IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pysia wrote:Dziewczyny ile dni najdłużej brałyście cetrotide? Bo mi już w 7 dniu stymulacji przepisali.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziewczyny mam rozpoczac przygotowania fo IVF ale okazalo sie ze sa.niepekniete prcherzyki po ovu (dzis 27dc, 25 odstawilam duphaston a @ ani widu ani slychu.) Moj cykl to zawsze bylo ok 24_25 dni. Pierwszy raz mi pecherzyki nie pekly, dr prowadzaca mowi ze dopiero jak przez tydzien sie @ nie pojawi to przyjsc
dodam ze zrobilam dzis test ciazowy: biel wizira. Poradzcie prosze, jak to jest z tymi niepeknietymi pecherzykami? Mam juz nawet antyki w domu, ale nie moge ich zaczac brac bez startu cyklu...
-
Dziewczyny u mnie są bliźniaki!!!
MedA, Justine, Yoselyn82, Mag85, Agi83, sisi, problemik, natty85, Flowwer, wombi, Asia_88, szurusiowa, nika03, mkl, Kredowa, ewe_a85, Evaa, Karo-Linka, Nefe, Wife, Tyszanka81, Joanna85, opu, joasia1982, shooa, anakonda, Aga78, Konwalia, lipa, Beata.D, pysia, ewela873, ana1122, actwiti, SzewskaPasja, Junioer, Morwa, Milkowiec, Sysiaaaaa, gretka, Bella93, myszaaaa1, falka, eni33 lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny u mnie są bliźniaki!!!
podwojne gratulacjedoczekas sie swojego szczescia
MoNaKo lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
MoNaKo wrote:Dziewczyny u mnie są bliźniaki!!!
CzaaaadGratulacje, podwójne
MoNaKo lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Super Monako: ) miałaś 1 czy 2 zarodki
MoNaKo lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
joasia1982 wrote:Dziewczyny chcialabym sie przywitac i prosic Was od razu o porade. Lekarka zaproponowala nam IVF i zdziwilo mnie to, bo z tego co slyszalam od znajomych preferowane jest teraz ICSI/IMSI. Czy jest duza roznica w skutecznosci tych obu procedur zakladajac, ze moje komorki sa w miare ok i nasienie meza tez w normie, ale bez rewelacji? Czy sa plusy albo minusy jednej procedury w stosuku do drugiej?
Rozmowa z lekarzem dopiero za tydzien, dzis zostal nam wystawiony tylko plan leczenia, ktory mamy zlozyc w kasie chorych (tutaj w Niemczech taka procedura).
Gdybym miała podchodzićjeszcze raz to tylko z IMSIBeata.D lubi tę wiadomość
-
Kochane jeszcze to do mnie nie dociera.... Stresowałam się dzisiejszą wizytą bo przestały boleć mnie piersi co wywyołuje we mnie niepokój...Zastanawiałam się czy serduszko nadal bije tym bardziej że nie wiedziałam jaki wpływ będzie miał intralipid.
I okazało się że są dwa pięknie bijące serduszka.
Ja byłam w szoku i dr też był w szoku. Miałam podaną jedną blastkę dlatego w ogóle nie braliśmy pod uwagę ciąży bliźniaczej. Choć nie ukrywam zawsze o takiej marzyłam.
Krwiak jest nadal więc mam leżeć i się oszczędzać plus uważać aby nie było zaparć.
W dodatku ciąża jednokosmówkowa i jednoowodniowa więc ta z tych najtrudniejszych...ale jestem w dobrych rękach i pełna nadzieji że wszystko bedzie dobrze.
Koniec z czarnymi myślami. Będę się martwić jak będę miała czym, na razie próbuję oswoić się z nową wiadomościąEvaa, ana167, Karo-Linka, amygdala, Joanna85, Asia_88, sisi, Mag85, mkl, natty85, Konwalia, Karola1985, Beata.D, Wife, ewela873, ana1122, zizia_a, Morwa, Milkowiec, nika03, Krakowianka, bizona, Bella93, falka lubią tę wiadomość
-
Ale jaja to sie podzielila blastka
ja bralam pod uwage blizniaki,bo mialam zapodane 2 blastki... a zostala jedna...jak widac natura robi swoja robote
Ty z 1 dwa bable... spokojnej ciazy...tez bym byla w szoku ,a kto by nie byl
jeszcze raz gratuluje tym razem podwojnie
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
MoNaKo wrote:Kochane jeszcze to do mnie nie dociera.... Stresowałam się dzisiejszą wizytą bo przestały boleć mnie piersi co wywyołuje we mnie niepokój...Zastanawiałam się czy serduszko nadal bije tym bardziej że nie wiedziałam jaki wpływ będzie miał intralipid.
I okazało się że są dwa pięknie bijące serduszka.
Ja byłam w szoku i dr też był w szoku. Miałam podaną jedną blastkę dlatego w ogóle nie braliśmy pod uwagę ciąży bliźniaczej. Choć nie ukrywam zawsze o takiej marzyłam.
Krwiak jest nadal więc mam leżeć i się oszczędzać plus uważać aby nie było zaparć.
W dodatku ciąża jednokosmówkowa i jednoowodniowa więc ta z tych najtrudniejszych...ale jestem w dobrych rękach i pełna nadzieji że wszystko bedzie dobrze.
Koniec z czarnymi myślami. Będę się martwić jak będę miała czym, na razie próbuję oswoić się z nową wiadomością
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Monako, jak widać intralipid działa bardzo dobrze na ciążę
MoNaKo lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/