IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyproblemik wrote:Handel "darem serca" jest zakazany prawnie. Nikt nie może na tym zarabiać. Dlatego to naprawde musi byc dar.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 15:00
-
Ania1986 wrote:Dokładnie, w innych klinikach niestety zarabiaja sobie na tym darze serca
i to jest przykre...
Kochana a dalczego colostrum nie mozna brac przy hashimoto?
Nie jestem pewna czy można brać czy nie. Ja zdecydowałam że jak nie jestem pewna to wolę nie brać. W literaturze widnieje, że colostrum moduluje nasz układ immunologiczny, ale czytałam, że jednocześnie go wzmacnia. I teraz na dwoje babka wróżyła: wzmacnia, bo wzmacnia te cytokiny, które mamy zawyżone przy hashi czy wzmacnia po je obniżaZ uwagi na fakt, że nie znalazłam na to odpowiedzi to nie biorę. Lekarza jeszcze nie miałam okazji się zapytać, ale Shooa napewno to zrobi za 2 tygodnie i będziemy wiedzieć
Agi83 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ania1986 wrote:oficjalnie oczywiscie niby nie zarabiaja bo ubieraja cała procedure w przechowanie, rozmrazanie i inne cuda na kiju.... kazda z nas majacych zarodki wie tak naprawde ile kosztuje przechowanie to skad np ceny 4500-7500+wizyty ,leki i badania ?
Bo niektóre kliniki nie tylko "zbierają" te nadprogramowe komórki ale także zapraszają kobiety do świadomego dawstwa.
Salve pisze, że jest dar: http://salvemedica.pl/dawstwo-komorek-rozrodczych
ale GynC już zaprasza potencjalne dawczynie, ktorym zwraca koszty: http://www.gyncentrum.pl/program-dla-dawcowProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Bo niektóre kliniki nie tylko "zbierają" te nadprogramowe komórki ale także zapraszają kobiety do świadomego dawstwa.
Salve pisze, że jest dar: http://salvemedica.pl/dawstwo-komorek-rozrodczych
ale GynC już zaprasza potencjalne dawczynie, ktorym zwraca koszty: http://www.gyncentrum.pl/program-dla-dawcow06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Ja bylam na wizycie w Salve w sprawie KD - namiary zreszta od Jozefki i potwierdzam, ze bardzo fajne podejscie.
Co prawda na wizycie lekarz wskazal na kilka rzeczy do zbadania bo jego zdaniem na KD mam jeszcze czas ale na koniec powiedzial zeby przemyslec i:
- jesli walczymy z moimi to on chce takie i takie dodatkowe badania - moje i m
- jesli KD to to i to.
Decyzja nie byla latwa, do Salve nie wrocilam bo jednak logistycznie mieszkajac i pracujac w Warszawie latwiej w Novum ale bede wdzieczna lekarzowi z Salve za to, ze wskazal punkty na ktore nie zwrocono uwagi w Inviccie a ja tez dzieki temu jeszcze lepiej poszlam przygotowana ma wizyte do Novum.józefka, ha_nia, Beata.D lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Ja bylam na wizycie w Salve w sprawie KD - namiary zreszta od Jozefki i potwierdzam, ze bardzo fajne podejscie.
Co prawda na wizycie lekarz wskazal na kilka rzeczy do zbadania bo jego zdaniem na KD mam jeszcze czas ale na koniec powiedzial zeby przemyslec i:
- jesli walczymy z moimi to on chce takie i takie dodatkowe badania - moje i m
- jesli KD to to i to.
Decyzja nie byla latwa, do Salve nie wrocilam bo jednak logistycznie mieszkajac i pracujac w Warszawie latwiej w Novum ale bede wdzieczna lekarzowi z Salve za to, ze wskazal punkty na ktore nie zwrocono uwagi w Inviccie a ja tez dzieki temu jeszcze lepiej poszłam przygotowana ma wizytę do Novum. -
Ojejku to byly proste badania - witamina d i panel tarczycowy
.
U M jakies dodatkowe badania nasienia - ale nigdzie w Warszawie nie moglismy ich zrobic - jakies specyficzne dla Salve.
Ja w "goracej wodzie jestem kapana" wiec wizyta w salve w sobote, w pon badnia z krwi a ze wyszly przeciwciala to we wtorek usg tarczycy a dwa dni pozniej endokrynolog.
Dostalam konska dawke wit d bo mialam nieodbor i jodid. Hormony tarczycy nie byly od razu wlaczone.
Czy to byl powod braku powodzenia wczesniej - nie wiem. Ale na pewno bez wlaczonej konsultacji z endokrynolgiem moglabym wydac kupe kasy na KD a sukcesu by nie bylo.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
A co do przyczyny slabej jakosci komorek - lekarze uwazaja, ze sa to u mnie komplikacje po operacji wyrostka robaczkowego, ktora mialam okolo 8 lat temu
Byc moze wdal sie jakis stan zapalny, ktorego nawet nie zauwazylam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:10
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Ojejku to byly proste badania - witamina d i panel tarczycowy
.
U M jakies dodatkowe badania nasienia - ale nigdzie w Warszawie nie moglismy ich zrobic - jakies specyficzne dla Salve.
Ja w "goracej wodzie jestem kapana" wiec wizyta w salve w sobote, w pon badnia z krwi a ze wyszly przeciwciala to we wtorek usg tarczycy a dwa dni pozniej endokrynolog.
Dostalam konska dawke wit d bo mialam nieodbor i jodid. Hormony tarczycy nie byly od razu wlaczone.
Czy to byl powod braku powodzenia wczesniej - nie wiem. Ale na pewno bez wlaczonej konsultacji z endokrynolgiem moglabym wydac kupe kasy na KD a sukcesu by nie bylo.
Ja poza witamina D suplementuję się dhea 3x25, ubichionolem 2x50, witaminą C1000 i witaminą E1000. Moze w tym kierunku... -
Ojejku z moim amh jest dziwna sprawa:
Styczen 2015 0,33
Kwiecien 2016 - gdzie bylam juz po dwoch stymulacjach - 0,56
Czerwiec 2016 - 0,96.
Prawdopodbnie wzroslo po wit d.
Innych witamin nie bralam. Lekarz w Inviccie nic nie polecil.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Ojejku z moim amh jest dziwna sprawa:
Styczen 2015 0,33
Kwiecien 2016 - gdzie bylam juz po dwoch stymulacjach - 0,56
Czerwiec 2016 - 0,96.
Prawdopodbnie wzroslo po wit d.
Innych witamin nie bralam. Lekarz w Inviccie nic nie polecil.
jednak po 4 miesiącach suplementacji jak opisałam, na 1 tabletce clo 5-9dc wyhodowałam 4 spore pęcherzyki.
Ja zachodzę w ciaże ale je tracę, podejrzenie pada właśnie na jakość komórki jajowej, jestem obstawiona progesteronem, sterydem, heparyną... a mimo to, nie udaje się dotrwać do momentuna usg.
Poczytaj w wątku o amh, bo nawet przed ivf dziewczyny biorą taki zestaw suplementów.
ed. na ivf juz nawet się nie decydujemy, bo co z tego, że bedzie z tego ciaża jak zatrzyma sie na 6-7-8-9tc... wszyscy lekarze sa zgodni, ze tutaj duzy wpływ ma jakosc komórki jajowej i plemnika.
*kariotypy okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:45
-
nick nieaktualnyNie wiem ile lat ma Antonelka:), ale natknęłam się kiedyś na artykuł, że u wielu kobiet AMH koło 30stki jest niskie, a potem po 30stce się trochę podnosi na jakiś czas. Niestety już nie pamiętam jak było to uargumentowane, bo dawno to czytałam jakieś 1,5 roku temu. Więc u Antonelki mogło wzrosnąć od wit D albo z innego powodu.
U mnie AMH po jednej stymulacji w niecały rok spadło z 2,81 na 2,2 pomimo brania dhea i wit D. Więc z tym wzrostem po suplementach to różnie. Aha, wynik drugiej stymulacji z niższym AMH dużo lepszy (choć tu pewnie w największej mierze kombinacja leków pomogła).
-
nick nieaktualny
-
mkl wrote:Lipa może to wynikać z PCOS, może dlatego że masz za wysokie...nie wiem, tak tylko przypuszczam
Może miał ktoś po prostu dobre Amh, ani za wysokie, ani za niskie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:48
-
ja miałam dobre amh, przy pierwszej procedurze 6 komórek, z czego 4 nadające się do zapłodnienia, udało nam się wyhodować 3 blastki.
Druga procedura 12 komórek, 6 poszło do zapłodnienia (6 dastwo), 4 prawidłowo zapłodnione, wynik 1 blastkahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png