X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Jeszcze genetyk mi mowila ze przy tej mutacji starczy brac femibion
    Moja rada bierz tak jak każe Ci lekarz zna twoje wyniki i Ciebie . Każdy lekarz powie Ci co innego . Ja biorę tylko actifolin x2 i to mi wystarcza . Nie porównuj się do innych bo stale to robisz mój lekarz tak a wasz tak . Zaufaj w koncu swojemu lekarzowi i pozwól mu cię prowadzić !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 11:25

aniabbb, nika03 lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Błąd,ja zawsze z betą robie progesteron i zawsze lekarz pytał czy zrobiony.Wiec dobrze juz miec bete i progesteron razem.Mozna automatycznie zwièkszyc dawki proga jesli za niski oczywiscie jesli beta pozytywna.Progesteron mozna zrobic przy becie po 48godzinach,bo jesli pierwsza wyjdzie negatyw to bez sensu wydawac kase.No chyba ze sikacz wyszedł pozytyw to jedno i drugie trzeba razem zrobic
    Blad, ze postapie zgodnie z zaleceniami lekarza?
    U MNIE W KLINICE, jak zrobi sie progesteron i pokaze lekarzowi to nie szczedzi moralow. Wszystkie pacjentki dostaja duphaston i leki dopochwowe, wiec wynik z krwi nie oddaje faktycznego poziomu tego hormonu :)

lipa, Morwa lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Moja rada bierz tak jak każe Ci lekarz zna twoje wyniki i Ciebie . Każdy lekarz powie Ci co innego . Ja biorę tylko actifolin x2 i to mi wystarcza . Nie porównuj się do innych bo stale to robisz mój lekarz tak a wasz tak . Zaufaj w koncu swojemu lekarzowi i pozwól mu cię prowadzić !

Ok, tylko ze tylko ja wyszlo nie biore takiej dużej dawki przy mutacji. Do tego immunologa poszłam tylko raz akurat, moj gin nic nie mowil o tym a jesli zaczne go brac to pewno za pozno

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    U MNIE W KLINICE, jak zrobi sie progesteron i pokaze lekarzowi to nie szczedzi moralow. Wszystkie pacjentki dostaja duphaston i leki dopochwowe, wiec wynik z krwi nie oddaje faktycznego poziomu tego hormonu :)
    Oczywiscie ze nie odzwierciedli jednak biorac jskies dawki luteiny czy dupka tez lekarz nie stwierdxi ze wchlanialnosc tego progesteronu jest dobra,dlatego bada sie przypuszczalny progesteron.Czesc progesteronu syntetycznego bedzie widoczny w wyniku

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    A ogólnie czuje jakieś spięcie czy co w okolicy nad brzuchem żołądek czy co...tez tak miałyście czy to ze stresu jakiegoś jakieś spięcie napięcie itp..a można po transferze pić herbatę z melisy czy mięty? Bo gdzieś wyczytałam ze nie za bardzo można pic..jak uwazacie?
    Ja piję herbatę miętową, nie wiem w czym mogłaby zaszkodzić.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze, ze syntetyczny progesteron wychodzi w badaniu krwi :)

Morwa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Leczylam sie w dwoch klinikach i w zadnej nie zlecali badania progesteronu. Teraz zrobillam sama z ciekawosci.
    jestesmy tak obstawione lekami, ze male jest ryzyko braku prg. Poza tym prg pojawia sie we krwi pulsacyjnie, wiec badanie moze nie byc miarodajne, a duphaston i luteina dopochwowa nie wychodza w wynikach krwi. Tez uwazam, ze poki nie ma plamien,.nie ma sensu badac poziomu prg.

Bella93, nika03 lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ok, tylko ze tylko ja wyszlo nie biore takiej dużej dawki przy mutacji. Do tego immunologa poszłam tylko raz akurat, moj gin nic nie mowil o tym a jesli zaczne go brac to pewno za pozno
    Co Ty myślisz że patologia łyka kwas foliowy? A jakoś rodzą jedno dziecko po drugim. Wiec nie kombinuj już tyle tylko idź w ogóle sprawdzić czy jesteś w ciąży...

lipa, Antonelka lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Pierwsze slysze, ze syntetyczny progesteron wychodzi w badaniu krwi :)
    Tez czytalam ze nie ale mój lekarz twierdzi ze czesc jest widoczna.Jakas dziewczyna kiedys tez mi napisala ze jest czesciowo widoczny.
    Co lekarz co klinika to co innego wiec czy to wazne,wazne zeby byc w ciàzy i by te ciąze utrzymac.Wazne by wierzyc swojemu lekarzowi,zaufanie jest bardzo wazne.Moze mojemu lekarzowi badanie progesteronu cos daje jakis obraz,ja tylko chce wiedziec czy jest ok i jesli ufam musze sie dostosowac.U mnie jest problem z progesteronem,chyba sporo pacjentek ten problem ma,jesli wiec lekarz uzna za stosowne robic progrsteron to go robie.Tak bylo w tej ciàzy jak i poprzedniej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Co Ty myślisz że patologia łyka kwas foliowy? A jakoś rodzą jedno dziecko po drugim. Wiec nie kombinuj już tyle tylko idź w ogóle sprawdzić czy jesteś w ciąży...

Jesli mam mutacje po rodzicach to oni tez ja maja i mama zadnego kwasu nie lykala i jest wszystko ok. Nie o to mi chodziło..

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    I moglam stracic ciaze badz zarodek przestal sie rozwijac? Kwas mam teraz powyzej 21 czyli duzy. Co mam zrobić? :(
    Nie chce przez jakiegos goscia poronic jesli sie udalo
    Ja mam 28,immunolog powiedzial ze bedzie taki wskaznik bo biore go duzo co nie znaczy ze wchlaniam tez tyle.
    Nie jest powiedziane ze przy mutacji wcale tego kwasu nie przysfajasz,poprostu raz go bedziesz przysfajac mniej a raz prawidlowo jednak przy ciązy niedobór moze stwarzac nieprawidlowosci w rozwoju zarodka.
    To czesc wypowiedzi mojego bylego immunologa,fakt czasem sie z nim nie zgadzałam jednak to jeden z lekarzy który miał to cos nie tylko powołanie.
    "Ma Pani mutacje w genie MTHFR C677T, gen ten odpowiada za prawidlowe przemiany kwasu foliowego, ktorego metabolity sa bardzo potrzebne dla prawidlowych podzialow komorkowych rozwijajaego sie zarodka. Ich niedobor moze zatrzymac podzialy komrokowe, najczesciej klinicznie opisywane to jest przez ginekologow jako "zanik akcji serca plodu". Nie napisala Pani w ktorym tygodniu ciazy doszlo do poronienia ale jezeli bylo to przed 12 tygodniem, to bardzo prawdopodobne ze to jest przyczyna. Wtedy przed planowana kolejna ciaza zalecam suplemnetacje kwasu foliowego w dawce 15mg na dobe przez miesiac,a nastepnie przez caly okres ciazy - 5mg na dobe "

To fragment mejla jaki napisał w odpowiedzi na mojego,zanim pojechalam na pierwszà wizyte do niego,potem poszerzył temat juz na miejscu.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • kleis Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz przy 1 ivf kazal robic z beta progesteron. Beta byla 0 ale progesteron byl na poziomie 3-4 tydz ciazy no ale moze to przez te zastrzyki prolutex. Teraz tez z beta mam zrobic prg. Widac co lekarz czy klinika to inne zasady, grunt aby efekt byl ten sam

endometrioza, mięśniaki
    laparoskopia 2010, laparotomia 2015
    2015 - 2 IUI :(
    IV 2016 - 1 IVF
    X 2016 - 2 IVF
    21 X 2017 crio
    30 IV 2018 crio
    konsultacje immonulogiczne
    18.02.2019 crio
    od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
    14.10.2019 beta 453,4 ❤
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis wrote:
    Joanna, jak sie czujesz? nadal chodzisz do ovum? na suwaczku jest info ze bete zrobilas juz 7dpt. jakie blastki mialas transferowane? oprocz prolutexu bralas jeszcze luteine dowcipnie?
    Dooobrze się czuję, dzidzia rośnie :-)
    Crio mialam na sztucznym, po bralam wlaśnie prolutex i na początku luteine taką pod język, ale że mialam mdlosci to zamienil mi lekarz na dowcipną. W sumie to nie wiem jakie blastki mialam transferowane, nie dostalam takich informacji na protokole. Jak wczesniej rozmawialam z laboratorium to powiedziala mi babkanjakie te maleństwa są.
    Zostalam w ovum i tam prowadze ciążę, stwierdzilam, ze skoro zna dr moj przypadek tak od podszewki to nie ma co szczescia szukac i ogolnie jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 12:14

kleis lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Justine Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Jesli mam mutacje po rodzicach to oni tez ja maja i mama zadnego kwasu nie lykala i jest wszystko ok. Nie o to mi chodziło..

Nicka, a myślisz że progesteron który bierzesz jest taki dobry dla dziecka?
    Każdy lek niesie ze sobą zarówno szanse jak i niebezpieczeństwa. Nigdy nie wiadomo jak dany organizm zareaguje.
    Jeśli lekarz kazał brać to bierz, nie kazał to nie bierz. Proste. I nie zastanawiaj sie nad tym za wiele.

MoNaKo lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    actwiti wrote:
    Ukulele, jak trzecia beta?

Oczywiście niestety 0,00 :( dziękuję, że pamiętałaś :) Daję sobie na razie spokój, miałam nadzieję, że do końca roku się uda jak nie jeden to drugi transfer, a tego, że mogę zostać bez zarodków i będę musiała zaczynać na nowo nie przewidziałam

* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
    * 5 IUI :(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele przykro mi :-( tulem kochana.

Angie jak po punkcji?Daj znac

Kto teraz punkcjuje albo transferuje,kto jeszcze betuje po Nicki?

ukulele lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Oczywiście niestety 0,00 :( dziękuję, że pamiętałaś :) Daję sobie na razie spokój, miałam nadzieję, że do końca roku się uda jak nie jeden to drugi transfer, a tego, że mogę zostać bez zarodków i będę musiała zaczynać na nowo nie przewidziałam

Trzymaj się! Byłam w takie sytuacji już 2 razy (że zostałam bez zarodków) i da się to przetrawić, ale potrzeba czasu. Nie będę Ci radzić co najlepiej robić, ale u mnie zadziałała przerwa od forum i wszystkich spraw związanych z ivf.

ukulele lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis wrote:
    Mi lekarz przy 1 ivf kazal robic z beta progesteron. Beta byla 0 ale progesteron byl na poziomie 3-4 tydz ciazy no ale moze to przez te zastrzyki prolutex. Teraz tez z beta mam zrobic prg. Widac co lekarz czy klinika to inne zasady, grunt aby efekt byl ten sam
    Dokladnie,pieprzyc badanie proga,nasz cel to ciàza reszta w ich rèkach.Trzymam kciuki za te co przed i za te co juz zaciàzone &&

problemik, lipa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ukulele przykro mi :-( tulem kochana.

Angie jak po punkcji?Daj znac

Kto teraz punkcjuje albo transferuje,kto jeszcze betuje po Nicki?
    ja mam transfer jutro o 13.20 , martwi mnie tylko katar :(

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem siostrze mojej przyjaciólki odeszly czesciowo wody w 6miesiacu ciazy,przezylismy koszmar.Na razie ujscie zamkniète,sterydy podane no i uzupełnili poziom wód,teraz kazdy dzien bedzie wazny bo nie wiadomo jak dlugo wytrzyma,mamy byc przygotowani na to ze ciàze bedzie trzeba rozwiązac.Boziu,6 m-c to ta mala istotka ma małe szanse :-( Koszmar jakis...dopiero co moja przyjaciólka urodzila miesiac temu(jej siostra) i nawet cesarke z komplokacjami miala bo ją zle wyczyscili i o malo sie nie przekrècila,poza tym cala ciàza od początku zagrozona,przelezana prawie w szpitalu to teraz ona biedna.A ja jak ich siostra jestem wiec tez jakies obawy i o moją ciàze mam,zawsze mialysmy pod górke i nadal nic sie nie zmienilo.Starania staraniami a potem ciąza wielka niewiadoma przez 9 miesiecy

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 4123 4124 4125 4126 4127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ