IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny właściwie nie rozumiem czemu niektóre z was mają zalecenia leżenia po transferze, rozumiem żeby się nie przemęczać czy też dźwigać lub uprawiać sport, ale ja normalnie funkcjonuje, mam zamiar nawet dzisiaj do kina jechać. Wydaję mi się że normalnie życie typu wyjście na spacer, zrobienie obiadu ( sięgać po coś z wyższej półki również). itp nie wpływa negatywnie na to czy się uda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:54
Fruzia85, lady_pink, anakonda, shooa lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Ide dopiero po pracy. Wynik bedzie kolo 18. Nie wierze zeby mnie moglo spotkac takie szczescie.
Dzieki za wsparcieMag85, nika03, shooa lubią tę wiadomość
-
Mag &&&&&&&& zobaczysz będzie piękna beta
Mag85 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Yoselyn82 wrote:Ania przeciez scratching nie robi sie tylko dla endo, lecz zeby zarodek mogl sie lepiej zagniezdzic, zeby pomóc mu...
Mi lekarka mowila ze ten zabieg robi sie glownie jak nie ma implantacji albo sa problemy a bylo juz kilka podejc..Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
scratching to zadrapanie dłony sluzowej macicy ,wykonanie małej ranki ktora poźniej sie zabliźnia , powoduje to wzrost blony sluzowej ,ktora natomiast staje sie grubsza i jest lepszym podłożem dla zarodka, ulatwia zagnieżdzenie-wiec chodzi o endometrium. Przynajmniej ja to tak zrozumiałam.Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Mag oby ten dzien zakonczyl sie szczesliwie ☺☺
Dziewczyny mam pytanie dzidiaj jest 1 dpt i zauwazylam delikatnie ciemne plamienie. Czy to moze byc jakies podraznienie cewnikiem po wczorajszym transferze? Bo na implamtacje nawet blastek to chyba za wczesnie?Mag85 lubi tę wiadomość
endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Witajcie,
Przepraszam, że wcinam się w wątek, ale podczytuję was już od wielu miesięcy, a ponieważ wczoraj miałam punkcję mam pytanie: pobrano mi 14 komórek i być może od tej liczby od wczoraj boli mnie brzuch. Nie mam żadnych innych niepokojących objawów, nie biorę żadnego paracetamoli i zastanawiam się - wybaczcie naiwne pytanie - czy to normalne? Naczytałam się o tej hiperstymulacji, miałam wysoki estradiol i boję się, czy to nie jej początki. Na wizycie lekarskiej będę dopiero w czwartek.
Z góry dziękuję za pomoc.Marysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
J82 myślę że dzień po punkcji to normalne, aczkolwiek przy wysokim estradiolu możliwa jest hiperstymulacja, ale dzień po trudno określić czy będziesz ją miała czy też nie, a jaki miałaś poziom estradiolu?
Ja już przed punkcją miałam odroczony transfer właśnie z powodu dużego estradiolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:30
-
mkl wrote:J82 myślę że dzień po punkcji to normalne, a jaki miałaś poziom estradiolu?
Dziś jestem bogatsza o informacje, że 7 komórek było dojrzałych i zapłodniło się 6. Radość miesza się ze strachem. Ale każda z nas przeżywa to samo.Marysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
j82 najważniejsze by komórki ładnie się zapłodniły i dojrzały najlepiej do 5 doby, o resztę się tak bardzo nie martw.. Lekarz będzie wiedział czy odroczyć transfer czy też nie, ale skoro stwierdził że wysoki to powinien to zrobić.
Skoro nie wiesz czy będziesz miała odroczony to już teraz pij dużo wody i stosuj dietę wysokobiałkową.
Ja miałam odroczony transfer ale i tak po punkcji czułam się tak sobie, brzuch trochę bolał, czułam się ciężka, po miesiączce było już ok, pobrano mi wtedy 13 komórek dojrzałych -
kleis wrote:Mag oby ten dzien zakonczyl sie szczesliwie ☺☺
Dziewczyny mam pytanie dzidiaj jest 1 dpt i zauwazylam delikatnie ciemne plamienie. Czy to moze byc jakies podraznienie cewnikiem po wczorajszym transferze? Bo na implamtacje nawet blastek to chyba za wczesnie?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tylko ze ja progesteron przyjmuje podjezykowo i w zastrzykach wiec pewnie podraznienie po transferze. Poczekam zobacze czy sie rozwnieendometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
mkl wrote:j82 najważniejsze by komórki ładnie się zapłodniły i dojrzały najlepiej do 5 doby, o resztę się tak bardzo nie martw.. Lekarz będzie wiedział czy odroczyć transfer czy też nie, ale skoro stwierdził że wysoki to powinien to zrobić.
Skoro nie wiesz czy będziesz miała odroczony to już teraz pij dużo wody i stosuj dietę wysokobiałkową.
Ja miałam odroczony transfer ale i tak po punkcji czułam się tak sobie, brzuch trochę bolał, czułam się ciężka, po miesiączce było już ok, pobrano mi wtedy 13 komórek dojrzałychUspokoiłaś mnie trochę - wiem, że po stymulacji i punkcji ciężko czuć się jak młoda bogini, ale z drugiej strony za bardzo chyba wszystko analizuję. Widzę, że wczoraj miałaś crio - ściskam mocno kciuki!
mkl lubi tę wiadomość
Marysia
-
nick nieaktualnykleis wrote:Mag oby ten dzien zakonczyl sie szczesliwie ☺☺
Dziewczyny mam pytanie dzidiaj jest 1 dpt i zauwazylam delikatnie ciemne plamienie. Czy to moze byc jakies podraznienie cewnikiem po wczorajszym transferze? Bo na implamtacje nawet blastek to chyba za wczesnie?
Widzę,ze masz miesniaki. Lekarz nic nie kazal z nimi robic i zachodzic w ciaze tak? Ja tez malutkie bo po kilka mm i lekarz mowil ze trzeba w ciazy bedzie je trzeba oglądać czy nie rosna