X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ewela dziękuje za wskazówki są dla mnie bardzo cenne. A czy pozycja pollezaca tez może być??
    Co do leków to dr kazał brać nospe 3*1 i biorę to co miałam zapisane wcześniej czyli magnez 3*1 , luteinę 2*2, duphaston 3*1, clexane, acard, euthyrox, kwas foliowy 5, feminizm i witamina d3.

Gratuluję serduszka! myślę, że pozycja półleżąca jak najbardziej ok. mnie mówili, żeby tylko nie siedzieć za długo, bo pozycja siedząca niewskazana.

A ten feminizm to w tabletkach, czy zastrzykach? ;) Myślę, że wielu osobom by się przydało ;)

Trzymaj się MoNaKo - leżakuj ile wlezie, będzie dobrze.

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    MoNaKo !!!
    Piękne zdjęcia i gratuluje serduszka !!! oj jakbym chciała już być na Twoim etapie
    Leż spokojnie i się nie przemęczaj na pewno wszystko będzie dobrze :)

Ja na chwilę obecną mam nową "fazę" :( Tym razem przyszły lęki że wszystko mocniej odczuwam z jednej strony - lewej :-/ Bóle, skurcze, ciągnięcie, promieniujące do pachwin ... mam wrażenie że to się dzieje tylko z jednej strony :( a to wiadomo co wróży ... idę jutro powtórzę betę - choć to i tak nic nie przesądza bo trzeba czekać na wizytę i usg ...a wizyta dopiero 12.01 :((((
    Dziewczyny będę wtedy w 44dc i 28 dpt czy na tym etapie powinien być i pęcherzyk i zarodek ??

Zastanawiam się czy nie iść na jakieś usg prv wcześniej. Jak te skurcze z jednej strony będą trwały dłużej to chyba się w czwartek wybiorę. Czy w ogóle ciążę pozamaciczną można rozpoznać jakoś wcześniej w obrazie usg ?
    ech jakie to wszystko trudne jest

Kredowa to że czujesz bardziej jedną stroną niż drugą nie świadczy o niczym złym tak więc spokojnie.
    Co do Twojej wizyty to ja pęchcerzyk widziałam już w 4t5d a beta dzień wcześniej była 698.
    U mnie dziś 25dpt i było serduszko więc i u Ciebie będzie bardzo prawdopodobne że też je zobaczysz tym bardziej w 28 dpt.
    Trzymam kciuki :*

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer ale się uśmiałam :) Nawet nie zauważyłam...ach te słowniki w telefonie :)
    Co do pozycji to własnie nie byłam pewna czy ta płóleżąca też będzie ok a z wrażenia nie dopytałam już lekarza. W każdym bądź razie jestem dobrej myśli. pogrzebałam oczywiście na innych forach i prawie wszędzie są dobre zakończenia :)

Junioer lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona kciuki za jutro :) na którą masz wizytę?

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratki 5 mm szczęścia!

Jak to jest z wizytami u dr Pasnika? Czy on zleca jakiś standardowy zestaw badań na początku? Chciałabym do niego pojechać już z wynikami aby mógł szybciej zadziałać.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 07:11

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec dziękuję :)

Z tego co dziewczyny piszą zawsze dc zleca badanie na helicobacter pyroli a reszta jest raczej indywidualna w zależności od problemu.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka a Tobie lekarz zleca badanie progesteronu czy Ty robisz sama dla siebie? Z tego co wiem poziom progesteronu jest bardzo zmienny w ciągu doby dlatego te wyniki mogą się różnic...

lipa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Junioer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, ja badałam jakieś półtora tygodnia temu, miałam 42. Badanie w 48 h po zastrzyku z Agolutinu. Oprocz tego biorę jeszcze utrogestan dopochwowo. W klinice powiedzieli, żeby nie odstawiać zastrzyków z takim wynikiem.

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678

a który masz tydzień ?
    Czy lekarz zalecił progesteron zbadać z powodu plamień ? czy tak po prostu ?

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A Tobie caly czas rosnie czy tez mialas moze spadek? Hmm to moze by bylo lepiej dodać luteine albo zastrzyki..
    Od początku miałam bardzo niski. Będę robiła badanie w środę, zobaczę czy cos sie zmieniło przez dwa tygodnie.

Sylvi83:) lubi tę wiadomość

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem normalne jest ciągnięcie i bol z jednej strony brzucha i w jednej pachwinie, wynika to z budowy macicy, przczepiona jest ona do pachwin sciegnami, jedno jest krótsze od drugiego o ok 2 cm i wlasnie to krotsze mocniej ciagnie jak rozciaga sie macica :) normą sa tez ciagniecia w krzyżu i pepku bo tam tez sa sciegna od macicy.

:)

• bizona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Bizona kciuki za jutro :) na którą masz wizytę?
    Ooo jak milo ze pamietasz:)
    Mam wieczorem..kolo 20 dam znac
    Dzis bylam zrobic proga i bete bo musze miec nowe na wizyte. Jutro bedzie 25dpt i 5tci 4dzien...kurcze mam nadzieje ze pokaze sie zarodek w pecherzyku..inaczej bede sie bardzo martwic:/
    Dzis strasznie mnie glowa boli...to taki bol zatokowy albo hardcorowy kac..najgorzej ze nie mozna procha wziac, a normalnie juz bym byla po garsci ibupromow max;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta w 14dpt 1213 A w 10dpt 120 czy to dobry przyrost??

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    actwiti wrote:
    Calkiem normalne jest ciągnięcie i bol z jednej strony brzucha i w jednej pachwinie, wynika to z budowy macicy, przczepiona jest ona do pachwin sciegnami, jedno jest krótsze od drugiego o ok 2 cm i wlasnie to krotsze mocniej ciagnie jak rozciaga sie macica :) normą sa tez ciagniecia w krzyżu i pepku bo tam tez sa sciegna od macicy.

:)

Dziękuję :*

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 07:10

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/

spójrz tutaj - ciekawy link
    O proge zapytaj gina swojego - po coś Ci zlecił to niech teraz Ci zinterpretuje wynik.

f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, pewnie że pamiętałam o Twojej wizycie. Czekamy na zdjęcie z usg :)
    Co do serduszka to ja tez dzis miałam 25 dpt i już biło, ale wiedziałam że mogę go jeszcze nie zobaczyć i nie zamierzałam sie tym martwić. Tak więc nie nastawiaj się że musi być ale wierzę że maluch zrobi Ci niespodziankę i jego serduszko zabije jutro dla Ciebie :*

Koniczynka,piękny przyrost!!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 4367 4368 4369 4370 4371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ