówek. To takie budujące, moze uda nam sie taką listę co jskiś czas aktualizować?
    Mogłybyśmy przyjąć pewien schemat. Co wy na to?

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innych forach chciałam napisac:)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Trzymajcie kciuki za dziś- dzisiaj jest komisja w moim ośrodku adopcyjnym i jutro się dowiemy czy możemy zostać rodzicami adopcyjnymi ;)

(a nie jestem pewna bo zbyt miła dla tych pań nie byłam, bo one też nie były...)
    Mocno zaciskam kciuki!!! Będę miała kilka pytań, ale to już jak opadną emocje

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:28

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

Trzymam kciuki bedzie dobrze, musi byc.
    Jestescie juz po kursie,czy najpierw jest ta komisja?

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Juz była taka propozycja w maju/czerwcu i z tego co pamietam to raczej nikt nie chcial takich "statystyk" na naszym forum :)
    Mi sie wydaje ze to nie jest zle,jak przegladalam forum od poczatku to faktycznie jest takie pocieszajace ze wiekszosci predzej czy pozniej sie udaje. To daje nadzieje i sile do walki.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,sory ze wam tak wskoczylam podczytuje was chcialabym podejsc do invitro mam endometrioze 1 stopnia lekarz nie daje stuprocentowej gwarancjii ze za pierwszym podejsciem sie uda a czy jest tu ktos kto ma endometrioze i udalo sie za pierwszym razem?

Midi lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysssiaa mam nadzieje ze Was zakwalifikuja, nawet jesli nie to sa przeciez inne kliniki jeszcze.

7pqmag4.png
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi0021 wrote:
    2 groszki. To jak sen I nie chce sie obudzic!!!!
    Dziewczyny 4 lata - warto walczyc!

Emi, GRATULACJE!!!! Warto warto. Jak to już nieraz powtarzano tutaj, ivf to nie sprint tylko długi cholerny maraton i sił musi starczyć na bardzo długo. Później już tylko zwycięstwo. :)

Bianka4 lubi tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Sysssiaa mam nadzieje ze Was zakwalifikuja, nawet jesli nie to sa przeciez inne kliniki jeszcze.
    To racja, ale w novum się nie czeka na zarodek i będę mogła ruszyć z kopyta, a dodatkowo, to jedna z lepszych klinik, więc nadzieję duże

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Dziewczyny mam mały problem i pytanie zarazem...zastanawiam się czy można leczyć zęba w trakcie ciąży i np. podać znieczulenie? Dajcie proszę znać jeśli macie jakieś doświadczenie w tym temacie

Mam dentystę w rodzinie i dodatkowo dużo o to dopytywałam 2 moje zaufane dentystki. Na pewno można. Generalnie nie zaleca się "ruszać" tego, co może poczekać szczególnie u osób, u których wizyta u dentysty to rzecz stresująca - powód wiadomy ;)
    Najważniejsze jest to, żeby poinfirmować stomatologa o ciąży zanim jeszcze otworzysz buzię ;) Można też znieczulać. Robi się to jednak innymi środkami niż zwykle. Takimi, które zostały uznane za bezpieczne dla ciąży.

Asia_88, Cala, Mimbla lubią tę wiadomość

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    To racja, ale w novum się nie czeka na zarodek i będę mogła ruszyć z kopyta, a dodatkowo, to jedna z lepszych klinik, więc nadzieję duże
    A w innych sie czeka? Myslalam ze kliniki maja zarodki od pacjentow,ktorym sie udalo a mieli duzo zarodkow. Nie znam procedury.

7pqmag4.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A w innych sie czeka? Myslalam ze kliniki maja zarodki od pacjentow,ktorym sie udalo a mieli duzo zarodkow. Nie znam procedury.
    Np w Invicie czeka się około roku, w invimedzie min pół roku.
    Zarodki pochodzą od par, które mają swoje pociechy, ale zarodki dopasowuje się pod wieloma względami, stąd czekanie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Emi trzymam mocno kciuki:) 5 sierpnia zaczynam stymulacje, napiszcie mi proszę dziewczyny coś więcej o piciu białka, w sumie nigdzie indziej nie znalazłam o tym informacji oprócz tu na forum ( nie moge za bardzo teraz znaleźć), myśle że poprostu ktoś napisał że można pić białko i fala poszła ale czy to jest bezpieczne? I co myślicie o braniu aspiryny lub acard w czasie stymulacji?

Generalnie to nie chodzi o to, że zaleca się picie białka, ale dietę wysokobiałkową. Zawsze lepiej jednak, żeby takie białko dostarczyć z naturalnych produktów takich jak mięsa, ryby, jaja. Produkty mleczne akurat nie mają ich zbyt dużo :P. Odżywki białkowe to raczej w sytuacji w której nie udaje ci się uzyskać odpowiedniej ilości z naturalnych produktów: nie lubisz czegoś/ masz alergię/ jesteś wegetarianką lub po prostu n ie możesz "wcisnąć" większej ilości jedzenia.

Robione jakiś czas temu badania amerykańskich (jak zawsze ;) ) naukowców wykazały, że w grupie która stosowała diete wysokobiałkową ilość ciąż była o ok. 20% większa. POdaż białka najlepiej zwiększyć juz na trochę przed stymulacją i utrzymywać co najmniej do zagnieżdżenia malucha. Dieta ta ma działać pozytywnie na jakość jajek a dodatkowo zmniejszac ryzyko hiperstymulacji. Także na co najmniej miesiąc najlepiej przejść na dietę kulturysty :) :)

Trzeba jednak pamiętać, że wraz ze zwiększeniem ilości białka w pisłkach zwiększa się ryzyko zakwaszenia organizmu. Stąd tak ważne jest picie wody w dożych ilościach, ograniczenie węglowodanów (szczególnie wykluczenie cukrów, które mocno zakwaszają organizm). Dosyć szczegółowo zapoznałam się jakiś czas temu z tymi badaniami i uwierzyłam..... i jak na razie wygląda na to, że białeczko na pewno nie zaszkodziło :) :) :)

Chociaż jak piszą tu dziewczyny i ja się z tym w 100% zgadzam, jak się ma udac to i tak się uda. Choć dlaczego naturze tego maksymalnie nie ułatwić. ;)

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• tanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

Nie tyle od par, które maja dużo zarodków, tylko od takich które się tych zarodków zrzekną i oddadzą je do adopcji prenatalnej.

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka a jak lekarz uargumentowal to ze masz brac encorton od 2dc.?
    Ja go zawsze bralam tak jak zaczynalam lutke, potem transfer i caly czas az do bety.
    Dziewczyny a Wy od kiedy bierzecie encorton?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Np w Invicie czeka się około roku, w invimedzie min pół roku.
    Zarodki pochodzą od par, które mają swoje pociechy, ale zarodki dopasowuje się pod wieloma względami, stąd czekanie
    Aha,to nie wiedzialam,nawet nie wiedzialam ze jest cala procedura zeby sie zgodzili na adopcje i musza byc wskazania. Myslalam ze sam fakt nieudanego ivf pozwala na skorzystanie z tej opcji. Skomplikowane to wszystko.

7pqmag4.png
‹‹ 3633 3634 3635 3636 3637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ