WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Mag85 ja za badania immunologiczne u pasnika zapłaciłam ok 1000 zł. Miałam badane th1/th2 , badania na zespół antyfosfolipidowy, helikobakter i mutacje mthfr .
    Zbadane miałam już komórki NK, I ogólnie immunofenotyp i ana1
    czyli w sumie cos koło 2 tyś by wyszło. Zrobiłaś kariotypy przed kolejną procedurą?

7pqmag4.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    czyli w sumie cos koło 2 tyś by wyszło. Zrobiłaś kariotypy przed kolejną procedurą?

Tak. Czekam na wynik. .kariotyp zrobiłam na NFZ

Mag85 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Podbijam...z tego co wiem cholerstwa nie da sie wyleczyc ;-(
    W listopadzie usunęli wszystkie ogniska potem pół roku na visanne. Do tej pory nie ma nowych ognisk, mimo regularnej @. Pewnie za jakiś czas wróci, ale na razie nie ma po niej śladu

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Tak. Czekam na wynik. .kariotyp zrobiłam na NFZ
    lekarz ogolny dal Ci skierowanie do genetyka bez problemu, czy musialas cos mieć od ginekologa?

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, wcale nie musi wyjść 2000zł, chyba mało kto tak dużo płacił..
    Ja zapłaciłam 150zł wizyta+300 test CBA.
    Sama miałam kariotypy robione wcześniej, p/c przeci antygenom łożyska, p/c antykardiolipinowe i panel tarczycowy z aTPO i aTG, łącznie nie przekroczyłam za badania 700zł (bez kariotypów).

Mag85 lubi tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i od ginekologa, a potem od ogólnego. Ale podobno wystarczy iść do ogólnego. W Rudzie śląskiej bez problemu potem wysłali mnie na kariotyp. Fundacja godula. Tylko musisz mieć ze sobą dokumenty np z inseminacji albo transferów. Jakiś protokół

Mag85 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy uwaza inaczej.. ja wole tego z Krk

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nikogo nie polecam bo jeszcze nikt mi nie pomógł i w ciąży nie jestem, ale są immunolodzy, którzy bez zrobienia dziesiątek badań immuno za gruuube tysiące w ogóle nie chcą z pacjentami rozmawiać, więc dobrze mieć rozeznanie.

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/spor-o-in-vitro-poslowie-kukiza-wycofaja-podpisy-spod-projektu,678535.html

Ania_84, Aksamitna, mania 89, Asia_88 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nikogo nie polecam .. mam nadzieje ze w końcu będę mogła kogoś polecić,kto pomoże mi zajść w ciążę.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Ja miałam i od ginekologa, a potem od ogólnego. Ale podobno wystarczy iść do ogólnego. W Rudzie śląskiej bez problemu potem wysłali mnie na kariotyp. Fundacja godula. Tylko musisz mieć ze sobą dokumenty np z inseminacji albo transferów. Jakiś protokół
    Dr M dał Ci jakies zalecenie? nie mam zadnych dokumentów z transferu. Musze zapytac w poniedziałek. A powiedz mi jeszcze ile czekałaś na wizyte u tego genetyka? Wiem ze lilou tez tam robila na NFZ, czyli chyba nie ma dużych kolejek. Boje sie tylko czy ogolny mi da skierowanie

7pqmag4.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze....

Nasze forum jest niesamowite. Jesteśmy w tym całym złym dla nas czasie razem - jednością. Dzięki temu forum przestałam się bać... stałam się silniejsza.

Najważniejsze...

Tutaj na ovu poznałam kilkanaście fajnych osób a zwłaszcza jedną...

Chciałam jej podziękować... że jest ze mną każdego dnia... zawsze potrafi mnie pocieszyć ,ale i dać kopniaka, kiedy zaczynam wątpić w to co robię. Od kilku miesięcy piszemy do siebie codziennie jedną a nawet kilkanaście wiadomości. Odliczałąś ze mną dni po transferze i do transferu, a ja liczyłam z Tobą dni, kiedy skończysz brać dostinex i marvelon. Cieszymy się razem z naszych sukcesów zwłaszcza tych najmniejszych z ivf, ale i też razem płaczemy, kiedy spotyka nas niepowodzenie.

Dziękuję, że jesteś...

Stałaś się moim prawdziwym wirtualnym (jeszcze bo spotkanie sprzed miesiąca nie wyszło) przyjacielem na dobre i na złe :*

Asia_88 lubi tę wiadomość

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • pysia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Dr M dał Ci jakies zalecenie? nie mam zadnych dokumentów z transferu. Musze zapytac w poniedziałek. A powiedz mi jeszcze ile czekałaś na wizyte u tego genetyka? Wiem ze lilou tez tam robila na NFZ, czyli chyba nie ma dużych kolejek. Boje sie tylko czy ogolny mi da skierowanie

sama mowilam ze chcialbym sprwdzic immunologie. a dr M zalecil kariotyp , poprosilam go o skierowanie na kariotyp a z tym skierowaniem poszlam do ogolnego lekarza i poprosilam tez o skierowanie do poradni genetycznej, bez problemu mi wypisal, potem zadzonilam do tej goduli, i umowilam sie na wizyte, nie czekalam dlugo, byl termin nawet na za tydzien ale mi nie pasowalo i wybralam pozniejszy termin .
    jak masz te protokoly z inseminacji to tez wystarcza, u mnie wystarczyly

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • pysia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda , naze forum jest wspaniałe :) wymieniamy sie poradami, opiniami i wspieramy, nikt inny nas nie zrozumie lepiej, bo mamy podobne problemy no i cel wymarzony :):)

problemik, Mag85, lilou, Asia_88 lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    sama mowilam ze chcialbym sprwdzic immunologie. a dr M zalecil kariotyp , poprosilam go o skierowanie na kariotyp a z tym skierowaniem poszlam do ogolnego lekarza i poprosilam tez o skierowanie do poradni genetycznej, bez problemu mi wypisal, potem zadzonilam do tej goduli, i umowilam sie na wizyte, nie czekalam dlugo, byl termin nawet na za tydzien ale mi nie pasowalo i wybralam pozniejszy termin .
    jak masz te protokoly z inseminacji to tez wystarcza, u mnie wystarczyly
    ok, dzieki wielkie:) nie mam protokołów bo nie miałam inseminacji ze wzgl na nasienie. w pon zapytam o protokoly z transferu. musze zaczac cos robic bo sie zle dzieje, nie ma na co czekac. Trzeba dzialac:)

7pqmag4.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    nie nadążam za Wami. Jak człowiek nie śledzi na bieżąco, to potem ma zaległości w czytaniu.
    Ktoś pytał jak się czuje po punkcji. Otóż dobrze, choć czasami pobolewa mnie brzuch. Zwłaszcza jak mam pełny pęcherze, to wtedy przy sikaniu ciut boli. Ale tak to ok:)
    Jutro będę mieć info jak moje 14 komóreczek zapłodnionych się rozwija. niech choć połowa będzie ok, modlę się:)
    W poniedziałek mam mieć transfer, czyli chyba doktor liczy na 5 dniową blastkę. Ale jutro się wszystko okaże, a potem będą dzwonić. Ostatnim razem miałam 4 blastocysty, ale niestety dwie próby i dupa.
    Może akurat teraz.
    Co do ustawy. wejdzie w życie w 14 dni od ogłoszenia. Zakładam, że w każdym czytaniu będzie to samo i nasz super prezydent podpisze, bo podpisuje wszystko co mu karzą.
    Ale będzie obowiązywała od dnia wejścia w życie, zatem te zamrożone co macie lub do tego czasu będziecie mieć powinny być na starych zasadach. Chyba, ze wprowadzą jakieś przepisy przejściowe....po nich wszystkiego można się spodziewać. Sparaliżowali Trybunał, to co tam in vitro.Ja jestem pewna, że to wejdzie. Nie martwię się, bo niestety nie mam na to wpływu, nikt nie pyta o zdanie środowiska lekarskiego, a co dopiero nas. U mnie klinika mówi, o przewiezieniu zarodków na Ukrainę. Ten kraj jest w tych kwestiach bardziej cywilizowany. No cóż będziemy zwiedzać Lwów, a Polska to chory kraj.Tylko ktoś na nich głosował....

shooa lubi tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• lilou Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Na pewno da ci skierowanie. Trzeba wziąć dokumentacje medyczna, genetyk i immunolog sobie pokseruja, co tam beda chcieli. Pamietam, ze u mnie np. dok. z hsg kserowali i kilka innych kartek. Miałam wszystko co do tej pory zebrałam. Rodzinny bez problemu mi i mężowi wypisał skierowanie do poradni genetycznej i immunologicznej, mimo, ze nigdy wcześniej takich nie wystawiał, nie robił nam problemów. Na wyniki kariotyppw czekałam 4 tyg, a badania immunologiczne tez jakoś po 2 tyg odebrałam, ale wyniki pewnie juz były wcześniej, tylko mi nie było po drodze. To sa na prawdę ogromne pieniądze, które możemy zaoszczędzić. A na wizytę nie czekałam dłużej niz jakbym sie prywatnie umawiała.

Mag85 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki progesteronu spadł z 32 w 7dpt do 18 w 10dpt, czy może byc to spowodowane tym że pierwsze badanie było ok 10 po zaaplikowaniu luteiny a dzisiejsze o 8 rano przed podaniem luteiny?

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Na pewno da ci skierowanie. Trzeba wziąć dokumentacje medyczna, genetyk i immunolog sobie pokseruja, co tam beda chcieli. Pamietam, ze u mnie np. dok. z hsg kserowali i kilka innych kartek. Miałam wszystko co do tej pory zebrałam. Rodzinny bez problemu mi i mężowi wypisał skierowanie do poradni genetycznej i immunologicznej, mimo, ze nigdy wcześniej takich nie wystawiał, nie robił nam problemów. Na wyniki kariotyppw czekałam 4 tyg, a badania immunologiczne tez jakoś po 2 tyg odebrałam, ale wyniki pewnie juz były wcześniej, tylko mi nie było po drodze. To sa na prawdę ogromne pieniądze, które możemy zaoszczędzić. A na wizytę nie czekałam dłużej niz jakbym sie prywatnie umawiała.
    Ok. Dzieki wielkie za informację. Koszty tego całego in vitro są ogromne, więc jeśli się da coś na NFZ to sprobuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:42

7pqmag4.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w Łodzi powiedzieli, że w tym roku nie ma już pieniędzy na badania immunologiczne. A do genetyka zapisałam się na nfz ...czekam 3 miesiące na wizytę

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 3829 3830 3831 3832 3833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ