X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    A ile masz lat? Bo nie rozumiem jak lekarz mógł Ci powiedzieć że to jest za wysokie AMH i przez to jakość komórek może być gorsza.
    Ja mam AMH 6,11 i ani razu nie usłyszałam że to źle, wręcz powiedział że dobre. A jak zapytałam czy to nie za wysokie i czy nie wskazuje na PCO to stwierdził, że PCO identyfikuje się na podstawie usg i AMH.
    Jak spytałam o jakość moich komórek jajowych embriologa to powiedziała że idealne to one nie były, ale bardzo mało jest idealnych i nie powinnam się tym przejmować.
    Stanowczo skonsultuj się z innym lekarzem.
    Co do nasienia to ciężko mi odnieść się do tego co wam mówił lekarz, ale z tym AMH to chyba ciut przegiął.
    Jeszcze 30 :) Mi też się wydawało, ze to raczej dobry wynik. Nic czym powinnam się martwić, a nawet cieszyć bo dość wysoki, czyli komórek na trochę mi starczy.

Dowodem na to, że z nasieniem może coś jeszcze być nie tak jest ta niska zapładnialność. Trzy plemniki, mimo IMSI_MSOME nie dały zapłodnienia. Gdy zapytałam o to czy są jeszcze jakieś procedury bardziej selektywnego wyboru plemnika to powiedział, że właściwie już nie. Ewentualnie można odsiać niedojrzałe plemniki przez jakieś sito. Ale jego zdaniem one są po prostu dziwne i pewnie genetycznie "skrzywione" (on użył innego słowa, nie pamiętam jakiego, ale ja to tak zrozumiałam)

Ja odczułam, że on osobiście jest przeciwny IVF w całości. Kiedyś w luźniej rozmowie przed IUI rozmawiałam z nim o tym i przyznał, że to jest "trochę wbrew naturze" i takie dzieci to "naciąganie rzeczywistości", ale on "nie ocenia".

To nie był mój lekarz prowadzący. Do niego byłam zapisywana gdy mojego nie było w danym dniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Ewlinaaa, pęcherzyk czarniusieńki na usg, o żadnym ciałku żółtym ginka nie wspomniała... Zastanawiam się, czy jest sens powtarzać jeszcze betę, bo zdania w necie podzielone. U jednych przyrostó prawie nie było, a u innych nic na to nie wspazywało. Mi w 8 dni urosła z 1711 do 24300.... U ciebie też przyrosty były poprawne?

Mój Gin jest strasznie uparty i do końca mnie katował :) cały czas miał nadzieję, że może jednak ... chodziłam na usg co tydzień i bete kazał badać co 48h potem co 72h
    Mi beta ładnie przyrastała do samego końca owszem powyżej 5tyś szła już wolniej ale mimo to ładnie. Dzień przed łyżeczkowaniem miałam 60tyś a na drugi dzień już 68tyś
    Niestety na usg cały czas była wielka czarna plama
    Ja bym już chyba nie sprawdzała bety bo to tylko dodatkowy stres dla Ciebie. Poczekaj cierpliwie do usg.

tanka lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, AMH 4,5 to żaden wielki wynik, strasznych głupot Wam nagadał ten lekarz. W ogóle się nie zastanawiaj, tylko idź do innego. Mi AMH wyszlo 17 i to jest duży wynik, a nie 4...

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mówicie, żeby nie sprawdzać, to sobie odpuszczę.... Będzie co ma być, rzeczywistości nie zaczaruje.

Ewlinaaa dobrze kojarzę, że ty robisz ivf w artvimedzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:01

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) dokładnie tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda ja nie pisałam, że przy wysokim amh hiperka nie ominie. To pisałam od siebie że mimo małej dawki hiperka nie ominęła. Chodziło mi o to, że amh Soleil nie jest wysokie i nie było przyczyną niepowodzenia, że inni mają wyższe amh i się udaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81 ja tak ogólnie się odniosłam do Twojej wypowiedzi, bo pisałaś, że Twój lekarz zdecydował się na małą dawkę przy stymulacji z powodu twojego AMH i endo ;) A moja dr na przykład od razu dała mi mega dawkę nie przywiązując wagi do wyniku (stymulację miałam rozpisaną zanim dostarczyłam jej wynik AMH - kierowała się pewnie doświadczeniem ze stymulacji do IUI ;-)) i nie obawiała się przestymulowania, w ogóle dopiero przy drugiej stymulacji, w której dawka leku była wyższa o 150 j kazała mi zwracać uwagę na ilość białka w diecie.
    Generalnie wydaje mi się, że przełożenie wysokości AMH na wyniki stymulacji i ewentualną hiperkę nie do końca ma zastosowanie, przynajmniej w moim wypadku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:39

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:

AMH 4,53 ng/ml

Moje amh 5,9 w invicie też chcieli mnie leczyć na PCO w tym problem że ja nie mam tego świństwa... zmieniaj klinikę!

Asia_88 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy robilyscie badania genetyczne i immunologiczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:44

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bylam u lekarza, transfer 22.08 :)

problemik, Karo85, Vaina, soleil, MedA, lipa, ewlinaaa85, Asia_88, Cala, AnnaNata., roletka, Mała Mi 80, Justine, nika03, Konwalia, shooa, Joanna85, sylvuś lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tak :) dokładnie tam
    Jesteś zadowolona? U mnie Chrostek to taki plan na przyszłośc na 3 procedurę, jeżeli wcześniej nie wypali. Chciałąm tam nawet w lutym jakoś podbijać do rządówki, ale o kilka dni się spóźniliśmy z decyzją :/

A ty widzałaś ciałko żółte w pęcherzyku, czy też totalnie pusty był? Jakieś krwawienia/plamienia, czy z zewnątrz nic nie wskazywało na taki finał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:54

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• Magdala Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Magdala juz po transferze? Który dzień?

Dziewiaty. Mialam podany trzydniowy zarodek klasy 8B.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    My idziemy do kliniki po zarodek (rany jak to brzmi!!!) i podobno to on jest za to odpowiedzialny, więc wyboru lekarza jako takiego nie miałam. Do Warszawy mam tylko 50km, a do Białegostoku o rany... Może tylko koszt pierwszej Wizyty jest tak Duży. Słyszałam o nim dużo Pozytywnych inflacji, więc szkoda nie spróbować.

Za Ciebie Kochana zaciskam kciuki :)

Rozumiem.

Dzieki za kciuki, albo i nie ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala kiedy betujesz? :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny, bylam u lekarza, transfer 22.08 :)
    Super! Dzień przede mną :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Jesteś zadowolona? U mnie Chrostek to taki plan na przyszłośc na 3 procedurę, jeżeli wcześniej nie wypali. Chciałąm tam nawet w lutym jakoś podbijać do rządówki, ale o kilka dni się spóźniliśmy z decyzją :/

A ty widzałaś ciałko żółte w pęcherzyku, czy też totalnie pusty był? Jakieś krwawienia/plamienia, czy z zewnątrz nic nie wskazywało na taki finał?
    Z Dr jestem bardzo zadowolona. Ma u mnie plusy za stały kontakt z nim czy smsowy czy mejlowy. Nawet gdy był na urlopie kazał zdawać relacje z każdego mojego usg ciążowego.

Co do pęcherzyka no cóż u mnie wielka czarna plama bez ciałka żółtego :( nie miałam żadnych plamień. Z końcem 8 tygodnia Dr zdecydował się na łyżeczkowanie oczywiście w szpitalu usg musiał potwierdzić drugi lekarz.
    Mam nadzieję że mimo wszystko nie będziesz musiała przechodzić przez to co ja :( mocno trzymam kciuki za was.

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Super! Dzień przede mną :)
    Ile bierzesz blastek? To testujemy razem, oby tym razem final byl szczesliwy :)

Asia_88, natty85 lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ile bierzesz blastek? To testujemy razem, oby tym razem final byl szczesliwy :)
    Nie mamy blastek, same 3dniówki. Bierzemy jednego, to nasz 1 raz ;)

m2tKp2.png

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Nie mamy blastek, same 3dniówki. Bierzemy jednego, to nasz 1 raz ;)
    Bedziesz brala klej lub naciecie otoczki? 1 raz i zycze Ci aby to byl ten szczesliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 16:48

Asia_88 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam obu życzę powodzenia :D Klej mam w pakiecie ICSI, a o nacięciu się chyba decyduje po rozmrożeniu - wg mojej wiedzy to biolog wie czy otoczki są grube i czy warto je nacinać. A Ty jak, bierzesz jednego? :)

PragnącaDziecka, Anatolka lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
‹‹ 3690 3691 3692 3693 3694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ