IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie niestety nic nie zamrozili. Jeden zatrzymał się na etapie 8 komórek, a drugi doszedł do blastocysty ale jak to pani embriolog powiedziała nie nadaje się do mrożenia
Smutno mi ale tego się spodziewałam
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
kleis ja w 1dpt mialam taki objaw jak ty, ale to bylo jednorazowe, mysle ze to podraznienie po transferze
J82 jesli mialas duzy estradiol to mozesz miec odroczony transfer, ja tak mialam, ale ja zle przeszlam hiperke, myslalam ze sie przekrece...
sisi ale skoro doszedl do stadium blastki to czemu nie mroza, co z nim nie tak? musisz wierzyc w maluszki co masz w brzuchu
katrina ja mialam od 4dpt takie kłucia w podbrzuszu i jajnikow na przemian, do tego taki scisk w dole brzucha i sie udalo..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:
katrina ja mialam od 4dpt takie kłucia w podbrzuszu i jajnikow na przemian, do tego taki scisk w dole brzucha i sie udalo..
No właśnie też to mam. ALe wiem też, że wiele dziewczyn tak miało, którym się nie udało, więc.. pozostaje mi czekaćWykończę się.
-
katrina wrote:No właśnie też to mam. ALe wiem też, że wiele dziewczyn tak miało, którym się nie udało, więc.. pozostaje mi czekać
Wykończę się.
kiedy betujesz?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
mkl wrote:Czytałam kiedyć w książce że kluczem do udane in vitro ( jeśli oczywiście zarodki są ok) jest dobrze ukrwiona macica...jednak jak wpłynąć na ukrwienie nie mam zielonego pojęcia.
-
mkl wrote:Czytałam kiedyć w książce że kluczem do udane in vitro ( jeśli oczywiście zarodki są ok) jest dobrze ukrwiona macica...jednak jak wpłynąć na ukrwienie nie mam zielonego pojęcia.
Yoselyn82, nicka1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilkowiec wrote:Na to jest podobno acard, okłady z oleju rycynowego i specjalne ćwiczenia ala joga. I podobno jak zimne stopy to zimna macica...
Ja mam czesto zimne stopy i rece a sprawdzałam krzepliwosc i wszystko w normie. Zimna macica przy zimnych stopach serio? -
nicka1234 wrote:Ja mam czesto zimne stopy i rece a sprawdzałam krzepliwosc i wszystko w normie. Zimna macica przy zimnych stopach serio?
Poza tym problemy z krzepliwoscia krwi nie sa jedynym powodem zimnych stop/dloni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:31
-
Milkowiec wrote:Na to jest podobno acard, okłady z oleju rycynowego i specjalne ćwiczenia ala joga. I podobno jak zimne stopy to zimna macica...
ja jestem zmarzluchem wiec non stop mi zimnoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Milkowiec wrote:Takie są mądrości ludowe. Pewnie coś w tym jest. nie zaszkodzi założyć cieplejsze skarpetki
nosze je czeto, nawet nie kiedy spieja uwielbiam cieplo, caly rok moglby byc upal
nicka1234 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Nicka usunelam juz miesniaki i torbiele endometrialne. W moim opisie jest info o operacjach. Lekarz odradzal zachodzenie w ciaze z takimi duzymi zmianami jakie mialam. Po ostatniej laparotomio mam spokoj. Licze ze uda mi sie zajsc w ciaze zanim znowu sie tam pojawi to paskudztwo.endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
nick nieaktualnykleis wrote:Nicka usunelam juz miesniaki i torbiele endometrialne. W moim opisie jest info o operacjach. Lekarz odradzal zachodzenie w ciaze z takimi duzymi zmianami jakie mialam. Po ostatniej laparotomio mam spokoj. Licze ze uda mi sie zajsc w ciaze zanim znowu sie tam pojawi to paskudztwo.
Jak duze mialas miesniaki? Zycze Ci tego,zeby sie udalo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:46
-
aniabbb wrote:scratching to zadrapanie dłony sluzowej macicy ,wykonanie małej ranki ktora poźniej sie zabliźnia , powoduje to wzrost blony sluzowej ,ktora natomiast staje sie grubsza i jest lepszym podłożem dla zarodka, ulatwia zagnieżdzenie-wiec chodzi o endometrium. Przynajmniej ja to tak zrozumiałam.
Ja mialam scratching i sie udalo!!wiec trzymam kciuki za Ciebien,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
katrina wrote:Mam pytanie do dziewczyn, którym się udało. Miałyście jakieś objawy po transferze? Niepokoi mnie ból brzucha, sama nie wiem już co o tym myśleć. Nie boli mnie non stop. Biorę na wszelki wypadek nospę. Jestem 5 dpt.
Ja mialam bol brzucha jak na @, wiec bylam wtedy zalamanaI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Milkowiec wrote:Na to jest podobno acard, okłady z oleju rycynowego i specjalne ćwiczenia ala joga. I podobno jak zimne stopy to zimna macica...
U mnie stopy i dlonie wiecznie zimne, hihi. Spie w skarpetkach od pazdziernika do czerwcaYoselyn82, Evaa, lipa, shooa, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
nika03 wrote:Ja mialam bol brzucha jak na @, wiec bylam wtedy zalamana
Mnie tez bolal brzuch jak na okres...i tez myslalam ze juz sie nie udalo...sikanca zrobilam z niechecinika03 lubi tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn