X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was od czasu do czasu. Część z Was pamiętam z początku roku kiedy to przechodziłam pierwsze nieudane IVF, część z Was jest nowa. Trzymam za Was kciuki a szczególnie za weteranki. Kiedyś musi się udać! Nas na razie na drugie IVF nie stać... Może za rok, dwa... W tym czasie z pozytywnych rzeczy to Mąż wyleczył się z HCV i zaczelismy starac się o adopcje dziecka

nika03, problemik lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ucielo mi pół posta

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    I ucielo mi pół posta
    Tez tak wczoraj mialam

Grlui lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:14

• amygdala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kończę tylko odnośnie adopcji... Ja tez stwierdziłam, że będę matką, nieważne jak ale będę. Adopcja wiaże się z wieloma problemami, których nie ma przy biologicznym dziecku. Mimo wszystko myślę, że warto. Obaw jest mnóstwo cały czas. Oamietajcie, że proces adopcji tez trochę trwa. My pierwsza wizytę w OA mieliśmy w lipcu, potem zbieranie dokumentów, zaświadczeń, wizyty u lekarzy. Teraz jestem już po rozmowach z psychologiem, po wizycie u nas w domu i czekamy na kwalifikacje. Jeśli ja dostaniemy to 9-tyg. szkolenie od lutego nas czeka i dopiero potem oczekiwanie na dziecko, które nie wiadomo ile potrwa. Wszystko zależy od tego na jakie ustępstwa zdecydujemy się pójść. Mało jest dzieci w pełni zdrowych i do tego niemowlaków. To wręcz nierealne...
    KCIUKI ZA WAS DZIEWCZYNY I ZA WASZE POZYTYWNE TESTY!!! ❤❤❤

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka, zaproszenie przyjęte ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tylko nie mow ze doplacalas za to cito ☺
    ja tez robie w diag bete i tez wysylaja z mojej miejscowosci do sosnowca i wyniki tez kolo 15.

&&&&
    Nie,nie placilam dodatkowo,ale co to za cito skoro wyniki normalnie bedą hi hi.Mysle ze po 14ej powinno juz byc.Serce mi za niedlugo wyskoczy

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Justine ja rozmawialam z dr G oraz z immunologiem ze acard i heparyna np clexane to sa dwa leki podobne do siebie ale dzialaja zupelnie inaczej i na co innego, dlatego acard, clexane i encorton nazywa sie "zelazny zestaw" dziewczyny go stosuja.. ja tez bede go stosowala jak bede podchodzic do crio...

Dobrze wiedzieć, bo tego akurat nie wiedziałam ;)
    Byłam pewna że lekarze stosują heparynę w "trudniejszych" przypadkach, a acard w "lżejszych".

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Amygdala i Justine wyslalam Wam zaproszenie, mam kilka pytan jesli mozna :)
    Tez myslisz o adopocji?

Amygdala ja tez wysylam zaproszenie. Szukam kontaktu z kims kto juz zajmuje sie adopcja.

7pqmag4.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny ja mam crio 7 listopada, czy miałyście do crio przepisany acard? Ja nie mam i nie wiem czy brać na własną rękę, w czym on konkretnie pomaga?
    To juz tuz tuz..i znów emocje :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 zaproszenie przyjęte ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:20

Mag85 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Justine Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    radzę zamiast spotykać się z ludźmi, którzy adoptowali dzieci od razu wybrać się do kilku ośrodków ;)
    Z doświadczenia wiem, że jest inaczej niż "doświadczeni" mówią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Justine Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Tzn?
    Myslalam ze przeciez warto pogadac z kims kto juz przeszesl procedure...

To jest tak samo jak pogadać z kimś o ivf- fajnie jest zadać kilka pytań i wiedzieć na co się człowiek pisze, ale każdy ośrodek jest inny, każdy psycholog jest inny i każda rozmowa toczy sie inaczej.
    Nie ma "utartej" ścieżki jak przez to przejść. Tak samo jak z ivf- nie każda ma te same leki, inne dawki, inne protokoły itp. W przypadku adopcji jest tak samo- wszystko indywidualnie pod daną parę ;)

Na siłe bym nie szukała (i nie szukałam) osób, które przeszły adopcję, ale generalnie masz rację, zawsze warto pogadać.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msk fajnie to napisalas,jednak tak szczerze to przez te 9 dni nie zaglądnelam do neta by wiedziec jakimi etapami dzien po dniu rozwijajà sie dalej moje blastki albo blastka.Zawsze spokojnie czekalam od ovulki do terminu @ z betą,teraz od transweru liczàc..to ze siknelam na patyk to tak poprostu podkusila mnie któras z dziewczyn której w 8dpt wyszly dwie tłuste(przepraszam ze zapomnialam nick).Lezal mi ten test chyba od sierpnia wiec z ciekawosci olałam go.Wiem ze to dopiero polowa sukcesu,wiem ze moze byc slaby przyrost..niestety jestem przygotowana psychicznie na taki wariant gdyz poronilam w 7tc i znam to uczucie kiedy wie sie ze cos jest zle mimo iz lekarz daje nadzieje.Jesli myslisz ze skacze z radosci to niestety,ta radosc jest tylko chwilowa i okryta obawami,strachem.Obralam taktyke ze nie wybiegam myslami do przodu,przeszlam podobnie protokól zaliczajàc wszystko po kolei,teraz ciàza..na razie staram sie cieszyc stanrm obecnym i czekac na kolejna pozytywnà bete,nastepnym etapem bedzie wizyta na której lekarz potwierdzi ze ciaza jest dobrze umiejscowiona.Jesli to przejde bede czekac do serduszkowej wizyty i tak krok po kroku malymi kroczkami zamierzam zaliczac kazdy etap ze strachem i obawà o dzien jutrzejszy.Nie przestraszylas mnie swoim postem,ja to zbyt dokladnie wiem co mnie moze spotkac,ale którąs walke musze wygrac bo nie odpuszcze.4 lata staran w koncu chyba juz blizej niz dalej :-)

problemik, Foto_Anna lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Tzn?
    Myslalam ze przeciez warto pogadac z kims kto juz przeszesl procedure...
    Zazdroszcze spotkania.
    Justine ja tez myslalam, zeby z kims pogadac doswiadczonym. Tak jak Ci pisalam boje sie tego pierwszego spotkania. Najbardziej nie wiedzialam co powiedziec na pytanie o starania o ciaze. Nie chce odpasc po pierwszym spotakniu. Pozatym jak sie z kims pogada to moze sie okaze ze nie jest tak strasznie jak sie nam wydaje. Albo odwrotnie:) zalezy od doswiadczenia;)

amygdala lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to wielcy ludzie którzy zdecydowali sie na adopcje.Mnie niestety tylko swoje wchodzi w gre,za duzo lat i nie mamy slubu choc rozmawialismy o tym z męzem i nie mamy nic przeciwko.Trzymam zatem kciuki za powodzenie i abyscie nigdy nie zwątpili w sens tego wszystkiego,powodzenia w tak wielkiej sprawie

amygdala lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny ja mam crio 7 listopada, czy miałyście do crio przepisany acard? Ja nie mam i nie wiem czy brać na własną rękę, w czym on konkretnie pomaga?
    Możesz brać na własną rękę przecież to "lek" dla wszystkich. U mnie bardzo pomógł w sytuacjach pobierania krwi. Zawsze pielęgniarki musiały 5 razy szukać i wyciskaćwiczenia a teraz ciach i leci. Ponoć też dzięki lepszej cyrkulacji krwi jajeczka są lepiej odżywione.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
‹‹ 4060 4061 4062 4063 4064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ