IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak to jest z ciaza biochemiczna? jak ona sie objaia, no oczywiscie ze zlym przzyrostem bety i spadkiem. @ dopiero pojawi sie po odstaieniu lekow czy juz w trakcie jak zarodek przesstanie sie rozwijac... czytalam dzis na necie i mam troszke metlik w glowie...
Ukulele przykro mi
Nicka kiedy robisz bete?
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
aniabbb wrote:ja mam transfer jutro o 13.20 , martwi mnie tylko katar
Trzymam kciuki za owocny transfer &&aniabbb lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
lipa wrote:Leczylam sie w dwoch klinikach i w zadnej nie zlecali badania progesteronu. Teraz zrobillam sama z ciekawosci.
jestesmy tak obstawione lekami, ze male jest ryzyko braku prg. Poza tym prg pojawia sie we krwi pulsacyjnie, wiec badanie moze nie byc miarodajne, a duphaston i luteina dopochwowa nie wychodza w wynikach krwi. Tez uwazam, ze poki nie ma plamien,.nie ma sensu badac poziomu prg.
O co chodzi z tym progesteronem??ja go badalam tylko raz i to przed punkcja, bo wtedy kazal lekarz. Nigdy wiecej nie badalam. Z tego, co wiem, to niektore dziewczyny badaja razem z beta. Bierzemy tyle lekow po transferze, ze tez nie widze sensu sprawdzac prg co chwila.
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Yoselyn82 wrote:A jak to jest z ciaza biochemiczna? jak ona sie objaia, no oczywiscie ze zlym przzyrostem bety i spadkiem. @ dopiero pojawi sie po odstaieniu lekow czy juz w trakcie jak zarodek przesstanie sie rozwijac... czytalam dzis na necie i mam troszke metlik w glowie...
Ukulele przykro mi
Nicka kiedy robisz bete?Antoś IVF,Julisia natural
-
nika03 wrote:O co chodzi z tym progesteronem??
ja go badalam tylko raz i to przed punkcja, bo wtedy kazal lekarz. Nigdy wiecej nie badalam. Z tego, co wiem, to niektore dziewczyny badaja razem z beta. Bierzemy tyle lekow po transferze, ze tez nie widze sensu sprawdzac prg co chwila.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Wczoraj wieczorem siostrze mojej przyjaciólki odeszly czesciowo wody w 6miesiacu ciazy,przezylismy koszmar.Na razie ujscie zamkniète,sterydy podane no i uzupełnili poziom wód,teraz kazdy dzien bedzie wazny bo nie wiadomo jak dlugo wytrzyma,mamy byc przygotowani na to ze ciàze bedzie trzeba rozwiązac.Boziu,6 m-c to ta mala istotka ma małe szanse
Koszmar jakis...dopiero co moja przyjaciólka urodzila miesiac temu(jej siostra) i nawet cesarke z komplokacjami miala bo ją zle wyczyscili i o malo sie nie przekrècila,poza tym cala ciàza od początku zagrozona,przelezana prawie w szpitalu to teraz ona biedna.A ja jak ich siostra jestem wiec tez jakies obawy i o moją ciàze mam,zawsze mialysmy pod górke i nadal nic sie nie zmienilo.Starania staraniami a potem ciąza wielka niewiadoma przez 9 miesiecy
Jagna nawet tak nie mysl. Musisz myslec pozytywnie!!! Juz nie raz ci tutaj pisalam ze przez rok od smierci twojego taty beda dzialy sie cuda. Jednym z nich sa kruszynki w twoim brzuszku[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
nika03 wrote:O co chodzi z tym progesteronem??
ja go badalam tylko raz i to przed punkcja, bo wtedy kazal lekarz. Nigdy wiecej nie badalam. Z tego, co wiem, to niektore dziewczyny badaja razem z beta. Bierzemy tyle lekow po transferze, ze tez nie widze sensu sprawdzac prg co chwila.
Do transferu się bada prg czy w ogóle transfer może się odbyć (musi być niski).
Prg rośnie razem z betą- jak jest niski to ciążą się nie utrzyma. Dlatego część bada
Ja osobiście sprawdzam prg z każdą betą choć lekarz nie mówił, że mam badać, ale też nie krytykował za takie postępowanie.nika03 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Jestem już po punkcji☺ Pobrali 24 komórki.Teraz się seksują z zolniezami❤nawet muzyczka romantyczna im leci w tle!
Bolało dziewczyny jak cholerA chwilami brakowało mi tchu i kazali oddychać czułam się jak na porodowce trochęnika03, problemik, ewela873, Justine, Mirabelka30, Karo-Linka, Bella93, Konwalia, sisi, Antonelka, słodka, Nefe lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Jestem już po punkcji☺ Pobrali 24 komórki.Teraz się seksują z zolniezami❤nawet muzyczka romantyczna im leci w tle!
Bolało dziewczyny jak cholerA chwilami brakowało mi tchu i kazali oddychać czułam się jak na porodowce trochę
Super wynikto nie mialas narkozy??
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Angie 31 wrote:Jestem już po punkcji☺ Pobrali 24 komórki.Teraz się seksują z zolniezami❤nawet muzyczka romantyczna im leci w tle!
Bolało dziewczyny jak cholerA chwilami brakowało mi tchu i kazali oddychać czułam się jak na porodowce trochę
Angie dzielna dziewczyna jesteś!!! Ile komorek zaplodniliscie? Bez znieczulenia i narkozy...???[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
ukulele wrote:Oczywiście niestety 0,00
dziękuję, że pamiętałaś
Daję sobie na razie spokój, miałam nadzieję, że do końca roku się uda jak nie jeden to drugi transfer, a tego, że mogę zostać bez zarodków i będę musiała zaczynać na nowo nie przewidziałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 13:32
-
Yoselyn82 wrote:A jak to jest z ciaza biochemiczna? jak ona sie objaia, no oczywiscie ze zlym przzyrostem bety i spadkiem. @ dopiero pojawi sie po odstaieniu lekow czy juz w trakcie jak zarodek przesstanie sie rozwijac... czytalam dzis na necie i mam troszke metlik w glowie...
Ukulele przykro mi
Nicka kiedy robisz bete?
Ciąża biochemiczna to taka do której dochodzi poniżej 6 tygodnia, nie widać jej jeszcze na usg i jedynym potwierdzeniem takiej ciąży jest pozytywny wynik beta hcg.
Ja jestm po 4 ciążach biochemicznych- trzy były naturalne i miesiączka sama się pojawiło co właśnie było oznaką poronienia a ostatnia ciąża była po criotransferze i wynik bedy zaczął spadać co było oznaką właśnie ciąży biochemicznej. Dopiero po odstawieniu duphastonu i luteiny zaczeła się mniesiączkaYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nika03 wrote:Super wynik
to nie mialas narkozy??
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
problemik wrote:Angie dzielna dziewczyna jesteś!!! Ile komorek zaplodniliscie? Bez znieczulenia i narkozy...???
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
super wynikMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
mkl wrote:Ja sikaniec robie w poniedziałek.
Tez kombinuje kiedy robićWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 14:50
-
mkl wrote:Ja sikaniec robie w poniedziałek.
na sikaniec moze byc ciut za wczesnieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny