IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela a mozna brac magnez oraz nospe po transferze?
Nevermind po cichu gratuluję
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nevermind wrote:Kochane moje melduje, że mój 2BB dał chyba radę jestem 8 dpt i z popołudniuwego moczu wyszły dwie tłuste ciemne krechy. Jestem w szoku, bo byłam pewna, że się nie udało.
Mag 85 dobrze Twój doktor mówił, jeżeli zarodek dotrwal do blastki to znaczy, że jest mocny.
Gratulacje -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Ktoras chetna na menopur 75 i gonal na jedna dawke 150? Prosze pisac na priv
lipa, szurusiowa, nika03, Asia_88, lady_pink lubią tę wiadomość
-
Kilka dni temu chwaliłam się pozytywnym testem ciążowym, ale w międzyczasie wylądowalam w szpitalu z hiperstymulacją (jajniki ponad 12-cm).
Czuję się dobrze (inne dziewczyny z tym samym tu wyglądają dużo gorzej), ale tylko piszę żeby ostrzec.
Otóż w moim przypadku OHSS nie dalo absolutnie żadnych objawów. Miałam trochę napęczniały brzuch, ale myślałam że to pierwsze objawy ciąży.
Moja klinika in vitro kazała mi przyjść na pierwsze badanie USG za 3 tygodnie, ale postanowiłam iść do swojego ginekologa od razu - jakoś wydawało mi się to naturalne.
On prawie spadł z krzesła podczas USG - powiedział że w całej swojej karierze nie widział czegoś takiego i natychmiast wysłał mnie do szpitala i przepisał Claxene (przeciw zakrzepicy).
Także dziewczyny - nie dajcie sobie wmówić, że pierwsze USG 3 tygodnie po pozytywnym teście ciążowym wystarczy. OHSS może być bardzo groźne!
-
nevermind wrote:Kochane moje melduje, że mój 2BB dał chyba radę jestem 8 dpt i z popołudniuwego moczu wyszły dwie tłuste ciemne krechy. Jestem w szoku, bo byłam pewna, że się nie udało.
Mag 85 dobrze Twój doktor mówił, jeżeli zarodek dotrwal do blastki to znaczy, że jest mocny.
Dajesz mi nadzieję,też mam 2BB i 1BBTyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
actwiti wrote:Napiszecie mi o co chodzi z oznaczeniami 2BB, Acos tam?
1 – jama blastocysty mniejsza niż połowa całego zarodka
2 – jama blastocysty większa niż połowa całego zarodka
3 – kompletna blastocysta, jama wypełnia prawie cały zarodek
4 – rozwinięta blastocysta, jama obejmuje cały zarodek, cienka osłonka
5 – blastocysta wydostaje się z osłonki
6 – blastocysta poza osłonką
pierwszą literę (A,B,C), oznaczająca jakość węzła zarodkowego
A – wiele komórek, ciasno upakowane
B – kilka komórek, luźno zgrupowane
C – bardzo niewiele komórek
drugą literę (A,B,C), która oznacza jakość trofoblastu
A – wiele komórek, tworzą spójną warstwę
B – mało komórek, tworzą luźny nabłonek
C – bardzo mało dużych komórekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 14:34
-
nicka1234 wrote:Ktoras chetna na menopur 75 i gonal na jedna dawke 150? Prosze pisac na privAntoś IVF,Julisia natural
-
Bella93 wrote:To morfologia zarodka
1 – jama blastocysty mniejsza niż połowa całego zarodka
2 – jama blastocysty większa niż połowa całego zarodka
3 – kompletna blastocysta, jama wypełnia prawie cały zarodek
4 – rozwinięta blastocysta, jama obejmuje cały zarodek, cienka osłonka
5 – blastocysta wydostaje się z osłonki
6 – blastocysta poza osłonką
pierwszą literę (A,B,C), oznaczająca jakość węzła zarodkowego
A – wiele komórek, ciasno upakowane
B – kilka komórek, luźno zgrupowane
C – bardzo niewiele komórek
drugą literę (A,B,C), która oznacza jakość trofoblastu
A – wiele komórek, tworzą spójną warstwę
B – mało komórek, tworzą luźny nabłonek
C – bardzo mało dużych komórek -
Teoretycznie tak. Ale zazwyczaj w 5dobie rozwijaja sie najwyzej do 4AA, rzadziej do 5AA.
Te blastki, ktore sa mrozone, maja jeszcze szanse podskoczyc po rozmrozeniu przed podaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 14:39
-
Mee wrote:Kilka dni temu chwaliłam się pozytywnym testem ciążowym, ale w międzyczasie wylądowalam w szpitalu z hiperstymulacją (jajniki ponad 12-cm).
Czuję się dobrze (inne dziewczyny z tym samym tu wyglądają dużo gorzej), ale tylko piszę żeby ostrzec.
Otóż w moim przypadku OHSS nie dalo absolutnie żadnych objawów. Miałam trochę napęczniały brzuch, ale myślałam że to pierwsze objawy ciąży.
Moja klinika in vitro kazała mi przyjść na pierwsze badanie USG za 3 tygodnie, ale postanowiłam iść do swojego ginekologa od razu - jakoś wydawało mi się to naturalne.
On prawie spadł z krzesła podczas USG - powiedział że w całej swojej karierze nie widział czegoś takiego i natychmiast wysłał mnie do szpitala i przepisał Claxene (przeciw zakrzepicy).
Także dziewczyny - nie dajcie sobie wmówić, że pierwsze USG 3 tygodnie po pozytywnym teście ciążowym wystarczy. OHSS może być bardzo groźne!
lipa lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
actwiti wrote:Bardzo dziekuje, to mi wiele wyjasnia z waszych rozmow:)
Tylko trzeba pamietac, ze morfologia niekoniecznie ma odzwierciedlenie w powodzeniu transferu.
Te "najlepsze" moga nie dac ciazy a te "slabsze" juz tak.
Wiekszosc embriologow i lekarzy mowi ze jak zarodek jest blastocysta to jest silny bez wzgledu na oznaczenia. -
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:kliniki generalnie karza przychodzic na usg ok 21-23 dpt na usg,bo wtedy dopiero mozna zobaczyc pecherzyk.A jaka to klinika ktora nie daje clexane czy fragminu po transferze.Ja mialam 3 transfery i za jazdym razem zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Ja dostalam wszystko już od wczoraj fragmin,encorton,zamur,lutinus,acard