X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    No bo ja taka niecierpliwa jestem :D Dziś nie będę robiła nic i mam nadzieję, że objawy się nie nasilą. Na razie do lekarza nie będę szła.
    Dzięki za odpowiedź :)

No to poszalałaś :P

Ja też przechodziłam stymulkę beż żadnej hiperki. A po punkcji wpadłam w taką euforię, że zapytałam, czy w takim razie moge teraz do pracy jechać. Miny gina chyba długo nie zapomnę :P

Nie wiem, czy jesteś na jakichś przeciwbólowych, bo jeszcze większe baty się należą. Wyobraź sobie, że 2 dni temu pokłuli cię kilkakrotnie całkiem niecienką znowu igła po macicy, jajnikach. Teraz mają one jakieś 3 dni na szybką regenerację i jak najlepiej przygotować na nadchodzącą ciążę, a ty im zaserwowałaś hardcorowy trening interwałowy dla wyczynowców. Chłopa zagoń do sprzątania jak konieczne, a ty leżysz i pachniesz aż do testu ciążowego :P

Z tym AMH to może jest tak, że sama jego wysokośc to niekoniecznie bujda, ale chyba niekoniecznie reakcja naszego organizmu na stymulacje musi być z nim mocno skorelowana... Taka moja amatorska teoria...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:35

soleil, lipa lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    No to poszalałaś :P

Ja też przechodziłam symulkę beż żadnej hiperki. A po punkcji wpadłam w taką euforię, że zapytałam, czy w takim razie moge teraz do pracy jechać. Miny gina chyba długo nie zapomnę :P

Nie wiem, czy jesteś na jakichś przeciwbólowych, bo jeszcze większe baty się należą. Wyobraź sobie, że 2 dni temu pokłuli cię kilkakrotnie całkiem niecienką znowu igła po macicy, jajnikach. Teraz mają jakieś 3 dni na szybką regenerację i jak najlepiej przygotować na nadchodzącą ciążę, a ty im zaserwowałaś hardcorowy trening interwałowy dla wyczynowców. Chłopa zagoń do sprzątania jak konieczne, a ty leżysz i pachniesz aż do testu ciążowego :P
    Ojoj

Głupio mi teraz :(
    Leżę tak jak nakazałyście. Nie biorę leków przeciwbólowych bo już nic nie boli. Wczoraj wzięłam tylko apap.

Nie ukrywam, że podchodziłam do sprawy trochę mało poważnie bo czułąm się rewelacyjnie.
    Trudno, mam nauczkę. Leżę, zapijam wodą i jogurtem i modlę się, żeby to jednak nie była hiperka.

• tanka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Ojoj

Głupio mi teraz :(
    Leżę tak jak nakazałyście. Nie biorę leków przeciwbólowych bo już nic nie boli. Wczoraj wzięłam tylko apap.

Nie ukrywam, że podchodziłam do sprawy trochę mało poważnie bo czułąm się rewelacyjnie.
    Trudno, mam nauczkę. Leżę, zapijam wodą i jogurtem i modlę się, żeby to jednak nie była hiperka.

I teraz już tak grzecznie aż do testów. Jakieś wieści ze szkiełka? Planowany transfer w której dobie? Świeży? Trzymam mocno kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:48

soleil lubi tę wiadomość

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    I teraz już tak grzecznie aż do testów. Jakieś wieści ze szkiełka? Planowany transfer w której dobie? Świeży? Trzymam mocno kciuki!!!
    Świeży, doba piąta, zero niusów.

Podobno invicta nie kwapi się do dzwonienia, a i ja nie nalegam. Nie myślę, i z optymizmem w sobotę jadę do kliniki po blastkę. Nie ma innej opcji.

Tyszanka81, tanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje wsparcia mam plamienia jutro jade na kontrole beta 130 10 dpt czekam na 2 wynik. Masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi0021 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje wsparcia mam plamienia jutro jade na kontrole beta 130 10 dpt czekam na 2 wynik. Masakra
    Dziś robiłaś kolejną betę?
    Z plamieniem to spokojnie, bo podobno się zdarza na początku.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi nie martw się niepotrzebnie. Dużo dziewczyn ma plamienia na początku.
    Ile bierzesz progesteronu?
    Może napisz, zadzwoń do swojego lekarza może każe Ci zwiększyć dawkę.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie mam wyniku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiekszyl I kazal przyjechac jutro. Nie wytrzymam do jutra

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 2 dc. Zaczynam encorto n i medrol. 10 dc wizyta i zobaczymy jak moje endometrium. Mam nadzieję że uda mi się zabrać w tym m- cu moje 2 śnieżynki:-) Choć trochę się boję bo jak nie wyjdzie to nie wiem co dalej... Boję się fizycznie i psychicznie kolejnej stymulacji:-(

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi,plamienia sie zdarzaja, ale zadzwon do lekarza i powedz mu o tym. Odpoczywaj i lez

2nn3dqk38okw5rud.png
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi0021 wrote:
    Zwiekszyl I kazal przyjechac jutro. Nie wytrzymam do jutra

Jeżeli to plamienie, a nieżywa krem to nie powinno być nic strasznego. Jeżeli jesteś 10dpt, to w okolicach potencjalnej @ i wtedy plamienia moga się zdarzyć i nie oznaczają nic złego. Odpoczywaj i czekaj spokojnie do jutra.

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• Vaina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Dzisiaj 2 dc. Zaczynam encorto n i medrol. 10 dc wizyta i zobaczymy jak moje endometrium. Mam nadzieję że uda mi się zabrać w tym m- cu moje 2 śnieżynki:-) Choć trochę się boję bo jak nie wyjdzie to nie wiem co dalej... Boję się fizycznie i psychicznie kolejnej stymulacji:-(
    Powodzenia :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Ja tez podchodze do crio u mnie wizyta 12.08 (12dc.) Bedzie dobrze :)

Vaina, nika03 lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Jeżeli to plamienie, a nieżywa krem to nie powinno być nic strasznego. Jeżeli jesteś 10dpt, to w okolicach potencjalnej @ i wtedy plamienia moga się zdarzyć i nie oznaczają nic złego. Odpoczywaj i czekaj spokojnie do jutra.
    Dzisiaj 12 dpt I dzien spodziewanej @

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka będziemy szły prawie łeb w łeb:-) Ciekawe kiedy przypadnie nam crio.
    Vaina nie dziękuję...;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak krew :-(

• Evaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja tez bede miec prawdo podobnie crio w sierpniu...jeszcze sie waham .Jesli nie wyjdzie ..to tez zaczynamy wszystko od nowa tyle dobrego ze podczas ostatniej stymulacji udalo mi sie zamrozic swoich 9sztuk komorek,czyli obejdzie sie bez lekow...co do mrozonych komorek to nie jest powiedziane ze sa kiepskiej jakosci,znam kilka dziewczyn co wlasnie z takich mrozonych komorek maja ciaze,dzieci...a z wczesniejszych swiezakow byla dupa blada..tak jak ktos tu napisal wczesniej ze ivf to loteria,na nic wplywu nie mamy niestety.Trzymam kciuki za bety,testy i wszystkie Tu Dziewczyny.
    Ja tez mavierzynstwo Krakow,wczesniej byl Parens.

Asia_88, Vaina, Mała Mi 80, tanka, nika03, shooa lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas mnie nie było ..bo straciłam dostęp do konta nie mogłam się zalogować ..no nic założyłam nowe konto.
    Gratuluje wysokich bet:)

My mamy wizytę w sobotę, mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze, endometrium będzie ok i niedługo CRIO. Zależy mi na tym miesiącu, gdyż do końca sierpnia mam wolne.

Vaina lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem po usg, widać pęcherzyk ciążowy :), zarodka jeszcze nie ma. Okazało się, że jeszcze mam dużo wody w brzuchu, czyli nie myliłam się. Dostanę jakiś lek na to, oby nie kroplówki

natty85, Justine, MatyldaG, soleil, Vaina, MedA, tanka, Natu93, kassik, Madzik_6, Neo84, nika03, SzewskaPasja, Evaa, shooa, Asiula86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3648 3649 3650 3651 3652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ