X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    MoNaKo co u Was jest przyczyna nieplodnosci?

Jak sie czujesz? Ja nie mam zadnych objawow,cisza. Nawet czasem zapominam ze jestem po transferze.

Spokojnie dopiero 3dpt jestes ;)

MoNaKo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    nicka1234, ja mam AMH 2,23 i kiedyś miałam 2 inseminacje a teraz miałam 4 przed podejściem do in vitro. Z perspektywy czasu żałuję że zrobiłam aż 4 bo naprawdę nie wierzę w ich skuteczność ;/

Dlatego ja nie widze sensu robic bo statystyki sa kiepskie i malo komu sie udaje

• Milkowiec Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta, jasne leżę i wypoczywam... na konferencji w pracy. Teraz to nic mi nie doskwiera oprócz panicznego strachu co będzie dalej.
    To chyba jednak w piątek zatestuje, będzie 8 dpt to będzie sprawa jasna.

pysia, Grlui lubią tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkowiec a o co u ciebie chodzi z tymi skurczami. Ja w druga noc po transferze mialam nocny orgazm z mega silnym skurczem macicy myslalam ze umre z bolu teraz mam 5 dpt i zastanawiam sie czy to moglo zaszkodzic. Od tego skurczu dr kazal brac nospe 3x2. Wiecej sie to nie powtorzylo.

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    milkowiec a o co u ciebie chodzi z tymi skurczami. Ja w druga noc po transferze mialam nocny orgazm z mega silnym skurczem macicy myslalam ze umre z bolu teraz mam 5 dpt i zastanawiam sie czy to moglo zaszkodzic. Od tego skurczu dr kazal brac nospe 3x2. Wiecej sie to nie powtorzylo.

Cicho sza tak miala i mi to napisała:
    dwa dni po transferze zauważyłam, że moja macica się próbuje zbuntować i łapią mnie mini skurcze. Podejrzewałam, że walczy z zarodeczkiem. Poszłam do kliniki i poprosiłam o atosiban - kroplówka. 300 zł i po skurczach

Wysłany: 4 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Cicho sza tak miala i mi to napisała:
    dwa dni po transferze zauważyłam, że moja macica się próbuje zbuntować i łapią mnie mini skurcze. Podejrzewałam, że walczy z zarodeczkiem. Poszłam do kliniki i poprosiłam o atosiban - kroplówka. 300 zł i po skurczach
    Milkowiec miała transfer w tym samym dniu co ja czyli 29-09-2016, ja maiłam dwa zarodki 3 dniowe i w tą drugą noc właśnie w nocy miałam sen dziwny i orgazm a obudził mnie mega ból brzucha i od kąd biorę nospę to nic się nie powtarza ale milkowiec napisała że miała skurcz i po wszystkim .... czyli co to szkodzi ?

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to był taki silny nocny skurcz orgazmopodobny. Wcześniej ani później żadnych skurczów nie bylo.
    Gwiazdeczka czyli miałyśmy coś podobnego. Oby to nie zaszkodziło naszym maluszkom.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Milkowiec miała transfer w tym samym dniu co ja czyli 29-09-2016, ja maiłam dwa zarodki 3 dniowe i w tą drugą noc właśnie w nocy miałam sen dziwny i orgazm a obudził mnie mega ból brzucha i od kąd biorę nospę to nic się nie powtarza ale milkowiec napisała że miała skurcz i po wszystkim .... czyli co to szkodzi ?

Chcialam pomoc..

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    MoNaKo co u Was jest przyczyna nieplodnosci?

Jak sie czujesz? Ja nie mam zadnych objawow,cisza. Nawet czasem zapominam ze jestem po transferze.

Mag85 u nas przyczyna jest nieznana... Co do objawów- nic komplenie nie czuję i mogę podpisać się pod Twoimi słowami że zapominam że wogóle miałam transfer... Te 3 dni zleciałay spokojnie, ten dzisiejszy też pewnie szybko minie ale myślę że z każdym następnym dopiero sie zacznie eldorado na przemian dobryh i tych złych myśli...oraz doszukiwanie się najmniejszych objawów...

ijpbej28ig9k1ha0.png

Wysłany: 4 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Tak, to był taki silny nocny skurcz orgazmopodobny. Wcześniej ani później żadnych skurczów nie bylo.
    Gwiazdeczka czyli miałyśmy coś podobnego. Oby to nie zaszkodziło naszym maluszkom.
    No właśnie.... oby wszystko było dobrze. Test będę robiła w przyszły poniedziałek a jutro progesteron i dowiem się co z pozostałymi zarodkami. Miałam w sumie 5. A jak teraz się czujesz ? Ja nie mam żadnych objawów.

AMH 1,98
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o to, że moja pierwsza biochemiczna zakończyła się właśnie wielkim skurczem a 2 dni przed popsuciem się bety ostatniej ciąży również był taki skurcz - czyli u mnie to nie znaczyło nigdy nic dobrego

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja po drugiej iui mialam biochemiczba z beta 70,wiec pewnie wroce jeszczw do iui jak splukalam sie z kasy na inv ;-(

Tyszanko gdyby i u mnie na 6 inseminacji coś zaskoczyło na pewno miałabym inne podejście. I pewnie chciałabym jeszcze próbować...
    Mam koleżankę która miała dwa transfery i nic a póxniej lekarz zoabczył że jest pęcherzyk i "namówił" ją na inseminację z której ma ślicznego synka.

A pisząc o tym, że nie zrobiłabym już tylu inseminacji mam też na myśli to że byłam przekonana iż decyzja o podejściu do in vitro w zupełności wystarczy żeby podejść już/zaraz/niedługo/w nastepnym cyklu...a niestety teraz dobrze wiem że wiele rzeczy może pójść nie tak aby w ogóle doszło do transferu.
    Tak wiec tu chodzi o czas, mi już szkoda czasu i wole użyć najbardziej skutecznej broni w walce z niepłodnością :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u mnie dziś 8 dpt i rano skurcze....dość silne po nospie przeszły.
    Jeśli chodzi o te orgazmy to też miałam taki po transferze...
    Ale bardziej przestraszyło mnie to co dziś. Oprócz tego mam jakby bóle krzyża, jest mi niedobrze bardzo i suszy mnie ...
    Plamień brak (tylko wczoraj to raz coś brązowe).
    Jutro rano druga beta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 13:18

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 zapomniałam jeszcze dodać że miałam piękny sen- śniło mi sie że miałam plamienie implantacyjne :)

MedA, Milkowiec, Mag85, nika03 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia będzie dobrze, zobaczysz! ;-) Trzymam kciuki, ale jestem pewna, że nie powtórzysz mojej historii!

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Chodziło mi o to, że moja pierwsza biochemiczna zakończyła się właśnie wielkim skurczem a 2 dni przed popsuciem się bety ostatniej ciąży również był taki skurcz - czyli u mnie to nie znaczyło nigdy nic dobrego

Milkowiec ja wiem że się boisz i martwisz, rozumiem to ale zrób może jutro betkę. W 8 dniu po transferze dwóch blastek powinno cos wyjść. Ja wierzę że bedzie dobrze!!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Właśnie to było coś takiego. Ale przy poprzednich udanych transferach u mnie taki skurcz równał się zakończeniu ciąży niestety. W ogóle o co chodzi z tymi orgazmami spontanicznymi? Ile dpt u ciebie były?
    W sumie tak dokładnie nie pamiętam, ale coś w połowie oczekiwania na betę czyli 5-6dpt. U mnie skończyło się Agatką w brzuchu czego i Tobie życzę:)

Milkowiec lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Cześć dziewczyny,
    u mnie dziś 8 dpt i rano skurcze....dość silne po nospie przeszły.
    Jeśli chodzi o te orgazmy to też miałam taki po transferze...
    Ale bardziej przestraszyło mnie to co dziś. Oprócz tego mam jakby bóle krzyża, jest mi niedobrze bardzo i suszy mnie ...
    Plamień brak (tylko wczoraj to raz coś brązowe).
    Jutro rano druga beta...

Kunia a robiłas z iekawości sikacza? Bo skoro miałaś betę blisko 17 to dzis może byłoby widać na teście?
    Ja wierze że jesteś w ciąży ale z gratulacjami zaczekam do jutra :*

Kunia lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kunia a robiłas z iekawości sikacza? Bo skoro miałaś betę blisko 17 to dzis może byłoby widać na teście?
    Ja wierze że jesteś w ciąży ale z gratulacjami zaczekam do jutra :*
    Moze wyjsc nie musi, mi test nie wyszedl przy becie 73. Ale moze jakas tepa jestem i nie umiem zrobic ;)

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    No właśnie.... oby wszystko było dobrze. Test będę robiła w przyszły poniedziałek a jutro progesteron i dowiem się co z pozostałymi zarodkami. Miałam w sumie 5. A jak teraz się czujesz ? Ja nie mam żadnych objawów.
    To dolaczasz do naszego grona. Juz jestesmy 4, mam nadzieje ze razem przeniesiemy sie na fioletowa strone. Ja testuje we wtorek.

Plus Kunia Meda i Pragnaca to w zasadzie 7. Dziewczyny zapoczatkujcie jutro dobra passe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 13:36

7pqmag4.png
‹‹ 3905 3906 3907 3908 3909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ