IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:Ewela dziękuje za wskazówki są dla mnie bardzo cenne. A czy pozycja pollezaca tez może być??
Co do leków to dr kazał brać nospe 3*1 i biorę to co miałam zapisane wcześniej czyli magnez 3*1 , luteinę 2*2, duphaston 3*1, clexane, acard, euthyrox, kwas foliowy 5, feminizm i witamina d3.
Gratuluję serduszka! myślę, że pozycja półleżąca jak najbardziej ok. mnie mówili, żeby tylko nie siedzieć za długo, bo pozycja siedząca niewskazana.
A ten feminizm to w tabletkach, czy zastrzykach?Myślę, że wielu osobom by się przydało
Trzymaj się MoNaKo - leżakuj ile wlezie, będzie dobrze.SzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
Kredowa wrote:MoNaKo !!!
Piękne zdjęcia i gratuluje serduszka !!! oj jakbym chciała już być na Twoim etapie
Leż spokojnie i się nie przemęczaj na pewno wszystko będzie dobrze
Ja na chwilę obecną mam nową "fazę"Tym razem przyszły lęki że wszystko mocniej odczuwam z jednej strony - lewej
Bóle, skurcze, ciągnięcie, promieniujące do pachwin ... mam wrażenie że to się dzieje tylko z jednej strony
a to wiadomo co wróży ... idę jutro powtórzę betę - choć to i tak nic nie przesądza bo trzeba czekać na wizytę i usg ...a wizyta dopiero 12.01
(((
Dziewczyny będę wtedy w 44dc i 28 dpt czy na tym etapie powinien być i pęcherzyk i zarodek ??
Zastanawiam się czy nie iść na jakieś usg prv wcześniej. Jak te skurcze z jednej strony będą trwały dłużej to chyba się w czwartek wybiorę. Czy w ogóle ciążę pozamaciczną można rozpoznać jakoś wcześniej w obrazie usg ?
ech jakie to wszystko trudne jest
Kredowa to że czujesz bardziej jedną stroną niż drugą nie świadczy o niczym złym tak więc spokojnie.
Co do Twojej wizyty to ja pęchcerzyk widziałam już w 4t5d a beta dzień wcześniej była 698.
U mnie dziś 25dpt i było serduszko więc i u Ciebie będzie bardzo prawdopodobne że też je zobaczysz tym bardziej w 28 dpt.
Trzymam kciuki :*
-
Junioer ale się uśmiałam
Nawet nie zauważyłam...ach te słowniki w telefonie
Co do pozycji to własnie nie byłam pewna czy ta płóleżąca też będzie ok a z wrażenia nie dopytałam już lekarza. W każdym bądź razie jestem dobrej myśli. pogrzebałam oczywiście na innych forach i prawie wszędzie są dobre zakończeniaJunioer lubi tę wiadomość
-
Monako gratki 5 mm szczęścia!
Jak to jest z wizytami u dr Pasnika? Czy on zleca jakiś standardowy zestaw badań na początku? Chciałabym do niego pojechać już z wynikami aby mógł szybciej zadziałać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nicka, ja badałam jakieś półtora tygodnia temu, miałam 42. Badanie w 48 h po zastrzyku z Agolutinu. Oprocz tego biorę jeszcze utrogestan dopochwowo. W klinice powiedzieli, żeby nie odstawiać zastrzyków z takim wynikiem.
-
nick nieaktualny
-
Nicka678 wrote:A Tobie caly czas rosnie czy tez mialas moze spadek? Hmm to moze by bylo lepiej dodać luteine albo zastrzyki..
Sylvi83:) lubi tę wiadomość
-
Calkiem normalne jest ciągnięcie i bol z jednej strony brzucha i w jednej pachwinie, wynika to z budowy macicy, przczepiona jest ona do pachwin sciegnami, jedno jest krótsze od drugiego o ok 2 cm i wlasnie to krotsze mocniej ciagnie jak rozciaga sie macica
normą sa tez ciagniecia w krzyżu i pepku bo tam tez sa sciegna od macicy.
-
MoNaKo wrote:Bizona kciuki za jutro
na którą masz wizytę?
Mam wieczorem..kolo 20 dam znac
Dzis bylam zrobic proga i bete bo musze miec nowe na wizyte. Jutro bedzie 25dpt i 5tci 4dzien...kurcze mam nadzieje ze pokaze sie zarodek w pecherzyku..inaczej bede sie bardzo martwic:/
Dzis strasznie mnie glowa boli...to taki bol zatokowy albo hardcorowy kac..najgorzej ze nie mozna procha wziac, a normalnie juz bym byla po garsci ibupromow max;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
actwiti wrote:Calkiem normalne jest ciągnięcie i bol z jednej strony brzucha i w jednej pachwinie, wynika to z budowy macicy, przczepiona jest ona do pachwin sciegnami, jedno jest krótsze od drugiego o ok 2 cm i wlasnie to krotsze mocniej ciagnie jak rozciaga sie macica
normą sa tez ciagniecia w krzyżu i pepku bo tam tez sa sciegna od macicy.
Dziękuję :*15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
nick nieaktualny
-
http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/
spójrz tutaj - ciekawy link
O proge zapytaj gina swojego - po coś Ci zlecił to niech teraz Ci zinterpretuje wynik.15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Bizona, pewnie że pamiętałam o Twojej wizycie. Czekamy na zdjęcie z usg
Co do serduszka to ja tez dzis miałam 25 dpt i już biło, ale wiedziałam że mogę go jeszcze nie zobaczyć i nie zamierzałam sie tym martwić. Tak więc nie nastawiaj się że musi być ale wierzę że maluch zrobi Ci niespodziankę i jego serduszko zabije jutro dla Ciebie :*
Koniczynka,piękny przyrost!!!