X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie niestety nic nie zamrozili. Jeden zatrzymał się na etapie 8 komórek, a drugi doszedł do blastocysty ale jak to pani embriolog powiedziała nie nadaje się do mrożenia :( Smutno mi ale tego się spodziewałam :(

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis ja w 1dpt mialam taki objaw jak ty, ale to bylo jednorazowe, mysle ze to podraznienie po transferze :)

J82 jesli mialas duzy estradiol to mozesz miec odroczony transfer, ja tak mialam, ale ja zle przeszlam hiperke, myslalam ze sie przekrece...

sisi ale skoro doszedl do stadium blastki to czemu nie mroza, co z nim nie tak? musisz wierzyc w maluszki co masz w brzuchu :)

katrina ja mialam od 4dpt takie kłucia w podbrzuszu i jajnikow na przemian, do tego taki scisk w dole brzucha i sie udalo..:)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • katrina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

katrina ja mialam od 4dpt takie kłucia w podbrzuszu i jajnikow na przemian, do tego taki scisk w dole brzucha i sie udalo..:)

No właśnie też to mam. ALe wiem też, że wiele dziewczyn tak miało, którym się nie udało, więc.. pozostaje mi czekać :( Wykończę się.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    No właśnie też to mam. ALe wiem też, że wiele dziewczyn tak miało, którym się nie udało, więc.. pozostaje mi czekać :( Wykończę się.

kiedy betujesz?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Czytałam kiedyć w książce że kluczem do udane in vitro ( jeśli oczywiście zarodki są ok) jest dobrze ukrwiona macica...jednak jak wpłynąć na ukrwienie nie mam zielonego pojęcia.
    Na to jest podobno acard, okłady z oleju rycynowego i specjalne ćwiczenia ala joga. I podobno jak zimne stopy to zimna macica...

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Czytałam kiedyć w książce że kluczem do udane in vitro ( jeśli oczywiście zarodki są ok) jest dobrze ukrwiona macica...jednak jak wpłynąć na ukrwienie nie mam zielonego pojęcia.
    Progesteron, acard, heparyna, ruch.

Yoselyn82, nicka1234 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kiedy betujesz?

w poniedziałek, czyli 11 dpt.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Na to jest podobno acard, okłady z oleju rycynowego i specjalne ćwiczenia ala joga. I podobno jak zimne stopy to zimna macica...

Ja mam czesto zimne stopy i rece a sprawdzałam krzepliwosc i wszystko w normie. Zimna macica przy zimnych stopach serio?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ja mam czesto zimne stopy i rece a sprawdzałam krzepliwosc i wszystko w normie. Zimna macica przy zimnych stopach serio?
    "Podobno"
    Poza tym problemy z krzepliwoscia krwi nie sa jedynym powodem zimnych stop/dloni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:31

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:

ja jestem zmarzluchem wiec non stop mi zimno :P

❤️❤️❤️
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie są mądrości ludowe. Pewnie coś w tym jest. nie zaszkodzi założyć cieplejsze skarpetki

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziela glupoty :P acard, heparyna, progesteron, ruch- uff to mi nie grozi 'zimna' macica

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Takie są mądrości ludowe. Pewnie coś w tym jest. nie zaszkodzi założyć cieplejsze skarpetki

nosze je czeto, nawet nie kiedy spie :P ja uwielbiam cieplo, caly rok moglby byc upal :P

nicka1234 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • kleis Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka usunelam juz miesniaki i torbiele endometrialne. W moim opisie jest info o operacjach. Lekarz odradzal zachodzenie w ciaze z takimi duzymi zmianami jakie mialam. Po ostatniej laparotomio mam spokoj. Licze ze uda mi sie zajsc w ciaze zanim znowu sie tam pojawi to paskudztwo.

endometrioza, mięśniaki
    laparoskopia 2010, laparotomia 2015
    2015 - 2 IUI :(
    IV 2016 - 1 IVF
    X 2016 - 2 IVF
    21 X 2017 crio
    30 IV 2018 crio
    konsultacje immonulogiczne
    18.02.2019 crio
    od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
    14.10.2019 beta 453,4 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis wrote:
    Nicka usunelam juz miesniaki i torbiele endometrialne. W moim opisie jest info o operacjach. Lekarz odradzal zachodzenie w ciaze z takimi duzymi zmianami jakie mialam. Po ostatniej laparotomio mam spokoj. Licze ze uda mi sie zajsc w ciaze zanim znowu sie tam pojawi to paskudztwo.

Jak duze mialas miesniaki? Zycze Ci tego,zeby sie udalo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:46

• Evaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    scratching to zadrapanie dłony sluzowej macicy ,wykonanie małej ranki ktora poźniej sie zabliźnia , powoduje to wzrost blony sluzowej ,ktora natomiast staje sie grubsza i jest lepszym podłożem dla zarodka, ulatwia zagnieżdzenie-wiec chodzi o endometrium. Przynajmniej ja to tak zrozumiałam.

Ja mialam scratching i sie udalo!!wiec trzymam kciuki za Ciebien

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, którym się udało. Miałyście jakieś objawy po transferze? Niepokoi mnie ból brzucha, sama nie wiem już co o tym myśleć. Nie boli mnie non stop. Biorę na wszelki wypadek nospę. Jestem 5 dpt.

Ja mialam bol brzucha jak na @, wiec bylam wtedy zalamana

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:

U mnie stopy i dlonie wiecznie zimne, hihi. Spie w skarpetkach od pazdziernika do czerwca ;)

Yoselyn82, Evaa, lipa, shooa, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:

Mnie tez bolal brzuch jak na okres...i tez myslalam ze juz sie nie udalo...sikanca zrobilam z niecheci :)

nika03 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • katrina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Czyli jednak to całkiem normalne. Mnie właśnie też męczą codzienne bóle brzucha, jak na @. Oby to był dobry znak.

nika03, Evaa lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
‹‹ 4109 4110 4111 4112 4113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ