IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:Mag85 ja za badania immunologiczne u pasnika zapłaciłam ok 1000 zł. Miałam badane th1/th2 , badania na zespół antyfosfolipidowy, helikobakter i mutacje mthfr .
Zbadane miałam już komórki NK, I ogólnie immunofenotyp i ana1 -
Mag85 wrote:czyli w sumie cos koło 2 tyś by wyszło. Zrobiłaś kariotypy przed kolejną procedurą?
Tak. Czekam na wynik. .kariotyp zrobiłam na NFZMag85 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Podbijam...z tego co wiem cholerstwa nie da sie wyleczyc ;-(
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMag, wcale nie musi wyjść 2000zł, chyba mało kto tak dużo płacił..
Ja zapłaciłam 150zł wizyta+300 test CBA.
Sama miałam kariotypy robione wcześniej, p/c przeci antygenom łożyska, p/c antykardiolipinowe i panel tarczycowy z aTPO i aTG, łącznie nie przekroczyłam za badania 700zł (bez kariotypów).
Mag85 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam i od ginekologa, a potem od ogólnego. Ale podobno wystarczy iść do ogólnego. W Rudzie śląskiej bez problemu potem wysłali mnie na kariotyp. Fundacja godula. Tylko musisz mieć ze sobą dokumenty np z inseminacji albo transferów. Jakiś protokół
Mag85 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nikogo nie polecam .. mam nadzieje ze w końcu będę mogła kogoś polecić,kto pomoże mi zajść w ciążę.
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:Ja miałam i od ginekologa, a potem od ogólnego. Ale podobno wystarczy iść do ogólnego. W Rudzie śląskiej bez problemu potem wysłali mnie na kariotyp. Fundacja godula. Tylko musisz mieć ze sobą dokumenty np z inseminacji albo transferów. Jakiś protokół
-
Wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze....
Nasze forum jest niesamowite. Jesteśmy w tym całym złym dla nas czasie razem - jednością. Dzięki temu forum przestałam się bać... stałam się silniejsza.
Najważniejsze...
Tutaj na ovu poznałam kilkanaście fajnych osób a zwłaszcza jedną...
Chciałam jej podziękować... że jest ze mną każdego dnia... zawsze potrafi mnie pocieszyć ,ale i dać kopniaka, kiedy zaczynam wątpić w to co robię. Od kilku miesięcy piszemy do siebie codziennie jedną a nawet kilkanaście wiadomości. Odliczałąś ze mną dni po transferze i do transferu, a ja liczyłam z Tobą dni, kiedy skończysz brać dostinex i marvelon. Cieszymy się razem z naszych sukcesów zwłaszcza tych najmniejszych z ivf, ale i też razem płaczemy, kiedy spotyka nas niepowodzenie.
Dziękuję, że jesteś...
Stałaś się moim prawdziwym wirtualnym (jeszcze bo spotkanie sprzed miesiąca nie wyszło) przyjacielem na dobre i na złe :*Asia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mag85 wrote:Dr M dał Ci jakies zalecenie? nie mam zadnych dokumentów z transferu. Musze zapytac w poniedziałek. A powiedz mi jeszcze ile czekałaś na wizyte u tego genetyka? Wiem ze lilou tez tam robila na NFZ, czyli chyba nie ma dużych kolejek. Boje sie tylko czy ogolny mi da skierowanie
sama mowilam ze chcialbym sprwdzic immunologie. a dr M zalecil kariotyp , poprosilam go o skierowanie na kariotyp a z tym skierowaniem poszlam do ogolnego lekarza i poprosilam tez o skierowanie do poradni genetycznej, bez problemu mi wypisal, potem zadzonilam do tej goduli, i umowilam sie na wizyte, nie czekalam dlugo, byl termin nawet na za tydzien ale mi nie pasowalo i wybralam pozniejszy termin .
jak masz te protokoly z inseminacji to tez wystarcza, u mnie wystarczyly
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
to prawda , naze forum jest wspaniałe
wymieniamy sie poradami, opiniami i wspieramy, nikt inny nas nie zrozumie lepiej, bo mamy podobne problemy no i cel wymarzony
problemik, Mag85, lilou, Asia_88 lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:sama mowilam ze chcialbym sprwdzic immunologie. a dr M zalecil kariotyp , poprosilam go o skierowanie na kariotyp a z tym skierowaniem poszlam do ogolnego lekarza i poprosilam tez o skierowanie do poradni genetycznej, bez problemu mi wypisal, potem zadzonilam do tej goduli, i umowilam sie na wizyte, nie czekalam dlugo, byl termin nawet na za tydzien ale mi nie pasowalo i wybralam pozniejszy termin .
jak masz te protokoly z inseminacji to tez wystarcza, u mnie wystarczyly -
Dziewczyny,
nie nadążam za Wami. Jak człowiek nie śledzi na bieżąco, to potem ma zaległości w czytaniu.
Ktoś pytał jak się czuje po punkcji. Otóż dobrze, choć czasami pobolewa mnie brzuch. Zwłaszcza jak mam pełny pęcherze, to wtedy przy sikaniu ciut boli. Ale tak to ok:)
Jutro będę mieć info jak moje 14 komóreczek zapłodnionych się rozwija. niech choć połowa będzie ok, modlę się
W poniedziałek mam mieć transfer, czyli chyba doktor liczy na 5 dniową blastkę. Ale jutro się wszystko okaże, a potem będą dzwonić. Ostatnim razem miałam 4 blastocysty, ale niestety dwie próby i dupa.
Może akurat teraz.
Co do ustawy. wejdzie w życie w 14 dni od ogłoszenia. Zakładam, że w każdym czytaniu będzie to samo i nasz super prezydent podpisze, bo podpisuje wszystko co mu karzą.
Ale będzie obowiązywała od dnia wejścia w życie, zatem te zamrożone co macie lub do tego czasu będziecie mieć powinny być na starych zasadach. Chyba, ze wprowadzą jakieś przepisy przejściowe....po nich wszystkiego można się spodziewać. Sparaliżowali Trybunał, to co tam in vitro.Ja jestem pewna, że to wejdzie. Nie martwię się, bo niestety nie mam na to wpływu, nikt nie pyta o zdanie środowiska lekarskiego, a co dopiero nas. U mnie klinika mówi, o przewiezieniu zarodków na Ukrainę. Ten kraj jest w tych kwestiach bardziej cywilizowany. No cóż będziemy zwiedzać Lwów, a Polska to chory kraj.Tylko ktoś na nich głosował....
shooa lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Mag85 wrote:Dr M dał Ci jakies zalecenie? nie mam zadnych dokumentów z transferu. Musze zapytac w poniedziałek. A powiedz mi jeszcze ile czekałaś na wizyte u tego genetyka? Wiem ze lilou tez tam robila na NFZ, czyli chyba nie ma dużych kolejek. Boje sie tylko czy ogolny mi da skierowanie
Mag85 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
odebrałam wyniki progesteronu spadł z 32 w 7dpt do 18 w 10dpt, czy może byc to spowodowane tym że pierwsze badanie było ok 10 po zaaplikowaniu luteiny a dzisiejsze o 8 rano przed podaniem luteiny?Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
lilou wrote:Na pewno da ci skierowanie. Trzeba wziąć dokumentacje medyczna, genetyk i immunolog sobie pokseruja, co tam beda chcieli. Pamietam, ze u mnie np. dok. z hsg kserowali i kilka innych kartek. Miałam wszystko co do tej pory zebrałam. Rodzinny bez problemu mi i mężowi wypisał skierowanie do poradni genetycznej i immunologicznej, mimo, ze nigdy wcześniej takich nie wystawiał, nie robił nam problemów. Na wyniki kariotyppw czekałam 4 tyg, a badania immunologiczne tez jakoś po 2 tyg odebrałam, ale wyniki pewnie juz były wcześniej, tylko mi nie było po drodze. To sa na prawdę ogromne pieniądze, które możemy zaoszczędzić. A na wizytę nie czekałam dłużej niz jakbym sie prywatnie umawiała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:42
-
Mi w Łodzi powiedzieli, że w tym roku nie ma już pieniędzy na badania immunologiczne. A do genetyka zapisałam się na nfz ...czekam 3 miesiące na wizytęStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤