IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
witam sie ponowanie po dłuższej nieobecności na forum jesli chodzi o aktywna formę udzielania się tutaj. Bo czytam oczywiście regularnie
Gratuluje Wszystkim, którym sie udało i trzymam kciuki za owocne nadchodzace transfery
Ja odpoczywałam od tematu in vitro ale czas wrocić po maluszkaTo bedzie mój pierwszy crio transfer i wogóle pierwsze podejscie ponieważ ze wzgl. na wysoki estradiol, świeży sie nie odbył. Zabieram blastkę 322 z 5 doby i zostanie mi jeszcze jena 422 z 6 doby.
Napiszcie mi proszę czy są jakieś konkretne zalecenia po transferach?
Zmieniłam ostatnio pracę z takiej spokojnej na nieco bardziej "emocjonalną" i aktywna i nie wiem czy zaraz po transferze bedę musiała sobie odpuścić...Podpowiedzcie proszę jak to u Was po transferach jest z zaleceniami
Widziałam, że są tu również dziewczyny z poznania z olnej, przypomnijcie mi się proszę to możemy wymienic sie doświadczeniami bądź opiniami na temat tej kliniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 21:50
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Hej dziewczyny,
witam sie ponowanie po dłuższej nieobecności na forum jesli chodzi o aktywna formę udzielania się tutaj. Bo czytam oczywiście regularnie
Gratuluje Wszystkim, którym sie udało i trzymam kciuki za owocne nadchodzace transfery
Ja odpoczywałam od tematu in vitro ale czas wrocić po maluszkaTo bedzie mój pierwszy crio transfer i wogóle pierwsze podejscie ponieważ ze wzgl. na wysoki estradiol, świeży sie nie odbył. Zabieram blastkę 322 z 5 doby i zostanie mi jeszcze jena 422 z 6 doby.
Zmieniłam ostatnio pracę z takiej spokojnej na nieco bardziej "emocjonalną" i aktywna i nie wiem czy zaraz po transferze bedę musiała sobie odpuścić...Podpowiedzcie proszę jak to u Was po transferach jest z zaleceniami
Widziałam, że są tu również dziewczyny z poznania z olnej, przypomnijcie mi się proszę to możemy wymienic sie doświadczeniami bądź opiniami na temat tej kliniki.[/QUOTE
6 dni Po transferze wrocilam do pracy gdzie moja praca jest fizyczna i psychiczna 12 h 8-20, Ale tylko 4 dni w tyg , i due udalo ,lekarz mowil jesli czyjesz sie na silach wroc a przynajmniej Nie bedziesz zyc w stresie jakim jest oczekiwanie na test i bete ....
Wricilam do pracy i bylam zajeta ( Po transferze tylko luteina-czopki dopochwowe) i udalo sie bo jesli ma sie udac to czy bedzuesz siedziec czy pracowac i tak sie uda lub odwrotnie.....
Powodzenia:) -
Dzięki lidwinka, ale własnie chodzi mi o te pierwsze dni po transferze. Czy od razu na nastepny dzień mogłabym iść do pracy czy jednak 3-4 dni posiedzieć w domu...?
Na pewno nie chciałabym siedzieć od transferu az do bety bo chyba bym osiwiała... -
MoNaKo wrote:Dzięki lidwinka, ale własnie chodzi mi o te pierwsze dni po transferze. Czy od razu na nastepny dzień mogłabym iść do pracy czy jednak 3-4 dni posiedzieć w domu...?
Na pewno nie chciałabym siedzieć od transferu az do bety bo chyba bym osiwiała...soboty i niedziele mam wolne.
Anatolka lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Moze Ci sie ladnie transfer ulozy na piatek,jak mnie dzisiaj
soboty i niedziele mam wolne.
Tyszanka, byłoby idealnieI może faktycznie za wczesnie na takie gdybyanie...
ale tak czy siak chetnie się dowiem czy jakos bardziej uważacie na siebie po transferze...czy cos robicie lub czegos nie robicie nie robicie...Każda wskazówka bedzie cenna
-
pinezka wrote:Anatolko, nie śledziłam wątku przez dłuższy czas, a jestem bardzo ciekawa co u Piggy. Czy wszystko dobrze u niej i dzieciaczków? Bo chyba 2 zarodki z nią zostały z tego co pamiętam...
Trzymam kciuki za udane transfery i wysokie bety
Skończyła 29tc. Maluchy mają ciut ponad 1kg. Musi leżeć.
Maluchy są z 2 procedury. Po tych 12 czy 13.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 23:08
pinezka lubi tę wiadomość
-
Monako ja po pierwszej procedurze siedziałam w domu bite 2 tyg - nie udało sie.
Po drugim transferze powiedziałam co ma byc to bedzie i na drugi dzien poszłam do pracy a pracuje fizycznie , 3 dni po transferze byłam na przyjęciu weselnym a w pracy pare razy przebiegłam bo sie zapomniałam - udało sieLidwinka1, MoNaKo lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Tyszanka81 wrote:Suuuper bylo...zlecial ten intralipid mi przy Tobie w mig!!
Ja mialam 3 - dniowy 8b taki jak Ty miedzy innymibo Ty jeszcze 5a chyba mowilas.
Leze odkad wrocilam z kliniki...jutro i nd powtorka z lezenia haha. -
Anatolka wrote:co się dzieje gdy świeży transfer ze względów medycznych nie może się odbyć (lekarz ocenia, że jest zagrożenie hiperstymulacja albo endometrium jest nieprawidłowe i nie chce robić transferu). Co z opłatą za ten transfer wtedy? Zwracają? Przechodzi na rzecz criotransferu?
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyDziekuje Cherry
Mimi, milo cię widziec)) Ja siedze tu, bo na NB taka cisza ze dziwnie sie czuje sama ....Nieswojo i strasznie samotnie, a tu zawsze dziewczyny pomoga i sie dzieje
))
ja tez w pierwszej procedurze bite dwa tygodnie na l4, teraz nie planuje zwolnienia po transferze ... moze jeden/dwa dni wolnego, ale nie l4.
Dziewczyny zaczynam sie martwic,dzis 4 dzen po odstawieniu ovulastanu a okresu czy nawet plamienia ani widu ani slychu. Brzuch czasem zaboli okresowo, ale ogolnie cisza .... Co mam zrobic jak nie dostane okresu w ciagu tej przerwy siedmiodniowej ? Czy może się zdarzyć tak że okres nie wystąpi ? I co wtedy ze stymulacją normalnie po 14 dniu zastrzykow wlaczymy dalej leki ? Czy jak ? Miala ktoras tak ? -
Mimi86 wrote:Monako ja po pierwszej procedurze siedziałam w domu bite 2 tyg - nie udało sie.
Po drugim transferze powiedziałam co ma byc to bedzie i na drugi dzien poszłam do pracy a pracuje fizycznie , 3 dni po transferze byłam na przyjęciu weselnym a w pracy pare razy przebiegłam bo sie zapomniałam - udało sieStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
opu wrote:Dziekuje Cherry
Mimi, milo cię widziec)) Ja siedze tu, bo na NB taka cisza ze dziwnie sie czuje sama ....Nieswojo i strasznie samotnie, a tu zawsze dziewczyny pomoga i sie dzieje
))
ja tez w pierwszej procedurze bite dwa tygodnie na l4, teraz nie planuje zwolnienia po transferze ... moze jeden/dwa dni wolnego, ale nie l4.
Dziewczyny zaczynam sie martwic,dzis 4 dzen po odstawieniu ovulastanu a okresu czy nawet plamienia ani widu ani slychu. Brzuch czasem zaboli okresowo, ale ogolnie cisza .... Co mam zrobic jak nie dostane okresu w ciagu tej przerwy siedmiodniowej ? Czy może się zdarzyć tak że okres nie wystąpi ? I co wtedy ze stymulacją normalnie po 14 dniu zastrzykow wlaczymy dalej leki ? Czy jak ? Miala ktoras tak ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
MoNaKo wrote:Hej dziewczyny,
Widziałam, że są tu również dziewczyny z poznania z olnej, przypomnijcie mi się proszę to możemy wymienic sie doświadczeniami bądź opiniami na temat tej kliniki.09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
opu wrote:Dziekuje Cherry
))
Dziewczyny zaczynam sie martwic,dzis 4 dzen po odstawieniu ovulastanu a okresu czy nawet plamienia ani widu ani slychu. Brzuch czasem zaboli okresowo, ale ogolnie cisza .... Co mam zrobic jak nie dostane okresu w ciagu tej przerwy siedmiodniowej ? Czy może się zdarzyć tak że okres nie wystąpi ? I co wtedy ze stymulacją normalnie po 14 dniu zastrzykow wlaczymy dalej leki ? Czy jak ? Miala ktoras tak ?
Nie martw sie narazie.
ja w 5 czy 6 dostalam.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyaha, ok.
Wiecie, że w srode ma byc na tapecie ustawa antyaborcyjna ?? anakonda jak ta ustawa by weszla siedzialabyc teraz w wiezieniu za to ze cwiczylas w ciazy ...
Wlos mi sie na glowie jezy i jestem przerazona. Realnil boje sie smierci swojej (c. pozamaciczna, komplikacje) wiezienia itd....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 09:08
-
Dziewczyny to jest nie pojęte co oni wygaduja ivf nie będzie refundowane bo to że wspólnych naszych podatków ale 500 +na patologie może być z naszych wspólnych podatków nigdy w tym kraju nie będzie ładu i składu...09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Nie wiem co bym bez Was zrobiła. Macie racje z tymi zarodkami, sprowadziłyście mnie na ziemię i zaczęłam inaczej na to wszystko patrzeć, a tego własnie potrzebowałam. Nie będe na razie się tym przejmować, bo nie wiadomo ile faktycznie tych zarodków będzie.
Eh, ostatnio bliskie mi osoby udzielają mi rad, że może powinnam spróbować u innego lekarza, albo że jest mnóstwo par, którym się udaje zajść w ciąże nagle, po latach. Jak mnie denerwują rady ludzi, którzy nie mają bladego pojęcia, z czym tak naprawdę musimy się borykać... Mieszają tylko w głowieAsia_88 lubi tę wiadomość
* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
nick nieaktualnyhttp://wiadomosci.onet.pl/prasa/30-lat-wiezienia-za-poronienie/hzx82
wife, to jus nie chodzi o samo in vitro i refundację. Tylko o ochronę życia i zdrowia kobiet i nienarodzonych dzieci
W Salwadorze funkcjonuje już zakaz bezwzględny przerwyania ciąży .... poczytajcie sobie ....
Czyli cala ciaze stresowalabym sie czy nic sie nie wydarzy i czy mnie nie zamkna na 20-30 lat za zabojstwo ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 09:10