IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
wczoraj mi sikacz nie wyszedł.
nie przejmuje się tym, bo jutro Beta.
w klinice powiedzieli, że 7 dpt to baaaaaaaardzo wcześnie na testy, ale jak już nie mogłam wytrzymaćKunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMag85 wrote:To dolaczasz do naszego grona. Juz jestesmy 4, mam nadzieje ze razem przeniesiemy sie na fioletowa strone. Ja testuje we wtorek.
Plus Kunia Meda i Pragnaca to w zasadzie 7. Dziewczyny zapoczatkujcie jutro dobra passe.
Mag u mnie już w zasadzie nie ma nadziei chyba, że się cud stał, ale za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki i pewnie część-jak nie wszystkie ucieknie na fioletowąJa jeszcze trochę tu zostanę, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku do was tam dołączę!
-
Oj byłoby fajnie gdyby się udało...wszystkim nam.
Ja mam takie lekkie bóle jak na @ i te krzyże...to wszystko sprawia, że trochę wątpie w to, ale staram się cały czas myśleć pozytywnie.
Wiem, że już nic nie zrobię, co ma być to będzie.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
MoNaKo wrote:Tyszanko gdyby i u mnie na 6 inseminacji coś zaskoczyło na pewno miałabym inne podejście. I pewnie chciałabym jeszcze próbować...
Mam koleżankę która miała dwa transfery i nic a póxniej lekarz zoabczył że jest pęcherzyk i "namówił" ją na inseminację z której ma ślicznego synka.
A pisząc o tym, że nie zrobiłabym już tylu inseminacji mam też na myśli to że byłam przekonana iż decyzja o podejściu do in vitro w zupełności wystarczy żeby podejść już/zaraz/niedługo/w nastepnym cyklu...a niestety teraz dobrze wiem że wiele rzeczy może pójść nie tak aby w ogóle doszło do transferu.
Tak wiec tu chodzi o czas, mi już szkoda czasu i wole użyć najbardziej skutecznej broni w walce z niepłodnościąMoNaKo lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Milkowiec wrote:U mnie chyba już po wszystkim... znowu w nocy przyszedł silny skurcz...
Ja 2- 3 razy mialam silny skurcz, juz pare dni po becie....az mnie nogi rwaly ale szybko przechodzilo.
Wszystko w porzadku bylo, nic zlego nie stalo sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:13
Mimbla lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mag85 wrote:Ja mam dopiero 3dpt ale tez nie wierze ze sie uda. Tak bolesnie przezylam poprzednie porazki ze teraz sie w ogole nie nastawiam.
Ja mam podobne myśli do Ciebie, ale chyba trzeba to zmienić!!
Mąż mi mówi, że sporo siedzie w głowie i sporo od tego zależy. Ma rację, choć czasem ciężko myśleć pozytywnie to musimy!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:41
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Kunia wrote:Ja mam podobne myśli do Ciebie, ale chyba trzeba to zmienić!!
Mąż mi mówi, że sporo siedzie w głowie i sporo od tego zależy. Ma rację, choć czasem ciężko myśleć pozytywnie to musimy!!!
-
Dziewczyny, od 3 dc biorę antyki i wg wskazówek lekarza mam je brać do 25 dc, ale w opakowaniu zostanie mi jeszcze 5 tabletek. Czy to jest normalne? Od którego dnia cyklu powinna się zacząć właściwa stymulacja?* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
ukulele wrote:Dziewczyny, od 3 dc biorę antyki i wg wskazówek lekarza mam je brać do 25 dc, ale w opakowaniu zostanie mi jeszcze 5 tabletek. Czy to jest normalne? Od którego dnia cyklu powinna się zacząć właściwa stymulacja?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Ja juz po wizycie.
Plan jest taki: przez 21 dni antyki, pozniej czekamy na krwawienie. Potem lek Buserelin na wyciszenie i Menopur. Szczegoly kiedy mam zaczac brac poznam za kilka tygodni.
Troche tylko zglupialam na tej wizycie i sama juz nie wiem jakim protokolem ide?
Wg rozpiski z kliniki przy obu protokolach stosuje sie te leki jak ja mam, czy wiec dobrze rozumiem, ze jesli zaczne wyciszanie w cyklu poprzedzajacym cykl ze stymulacja to jest to protokol dlugi?
Wybaczcie, wiem ze temat byl walkowany wiele razy ale ja swiezak jestem jeszcze. Tyle pytan zadalam na wizycie a o protokol mi umkneloI babeczka opisala krok po kroku co bedziemy robic ale ani razu nie padla nazwa dlugi albo krotki protokol.
-
Lilah wrote:Hej dziewczyny,
Ja juz po wizycie.
Plan jest taki: przez 21 dni antyki, pozniej czekamy na krwawienie. Potem lek Buserelin na wyciszenie i Menopur. Szczegoly kiedy mam zaczac brac poznam za kilka tygodni.
Troche tylko zglupialam na tej wizycie i sama juz nie wiem jakim protokolem ide?
Wg rozpiski z kliniki przy obu protokolach stosuje sie te leki jak ja mam, czy wiec dobrze rozumiem, ze jesli zaczne wyciszanie w cyklu poprzedzajacym cykl ze stymulacja to jest to protokol dlugi?
Wybaczcie, wiem ze temat byl walkowany wiele razy ale ja swiezak jestem jeszcze. Tyle pytan zadalam na wizycie a o protokol mi umkneloI babeczka opisala krok po kroku co bedziemy robic ale ani razu nie padla nazwa dlugi albo krotki protokol.
Hej Lilah,
Skoro bierzesz Buserelin to domyślam się, że robisz IVF w UKTo tak jak ja.
Jedyna różnica jest taka, że ja nie dostałam tabletek anty tylko od 21 dnia cyklu miałam zacząć buserelin (dziś mój drugi dzień) przez 18 dni później wizyta sprawdzająca i menopur. Mój protokół jest długi.
Powodzenia
Lilah lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnysisi wrote:Hej Lilah,
Skoro bierzesz Buserelin to domyślam się, że robisz IVF w UKTo tak jak ja.
Jedyna różnica jest taka, że ja nie dostałam tabletek anty tylko od 21 dnia cyklu miałam zacząć buserelin (dziś mój drugi dzień) przez 18 dni później wizyta sprawdzająca i menopur. Mój protokół jest długi.
Powodzenia
Hej sisi, tak dokladnie, ivf w uk i na nhs takze troche sie naczekalam na swoja kolejI jak buserelin, odczuwasz juz jakies skutki?
-
Lilah wrote:Hej sisi, tak dokladnie, ivf w uk i na nhs takze troche sie naczekalam na swoja kolej
I jak buserelin, odczuwasz juz jakies skutki?
Ja też troszeczkę czekałam, zaliczyłam 3 operacje przed...
To dopiero drugi zastrzyk więc chyba za szybko na skutki uboczne, chociaż zauważyłam spore rozdrażnienie głównie na mężaWcześniej byłam na Zoladexie przez prawie rok, działanie takie same jak buserelin i to była masakra, szczególnie z uderzeniami gorąca, mam nadzieję, że tym razem będzie lżej. Pocieszam się, że jeśli już to będę to odczuwać tylko przez miesiąc
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej dziewczyny,
u mnie znowu się takie brudzenie pojawiło, tak jednorazowo na papierze...
Spałam chyba z 4 h, brzuch @, krzyże czuję...
Nie chce się nastawiać od razu negatywnie...ale jutro się okaże.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
nick nieaktualnysisi wrote:Ja też troszeczkę czekałam, zaliczyłam 3 operacje przed...
To dopiero drugi zastrzyk więc chyba za szybko na skutki uboczne, chociaż zauważyłam spore rozdrażnienie głównie na mężaWcześniej byłam na Zoladexie przez prawie rok, działanie takie same jak buserelin i to była masakra, szczególnie z uderzeniami gorąca, mam nadzieję, że tym razem będzie lżej. Pocieszam się, że jeśli już to będę to odczuwać tylko przez miesiąc
No w sumie tak, troche za wczesnie choc mi dzisiaj tlumaczyli ze moge sie spodziewac skutkow ubocznych na poczatku brania, a potem powinno byc lzej.
Ostrzegali glownie przed bolami glowy, uderzeniami goraca i hustawkami nastrojow.
Ale co tam skutki uboczne, najwazniejsze zeby sie udalo!
Kunia trzymam kciuki za dobre wiesci jutro! Oby te objawy zwiastowaly piekna ciaze!
-
Kunia wrote:Hej dziewczyny,
u mnie znowu się takie brudzenie pojawiło, tak jednorazowo na papierze...
Spałam chyba z 4 h, brzuch @, krzyże czuję...
Nie chce się nastawiać od razu negatywnie...ale jutro się okaże.z delikatnym plamieniem +brzuch czasem cmi jak na @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 19:01
-
PragnącaDziecka wrote:Kunia, mamy identycznie
z delikatnym plamieniem +brzuch czasem cmi jak na @
Ciekawe co to będzie...Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Lilah wrote:No w sumie tak, troche za wczesnie choc mi dzisiaj tlumaczyli ze moge sie spodziewac skutkow ubocznych na poczatku brania, a potem powinno byc lzej.
Ostrzegali glownie przed bolami glowy, uderzeniami goraca i hustawkami nastrojow.
Ale co tam skutki uboczne, najwazniejsze zeby sie udalo!
Kunia trzymam kciuki za dobre wiesci jutro! Oby te objawy zwiastowaly piekna ciaze!
Dzięki.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak