IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak jutro będę robić tę Bete to patrzeć na 4 tydzień??
Bo w diagnostyce to wygląda tak:
3 tydz: 5,8 – 71,2 mIU/ml
4 tydz: 9,5 – 750
Ja będę 9 dpt.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
nick nieaktualnyKunia ja nie plamilam a i tak się nie udało także to nie jest powód do przesądzania, że się nie udało
a nie patrz na normy tylko na przyrost - jeśli Twoja beta wystrzeli (a na pewno tak będzie) to jesteś w ciąży i już niedługo zobaczysz serducho! Trzymam kciuki i czekam na wieści. Ja sprawdzam jutro dla porządku, ale dopiero wieczorem podjadę na badania, ale wiem, że nic z tego i okres się zbliża... Już zapisałam się do dr Paśnika chociaż powiem wam szczerze, że mam mega wątpliwości, ale na razie jedziemy tylko na konsultację i pewnie badania a jak zaproponuje leczenie to wtedy będę się martwić i rozważać za i przeciw
-
MedA wrote:Kunia ja nie plamilam a i tak się nie udało także to nie jest powód do przesądzania, że się nie udało
a nie patrz na normy tylko na przyrost - jeśli Twoja beta wystrzeli (a na pewno tak będzie) to jesteś w ciąży i już niedługo zobaczysz serducho! Trzymam kciuki i czekam na wieści. Ja sprawdzam jutro dla porządku, ale dopiero wieczorem podjadę na badania, ale wiem, że nic z tego i okres się zbliża... Już zapisałam się do dr Paśnika chociaż powiem wam szczerze, że mam mega wątpliwości, ale na razie jedziemy tylko na konsultację i pewnie badania a jak zaproponuje leczenie to wtedy będę się martwić i rozważać za i przeciw
Dzięki:)
Staram się cały czas myśleć pozytywnie.
Cieszę się, że już jutro coś będę wiedzieć.
Jadę do mamy, i będę razem z Nią wyczekiwać na betę, która będzie ok. 12 ej (bo zrobię na cito).
Krew oddaję już o 7 ej rano.
Też myślę co będzie, gdyż we czwartek do soboty wyjeżdżam na konferencję...co prawda mnie zawożą i tam będę siedzieć, ale dobrze już coś wiedzieć.
A Tobie też wreszczie się uda. Dodatkowe badania etc.Zobaczysz:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 19:36
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia wrote:Dziewczyny, a jak jutro będę robić tę Bete to patrzeć na 4 tydzień??
Bo w diagnostyce to wygląda tak:
3 tydz: 5,8 – 71,2 mIU/ml
4 tydz: 9,5 – 750
Ja będę 9 dpt.
Nie sugerowalabym sie tymi normami, tylko zeby przyrost byl prawidlowyKunia lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Dzięki dziewczyny,
ostatnio jak do Was pisałam wczoraj o becie, to moja mama pyta, a co ty tak piszesz. Mówię jej, że forum takie i sobie pomagamy i rozmawiamy.
Za chwile mama mówi: napisały coś te dziewczyny??zobacz:)
problemik, ewela873 lubią tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Kunia wrote:Dzięki dziewczyny,
ostatnio jak do Was pisałam wczoraj o becie, to moja mama pyta, a co ty tak piszesz. Mówię jej, że forum takie i sobie pomagamy i rozmawiamy.
Za chwile mama mówi: napisały coś te dziewczyny??zobacz:)
Moja mama tez mnie pyta co ja tak ciagle klikam w tym telefonie
Taka grupa wsparcia, czlowiek po pierwsze wie ze nie jest sam z takimi problemami, a po drugie forum daje nadzieje, ze w koncu kiedys sie kazdej udaje. Najwazniejsze to sie nie poddac mimo przeszkod, dlatego wzajemne wsparcie jest nieocenione.nicka1234, lilou, ewela873 lubią tę wiadomość
-
lady_pink wrote:Dziewczyny potrzebuje podpowiedzi
Anatolka pisała że wystarczy 100 ml intralipidu i potem przepłyłać solą.
Mi docent zalecił 250 ml intralipidu i 1000 ml soli ale z tego co zrozumiałam to mówił o wymieszaniu tego? Jest to możliwe? Jak u Was w klinikach podają te wlewy? Ile to trwa? Czy ten intralipid w butelce czy w worku się kupuje?
Ja miałam 200 ml (2 butelki) na przemian z solą. W provi teoretycznie fraszka intralipidu powinna schodzić ok 45 minut, sól oczywiście schodzi szybciej. Zazwyczaj są to 3-4 godzinyjak nikt nie patrzy i żyły nie bolą można podkręcić I leci szybciej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 21:35
lady_pink lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
lady_pink wrote:Dziewczyny potrzebuje podpowiedzi
Anatolka pisała że wystarczy 100 ml intralipidu i potem przepłyłać solą.
Mi docent zalecił 250 ml intralipidu i 1000 ml soli ale z tego co zrozumiałam to mówił o wymieszaniu tego? Jest to możliwe? Jak u Was w klinikach podają te wlewy? Ile to trwa? Czy ten intralipid w butelce czy w worku się kupuje?
Intralipid schodzi mi w przychodni jakies 30 min. Sol tez cos kolo tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 21:36
lady_pink lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak zalatwiacie ze macie receptę na intralipid ? Normalnie w aptekach mają do sprzedania? I gdzie zalatwiacie sobie ze ktoś wam ten intralipid poda?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
kassik wrote:Ja miałam 200 ml (2 butelki) na przemian z solą. W provi teoretycznie fraszka intralipidu powinna schodzić ok 45 minut, sól oczywiście schodzi szybciej. Zazwyczaj są to 3-4 godziny
jak nikt nie patrzy i żyły nie bolą można podkręcić I leci szybciej
Ja brałam tak jak Kassik. Od tej samej lekarki. Provi daje dwie setki (buteleczki) rozdzielone solą i po drugiej sól. Gync daje tylko setkę intralipidu. Widocznie są różne szkołylady_pink lubi tę wiadomość
-
trzymam kciuki za bety,niech przyrosty dobre bedą &&
Ja po wizycie,gonapeptyl mam brac po pół dawki i do tego gonal 187,5 i merional 75 wszystko w takim zestawie do poniedziałku,wtedy wizyta.Wyniki wyszły nam dobrze,zostało ekg,usg tarczycy i posiew.Mam pytanie co to za badanie ten posiew bakteriologiczno mykologiczny i z czego jest robione?Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:trzymam kciuki za bety,niech przyrosty dobre bedą &&
Ja po wizycie,gonapeptyl mam brac po pół dawki i do tego gonal 187,5 i merional 75 wszystko w takim zestawie do poniedziałku,wtedy wizyta.Wyniki wyszły nam dobrze,zostało ekg,usg tarczycy i posiew.Mam pytanie co to za badanie ten posiew bakteriologiczno mykologiczny i z czego jest robione?
Zrob sobie wymaz z pochwy i biocenoze pochwy. Idź do najbliższego pkt gdzie wykonuja takie badanie -
lady_pink wrote:Ja dogadałam sie z lekarzem że mi poda. Zamówiłam w aptece ale w dwóch mi nie chcieli sprzedać bo to jest do obiegu zamkniętego i nie powinno się sprzedawać pacjentom.
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny